24
sep
Seneste opdatering: 23/9-16 kl. 2318
22 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

“Det Ă€r skamligt att rösta pĂ„ Jimmie Åkesson.”

(Uttalande pÄ BokmÀssan i Göteborg av Per Svensson, seniorideolog för tillfÀllet placerad pÄ Sydsvenskan i Malmö).

Det som Ă€r skamligt Ă€r förstĂ„s det tabubelagda. DĂ€rmed har politiken förvandlats till moraluppfattning. Om jag inte skĂ€ms sĂ„ röstar jag pĂ„… och om jag skĂ€ms röstar jag inte pĂ„…

Den massmediala klassen, intimt förbunden med och beroende av politikerklassen, lĂ€xar upp det segment i Sverige som tröttnat pĂ„ “mĂ„ngkulturens” enfald och de etniska enklavernas brottslighet och som mĂ„hĂ€nda naivt men uppriktigt drömmer om ett bĂ€ttre samhĂ€lle, kanske rentav ett folkhem som aldrig Ă„terkommer. Det gör inte Per Svenssons upplĂ€xning mindre motbjudande, tvĂ€rtom. Jag tror inte sjĂ€lv att vĂ€rlden blir bĂ€ttre av en röst pĂ„ det ena eller det andra i ett riksdagsval, men jag har respekt för mĂ€nniskor som i förtvivlan, uppgivenhet och/eller vrede lĂ€gger sin röst för nĂ„got som de tror ska innebĂ€ra en radikal förĂ€ndring. Den besvikelse de kommer att erfara hör framtiden till och behöver inte diskuteras just ikvĂ€ll.

Det enda som kan kĂ€nnas befriande nĂ€r mĂ€n som han uttalar sig Ă€r att de blottar sitt bottenlösa förakt för de fattiga, svaga och marginaliserade svenskar som tvingas leva mitt i detta kaotiska och havererade samhĂ€lle. Svensson och hans medelklasskamrater vĂ€ljer, dĂ€rför att de har rĂ„d, andra bostadsmöjligheter och har alltid ett von oben-perspektiv pĂ„ samhĂ€llskroppen. De lever i villfarelsen att alla har samma materiella, kulturella och ekonomiska möjligheter. Svenssons klassyster, Anne Ramberg som Ă€r Advokatsamfundets generalsekreterare, blottade samma bottenlösa cynism nĂ€r hon uppmanande landets fattigpensionĂ€rer att “göra avkall pĂ„ sin levnadsstandard” för att visa solidaritet med flyktingarna. Att Ramberg dessutom kallar den moderate riksdagsledamoten Hanif Bali för “en brun rĂ„tta frĂ„n rĂ€nnsten” nĂ€r han kritiserar hennes uttalande sĂ€ger mycket om hennes verkliga mĂ€nniskosyn.

SĂ„ uttalar sig bara den som har drygt tvĂ„ miljoner i Ă„rsinkomst och dĂ€rför lever i overklighetens bubbla, dit aldrig nĂ„got syre frĂ„n de flesta mĂ€nniskors verklighet sipprar in. Per Svensson Ă€r en av mediavĂ€rldens mest cyniska ideologer, det har han varit ett helt yrkesliv. Han och Ramberg tillhör samma sociala segment och de tycks dela okunnighet och uppfostringsnit. Det som skiljer dem frĂ„n mĂ„lningen ovan Ă€r att de gĂ€rna gĂ„r runt i fullt dagsljus och sprider sina uppfattningar. Hade de bara gjort det “före soluppgĂ„ngen” kunde man ha bortsett frĂ„n dem. Nu gĂ„r det inte. De Ă€r föraktliga och bör bemötas just som sĂ„dana.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

22 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Kasper K
Kasper K
4 years ago

Mycket bra! TillÀggas kan att överklasskvinnans Anne Rambergs och övriga brÀnnvinsadvokaters eget Clondyke finns just i de nya invÀllningsmassorna. Hela kalaset betalt av vÀrldens mest tyngda och av henne dessutom till stora delar föraktade skatteslavar.

