24
okt
Seneste opdatering: 9/7-19 kl. 2002
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

En uhyre interessant dokumentar, som dansk TV sendte i gĂ„r. Den er tysk fra 2011, og hedder pĂ„ engelsk Reagans Secret War, pĂ„ tysk TĂ€uschung – Die Methode Reagan (Bedrag, Reagans metode) og er af dokumentaristen Dirk Pohlmann. DesvĂŠrre kan DR-versionen ikke ses i Sverige, sĂ„ jeg har kun fundet den tyske originalversion. Finder nogen den engelske, sĂ„ tip mig. Fra minut 23 handler den om Sverige.

Reagan var nÊrmest genial ifÞlge gamle medarbejdere, ekstremt hurtig i hovedet, sÄ alle undervurderede ham groft, ogsÄ Sovjet og Svend Auken. Reagan var konservativ, og han havde et klart mÄl: Han ville vinde den kolde krig, status quo var ikke godt nok. Sovjet var stÊrkt underlegent Þkonomisk, teknologisk og militÊrt, og det skulle udnyttes.

USA startede en hemmelig undergravning af Ăžstblokken pĂ„ dens tre svage punkter. SĂŠnkede med saudierne olieprisen, som var godt for USA, men skidt for Sovjet, plantede fejl og trojanere i de chips, der blev eksporteret til Sovjet, sĂ„ deres udstyr brĂžd sammen, viste militĂŠrt, at russerne var underlegne ved at flyve tĂŠt pĂ„ Murmansk, hvor russernes atomubĂ„dslĂ„de befinder sig. Det var farligt, men det virkede. “Kun” Ă©n gang, lettede de russiske atombombefly.

Palme spillede ikke med pĂ„ Reagan og CIA’s melodi

Sverige havde en central strategisk plads i tilfÊlde af krig, det var de luftbaser tÊttest pÄ Sovjet, USA kunne brug hvis Tyskland var sat ud af spillet. Sverige og NATO havde samarbejdet militÊrt pÄ det scenarie siden 1960, et stort tabu dengang. Det kunne ikke nÊvnes offentligt.

Oluf Palme spillede ikke med pĂ„ Reagan og CIA’s melodi, han fabulerede om “den tredje vej” midt i en hĂžjspĂŠndt Ăžst-vest konflikt. Han var kort sagt i vejen i det store spil, hvad der hĂžjst sandsynligt endte med at koste ham livet. CIA konspirerede nu med borgerlige krĂŠfter i den svenske elite og i militĂŠret, for at undergrave Palme og socialdemokraterne.

U-bÄdsaffÊrer var iscenesat med NATO

De talrige U-bÄdsaffÊrer i den svenske skÊrgÄrd, var iscenesat med NATO U-bÄde for at miskreditere Palme og hans tilnÊrmelsespolitik med Sovjet. Detaljerne om U-137, der gik pÄ grund i GÄsefjorden, henligger stadig i mystik. De hovedansvarlige mÄtte ikke afhÞres. Den var russisk, og den sejlede pÄ grund med vilje. Hvem var besÊtningen og hvor lÄ officerernes loyalitet?

SÊrlig interessant er dokumentaren med henblik pÄ Palme mordet, ikke mindst for os der oplevede det. Jeg var i Sverige den februar mÄned i 1986. Det er hÊvet over al tvivl, at ledende, svenske flÄdeofficerer begik hÞjforrÊdderi ved at konspirere mod statschefen, men fik de ham ogsÄ myrdet?

Politisporet bekrĂŠftet

Under alle omstĂŠndigheder understreger filmen endnu engang det sĂ„kaldte “politisporet”, nemlig at mordet udgik fra det svenske miltĂŠr/statsapparat, at det var en professionel konspiration, som de fleste der er inde i mordet detaljer altid har ment. Blandt disse er Leif GW Persson og SVT-medarbejderen Lars BorgnĂ€s. Den interviewede Mihail Gorbatschov bekrĂŠfter det. Palme ville spise kirsebĂŠr med store, men han undervurderede hvad det betĂžd. Det burde mĂ„ske ikke have overasket en meget erfaren politiker og verdensmand som ham.

Ikke sÄdan at CIA nÞdvendigvis myrdede Palme, men at de skubbede kraftigt pÄ svenske krÊfter, som gjorde det eller fik det gjort med en lejemorder, f.eks. den sydafrikanske spion Craig Williamson, der forlod Sverige umiddelbart eftermordet.

Dette er mĂ„ske det nĂŠrmeste, vi nogensinde kommer en forklaring. En opklaring fĂ„r vi kun ved et helt tilfĂŠlde. Den gamle admiral James Lyons er tvetunget om Amerikas rolle: “MĂ„ske, mĂ„ske, noget holder man altid for sig selv.”

De sidste 2/3 dele handler udelukkkende om Sverige. DR: Reagans secret war. ARD TĂ€uschung // Die Methode Reagan // Die Welt fĂŒr dumm verkauft. Listen af svenske og amerikanske medvirkende ses her.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
OlofdeGothia
OlofdeGothia
4 years ago

Palme satte stopp för kritisk granskning av makten
Efter det har journalister i Sverige förhÄllit sig strikt
till Äsiktskorridoren och gÄtt maktens Àrenden.
https://ulsansblogg.wordpress.com/2016/10/25/att-paverka/

invernes
invernes
4 years ago

Reagan var en stor mann , en god patriot det samme vil Trump bli.
Palme var bare sĂžppel.

É±Ă˜ŃĂ±Îčηg$Ê‡Ă°Ń ©ℹ
Reply to  invernes

Han sköts minst 11 Är för sent.

invernes
invernes
4 years ago

Amen 🙂

torstein
torstein
4 years ago

NÄ hÄper jeg Russland gjÞr alvor av Ä besette Gotland og sperre ØstersjÞen fra Königsberg/Kaliningrad for godt; blir vi da kvitt det selvutslettende multikulturelle PK som EU har pÄlagt oss alle? Og Norge som ikke engang er med i heksedansen rundt Bryssels 4 herligheter? Angela Merkel reagerer ikke fÞr hun fÄr kniven pÄ strupen. I Norge har vi politikere pÄ alle sider som kysser hennes fÞtter i hÄp om Ä selge gass, olje og el til henne og siden kjÞper hennes multikulturelle dogme med vidÄpne Þyne.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Tror ocksÄ att Reagan underskattades grovt av etatismens kreatur. Det frapperande Àr att man fortsÀtter göra detta!
Att Palme röjdes ur vÀgen av en professionell, en torped eller Ätminstone en vapenkunnig hÄller jag för uteslutet med tanke pÄ det taffliga sÀttet mordet gick till pÄ.
TvÄ kulor avlossades, blott ett trÀffade och det i ryggen, inte i huvudet dÀr proffset pluggar minst tvÄ skott.
NÀrmaste vittnet lÀmnades oskatt. Den teorin hÄller inte. Christer Pettersson eller 33-Äringen Àr trovÀrdigare banemÀn dÄ.

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago
Reply to  snaphanen

Just för att det var kallt och offren vÀl klÀdda borde en professionell mördare har varit mer noggrann och inte lÀmnat över utgÄngen till ödet och traumavÄrden.
Ett proffs fÄr betalt efter leverans, sÄ varför chansa och Àr det helt omöjligt att ett potentiellt attentatsoffer bÀr skyddsvÀst?
33-Äringen hade mÀtbara rester av krut pÄ kroppen och hade setts runt mordplatsen av varandra oberoende vittnen.