16
okt
Seneste opdatering: 19/10-16 kl. 0259
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

På grund af mørket ankomst antager jeg, ville jeg finde og høre den sang, som jeg første gang hørte i Molière’s dødsscene i Ariane Mnouchkines helt magiske film for næsten fyrre år siden. Molière bæres af sine venner op af en trappe med blodet lydende ud af munden, i en scene der synes uendelig.  Den tager så langt tid, at man få tid til at tænke på, om de vil redde ham eller hjælpe ham til hans himmel, og den giver en følelsen, man kender fra drømme: At træde i en evighed op af trappetrin og ingen vegne komme. Den er hypnotiserende som Andrei Tarkovskys scene i badet i Nosthlagia, hans næstsidste film eksilet.

Jeg stødte ved et fuldstændigt tilfælde på denne version med Klaus Nomi (1944-1983), en tysk rockmusiker med en fin kontratenor, der voksede op midt mellem Maria Callas og Elvis Presley samtidig med Nina Hagen og David Bowie, som han også sang kor for. Han døde i New York næsten samtidigt, som han var ved at blive berømt.

Jeg kendte ham ikke dengang, i dag han er sikkert næsten helt glemt. (Lady Gaga har dog husket ham.) Pladeversionen har bedre lyd, men koncertversionen fortæller mere om den særprægede mand. Det er fra hans sidste offentlige optræden dødsyg af AIDS. Min interesse var vakt i en sådan grad, at jeg var nødt til at se dokumentaren om ham: The Nomi Song. Den er et  tidsbillede, der er værd at se.

Strøtanke om gerontokratiet

Jeg kan gribe mig i at drømme om et gerontokrati, der kunne afløse demokratiet som styreform i ti år, indtil problemerne middelmådighederne og vindbøjtlerne har skabt, er løst. Når det er sket, træder de tilbage igen, og det gør de for vi er ikke i Gaza, Tyrkiet eller Rusland. Endnu, skal man nok tilføje. Mange af vore problemer er politikerskabte, og iøvrigt ganske unødvendige. Sveriges nuværende grove sociale og økonomiske problemer, havde ikke været nødvendige. De er politikerskabte af naive, provinsielle verdensforbedrere, der troede de kunne gå på vandet.

Jeg forestiller mig erfarne personer som Asger Aamund, Bent Jensen, Lars Hedegaard, Morten Uhrskov, Kai Sørlander, Ralf Pittelkow, Karen Jespersen, Lone Nørgaard, Lene Kattrup, Ulla Nørtoft, Eva Selsing, Poul Højlund, Henrik Gade Jensen, Katrine Winkel-Holm og femten andre af lignende kvalitet. En slags Frihedsråd, kunne man sige. Jeg beklager at have indlemmet nogle yngre kvinder i gerontokratiet, men de tager det nok som den kompliment, det er.

Churchill var 66, da han for alvor trådte ind på verdensscenen. Han havde alderen til at se igennem Hitler og Stalin. Jeg skal ikke nyde noget. Jeg har alderen, men ikke temperamentet. Hvem skal vælge dem? Det skal jeg.

Aamund skal være formand for rådet. Problemerne vi har nu, er stadig håndterbare. Når de bliver som Sveriges, er det for sent. Sverige er et eksempel på et sundt demokrati, der blev forrykt på en enkelt generation. Sverige er i en økonomisk og social nedadgående spiral, de allerklogeste vil have svært ved at vende. Sverige bliver et 2 verdensland, det er det allerede i store områder. Ikke hele landet, men det bliver i fremtiden mindst til to lande, måske flere. Det er nu en stat, der har stadig sværere ved at leve op til sine grundlæggende forpligtelser.

Det skal være gamle mænd og kvinder, for unge har i sagens natur ikke den nødvendige viden og erfaring. Det er dem – og især unge kvinder- der har forårsaget problemerne. Unge skal ikke beskæftige sig med politik, det er ikke sundt for dem, og det er ikke sundt for landet. Det er et sygdomstegn, ligesom det er et sygdomstegn, at jeg nu beskæftiger mig med poltik. Jeg længes, ligesom Douglas Murray, kun væk fra det. Det er ikke mit naturlige element.

