24
okt
Seneste opdatering: 9/7-19 kl. 2002
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En uhyre interessant dokumentar, som dansk TV sendte i går. Den er tysk fra 2011, og hedder på engelsk Reagans Secret War, på tysk Täuschung – Die Methode Reagan (Bedrag, Reagans metode) og er af dokumentaristen Dirk Pohlmann. Desværre kan DR-versionen ikke ses i Sverige, så jeg har kun fundet den tyske originalversion. Finder nogen den engelske, så tip mig. Fra minut 23 handler den om Sverige.

Reagan var nærmest genial ifølge gamle medarbejdere, ekstremt hurtig i hovedet, så alle undervurderede ham groft, også Sovjet og Svend Auken. Reagan var konservativ, og han havde et klart mål: Han ville vinde den kolde krig, status quo var ikke godt nok. Sovjet var stærkt underlegent økonomisk, teknologisk og militært, og det skulle udnyttes.

USA startede en hemmelig undergravning af østblokken på dens tre svage punkter. Sænkede med saudierne olieprisen, som var godt for USA, men skidt for Sovjet, plantede fejl og trojanere i de chips, der blev eksporteret til Sovjet, så deres udstyr brød sammen, viste militært, at russerne var underlegne ved at flyve tæt på Murmansk, hvor russernes atomubådslåde befinder sig. Det var farligt, men det virkede. “Kun” én gang, lettede de russiske atombombefly.

Palme spillede ikke med på Reagan og CIA’s melodi

Sverige havde en central strategisk plads i tilfælde af krig, det var de luftbaser tættest på Sovjet, USA kunne brug hvis Tyskland var sat ud af spillet. Sverige og NATO havde samarbejdet militært på det scenarie siden 1960, et stort tabu dengang. Det kunne ikke nævnes offentligt.

Oluf Palme spillede ikke med på Reagan og CIA’s melodi, han fabulerede om “den tredje vej” midt i en højspændt øst-vest konflikt. Han var kort sagt i vejen i det store spil, hvad der højst sandsynligt endte med at koste ham livet. CIA konspirerede nu med borgerlige kræfter i den svenske elite og i militæret, for at undergrave Palme og socialdemokraterne.

U-bådsaffærer var iscenesat med NATO

De talrige U-bådsaffærer i den svenske skærgård, var iscenesat med NATO U-både for at miskreditere Palme og hans tilnærmelsespolitik med Sovjet. Detaljerne om U-137, der gik på grund i Gåsefjorden, henligger stadig i mystik. De hovedansvarlige måtte ikke afhøres. Den var russisk, og den sejlede på grund med vilje. Hvem var besætningen og hvor lå officerernes loyalitet?

Særlig interessant er dokumentaren med henblik på Palme mordet, ikke mindst for os der oplevede det. Jeg var i Sverige den februar måned i 1986. Det er hævet over al tvivl, at ledende, svenske flådeofficerer begik højforrædderi ved at konspirere mod statschefen, men fik de ham også myrdet?

Politisporet bekræftet

Under alle omstændigheder understreger filmen endnu engang det såkaldte “politisporet”, nemlig at mordet udgik fra det svenske miltær/statsapparat, at det var en professionel konspiration, som de fleste der er inde i mordet detaljer altid har ment. Blandt disse er Leif GW Persson og SVT-medarbejderen Lars Borgnäs. Den interviewede Mihail Gorbatschov bekræfter det. Palme ville spise kirsebær med store, men han undervurderede hvad det betød. Det burde måske ikke have overasket en meget erfaren politiker og verdensmand som ham.

Ikke sådan at CIA nødvendigvis myrdede Palme, men at de skubbede kraftigt på svenske kræfter, som gjorde det eller fik det gjort med en lejemorder, f.eks. den sydafrikanske spion Craig Williamson, der forlod Sverige umiddelbart eftermordet.

Dette er måske det nærmeste, vi nogensinde kommer en forklaring. En opklaring får vi kun ved et helt tilfælde. Den gamle admiral James Lyons er tvetunget om Amerikas rolle: “Måske, måske, noget holder man altid for sig selv.”

De sidste 2/3 dele handler udelukkkende om Sverige. DR: Reagans secret war. ARD Täuschung // Die Methode Reagan // Die Welt für dumm verkauft. Listen af svenske og amerikanske medvirkende ses her.

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
OlofdeGothia
OlofdeGothia
3 years ago

Palme satte stopp för kritisk granskning av makten
Efter det har journalister i Sverige förhållit sig strikt
till åsiktskorridoren och gått maktens ärenden.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/10/25/att-paverka/

invernes
invernes
3 years ago

Reagan var en stor mann , en god patriot det samme vil Trump bli.
Palme var bare søppel.

ɱØяñιηg$ʇðя ©™
Reply to  invernes

Han sköts minst 11 år för sent.

invernes
invernes
3 years ago

Amen 🙂

torstein
torstein
3 years ago

Nå håper jeg Russland gjør alvor av å besette Gotland og sperre Østersjøen fra Königsberg/Kaliningrad for godt; blir vi da kvitt det selvutslettende multikulturelle PK som EU har pålagt oss alle? Og Norge som ikke engang er med i heksedansen rundt Bryssels 4 herligheter? Angela Merkel reagerer ikke før hun får kniven på strupen. I Norge har vi politikere på alle sider som kysser hennes føtter i håp om å selge gass, olje og el til henne og siden kjøper hennes multikulturelle dogme med vidåpne øyne.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
3 years ago

Tror också att Reagan underskattades grovt av etatismens kreatur. Det frapperande är att man fortsätter göra detta!
Att Palme röjdes ur vägen av en professionell, en torped eller åtminstone en vapenkunnig håller jag för uteslutet med tanke på det taffliga sättet mordet gick till på.
Två kulor avlossades, blott ett träffade och det i ryggen, inte i huvudet där proffset pluggar minst två skott.
Närmaste vittnet lämnades oskatt. Den teorin håller inte. Christer Pettersson eller 33-åringen är trovärdigare banemän då.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
3 years ago
Reply to  snaphanen

Just för att det var kallt och offren väl klädda borde en professionell mördare har varit mer noggrann och inte lämnat över utgången till ödet och traumavården.
Ett proffs får betalt efter leverans, så varför chansa och är det helt omöjligt att ett potentiellt attentatsoffer bär skyddsväst?
33-åringen hade mätbara rester av krut på kroppen och hade setts runt mordplatsen av varandra oberoende vittnen.

8
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x