25
nov
Seneste opdatering: 26/11-16 kl. 0107
14 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Danske journalister om svensk journalistik og svenske journalister om sig selv

indspilning-i-fuld-skaerm-25-11-2016-003645

Sverige og Danmark er på mange måder to sider af samme sag, men ikke når det kommer til medierne. Der er milevid forskel på mediedækningen af flygtninge- indvandrerspørgsmålet i de to lande. Vi er med svenske journalister på arbejde og hører om dækningen af en af årets mest omdiskuterede festivaler: “We are STHLM”, hvor unge piger er blevet udsat for seksuelle overgreb. Imens reflekterer en stribe redaktører over dækningen af et af tidens mest følsomme emner.

Medvirkende er blandt andre Chang Frick, Lena Mellin, Aftonbladet, Anna Dahlberg, Expressen, Pia Rehnqvist, Sydsvenskan og Joakim Lamotte, en rød men trods alt sandhedssøgende journalist. Det er journalister, ikke filosoffer og derfor holder vi os også mest på overfladen. Kun Frick får kradset lidt mere i den, skønt han er en udpræget nyhedsmand.

Overfladen er også mest Poul Madsens gebet. Han mener f.eks., at “den svenske fortielse har ført til de mange ildpåsættelser på flygtningeboliger.” En noget luftig hypotese eftersom der ikke er nogen dokumenterede tilfælde, hvor en svensker har sat ild til dem, men derimod en hel del, hvor “flygtninge” selv har gjort det.

Poul Madsen aner kort sagt ikke hvad han taler om. Den ene replik, viser at han blot er en rutineret snakkemaskine: Det lyder af noget, nogen burde tage alvorligt, men det er ren varm luft. Jeg villle hellere have set nogle af de få danske journalister, der virkelig ved noget om Sverige. Jalving, Jespersen, Lillelund, Uhrskov, Frede Vestergaard og mig, hvis jeg altså ville optræde på TV, hvilket jeg ikke vil.

Der er ikke noget oversigtsbud på den revolution, der er sket med svensk demografi uden på noget tidspunkt at forelægge det for svenskerne. Der er ingen på bud på, hvor den har og vil føre landet hen. At det meget kritiske Chang Frick, der beskriver sig selv om “zigøjnerjøde”, er programmets mest gennemgående figur, fortæller en, at det er et dansk TV program. Han ville ikke komme i SVT.

Chang Frick fra Nyheter Idag er glimrende,  de andre svenske journalister lirer bare årtiergamle remser af, bortset fra Anna Dahlberg, der viser sin ‘version 2.0 side,’ der er et par år gammel. I MSM er hun gået foran, for alle andre er hun tyve  bagud. Hun er en overlever, hvilket Lena Mellin åbenbart mener, hun selv er blevet for gammel til. “Etnicitet er ikke vigtig”, som om der var nogen, der brød sig om hudfarve.

Det er løgn på småløgn med dem, det er de artige pigers morgenbøn, der ikke skal nyde noget af at gå forrest eller risikere politisk eller kollegiale tæsk. De er konservesdåser – hvis man vil tillade mig ordet, når nu Henry Miller kunne kalde kvinder for “dåser.” Jeg understreger “konserves” i ordet, i det jeg mener “konserverende kraft”, hvilket er stik modsat af, hvad de bileder sig selv ind. De har medvirket til at holde svenske politikere på en vanvidskurs i to årtier.  De er analyseret til hudløshed, og her optræder de så endnu engang med deres dyder og åndelige facelifts.

Et  ganske hæderligt program, men nok mest interessant for svenskere og danskere uden forudsætninger., hvorfor jeg også giver det plads som en slags service. Det er også interessant som et portræt af en branche i et vadsted, der følger med den herkende politiske vind til enhver tid. Fødte prostituerede vindbøjtler til enhver tid, der nu er lidt mindre sikre på sig selv, end de var i mange år. Foragten for dem er usvækket. De er politiske kommissærer, ikke meget andet. “Journalist” er falsk varebetegnelse.

