13
okt
Seneste opdatering: 13/10-16 kl. 1208
29 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Man ser her resultatet af Googles samarbejde med EU. “Denne video er skjult. VĂŠr hensynsfuld, og tĂŠnk dig godt om, inden du deler den.” Tak, Juncker, Timmermans og Mogherini. Jeg har tĂŠnkt nu.

Gotland: GeneralprÞve pÄ kontroltabet

Der er store og smĂ„ kontroltab i Sverige. Der er nĂ„r politiets mĂ„ flygte fra “ungdomsgĂ€ng” og nĂ„r de bliver “fastholdt af ungdomsgĂ€ng.” Kriseniveauet er nu konstant forhĂžjet, men myndighederne er naturligvis ikke vĂŠsentligt dummere end vi andre, de lyder bare sĂ„dan. De har et scenarie for den helt store krise, og GotlandsvoldtĂŠgten lignede en sĂ„dan i deres Ăžjne. Øens anklager blev konfronteret af borgere i sit hjem, hundreder demonstrerede spontant, de afghanske formodede voldtĂŠgtsmĂŠnd blev konfronteret og filmet. Hvad  sĂ„ vi da myndighederne gĂžre?

80 politifolk kommer til Þen. Lokalt politi aner ikke hvad der foregÄr. Det er styret fra Stockholm. Aktivisten der konfronterede voldtÊgtsmÊndene bliver anholdt, hans hjem gennemsÞgt.

Internet pÄ Gotland gÄr ned

Debatforummet Flashback gÄr ned. Det har jeg ikke oplevet i de fjorten Är, jeg lejlighedsvist har benyttet det. Det ligger pÄ US server, da svenske mydigheder har lukket det to gange, det har 2 mio. svenske brugere om ugen. Politi og journalister bruger det for at se, hvad der foregÄr i befolkningen. Det har bla. medvirket til opklaring af alvorlige forbrydelser. Det tjener nogenlunde den samme funktion for svenskerne, som BBC gjorde under den danske besÊttelse: Fri information og meningstilkendegivelse.

SÄdan sÄ det ud pÄ overfladen, da magten rystede pÄ hÄnden. Dette er sindsstemningen i den svenske nomenklatura, nÄr effekterne af deres politik viser sig. Det var ikke elegant, og det var nÊppe heller nÞdvendigt. Det var helt tydeligt en overreaktion, magten er stresset.

Politikerne signalerer kontrol, som man sÄ i partilederdebatterne, men det har aldrig set mindre overbevisende ud. De ved naturligvis, at det hele sejler: Politi, Þkonomi, boligmarkedet, skolerne, socialvÊsnet, sygehusene. Deres offentlige fremtrÊdener er teater, de vil tabe kontrollen. Langt mere end vi allerede har set, jeg tror det nu er et spÞrgsmÄl om fÄ Är. Overreaktionen pÄ Gotland viser, at de ogsÄ selv ved det.

For en ordens skyld skal det nÊvnes, at VÀnsterpartiet og FI gÄr i fakkeltog mod racisme. Julia Caesar havde i lÞrdags lÊst deres tanker flere dage inden de tÊnkte dem selv. Det skal ogsÄ med, at menige svenskere nu har indsamlet 130.000 til voldtÊgtsofret. Polisen, inte ryssen, invaderade Gotland Fra minut 34:30.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

29 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Christian_Andersson
Christian_Andersson
4 years ago

Nu ska Svenska Kyrkan gĂ„ frĂ€mst i kampen mot rasiterna. NĂ€r de goda krafterna inte kan hĂ„lla sams. Ni som Ă€r medlemmar i Sveriges största medlemsorganisation Ă€r ni med pĂ„ det: “De goda krafterna inom Fi och V som tagit detta initiativ ser vad som hĂ€nt – kĂ€bblet har kommit i förgrunden och de angelĂ€gna frĂ„gestĂ€llningarna i bakgrunden. Sorgligt! För att i ett grepp vrida allt rĂ€tt igen sĂ„ överlĂ„ter Fi och V det mötestillstĂ„nd man fĂ„tt av polisen för söndagens manifestation till Svenska kyrkan. Jag lovar dĂ„ en helt partipolitiskt neutral mötesplats för alla goda krafter i Visby. Alla… Read more »

Christian_Andersson
Christian_Andersson
4 years ago

Allt Àr förutsÀgbart. Nu hoppar landshövdingen av den partpolitiska manifestationen. Hur gör Svenska Kyrkan nu?