Unge skal uddanne sig og få børn og blive erfarne, de skal leve livet. At politisere en befolkning, især unge, er som regel en ulykke. De dårligste lande i denne verden er stærkt politiserede, se Mellemøsten hvor alt er politik hele tiden. Når man har kloge ledere, behøver en rimeligt fornuftig befolkning ikke kere sig om politik. Passagererne styrer jo heller ikke en bus.

Da amerikanske venner hørte om Utøya og den socialdemokratiske ungdomslejr, associerede de til DDR, Sovjet og nazitidens politiske ungdomsforbund. En sund angelsaksisk refleks. De kunne ikke se det fænomen for sig på anden måde. Vi derimod har disse typer som vore ledere. En Thorning, en Mette Fredriksen, tremmekalve der er tidligt skadede af den ide, at uerfarne mennesker kan betros at styre komplekse situationer.

Demokratiet bør have kontrolfunktioner, ligesom enkeltministre har et embedsapparat. At uddelegere halvdelen af magten til et udemokratisk EU, har vi nu set er et begrænset gode. Lyt til Juncker, Mogherini og Timermans, hvis du ikke er overbevist. Vi skal have magten tæt på os, og vi skal have kontrol med den.

Ja, det var bare en drøm af en der er gammel nok til at se, at demokratiet ikke udelukkende er et gode. Det er det mindste onde, men dårligt behøver det vel heller ikke være? Man bliver ikke et geni af at blive ældre, hvis man i forvejen er en naiv drømmer, der er mange eksempler på det. Men alderen hjælper dog noget på alle.

“The worst difficulties from which we suffer do not come from without. They come from within. They do not come from the cottages of the wage-earners. They come from a peculiar type of brainy people always found in our country, who, if they add something to its culture, take much from its strength.

Our difficulties come from the mood of unwarrantable self-abasement into which we have been cast by a powerful section of our own intellectuals. They come from the acceptance of defeatist doctrines by a large proportion of our politicians. But what have they to offer but a vague internationalism, a squalid materialism, and the promise of impossible Utopias?” Sir Winston Churchill, “Never give in” 1933.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Pluto
Pluto
4 years ago

Takk til Snaphanen for «Purcell: The Cold Song»! – En praktfull stemme fra Klaus Nomi, som i denne ultimate utførelse ved sin dystre og melankolske skjønnhet bringer tankene hen på det marerittets Ragnarok som eventuelt stunder for oss indoeuropeere her Vest i et Europa som forfaller alt mer, dag for dag! – Mange av oss selvstendig-tenkende har gjennom år – etter fattig evne – kommenterende prøvd at både forklare og oppmuntre, samt saks- og opplysnings-komplementerende agitert og polemisert for det løsningsorienterte i en tid av oppløsning, fremmedgjøring og et enormt moralsk-sivilisatorisk forfall uten sidestykke i vår nyere historie. Som medborgerlig… Read more »

Tafsa inte på yttrandefriheten
Tafsa inte på yttrandefriheten
4 years ago
Dogen
Dogen
4 years ago

takk for litt annet enn det sedvanlige deprimerende stoffet. jeg skal se the nomi song.

invernes
invernes
4 years ago

Obama er nå avslørt som Is terroristenes øverste leder.
Uppgift: Obama släpper ut 9.000 IS-krigare ur Mosul för att kriga mot ryska trupper i Syrien

http://www.friatider.se/uppgift-obama-sl-pper-ut-9000-krigare-ur-mosul-f-r-att-kriga-mot-ryska-trupper-i-syrien

Marit
4 years ago
Reply to  invernes

Jeg tror Obama er gal.