Min vinkel er måske mere filosofisk. Jeg har taget alle detaljerne gennem 40 år, som jeg har ophobet, og konkluderet at Sverige har skudt sig selv en torpedo under vandlinjen. Spørgsmålet er kun, hvor længe det er om at synke og fortrøstningen over, at jeg temmelig sikkert ikke vil være i live, når det sker. Det er kun et bud, men jeg påstår, det er bedre funderet end de fleste.

 Kampen om sandheden: Sverige, min. 28:30

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

14 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
jens
3 years ago

Jag gillar Chang Frick.

Rune Hansen
Rune Hansen
3 years ago

Omkring 23:00 taler Pia Rehnquist om overgrebene ved We Are Sthlm. Hun hævder, at det senere viste sig, at det ikke kun var indvandrere, der begik overgrebene, men at det var mere blandet.

Er det ønsketænkning fra hendes side, eller er der noget om det?

Rune Hansen
Rune Hansen
3 years ago
Reply to  snaphanen

Tak for svaret. Så kender vi Løgnepressen igen. 🙂

samuelafugglas
samuelafugglas
3 years ago

Lyssnar till Danmarks radio P1 varje dag. Dom, så kallde journalisterna på DR ligger definitivt inte efter avskummet på SR/P1.
Man får uppfattningen att nästa 90% av tiden i DR/P1 går åt att konstruera infallsvinklar hur man bäst kan stjäla andras egendom och då framför allt pengar. Domen mot “Sex og Hor” igår, blev allt för mild, 10 år och förlust av all egendom hade varit bättre. Simpla tjuvar som tillskansat sig privilegier av vidrigaste sorten!

Perechta P
Perechta P
3 years ago
Reply to  snaphanen

Har hverken TV eller Radio mere, nettet hvor der er frit valg på alle hylder virker udmærket for min del.
At kritisere er jo lidt som at skyde efter duens skygge, når mange kan se at skytten ikke rammer.
Jeg skal ikke sige et ondt ord om de folkevalgte i hverken Danmark eller Sverige, ansvaret, hele ansvaret ligger på de der stemmer disse personer ind i de styrende forsamlinger!
At kommentere eller blogge er en sag, men at påvirke er noget helt andet.

samuelafugglas
samuelafugglas
3 years ago
Reply to  Perechta P

Man stemmer for at overleve og betaler gerne med sin stemme till dem der har stjålet goderne!

Peter Zichau
Peter Zichau
3 years ago
Reply to  Perechta P

“hele ansvaret ligger på de der stemmer disse personer ind i de styrende forsamlinger!”

Du har så evigt ret Perechta P. Og de kan ikke engang undskylde sig med, at de ikke vidste bedre. Alle kan gå på internettet og informerer sig – eller evt. bare bruge de øjne de har i hovedet.
Men det er der jo tydeligvis mange der ikke gør. Så må de jo ha’ det godt nok..?

Perechta P
Perechta P
3 years ago
Reply to  Peter Zichau

Når man snakker med mennesker i hverdagen, da har de fleste meninger om hvordan landet forandres, men nok f*nden stemmer de til valget på de mennesker der river tæppet væk under deres fødder, ellers havde der jo for længe siden sket en kursændring i en del vigtige spørgsmål.
Demokrati er for vigtigt at overlade til en samling uoplyste og stræbere.
Valgret og valgbarhed burde undersøges.

Chingachgook Jensen
Chingachgook Jensen
3 years ago
Reply to  snaphanen

Jeg selv får både åndedrætsbesvær, svedeture og forhøjet blodtryk af indhold og form på P1.
Jeg er ellers sund og rask, men mærker tydeligt hvordan DR forkorter livet.
For slet ikke at tale om Politiken. Så må jeg nærmest ringe 112, skulle jeg af vanvare få øje på den.

14
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x