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Det ligger pÄ US server.

Det samme, forstaar jeg, goer Snaphanens website. Jeg er ikke ekspert, men jeg har hoert gode ting om Island.

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago
Reply to  snaphanen

Okay. Jeg ville vaere lidt nervoes for om Hillary blev praesident, men nu hvor internettet er blevet overladt til Kina og Saudi Barbarien, betyder det maaske ikke saa meget hvilket land man har sin server i.

Perechta P
Perechta P
4 years ago

Hvad i helvede er dette for noget?
‘ lokale, engasjerte aksjonsgrupper’

Det er vel bare at holde blyanten i den rigtige hÄnd nÄr der er valg!

Det er sÞrgeligt at bevidne en horde norske hel eller halvfascister, brede ud sig pÄ snaphanen.
Findes der ikke et norsk forum hvor de kan dyrke disse tankegange?

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg forstÄr dig udmÊrket Steen, selv skriver jeg ikke sÄ meget mere overhovedet.

Dog kender jeg lusene pÄ sin gang og man bÞr vÊre fremme med tÊttekammen inden man bliver tvunget at barbere alt hÄr bort.

Din blog klarer sig fint, det samme kan jeg sige om Kim MĂžllers Uriasposten. der jo har haft en del snask fra nogle trolde.

Et gratis tip om du vil orientere dig om Sverige: http://ledarsidorna.se/

Det er en Socialdemokrat af Erlanderskolen der holder i bloggen, absolut lĂŠsevĂŠrd vil jeg mene.
HÀlsningar frÄn SkÄne PP.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg ved at jeg kan blive noget ophidset nĂ„r jeg ser/lĂŠser budskaber der ligger langt fra de demokratiske vurderinger jeg har vokset op med og da falder der sgu en ‘finke fra fadet’. Jeg er Dansk, bor i Sverige og har arbejdet i Norge, jeg har mĂždt mennesker fra alle samfundsgrupper i disse lande og med Ă„rene indset at der i alle disse lande findes en stĂŠrk slags nationalisme, en nationalisme der i denne tid en gang i mellem tager sig ganske markante former og udtryk, det i bĂ„de tekst og rent hĂ„ndgribeligt. Vi begge er jo til Ă„rene komne… Read more »

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  snaphanen

Nu ved jeg ikke hvem Krasnik og Wivel er, at leve uden fjernsyn og radio er en velsignelse, dog kan jeg tĂŠnke mig at de to er nogle der gerne vil ses og derfor lĂžber rundt i manegen og rĂ„ber ‘ulven kommer’.

Det er lidt af en oplevelse at se nĂ„r der er noget populĂŠrt program pĂ„ SVT pĂ„ skĂŠrmen, type ‘Lets Dance’ og jeg gĂ„r med terrieren oppe i skovbrynet, da kan jeg se at flertallet stuer skifter billede pĂ„ samme sekund!

Det er lidt skrĂŠmmende faktisk, lidt som i Orwells 1984 hvor alle fik samme dosis holdningsmassage.

Breidablikk
Breidablikk
4 years ago
Reply to  Perechta P

lokale, engasjerte aksjonsgrupper – som eksempelvis kan lage demonstrasjonstog.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Ja sÄ sÄ det var humanitÊre og demokratiske midler du mente, hvorfor skrev du da ikke det, i stedet for noget der let kan misforstÄs som noget der handler om folk der gÄr i takt med ens tÞj pÄ?

