4
sep
Seneste opdatering: 4/9-16 kl. 2258
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Ikke den st√łrste, men den smukkeste stemme i tusind √•r. Dokumentaren havde premiere p√• SVT i august.

M√∂t m√§nniskan Jussi Bj√∂rling, en av tidernas st√∂rsta s√•ngare. Hans barn och kollegor ber√§ttar den gripande historien om en fattig, f√∂r√§ldral√∂s pojke som lade hela v√§rlden f√∂r sin f√∂tter, samtidigt som han brottades med sina m√∂rka krafter. √Ąn i dag, 50 √•r efter sin d√∂d, h√•ller m√•nga k√§nnare honom som den allra st√∂rste. En film av Johan von Sydow. Ogs√• p√• SVT Play

Haveselskabets Have

Sommerens nok sidste skovtur med gamle venner selvom det fortsat bliver over 25 grader frem til fredag. Det Kongelige Danske Haveselskab fra 1830 er det n√¶st√¶ldste i verden efter det engelske, og deres have p√• Frederiksberg er ikke s√¶rlig kendt selv af k√łbenhavnere, hvad der kun er en del af dens charme. Det er faktisk flere haver i √©n af forskellige, store havearkitekter. En madkurv og nogle flasker hvidvin i det endnu meget gr√łnne, s√• er verdenssituationen om ikke ordnet s√• dog kommenteret.

P1050448

P1050453P1050449 P1050455 P1050456

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
trackback

[…] p√• trods af alle odds. Der skal vi hente det livsmod, vi ikke kan leve uden. (Se dokumentaren Sagan om Jussi […]

trackback

[…] Se dokumentaren¬†Sagan om Jussi (2016) […]

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Tack för allt vackert man behöver det och alla historier. Det lättar upp.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago
Reply to  snaphanen

Så sant.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  snaphanen
Marit
4 years ago

Ah ! Jussi Bj√łrling ! Ingen over- ingen ved siden !

Morten - - -
Morten - - -
4 years ago

Den ligger ogs√• d√©r som et “l√łnkammer” til den store have lige ved siden af. Man overser den, hvis man ikke lige ved, den er der. Familie og venner har flere gange holdt fest i V√¶ksthuset, midt i al sk√łnheden. To bryllupper har jeg deltaget i, i disse omgivelser.

– – –

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  snaphanen

Eigtveds V√¶ksthus, nederste foto, n√¶vnes dog ikke blandt v√¶rkerne p√•: https://www.kulturarv.dk/kid/VisWeilbach.do;jsessionid=23D9783D359C2674AAE7A031E05F09A7?kunstnerId=6489&wsektion=vaerker Nicolai Eigtved, f√łdt Niels Madsen og skrev sig selv Nicolai Eigtwedt (4. juni 1701 i Haraldsted Sogn ‚Äď 7. juni 1754 i K√łbenhavn) var en dansk arkitekt og hofbygmester og manden, der indf√łrte rokokostilen i Danmark. Som skaberen af Frederiksstaden med de fire pal√¶er, der senere blev slottet Amalienborg, n√¶vnes han ofte i litteraturen som en af Danmarks betydeligste arkitekter nogen sinde. Hans hovedv√¶rk er optaget i Kulturkanonen. Han blev f√łdt “under Herreg√•rden Skjoldn√¶sholm”. I n√¶rheden ligger g√•rden Egtved, som derfor tilskrives hans f√łdested i Haraldsted Sogn p√• Sj√¶lland… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  snaphanen

Hva mer kan man √łnske..:)

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago

Haveselskabetsvej
Opkaldt omkring 1876 efter det kongelige danske haveselskab, som havde have her fra 1837 til 1882. Derefter blev den flyttet til pladsen ved Frederiksberg Runddel.
http://dengang.dk/artikler/2123
I 1852 √•bnedes de to parker for folket. Det vil dog sige, at Nyboder ‚Äď folket stadig ikke havde adgang.
http://dengang.dk/artikler/2122

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Man blir s√• glad over at noe s√• vakkert finnes…enda…bare nyter det…man blir helt √¶rb√łdig…
Flotte bilder, min favo ..bilde nr 2…harmoni og ro med vann og en vakker statue…n√łdvendig for sjelen.
H√•per jeg kan bes√łke hagen neste √•r…

achantus
achantus
4 years ago
Reply to  sussebassa

Har alltid hatt en forkj√¶rlighet for Jussi Bj√łrling. Det hender jeg setter p√• en cd n√•r jeg trenger en liten vitamininnspr√łytning. Viktig i disse tider √• unne seg noen skj√łnnhetsopplevelser, kanskje viktigere enn noensinne.