24
nov
Seneste opdatering: 24/11-16 kl. 2330
40 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Videoen er uploadet forskellige gange siden december 2015, men først undertekstet nu. Den hiver tænder ud af den smule optimisme om en fredelig fremtid i Europa, man måtte have næret.

“Uansvarligt: Sort hul i Sveriges budget”

Jeg måtte se efter, om artiklen ikke  var fra sidste november, da Sverige måtte forhøje skatter og låne i udlandet. Nej, artiklerne er nye. Skatterne skal forhøjes igen, der mangler 50 milliarder, og det vil forstætte i flere år. Der er ikke en offentlig sektor, der ikke er svært overbelastet. Fremfor alt sygehuse, politi og skoler. Man bedyrer, som Rikspolitichefen, at de nok skal komme til at fungere igen, men det er mundsvejr. Det bliver værre, det er det blevet i hele 2000 tallet. Politikerne har snoldet velfærden op på gloriepudsning og godgørenhed for fejlslagne staters borgere. De har nul troværdighed.

Efter syv år kommer omtrent  halvdelen i en slags arbejde, resten formentlig aldrig. Svenske politikere skal foreberede sig på, at et folkekrav inden alt for længe: At  sende denne stadig voksende byrde hjem. Kravet skal selvfølgelig komme, mens svenskere stadig udgør flertallet i Sverige, hvad de forventes at være endnu i ti til femogtyve år. Man ser jo ikke just for sig, at et flertal af indvandrere bliver enig om at repatriere sig selv. Sverige ville synke som Regalskeppet Vasa.

Det var ivørigt et af de mere geniale øjeblikke i år, da Hamed Abdel-Samad i Stockholm sammenlignede det nuværende Sveriges skæbne med Vasa’s: Et skib der ikke var sødygtigt, fordi ingeniørerne ikke turde og måtte forelægge kongen deres dom over det.

Regeringens budget får skarp kritik från Riksrevisionen. Myndigheten pekar på att regeringen underskattar de offentliga utgifterna fram till 2020. Finansministers svar är att fler måste komma i jobb, kommunerna måste effektivisera sina kostnader och hon öppnar för skattehöjningar. “Vi behöver se till att ha höga skatteintäkter så att vi kan finansiera vår gemensamma välfärd,” säger Magdalena Andersson, S.

Granskningsmyndigheten skriver att kommunalskatterna måste höjas med två procentenheter eller statsbudgeten till kommunerna med 50 miljarder kronor om dagens välfärd ska finnas kvar.Samtidigt påpekar revisionen också att regeringen föreslagit åtgärder för 17 miljarder kronor, som inte är finansierade, på ett sätt som inte stöttas av det finanspolitiska ramverket.

Vi har en väldigt snabb ökning av befolkningen. Det innebär att skatteunderlaget per innevånare kommer att urholkas, skatteunderlaget ger mindre resurser per varje person inom kommunerna och landstingen, sa Annika Wallenskog, chefsekonom på Sveriges kommuner och landsting, SKL, i oktober.Budgeten får skarp kritik: “Oansvarigt”, Larm: Svart hål i regeringens budget

Se også præsten Helena Edlund:  GE VÄLJARNA HOPPET TILLBAKA!

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

40 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Charles Nielsen
Charles Nielsen
3 years ago

Efter påsyn af videoen skønner jeg: Det Kommer til inden længe at galopere der ud ad. Politikerne er uhjælpelig bag efter udviklingen, politi og retsvæsen halter kilometer også bag efter. Folket vil tage sagen i egen hånd, og det er nødvendig, hvis kontinentet skal bestå. Men det skal også vær nu der skal handles. Moskéerne skal svides af, på hele kontinentet. Satan dyrkere (Muslimer) skal udrives. Allah = Satan. Læg mærket til: Jeg tager Muslimer over een kam FORDI: Grundloven omgåes af både politikere, politi og domstolene: § 67: Borgerne har ret til at forene sig i samfund for at… Read more »

