28
okt
Seneste opdatering: 28/10-16 kl. 2227
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Statistiker: Trump har 17,8 pct. chance for at slå Hillary – Klart Trump-flertal blandt mandlige vælgere.

Gøteborg: Mere end hver 10 skoleelev støtter ISIS

Man så i BBC dokumentaren Exporting Islamic Extremism, at Gøteborg er den helt åbenlyse krumtap for kommende muslimsk aggression mod Sverige (og Norden). Se den!

Mer än var tionde tillfrågad elev i Göteborgs förorter sympatiserar med IS, jihadister eller liknande religiösa extremister. Det visar en undersökning som GP tagit del av. – Jag blev helt chockad när jag såg resultatet. Jag hade kanske tippat på någon procent. Det finns inga ord, säger Guluzar Tarhan Selvi, tillförordnad projektledare på Varken Hora eller Kuvad.

I undersökningen ställdes bland annat frågan om eleverna har sympatier för religiösa extremister så som Islamiska staten och jihadister. Över elva procent, mer än 130 ungdomar, svarade: “ja, jag har sympati”. 13 procent svarade att de kände någon annan med sådana sympatier.

Vissa ungdomar vi mött använder ord som “kafir” för icke-troende människor, och de säger att sådana kan “dra åt helvete” och att “IS gör egentligen rätt” och så vidare. I en tidigare undersökning från Stockholm kunde vi även se att unga angav att de var mer religiösa än sina föräldrar, säger Guluzar Tarhan Selvi.

Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan tycker att resultatet ska ses som ett varningstecken.Det är allvarligt. Det är väldigt problematiskt om en av tio unga yttrar positiva omdömen om sådana här grupper. Och det är särskilt viktigt att man vet hur man agerar ute i klassrummen när sådana här åsikter uttrycks, säger Magnus Ranstorp. Studie: Var tionde elev stöttar religiösa extremister


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4
Deltag i debatten...

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Maja DackePeter Zichauinvandrare1957Dogen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Om nu ‘kafirer’ ska ‘dra åt helvete’ – vilka tror dessa ungj…domar då ska betala för deras mobiler m m?

Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Trump vinder præsident-valget den 8. november.
Han har fra dag ét været oppe imod ikke bare en samlet presse, men også både det republikanske og demokratiske parti. Alligevel står han hvor han står i dag. At heller ikke borgerlige danskere fatter en brik, kommer ikke bag på nogen. De sluger jo også et hvert ord venstrepressen udgyder. Et flertal af amerikanerne har dog fanget den, selvom vi elsker at tale dårligt om dem.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Stora frågan är demokrati och nationalism. Eller en multikulti globalism som gör alla fattiga o kulturlösa. Vem som står för vad får ni lista ut själva. Trump har ju pratat att ta hem trupperna från Mellanöstern som ledtråd.

Dogen
Guest
Dogen