4
nov
Seneste opdatering: 5/11-16 kl. 1416
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

af Henrik M. Jensen

Den helgenkårede Frans af Assisi er kendt for at være de fattiges og dyrenes beskytter. Og i den politiske korrekte nutid har det givet grobund for dyrkelsen af Frans som en økologisk bevidst hippie, der barfodet vader rundt i genbrugstøj og giver penge til tiggerne.

Men Frans var også en stridsmand, der drog ud i verden for at udbrede evangeliet, stifte nye afdelinger af sin munkeorden og omvende hedningene. Og en god lejlighed bød sig, da pave Honorius 3. i 1217 iværksatte “det femte korstog”, der var svar på en række angreb mod især italienske kyster, foretaget af muslimer, der opererede fra Nordafrika.

I 1219 sluttede Frans sig til en hær af korsriddere, der belejrede Damietta i det nordlige Egypten. Han kom dog ikke som korsridder, men som en troens ridder. Og målet var at omvende Muhammeds tilhængere til Kristus og på den måde skabe fred i Middelhavet og på sigt befri Det hellige land.

Hans plan var at overskride fronten mellem de to hære og få audiens hos sultan al-Kamil, der opholdt sig inde i Damietta. Han blev advaret mod planen, da sultanen kort forinden i et slag havde dræbt 5000 kristne og i øvrigt havde udlovet en dusør for hvert kristent hovede, der blev bragt ham. Det holdt dog ikke Frans tilbage og sammen med en anden munk, Illuminato, søgte han ind i den belejrede by, hvor de, efter at være blevet mishandlet og lagt i lænker, lykkedes at blive fremstillet for sultanen, som var nysgerrig efter at lytte til en, der havde risikeret sit eget liv for at frelse hans. Frans begyndte at prædike og sultanen lod ham fortsætte trods hans muftiers råd om at slå den gale munk ihjel.

Domenico Ghirlandaio: The Trial By Fire, St. Francis Before The Sultan Of Egypt

Da Frans’ prædiken faldt på klippegrund, tilbød han at aflægge ildprøven, dvs. sammen med muftierne at gå igennem et bål og så se hvem, der havde Gud på sin side.

Tilbudet blev afslået, og Frans vendte tilbage til Italien. Det samme gjorde korsridderne i 1221 efter et mislykket felttog mod Cairo, og det blev enden på det femte korstog.

Men det var ikke rollen som åndelig korsridder, som den argentinske biskop Jorge Bergoglio overtog, da han i 2013 blev valgt til biskop af Rom og tog navn efter Frans af Assisi. En rolle der ellers er brug for i en tid, hvor kristendommen ikke bare er ved at blive fuldstændigt udryddet i Mellemøsten, men også er kommet under pres i Europa af den muslimske folkevandring.

Bergoglio overtog rollen som glade Hippie-Frans, der giver skærver til tiggerne, prædiker for himlens fugle og går i dialog med alle.

Ved et møde i ‘Den blå moské i Istanbul i 2014 valgte han at stille sig op sammen med muftien og bede i retning af Mekka. Og da Bergoglio fik besøg fra Iran, sørgede han for at dække Vatikanets statuer til, så mullaerne ikke skulle blive forargede.

Helt galt gik det for ‘den falske Frans’, da den franske præst Hamel i sommers brutalt blev myrdet foran alteret i sin kirke i Saint-Etienne-du-Rouray af to muslimer. I stedet for at gå til modangreb på den religiøse ideologi, som brugte denne voldsdåd til at sætte en skræk i livet på de kristne, fremsatte Bergoglio nogle forblommede udsagn, der sidestillede det religiøst begrundede drab med almindelige forbrydelser begået af katolsk døbte kriminelle.

Bergoglios kujonagtige “dialog” med kristenhedens dødsfjender står i skærende kontrast til Frans af Assisis modige og selvopofrende konfrontation med tilhængerne af Muhammed.

I denne uge var Bergoglio i Lund og Malmø for at fejre indledningen til fejringen af 500 året for Reformationen. Sludder og vrøvl har præget hans offentlige fremtræden som pave, og han roste naturligvis Sverige for at have åbnet grænserne for alverden, men glemte, at den statsminister, der modtog ham, af bitter nød atter havde måttet lukket grænsen og gøre Sverige til et af Europas mest lukkede lande – til stor skade for Øresundsregionen.

Om få år kan den falske Frans så rejse til Egypten og fejre 800 året for Frans’ modige forsøg på at omvende sultanen.

