3
nov
Seneste opdatering: 3/11-16 kl. 2254
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Asger Joseph Aamund er en dansk erhvervsleder, debattør samt mediepersonlighed. Vi filmede Asger Aamunds foredrag om islam i Helsingør Domkirke. Næsten 5000 har set den, men se du det også.

Teodorescu: “Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag”

Vi der advarede for femten og tyve år siden føler om muligt endnu mere afmagt. Der er kun to værn imod den: Kynisme eller at se bort. Jeg benytter halvt af hvert. Jeg forlod Sverige med en vis lettelse i 2004. Enhver må føle med Alice Teodorescu, der ikke anede hvor hun var havnet for 26 år siden. Hun er dog så dygtig og begavet, at hun kan flygte videre. Mange, især 230.000 svenske “fattigpensionärer”, sidder uhjælpeligt fast.

Jag har sällan känt sådan uppgivenhet som i dag. Det Sverige min familj sökte sin tillflykt till för 26 år sedan finns i mångt och mycket inte kvar. Förtroendet för politiker, institutioner och medmänniskor naggas ständigt i kanten. Det är med stor sorg som jag skriver detta. Det som nu inträffar är ett enormt svek, mot den som levt här i många generationer liksom mot den som kom hit i går.

Den svenska flatheten och oförmågan att integrera har varit den främsta näringen till framväxten och cementeringen av ett alltmer etnifierat parallellsamhälle. På område efter område blir effekterna uppenbara: sysselsättningsgapet mellan utrikes- och inrikesfödda, sjunkande skolresultat, bostadssegregation, bidragsberoende, växande brottslighet i redan utsatta bostadsområden. Alice Teodorescu: Det som nu inträffar är ett enormt svek

Ole Hasselblach: Kultur og kulturel selvudslettelse

Foredrag på Gentofte Hovedbibliotek


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4
Deltag i debatten...

avatar
4 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
4 Comment authors
Peter ZichauEva på SödermalmOlle lampaChingachgook Jensen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

” Om det är som Sarnecki påstår, att vi i dag skördar resultatet av 20 års misslyckande, måste vi våga fråga oss varför ingen agerade när problemen var mindre och hur vi förhindrar att de växer sig ännu större?”

Jeg skulle hilse og sige at vi var mange der reagerede igennem mange år..! Men gad I høre..?

Eva på Södermalm
Guest
Eva på Södermalm

“fredagsbio 65: SYRIENS SAK ÄR VÅR!
Jan Milld”:
https://m.youtube.com/watch?v=9LqiMGjbSsw

“fredagsbio 56: MED SOLSKEN I BLICK – nato nästa?
Jan Milld”:
https://m.youtube.com/watch?v=BwnUmDHGigc

“Putin om globalism och fred
Jan Milld”:
https://m.youtube.com/watch?v=prbFEv4N0iw

Olle lampa
Guest
Olle lampa

Sverige är ett mycket sjukt land, politiskt moraliskt o ekonomiskt.

Chingachgook Jensen
Guest
Chingachgook Jensen