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Jag glömmer aldrig Per Svenssons min nĂ€r vi, anomar Förlag AB, stĂ€llde ut pĂ„ bokmĂ€ssan i Göteborg för första gĂ„ngen för tio Ă„r sedan. Han tvĂ€rstannade och glodde förvĂ„nat pĂ„ en liten budgetmonter med fĂ€rgglada reklamaffischer över mina deckare. Med avsmak inför vad han nyss sett skyndade han pĂ„ stegen förbi till de mer “rĂ€ttrogna” montrarna … Hahaha … NĂ€r vi hade gjort vĂ„rt nionde Ă„r, förra Ă„ret, valde vi att lĂ€gga av och hĂ€r kan du lĂ€sa om orsakerna. Att slippa delta i Ă„r kĂ€nns faktiskt som en stor befrielse … Detta tjafsandet och gnĂ€llandet frĂ„n idel vĂ€nstervridna och… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago
Reply to  ramonafransson

Godt at lĂŠse – og du har jo masser af inspiration at tage af ude fra virkelighedens Sverige –
i modsétning til dem. 😉

Situationen (pÄ)minder mig mere og mere om den berÞmte klassiske amerikanske
sci-fi gyser / rysare film “Invasion of the Body Snatchers” (1956), hvor … 😉
( ja, du fĂ„r se den, om du inte kĂŠnner till den 😀 )

ramonafransson
ramonafransson
4 years ago

Hehehe … ja, det Ă€r vad jag gjort i min nĂ€sta trilogi. De tidigare elva deckarna har i högsta grad byggts pĂ„ utlĂ€ndska fall, men trilogin kommer enbart bygga pĂ„ svenska fall, och det finns sĂ„ det rĂ€cker …

Coyote
Coyote
4 years ago

Det Àr skamligt att INTE rösta paa Jimmie Aakesson!

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
4 years ago

“De lever i villfarelsen att alla har samma materiella, kulturella och ekonomiska möjligheter.” – ??? – Snakker vi her om blinde som leder blinde? Og at den totale agenda for verdens, eller bare Europas land, er opphevelsen av alle landegrenser? Videre tenker jeg at det som vi i Norge kaller for Ă„ vĂŠre i en ond sirkel, er det samme som at mange idioter pĂ„ det planet som i artikkelen over, har fĂ„tt Ăždelagt store deler av sin DNA-spiral? Neste spĂžrsmĂ„l som jeg utrettelig vil svare pĂ„ selv er; “Kan dette repareres? Unektelig et stort NEI, er svaret mitt. Dere… Read more »

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

HĂžj IQ mennesker konverterer ikke til taber-ideologien islam, medmindre de har kniven for struben. Ergo vil hĂžj IQ mennesker holde sig langt vĂŠk og gĂ„ en stor bue udenom dette misfoster, sĂ„ lĂŠnge de overhovedet kan. SĂ„ hvis planen har vĂŠret at vi skulle formerer os med hinanden, for at trĂŠkke disse muslimer op pĂ„ et hĂžjere stadie, (racisme..?) sĂ„ har det ikke vĂŠret sĂŠrligt gennemtĂŠnkt. Og muslimerne er da slet ikke interesseret i dette. Islam kan kun eksisterer i fordummede omgivelser. Hvad venstreflĂžjen sĂ„ har af planer for deres eget afkom, mĂ„ tiden vise. I Sverige er de begyndt… Read more »

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Sitat Peder Zichau; ” Islam kan kun eksisterer i fordummede omgivelser.”

– SĂ„ venstreflĂžjen er de fordummende omgivelsene vi pĂ„ det sterkeste mĂ„ bli av med? For da vil islam dĂž ut av seg selv? Beklager viss jeg spĂžr som en dĂ„re. Jeg er en dĂ„re som Ăžnsker Ă„ lĂŠre.