Forhåbentlig vil det ikke lykkes ham at forfladige budskabet fra dengang, da den sande Frans og andre gode mænd turde tage kampen op mod det muslimske tyranni.

Pope Francis prays alongside Grand Mufti in Istanbul’s Blue Mosque

Man kan godt tage ved lære, selvom man er 80 og har levet et ret afskærmet liv. Han har trods alt været udsmider på en natklub i 50’erne (Steen)

After Sweden, Pope Francis becomes an immigration ‘realist’

Pope Francis offered some helpful nuance to his approach on immigration at the end of his recent trip to Sweden, for instance distinguishing between migrants and refugees, warning of the dangers of immigrant ‘ghettoes,’ and saying setting limits is not always selfish.Oddly, the pope made this lucid statement where one would least expect it: in his extemporaneous remarks aboard the flight home from Sweden Tuesday.

In point of fact, however, Sweden now finds itself swamped with so many migrants that it is completely unable to “integrate” them, according to these benchmarks. Regarding employment, for instance, in 2015 Sweden received a record 163,000 asylum-seekers, yet as of this past summer, fewer than 500 had found jobs and were paying taxes, meaning that the vast majority depend on taxpayer-funded welfare assistance for their sustenance. This situation is economically unsustainable. Crux

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invernes
invernes
4 years ago

Interessant artikkel 🙂 skal lese den ved tid 🙂

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago

Honorius III (1124-1130) Honorius IV (1216-1227) Ifl Paverækken passer det ikke sammen. reelt har der været. 5 paver af navnet: “Honorius” Rækkefølgen med årstal: Honorius I (625-638) Honorius II, Modpave (1061-1072) Honorius III (1124-1130) Honorius IV (1216-1227) Honorius V (1285-1287) En Modpave er en person, som kalder sig pave i modstrid med den officielle opfattelse i Vatikanet; Modpaven er således ikke med i den officielle paverække. Middelalderens Modpaver fremkom som regel ved, at den tysk-romerske kejser eller andre valgte en person på grund af utilfredshed med det officielle pavevalg. Det kunne måske være årsagen til at Honorius II, Modpave (1061-1072)… Read more »

torstein
torstein
4 years ago

Vår tids Frans smykker seg med fordums Frans fra Assisis storhet, og blir en sentimental melankolsk pavefyrstelig seremonimester til å lede en kirke i sterkt forfall..?

Christianus
Christianus
4 years ago

Det er vist Domenico Ghirlandaio’s fresko fra Sassetti kapellet i Santa Trinita, ikke Giotto’s. Giotto’s version kan ses i Santa Croce (Bardi kapellet).

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Frans er ikke en uskadelig hippie, han er NWO-agent; soldat i en haer hvis maal er at knuse kristenheden og al dens vaesen.

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  Felix Krull

Den nuværende pave Frans

Tor Arne
Tor Arne
4 years ago
Reply to  Felix Krull

Det arbeides med å konstruere en “global-religion”: http://www.verdidebatt.no/categories/1044/threads/11666310

Jeg tror arbeidet med denne globalreligionen er inspirert av denne New Age-retningen, som har nære forbindelser med FN:
https://www.lucistrust.org/about_us/history
https://www.lucistrust.org/world_goodwill
https://en.wikipedia.org/wiki/Lucis_Trust

Charles Nielsen
Charles Nielsen
4 years ago
Reply to  Felix Krull

Den nuværende Pave, betragter jeg som kætter.
Grunden der til er at: Pave Frans ser Allah som en gud, trods det at der kun er een gud, nemlig Jehova.
Pave Frans har dermed valgt Satan.!!
Han går Muslimernes ærinder, og kysser endda deres sure tæer. I sandhed en skamplet, både for den katolske og den kristne kirke. !!
I gamle dage blev der gjort kort process for den slags, nemlig Bålet.

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Enig – godt man ikke er katolik.

I gamle dage blev der gjort kort process for den slags, nemlig Bålet.

Eller man installerede en anti-pave.

HolyCow
HolyCow
4 years ago

I mer detalj, helt mislykket var felttoget mot Cairo ikke – og om lederen for korstoget hadde valgt å bli værende i Cairo, til tross for at seieren hadde kostet mange menn – isteden for å ta imot tribute i bytte mot å returnere til Jerusalem – ville korsfarerstatene overlevd og Midtøstens historie vært anderledes, ifølge Simon Sebag Montefiores “Jerusalem”.