1
dec
Seneste opdatering: 4/12-16 kl. 1052
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

OplÊg holdt for TFS i Cepos pÄ Landgreven, 28. november 2016

Den svenske humanismes sammenbrud

En bemÊrkelsesvÊrdig artikel der indvarsler den fÞrste bÞlge af besindelse og bekymring fra magtens korridorer. Det bliver ikke den sidste, selvom de fleste af de hovedskyldige givetvis vil foretrÊkke at tie. Lad mig igen minde om, at det der er foregÄet i en generation i Sverige, pÄ den ene eller den anden mÄde falder ind under samtlige, anerkendte definitioner pÄ folkemord fra 1945 til idag.

Det kan med andre ord blive temmelig alvorligt for de hovedansvarlige, og man kan kun hÄbe, at et eventuelt opgÞr vil finde sted indenfor rammerne af retsstaten. Jeg skal fÞlge med, men forelÞbig er der ingen henvisninger til denne artikel i main-stream pressen, og jeg vil tro, den fÄr lov at vÊre luft. DEn bagatellisering, der foregÄr nu, viser at de udmÊrket er klar over, at de har jokket i spinaten. Lad os se, hvordan svenskerne reagerer, nÄr veldÊrdsstaten er forvundet. Den er midt i processen nu: Evindelige skatteforhÞjelser og aftagende velfÊrd. I dag steg en Êldre svenskers betaling for hjemmepleje med 1550 procent (!)

Humaniteten i den svenska migrationspolitiken har brutit samman. Den kris vi just nu ser Ă€r en följd av hĂ€ndelser bortom vĂ„r kontroll – krig, terrorism och sönderfallande stater. Men ansvaret för att situationen blev sĂ„ allvarlig i Sverige Ă€r vĂ„rt eget. Flera regeringar, inte minst den som jag arbetade för under Ă„tta Ă„r, har begĂ„tt stora misstag i migrationsfrĂ„gorna. Det skriver Mikael Sandström, tidigare statssekreterare i regeringen Reinfeldt.

“Om vi inte vill acceptera att det skuggsamhĂ€lle som redan finns ytterligare vĂ€xer, mĂ„ste vi vidta Ă„tgĂ€rder för att hindra mĂ€nniskor frĂ„n fattiga lĂ€nder att komma hit. Det Ă€r inte cynism att pĂ„peka detta. Det som Ă€r cyniskt Ă€r att lĂ„tsas att det inte finns ett dilemma. ”

“Insikten att 2016 inte Ă€r ett extremt Ă„r, utan det ’nya normala’ sjunker endast lĂ„ngsamt in i Kommunsverige.”

“Vi mĂ„ste vidta Ă„tgĂ€rder som permanent, eller i alla fall för lĂ„ng tid, gör Sverige mindre attraktivt för migranter, annars förvĂ€rras problemen ytterligare. [
] AlltsĂ„ mĂ„ste familjeĂ„terförening bli svĂ„rare för den som fĂ„tt uppehĂ„llstillstĂ„nd i Sverige. Det gör ont att skriva detta.”

“Vi befinner oss i obanad terrĂ€ng. Inget demokratiskt vĂ€lfĂ€rdsland har tagit emot sĂ„ mĂ„nga migranter pĂ„ sĂ„ kort tid.”

“Det stora problemet framöver kommer heller inte att vara pengar, utan att fĂ„ tillrĂ€ckligt mĂ„nga hĂ€nder, fötter och maskiner som behövs för att bygga hus. Vi kommer att se ökad trĂ„ngboddhet, nödbostĂ€der och kanske Ă€ven slumomrĂ„den av ett slag som vi varit förskonade frĂ„n under större delen av ett sekel.”

“Hur vi Ă€n gör mĂ„ste vi dock rĂ€kna med att en stor grupp aldrig kommer in pĂ„ arbetsmarknaden, utan kommer att vara permanent bidragsförsörjd.” De goda föresatserna och haveriet utan Ă„tervĂ€ndo. Nu befinner sig den svenska migrationspolitiken i obanad terrĂ€ng

En anden moderat har fÄet kolde fÞdder: Billström (M) talar ut: Vi tog inte folkets asyloro pÄ allvar

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
torstein
torstein
4 years ago

En godt kjent norsk forfatter, Knut Hamsun, uttalte en gang – at det er de gale som skal frelse Europa;
en lĂžsning jeg heller mer og mer til…

River
River
4 years ago

Kun en trĂžst. Det er kun 12,9 % (+ dem der ikke stemte) det er synd for. 82,9 % mĂ„ ligge som de har redt og sĂžbe de kĂ„l de selv har svin’t te. Som vi sagde da far var dreng, de lo af Noa lige indtil de fik vand i munden.
Den bedste fryd er skadefryden.
Og sÄ lidt til weekenden pÄ fuld hammer.
https://youtu.be/trYtqya9MjU

Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
4 years ago

Som att lÀsa en pyromans bekÀnnelser:
Nu har jag mognat och förstÄr att jag gjorde fel.
Hoppas att ungdomar av i dag Àr klokare Àn jag var. Men sköj det hade man. JÀvlar vilka snygga lÄgor.

Kasper K
Kasper K
4 years ago

Dags att omyndigförklara dessa moderatpolitiker som nu vÀnder under galgen i parti och minut nÀr de tvingas konstatera vad de sjÀlva stÀllt till med. Politiker som inte har förmÄga att ens göra en basal konsekvensanalys av sitt eget handlande har absolut inget i politiken att att göra. De fÄr vara tacksamma om de nÄgonsin blir klara för ett normalt vuxenliv.

Perechta P
Perechta P
4 years ago
Reply to  Kasper K

Ser man pĂ„ vem dĂ€r Ă€r politiker, Ă€r det enkelt att sĂ„ att sĂ€ga ‘svĂ€lja tungan’.

Flertalet verkar vara en hop studenter med ingen eller lite livserfarenhet.
Jag skal inte peka ut varken nÄgon enskild politiker eller nÄgot parti dÄ det verkar vara samma elÀnde överlag.
Ansvaret vilar enbart pÄ de dÀr röster i de allmÀnna valen.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Kasper K

At politikere skulle erkjenne at de nogonsinn har gjort nogot gale…tror jag inte pĂ„..tvertimot prĂžver de gang etter gang Ă„ rettferdiggjĂžre det med politikerpreik…Dvs rene nonsens…sĂ„ konsekvenanalys…glem det…for fege til det.

invernes
invernes
4 years ago

comment image

sussebassa
sussebassa
4 years ago

Begynner bestandig morningen, etter kaffen..en nĂždvendighet.. Ă„ lese meg opp pĂ„ nyhetene..PK og ikkePK. I dag er det kommet en ny meningsmĂ„ling, landsomfattende, 9000 spurte.. som belyser hvilke partier som taper..,mots.. HĂžrer fĂžrst pĂ„ svenske tvnyheter, og fĂ„r der det helt klare bildet at sosserne er pĂ„ fremmasj, og miljĂžpartiet og KD ligger under sperra…tyst om SD… Expressen.se NĂ„r det sĂ„ senere blir kommentert kommer det klart fram at sossene har tapt, det har ogsĂ„ M med batra, stort.. og SD har Ăžkt..igjen… SĂ„ der har dere pkmedia…i et nĂžtteskall…unngĂ„ Ă„ kommentere SD sĂ„ lenge dere kan…som klart har sin… Read more »