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Ja, venstreflĂžjens fordummende retorik gĂžder jorden for Ăžget islamisering – i takt med at de selvfĂžlgelig bliver vĂ©d med, at ville lukke flere ind.
Indtil videre preller bĂ„de virkeligheden og saglige argumenter af pĂ„ dem. Men de skal nok vĂ„gne op. SpĂžrgsmĂ„let er bare om det sĂ„ er for sent. Som i Sverige…

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
4 years ago
Reply to  Peter Zichau

Vi deler nok den samme bekymringen.

jasminum
jasminum
4 years ago

Du er perfekt kenneth, da du er i besittelse av bÄde hode og hjerte. Still ikke med den beredskapen din skjeppe under en stol. Hadde vÄre politikere bare hatt noen prosent av din reflekterende og solide intelligens, ja da hadde vi aldri havnet i den farlige leia vi nÄ er i.

hm. og jeg som vil frarĂ„de folk i vĂ„r tid Ă„ fĂ„ barn. Du sier noe, ja det er et poeng. Men jeg er redd for fremtiden for vĂ„re etterkommere … det ser ikke bra ut ..

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Det er jo bare den klassiske historie om at man hader modparten mere end man hader hans egentlige holdninger. LĂŠg mĂŠrke til hvorledes venstreflĂžjen er pĂ„ retrĂŠte i disse tider. I hele den nuvĂŠrende venstreelites levetid, er spĂžrgsmĂ„l om indvandring, ligestilling og fordelingspolitik blevet dikteret af netop dem. De har, med andre ord, “ejet” sandheden og hĂžjreflĂžjen har mĂ„tte indrette sig efter deres normer. Da de fĂžrste dissidenter sĂ„ begynder at dukke op, bliver de bare affejet som idioter. Det er lettere end at modgĂ„ dem med argumenter – og det virker. Men nu krakelerer det for dem. Nu skal… Read more »

Steinadler
4 years ago

Mistenker for min del at denne forakt og kynisme, som Ramberg og Svensson ganske sĂ„ uhemmet oppviser, i betydelig grad nettopp skyldes, eller ihvertfall bare ytterligere har blitt forsterket av at de, og andre som dem, har kunnet slippe unna med Ă„ hetse, hĂ„ne, trampe pĂ„, og i realiteten legge til rette for en regelrett utryddelse av det svenske foket gjennom flere tiĂ„r. Hadde denslags funnet sted under nĂŠrere forhold, som i en familie, eller i en landsby for et par hundre Ă„r siden sĂ„ ville vel dette mest sannsynlig ha endt med en ganske bokstavelig revolusjon. Rettferdighet skulle ha… Read more »

Oliver Langeland
Oliver Langeland
4 years ago
Reply to  Steinadler

Jeg er helt enig. Av og til mĂ„ jeg klype meg i armen for Ă„ kjenne om jeg er vĂ„ken. Det fĂžles som man lever i en virtuell virkelighet og da mener jeg ikke en kunstig virkelighet som vi faktisk lever i, men et dataprogram. Mine medmennesker er som roboter/programmer med preprogrammerte svar uten mulighet til selvstendig tankegang. Det skal ikke vĂŠre mulig Ă„ lure mennesker til de grader som har blitt gjort, men de har klart det sĂ„nn ca 180 grader. De fĂ„ som ikke er “lurt” klager pĂ„ demokrater,sosialister og muslimer. Med slike tanker og symptombehandlinger sĂ„ har… Read more »

Tor Arne
Tor Arne
4 years ago

God beskrivelse av vanviddet. Jeg tror det er viktig Ă„ ha en viss mental distanse til det som foregĂ„r for Ă„ evne Ă„ se det klart og samtidig bevare sinnsroen. PĂ„ et vis er det interessant hvordan dette har vĂŠrt og er mulig. Den mentale innstillingen “mindfulness”, slik beskrevet av den berĂžmte Harvard-psykologien Ellen Langer, er gull verdt for Ă„ kunne betrakte vanviddet pĂ„ distanse, samtidig som en klarer Ă„ bevare sinnsroen: https://www.amazon.com/Mindfulness-25th-anniversary-Merloyd-Lawrence/dp/0738217999/ref=sr_1_1?s=books&ie=UTF8&qid=1474716851&sr=1-1&keywords=ellen+langer+mindfulness Du skriver: “Mine medmennesker er som roboter/programmer med preprogrammerte svar uten mulighet til selvstendig tankegang.” Ellen Langer ville kalt denne mĂ„ten Ă„ leve pĂ„ for “mindless”, i… Read more »