River
River
4 years ago

Steen. Nu du nævner aids blev jeg opmærksom på et sandsynligt bedrag efter at have læst Kjeld Heisings pamflet: AIDS hvordan ku det ske?
https://youtu.be/9E_IRRO1GxY
Er en trailer for dokumentaren The other side of Aids. Omtaler at ingen der testes for aids testes direkte for en virus eller andet, men kun for markører for et dårligt immunsystem. Vi dør altså af en af 30-40 sygdomme som aids siges at betjene sig af eller af dødelig medicin. Der er mange der overlever ved at vende ryggen til den etablerede dødsdans.

invernes
invernes
4 years ago

Sverige er skrekkens land der ondskapen har tatt over makten og politikerne er som Lex Lutor , ravende sinnssyke elementer.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  invernes

Læs Fantomen, han bader ikke i blod og ulykke.

invernes
invernes
4 years ago
Reply to  Perechta P

Fantomet er rasist. 🙂

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  invernes

Han kanske rent av är nazist? Tänk på det goda märket. 😉

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  invernes

Läste en från 1972 här om dagen och bildspråket var inte PK alls, med dagens mått mätt.

sinnamor
sinnamor
4 years ago

Det er som en håper og ønsker at svenskene selv har tatt på seg rollen som “Pigen med tennstikkene”. Da hadde de vist mot, protest, samhald og vilje.

Oliver Langeland
Oliver Langeland
4 years ago

Ja, og det blir kun verre med tiden som går. Det er som å se i sakte film 2 tog som kjører mot hverandre i samme spor. I løpet av september måned ble det begått rekordmange voldelige forbrytelser i Sverige. 15 mord, 44 mordforsøk, 58 grove mishandlinger, 62 mishandlinger og 16 mordbranner. Jeg vil si en stor takk til alle som holder på å ødelegge nasjonene og økonomien (gjeld) vår. Dere er rett og slett sinnssyk sammen med politikere. Nå kreves det at EU skal ta imot 1,3 millioner nye immigranter hvert år til et kontinent som er allerede teknisk… Read more »

Soriculus
Soriculus
4 years ago

Ulf Lundell er en del av multikulti-eliten. I desember 2014 ville han forby ‘Öppna landskap’ i protest mot SD:
Om SD får 20 % eller mer den 22 mars tänker jag förbjuda allt spelande av ‘Öppna landskap’ i radio, tv, från scener och estrader i det här landet. Då finns det inga öppna landskap längre.

Oliver Langeland
Oliver Langeland
4 years ago
Reply to  Soriculus

Hm, svaret ditt kommer ikke opp, men så hva du skrev før disqus ble “loadet” inn. Jeg vet det, men det er ordene i sangen som er viktig, ikke hva personen bak mener politisk. Hadde det vært sånn så kunne jeg ikke brukt slike sitater heller: Make the lie big, make it simple, keep saying it, and eventually they will believe it. -Adolf Hitler “Why, of course, the people don’t want war. Why would some poor slob on a farm want to risk his life in a war when the best that he can get out of it is to… Read more »

kenneth hovestøl
kenneth hovestøl
4 years ago

Praktfullt!

Johan
Johan
4 years ago

Natten mot lördagen misslyckades de boende med att anlägga brand. Det var knappast någon utomstående som “ställt in en dunk med olja i en ugn som slagits på”,

Polisen skriver:

“2016-10-15 03:34, Brand, Stockholm

Fagersjö. Försök till mordbrand.

Polis beordrades till ett boende sedan personal anmält att någon ställt in en dunk med olja i en ugn som slagits på. Brandlarm hade utlösts och personal hade hindrat att brand utbröt.

Anmälan om försök till mordbrand upprättad.”

https://polisen.se/Aktuellt/Handelser/Stockholms-lan/2016-10-15-0334-Brand-Stockholm/

Påföljande natt (mot söndagen) brann förläggningen.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Johan

En er nok sikker på der er overkogt stegeolie der anvendes når noget halalslagtet får skal skal konfirmeres.
Får og lam er mange nok, når de går i flok.

latmask
latmask
4 years ago

Vi SKA vara CO2-fria.
Men det där med sot, bensen, toluen och svaveldioxid tjafsar vi inte om längre. Det skulle ju vara avskaffat på 60-talet?

OlofdeGothia
OlofdeGothia
4 years ago

En del svenska invandrare är miljöterrorister och älskar CO2 i sina områden
Men det är inget allvarligt anser svenska politiker och svensk media, det är bättre att skrämmas med clowner.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/10/16/clownattack-eller-ny-vandringssagen/