Andre´Kristian
Andre´Kristian
3 years ago

Min okände vän, tack för en helt otroligt rättvisande bild av det katastrofala europeiska läge vi nu har för handen. Jag samtycker på alla uppräknade punkter och Dina exempel på den turbulens som våra nationsfientliga politiker möjliggjort. Vi lever nu i ett historiskt avgörande skede och aldrig har vi under modern tid haft en mer komplicerad situation, där vi omges från de båda fiendeläger som förenats i syfte att krossa våra respektive nationalstater och förvandla dessa till gränslösa multikulturella zoner inom en federalistisk EU-regim. Vi har inte bara de specialimporterade undermänskliga parasiterna att värja oss mot, den inre fienden, dvs… Read more »

foundingfathersfollower
foundingfathersfollower
3 years ago

Medvetna och kunniga ledare med frantidsvision och formaga att “see the big picture” MASTE ha kontroll pa (och over) all immigration. Muslimer bor ALDRIG fa vara mer an 1% av den totala befolkningen i ett land, med undantag i deras egna lander. Olyckligtvis har Sverige i manga ar letts av naiva, okunniga, inkompetenta, oerfarna, lagt utbildade individer som saknar ledaregenskaper och framtidsvision. Storre delen av den svenska befolkningen har ocksa varit “asleep at the wheel” och inte haft koll pa vem och hur skicklig han/hon ar/var som politisk ledare. It breaks my heart to see the destruction of such a… Read more »

Andre´Kristian
Andre´Kristian
3 years ago

Jag ber om ursäkt för detta oavsiktliga dröjsmål och tackar för Din initierade svarsreplik! Den framtidsvision som våra nuvarande politiker när vid sin svekfulla barm, går stick i stäv med vad en sunt tänkande och dynamisk nation har rätt att kräva av sina folkvalda. Den enda kompass efter vilken den notoriska nomenklaturan navigerar, är den omisskännliga globalismens nationsföraktande “betlehemsstjärna”, tänd av islamistbefrämjaren dekrepitus G. Soros och hans stall av degenererade och ekonomiskt välkapaciterade vise män. Ett i alla avseenden förhatligt arrangemang. Den politiska letargi som gemene svensk under en mycket lång tidsperiod låtit sig vaggas till ro av, och som… Read more »

foundingfathersfollower
foundingfathersfollower
3 years ago

Ja, det kravs starka ledare som skyddar och har bara det allara basta i sinnet
for sitt land. Att lata G. Soros och antagligen Saudi Arabien leda dom i en
“nasring” med lofte om ekonomisk hjalp fran EU ar bara “skit”, (forlat uttrycket).
En bra ledare alskar sitt land och dess medborgare och maste gora allt for att
bevara tryggheten, arbetssakerheten och frihet fran vald och kriminalitet.
Det ar egenskaper som Sveriges politiska ledare saknar. De ar sa inkompetenta
att det gor mej forb—ad att det svenska folket har gatt med pa detta.

Andre´Kristian
Andre´Kristian
3 years ago

Man kan blott ana sig till vidden av denna europeiska katastrofpolitiks förödande konsekvenser, om dessa nationsfientliga krafter satts i omlopp innan den i de flesta avseenden välsignelsebringande internetkommunikationen gjort sin entré. Då hade vi ordinära medborgare inte haft en chans att avslöja de globalistiska makthierarkernas konspiration för att successivt tvinga de europeiska folken att förslavas under NWO-agendan. Kunskap är makt och den information som via alternativa nyhetsflöden finns att hämta för den sanningshungrande individen, kommer att ge den kulturfascistiska regimen dess dödsstöt. Opponenterna till vanstyret kommer att få det övertag som krävs för ett slutligt maktövertagande. Varnad är som bekant… Read more »

foundingfathersfollower
foundingfathersfollower
3 years ago

Om nagra dagar ar det ett referendum i Italian och jag hoppas att Italienarna rostar “ratt”.
Ett no = nej. Ett nej betyder nej till EU.

