28
okt
Seneste opdatering: 28/10-16 kl. 2227
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Statistiker: Trump har 17,8 pct. chance for at slĂ„ Hillary – Klart Trump-flertal blandt mandlige vĂŠlgere.

GĂžteborg: Mere end hver 10 skoleelev stĂžtter ISIS

Man sÄ i BBC dokumentaren Exporting Islamic Extremism, at GÞteborg er den helt Äbenlyse krumtap for kommende muslimsk aggression mod Sverige (og Norden). Se den!

Mer Ă€n var tionde tillfrĂ„gad elev i Göteborgs förorter sympatiserar med IS, jihadister eller liknande religiösa extremister. Det visar en undersökning som GP tagit del av. – Jag blev helt chockad nĂ€r jag sĂ„g resultatet. Jag hade kanske tippat pĂ„ nĂ„gon procent. Det finns inga ord, sĂ€ger Guluzar Tarhan Selvi, tillförordnad projektledare pĂ„ Varken Hora eller Kuvad.

I undersökningen stĂ€lldes bland annat frĂ„gan om eleverna har sympatier för religiösa extremister sĂ„ som Islamiska staten och jihadister. Över elva procent, mer Ă€n 130 ungdomar, svarade: “ja, jag har sympati”. 13 procent svarade att de kĂ€nde nĂ„gon annan med sĂ„dana sympatier.

Vissa ungdomar vi mött anvĂ€nder ord som “kafir” för icke-troende mĂ€nniskor, och de sĂ€ger att sĂ„dana kan “dra Ă„t helvete” och att “IS gör egentligen rĂ€tt” och sĂ„ vidare. I en tidigare undersökning frĂ„n Stockholm kunde vi Ă€ven se att unga angav att de var mer religiösa Ă€n sina förĂ€ldrar, sĂ€ger Guluzar Tarhan Selvi.

Magnus Ranstorp, terrorforskare vid Försvarshögskolan tycker att resultatet ska ses som ett varningstecken.Det Àr allvarligt. Det Àr vÀldigt problematiskt om en av tio unga yttrar positiva omdömen om sÄdana hÀr grupper. Och det Àr sÀrskilt viktigt att man vet hur man agerar ute i klassrummen nÀr sÄdana hÀr Äsikter uttrycks, sÀger Magnus Ranstorp. Studie: Var tionde elev stöttar religiösa extremister

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Maja Dacke
Maja Dacke
4 years ago

Om nu ‘kafirer’ ska ‘dra Ă„t helvete’ – vilka tror dessa ungj…domar dĂ„ ska betala för deras mobiler m m?

Peter Zichau
Peter Zichau
4 years ago

Trump vinder prĂŠsident-valget den 8. november.
Han har fra dag ét vÊret oppe imod ikke bare en samlet presse, men ogsÄ bÄde det republikanske og demokratiske parti. Alligevel stÄr han hvor han stÄr i dag. At heller ikke borgerlige danskere fatter en brik, kommer ikke bag pÄ nogen. De sluger jo ogsÄ et hvert ord venstrepressen udgyder. Et flertal af amerikanerne har dog fanget den, selvom vi elsker at tale dÄrligt om dem.

invandrare1957
invandrare1957
4 years ago

Stora frÄgan Àr demokrati och nationalism. Eller en multikulti globalism som gör alla fattiga o kulturlösa. Vem som stÄr för vad fÄr ni lista ut sjÀlva. Trump har ju pratat att ta hem trupperna frÄn Mellanöstern som ledtrÄd.