Breidablikk
Breidablikk
4 years ago
Reply to  Perechta P

Jeg trodde ikke at det var nĂždvendig Ă„ presisere at – hvis vi lever i demokratiske land – da er “demokratiske midler” alle som ikke er forbudte ved lov i vĂ„re demokratier, er du ikke enig i det? Og alle grupperinger, som ikke er forbudte eller dĂžmte, er lovlige tihĂžrer det “demokratiske spekter”? I klartekst: jeg ser ikke noe i det jeg eller noen annen nordmann har skrevet pĂ„ Snaphanen som rettferdiggjĂžr din dom: “norske hel eller halvfascister”. Kan du vise til noe spesifikt eller presist? Og hvis du ikke har noe konkret og presist, kanskje du burde vĂŠre til… Read more »

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Der har sgu vĂŠret en del linjer hvor der har talts om ‘processer’ mod visse ansvarlige, sĂ„ klart med konsekvenser af alvorlig slags. Jeg skal ikke hĂŠnge nogen ud med hverken navn eller alias, men det er ikke svĂŠrt at finde faktisk. For den del findes det bĂ„de DK-er og SE-er der virker vĂŠre ret kamplystne. Jeg tror pĂ„ demokratiet, et styresystem der har vist sig vĂŠre overlegen bĂ„de Monarki med hĂ„nd og halsret og forskellige afarter af despotisme der holder mennesker i et jerngreb. Det er dit og mit ansvar at holde rent fremfor forstuen, at vĂŠre et godt… Read more »

jonny_99
jonny_99
4 years ago
Reply to  Perechta P

Dog kender jeg lusene pĂ„ sin gang budskaber der ligger langt fra de demokratiske vurderinger jeg har vokset op med hel eller halvfascister, brede ud sig Hvad i helvede er dette for noget? vores yderst demokratiske systemer Det er vel bare at holde blyanten i den rigtige hĂ„nd nĂ„r der er valg! Ha, att du bor i Sverige Ă€r ju utmĂ€rkt. Du passar verkligen in i vĂ„rt “ytterst demokratiska system”. Intolerant mot de intoleranta brukar det heta i den humanitĂ€ra stormakten. Vi behöver Trigger Warnings för kommentarerna! Btw tror du pĂ„ fullt allvar att vi kan rösta/stemme oss ur den… Read more »

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  jonny_99

Ja.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  jonny_99

“Vi behöver Trigger Warnings för kommentarerna!”

Jag har bott sex gĂ„ngar i Sverige sedan 1975 och kan utan varken ‘Trigger Warning’ eller censur nĂ„gon stans, klura ut vad som skrivs och menas.
Jag har varit med att bygga detta landet pÄ gott och ont, men mÄnga lÀgenheter, skolor och villor har jag lÀmnat efter mig.
Kanske du bor i nÄt jag har byggt?

jonny_99
jonny_99
4 years ago
Reply to  Perechta P

Kanske du bor i nÄt jag har byggt?
Tror inte det. Om du inte Àr 100 Är gammal.

Vi tillhör olika generationer, med olika synsÀtt och vÀrderingar.
Jag tror att tiden för “demokratiska lösningar” Ă€r, eller snart Ă€r, ute.

Nu fÄr vi oss ett gott skratt istÀllet.
https://www.youtube.com/watch?v=LVGY9DLv_7Y

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  jonny_99

Bra kontrat, jeg er bare 67, men har nog renoveret en del hus i den kategorien.