Andre´Kristian
Andre´Kristian
3 years ago

Om så sker, kommer ännu en av Soros bastioner att ha rämnat för den nya tidens folkresning och nationalistiska uppvaknande!
Tack 🙂
Andreas.

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago

When in Rome, do as the romans do. Men det gjelder selvsagt ikke “herrefolket”, muslimene. De har et nytt ordtak: wherever you are in the world, do as we want you to do.

GT
GT
3 years ago

Som tidigare sagt. när europeiska politiker vägrar ta ansvar så lämnar de samtidigt över ansvaret till de mörka skuggorna i Europa. Svenskarna kommer aldrig att göra någonting de inte får, men det gäller definitivt inte resten av den europeiska befolkningen.
Aj, aj vad det kan sluta illa det här.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  GT

Blodbadet begynner i Italia.

GT
GT
3 years ago
Reply to  invernes

Möjligt.
Jag trodde Frankrike förut men det kan vara troligare att det inträffar i Italien. Det finns en större misstro mot centralregeringen i Italien och en dragning till starka handlingskraftiga ledare, samtidigt som man är noga med sin egen kulturella identitet (som iofs fransmän också är). Jag tror dessutom att det finns kvar fascistiska organisationer lite överallt som kan koppla upp sig i större nätverk vid behov.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  GT

Franskmenn er kjent som feiginger opp igjennom historien, derav navnet frosker.

Perechta P
Perechta P
3 years ago
Reply to  invernes

Det var noget af en nedværdigende udtalelse om et af Europas kulturskabende lande og landets befolkning.
Mage til sammenligning mellem et folkefærd og amfibier, må man lede efter!
Skam dig.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
3 years ago
Reply to  invernes

Som Henry V sagde om franskmændene:
“They would rather make love to their own faces than fight”

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago

Ikke desto mindre vant de over England i en lang krig for noen hundre år siden.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Det var skam min behagelige spøg.
Krige tabes og krige vindes.
Ikke et ondt ord om Franskmændene skal lyde herfra.
Napoleon var en guttermand 😉

Rune Hansen
Rune Hansen
3 years ago
Reply to  invernes

Franskmændene var gode nok under Slaget ved Poitiers i 732.

Jakob T
Jakob T
3 years ago

Linket til paypal-donationer er væk.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  snaphanen

Hei
Perechta P er et troll som bare er ute etter å lage kvalme her inne.

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago

Det var en nordmann som ble hengt ut her om dagen for å ha skrevet at vi må bygge en mur mot Sverige før invasjonen begynner. Mannen har helt rett.
Først kommer etniske svensker som rømmer fra muslimene, så kommer muslimene når den svenske kassen er tom. Blir det plass til alle her, mon tro?

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Feil problemstilling…
Alle muslimer, uansett Sverige, Norge hele Europa skal sendes hem..der dom kom ifrån..
Då blir det god plass, og betre økonomi for alla.
Problemet løst på en Rett måte.

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago
Reply to  sussebassa

Du må gjerne tro på utopier mens folk strømmer inn over norskegrensen fra Sverige.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Utopier…
Virkelighet: Exit i England, Trump i USA, Le pen i Frankrike og Åkesson i Sverige…
stor sjanse for at Merkel taper i Tyskland overfor et mere innvandrerkritisk parti..
Vi er så absolutt på rett veg.
Dessuten må den norske regjeringen også skjerpe seg ifht økoinnv.

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago
Reply to  sussebassa

Så du tror at alle muslimer i Europa blir sendt “hjem”? Det er utopi, i hvert fall i vår levetid.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Det holder ikke som motargument til hva jeg skrev….tror…se på fakta..
Jeg vet muslimer blir sendt ut av Sverige etter vale i 2018…når SD får regjering…en total opprydding begynner…først de illegale, kriminelle…osv…oppryddingen fortsetter.