Snappe
Snappe
4 years ago

God helg Oliver Langeland. Jeg printet ut det lange svaret som du sendte meg tidligere, og har gĂ„tt med det hver dag , sĂ„ du har nok fĂ„tt en fĂžlger i den virkelige verden, ikke bare i den virituelle 🙂 Det er heldigvis noen lyspunkter oppe i alt det negative under mĂžrke skyer i politisk forstand. NĂ„ er det endelig fri etter mye jobbing. Du skrev mye bra , og det er veldig mange ting vi har kommet fram til som stemmer overens uavhengig av hverandre. Jeg satte enormt pris pĂ„ det du skrev, og det er godt du finnes… Read more »

Oliver Langeland
Oliver Langeland
4 years ago
Reply to  Snappe

Did George Soros free Donald Trump of a $312 million debt? https://trumpsoroschicago.wordpress.com/

Election Or Revolution? An Open Letter To The People Of The United States http://rinf.com/alt-news/editorials/election-or-revolution-usa/

Inside Job: how bankers caused the financial crisis https://www.theguardian.com/film/2011/feb/17/inside-job-financial-crisis-bankers-verdicts

comment image

Snappe
Snappe
4 years ago

Takk! Jeg har kikket pĂ„ mye av det i dag. Kom over et par interessante ting i dag. En bok: leserkommentar : “Read the book cover to cover in one sitting. As a WWII historian who has researched the subject thoroughly since the age of 10, I can confidently say the book is sound. If you are looking for the Rockefeller funded version of history you should probably skip this book and go sit in on some public high school or university history classes. I can assure you that what you will read in this book will make you reevaluate… Read more »

Snappe
Snappe
4 years ago

La merke til at de sa i ” inside job videoen” ( som artikkelen henviste til) at finanstoppene pĂ„ wall street var ” risk takers” og kokainbrukere.
Det samme omrĂ„det i hjernen som ble pĂ„virket ved ” gevinst” var samme omrĂ„det som kokainbruken pĂ„virket.

jasminum
jasminum
4 years ago
Reply to  Steinadler

Flott – og jordnĂŠr sannhet du utbasunerer der. Som skulle jeg sagt det selv. HĂ„per pĂ„ mulighet i framtiden, helst live. God tittulering du avrunner med der i tillegg.

Stor, sint takk , slik ildner man opp de tause mengdene, rÞrer ved dem og setter igang den nÞdvendige oppvÄkningen!

Steinadler
4 years ago
Reply to  jasminum

https://www.youtube.com/watch?v=CAAsXsOvlu4 O könnt ich mich niederlegen Weit in den tiefsten Wald, Zu HĂ€upten den guten Degen, Der noch von den VĂ€tern alt, Und dĂŒrft von allem nichts spĂŒren In dieser dummen Zeit, Was sie da unten hantieren, Von Gott verlassen, zerstreut; Von fĂŒrstlichen Taten und Werken, Von alter Ehre und Pracht, Und was die Seele mag stĂ€rken, VertrĂ€umend die lange Nacht! Denn eine Zeit wird kommen, Da macht der Herr ein End, Da wird den Falschen genommen Ihr unechtes Regiment. Denn wie die Erze vom Hammer, So wird das lockre Geschlecht Gehaun sein von Not und Jammer Zu festem Eisen… Read more »

kenneth hovestĂžl
kenneth hovestĂžl
4 years ago
Reply to  Steinadler

Takker ogsĂ„, for inspirasjon til ny litteratur og musikk. Har “rotet” rundt pĂ„ YouTube og Wikien i snart 2 timer nĂ„. Mange fine kraft-dikt og musikk er “inhalert” i beste sendetid(nĂ„r barna ikke er til stede)