Breidablikk
Breidablikk
4 years ago

Interessant om “Nordiska motstandsrĂžrelsen” fra ca. 40.00 (42.00) Vi trenger unge, sterkt sammensveisede motstandsfolk. Vi trenger lokale, engasjerte aksjonsgrupper.

https://soundcloud.com/gomorron/036-polisen-inte-ryssen-invaderade-gotland

(Skulle dog Ăžnske de droppet “nasjonal sosialisme” type retorikk, ganske enkelt fordi at alt dette ikke nĂždvendigvis er feil (positivt om folkefellesskapets betydning – jeg er helt med), men fordi det er for belastet historisk (og ikke nĂždvendigvis innholdsmessig)

Steinadler
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Selv det Ă„ snu om pĂ„ ordene ville antagelig hjelpe en god del – i.e. sosial nasjonalisme istedet for nasjonal sosialisme. Burde ogsĂ„ understreke at den sosiale nasjonalismen selvsagt ogsĂ„ handler om solidaritet med andre nasjoner og folk som kjemper for Ă„ bevare sin suverenitet og selvrĂ„derett.

Breidablikk
Breidablikk
4 years ago
Reply to  Steinadler

Akkurat. NĂ„r det gjelder “Generation identitaire” i Frankrike, er det vel snakk om en tilsvarende gruppering – basert pĂ„ lokale motstandsgrupper – men med type “ren” symbolikk som ikke er historisk belastet. Og i den grad de griper tilbake til nasjonal historikk, er det til den felles, uomstridte katolske symbolikk.

– Men nĂ„ litt vann i vinen: det er ikke jeg som aksjonerer – og hvem er jeg da Ă„ kritisere de som faktisk gjĂžr noe konkret og reelt?
comment image

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Det er bare at holde op med at frekventere ‘Perker-pizzarier’, Kebab eller Sharwarma!
Det er sgu patetisk at se nogen sĂ„kaldt ‘Nationalist’, sidde og guffe pĂ„ en Kebabpizza med halalslagtet kĂžd og snakke om nation, ĂŠre og kultur, med munden fuld af muslimsk mad!
KĂžb en Steff-Houlberg pĂžlse, rĂžd og dĂžd, i brĂžd med blod og bĂŠ over ryggen, plus det lĂžse.
StĂžt Dansk. Norsk og Svensk nĂŠring!
Kan det vÊre sÄ svÊrt?

Breidablikk
Breidablikk
4 years ago
Reply to  Perechta P

Se mitt svar under. Jeg ser ikke noe presist kognitivt innhold i dette innlegget som muliggjĂžr et svar.

https://disqus.com/home/discussion/snaphanen/gotland_generalprve_pa_kontroltabet/#comment-2949865813

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Tak for det, jeg vil lige sige at pĂ„ den tiden i Danmark, ikke var frit frem for hvem som helst at fĂ„ en standplads for en pĂžlsevogn, de var i fĂžrste hĂ„nd reserverede personer med nogen slags handikap, det af den grund at datidens invalidepensioner og lignende ikke var bare i nĂŠrheden af dagens belĂžb og da skabtes visse regler for udsatte personer. Omtalte pĂžlsemand havde ‘trĂŠben’ fra knĂŠet og ned. Meget har ĂŠndrets under mit liv, noget til det bedre, andet den anden vej. Dog stĂ„r jeg fast pĂ„ at det er enhvers eget ansvar at handle ret… Read more »

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Breidablikk

Du fĂ„r nĂŠsten ha en anekdote fra min ungdom midt i tresserne; det var pĂ„ den tiden da sidste toget mod mit hjem gik fra KĂžbenhavn cirka klokken 1 om natten og traditionen tro kĂžbte vi altid en rĂžd pĂžlse med det hele pĂ„, midt pĂ„ RĂ„dhuspladsen i KĂžbenhavn PĂžlsevognen var vel pĂ„ cirka fire kvadratmeter og havde en lille scootermoter for transport og han havde kogte og ristede HoulbergpĂžlser, plus varm Cocio kakaomĂŠlk og lunken Ăžl. Jeg spurgte ham hvordan han kunne fĂ„ sĂ„ meget ‘pĂžlsesmag’ i de kogte og han sagde til mig; jeg skifter faktisk aldrig vandet,… Read more »