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago
Reply to  sussebassa

Du skrev “alle” i din første kommentar. Dream on, sier jeg da. Du er nok for optimistisk for valget i 2018, selv 100% til SD kan ikke berge Sverige, om du da ikke tror at Jimmie setter i gang med full deportasjon.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Det er bestandig ett land som begynner først..jag tipper Sverige slik forholdene er her..og SD får toppmålinger…fram på hver eneste..så følger/våger de andre landene å gjøre som oss.
Jimmie gjør hva hans velgere vil, og Vi vil ha full deportasjon av alle muslimer…selvsagt vil det ta tid, men vi er iallaf i gang…
Norge neste..;)..ikke med den elendige regjeringen dere har, og heller ikke noe alternativ nå.
Vi går spennende tider i møte..
Et oppgjør med muslimene i hele Europa.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Vi er ikke alene ! militære styrker fra Danmark Norge og Finland må rykke inn i Sverige og arrestere den sinnssyke regjeringen i Sverige. 🙂

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago
Reply to  invernes

Enda en utopist.

invernes
invernes
3 years ago
Reply to  Verden_er_gal.

Man lever tross alt i Absurdistan 🙂

Verden_er_gal.
Verden_er_gal.
3 years ago
Reply to  invernes

Helt klart.

Perechta P
Perechta P
3 years ago
Reply to  invernes

Herregud, hvilken verden lever du i?

invernes
invernes
3 years ago

Romans running out of patience for Muslims.
interessant kan man håpe på at italienerne begynner å kjeppjage dette helvetes pakket tilbake til Afrika ?
Italienere må og skjønne at veien ut av dette er å si nei til EU.

Morten - - -
Morten - - -
3 years ago

Desværre er det kun yngre mænds, let forhutlede kvinders, og ældre menneskers udsagn, der bringes. Mange unge italienere betragter disse stemmer som “ignorante”. Det er ikke anderledes her end dér. Men disse mennesker lyder som københavnerne på Vestegnen gjorde det i firserne. Endnu. Fordi udviklingen er ny.
Alle andre folkeslag i Europa – også svenskerne – er mentalt bagude i forhold til danskerne, som dengang i firserne var “världsmestarna”, den rolle, Sverige nu har overtaget på et langt mere kritisk tidspunkt i forløbet.

– – –

bitten
bitten
3 years ago

JA politikere i hele Europa , Sverige og Norge ødelegger den fullstendig den ene velferdsstaten etter den andre med immigranter , der til og med Sverige må låne penger i utlandet, for å fø på økonomiske immigranter av noen lykkejegere . Uten økonomiske immigranter , hadde velferdsstatene i hele Europa blomstret økonomisk . og at tryggheten til Europas etniske hvite befolkning hadde ikke blitt tatt i fra oss samtidig . JA den ekstremt uansvarlige asyl – integrering som politikere i hele Europa , Sverige , kjører på med , er så ekstremt forkastelig og uansvarlig , at jeg ikke har… Read more »

Charles Nielsen
Charles Nielsen
3 years ago
Reply to  bitten

Og her er een til der sidste håb om en fredelig udgang af Islam problemet.
Der er allerede krig mod Islam.
https://www.youtube.com/watch?v=o7SfJ6UNmxc

achantus
achantus
3 years ago
Reply to  bitten

Det forstår jeg godt. Det finnes knapt ord på det som foregår. Det er en sykdom i sjelen til de europeiske folkene og deres ledere. At de som har påtatt seg å lede og beskytte oss og arbeide for vårt beste istedet utleverer oss til en katastrofal skjebne, kanskje borgerkrig og folkemord, er noe som bare sjelden forekommer i historien, og aldri i i et slikt enormt omfang. Den iskalde grusomheten våre ledere utviser, er helt ufattelig. Ikke bare blir våre egne drapsmenn invitert inn til oss, men vi blir til og med tvunget til å hilse dem velkommen med… Read more »

Dogen
Dogen
3 years ago

Som du skriver: Den hiver tænder ud af den smule optimisme, man kunne nære.

40
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x