7
mar
Seneste opdatering: 8/3-17 kl. 1106
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Gunnar Sandelin

Eskilstuna-Kurirens reporter Mathias Ståhle intervjuas uppskattande i tidningen Journalisten för sina reportage om Granskning Sverige. Själva hävdar Granskning Sverige att de bedriver medborgarjournalistik och gör ett jobb som journalistkåren inte vill befatta sig med, när de maskerade som vanligt folk ringer upp och ställer beslutsfattare mot väggen. I Journalistens artikel är de reducerade till ”troll” och flera som ligger bakom Granskning Sverige uppges vara nazister. Intervjun i Journalisten kan läsas här.

När jag skrev en replik till Journalistens chefredaktör Helena Giertta så tackade hon nej till publicering. Jag är själv med i Journalistförbundet och Journalisten är en facktidning som jag regelbundet får i brevlådan. Men kritik från de egna leden vill de inte gärna ge utrymme för. Därför publicerar vi det refuserade inlägget här:

Sverige är ett kluvet land där den accelererande polariseringen hotar att förstöra tillvaron för oss alla. En mycket stark orsak till detta är att journalisterna, som har makten att föra det offentliga samtalet, inte har tagit sitt ansvar att allsidigt belysa frågor som berör konsekvenserna av massinvandring och mångkultur. Istället bedriver de mestadels varierande grader av agendajournalistik där de slår fast sina trossatser och propagandistiskt upprepar dem. Att verkligheten nu har börjat sippra fram i media beror på att den inte gått att dölja efter massinflödet de fyra sista månaderna 2015.

Demonisering är ett särskilt viktigt arbetsredskap. Exempelvis är det avhumaniserande att hela tiden kalla människor för ”troll”, och detta begrepp upprepas nästan maniskt i åtskilliga artiklar, som i Journalistens intervju med Eskilstuna-Kurirens Mathias Ståhle. Sådant ska slås in i läsaren tillsammans med begrepp som ”hat”, ”hatsajter”, ”högerextrem” o.s.v. Att ha någon ”trollad”, var ett nytt ord i Journalistens artikel, liksom ”trollfabrik”. Ingenting i en sådan journalistik, som fått ett nytt uppsving efter Eskilstuna-Kurirens artiklar, hjälper läsaren att förstå varför företeelser som Granskning Sverige existerar.

Ett annat exempel på denna enögdhet i intervjun i Journalisten är uttalandet om att ”Flera av de här människorna är fullfjädrade nazister, punkt.” Inte några belägg, bara ett påstående, inga följdfrågor. Som läsare bli man ju nyfiken och vill förstå mer, eftersom undertecknad inte har uppfattat dem på det viset de gånger jag har lyssnat. Jag tycker inte heller att det är bra att man agerar anonymt, men jag kan till stor del förstå varför. Om du inte (som jag) är pensionär så riskerar du arbete, försörjning, social ställning, förlorad familj, splittrad vänkrets och allt det elände som följer med, om du går ut offentligt med ditt namn. Så trång är kostymen i Sverige för de som är utanför ”boxen”. Jag själv är ett av exemplen på detta efter att jag sedan 2008 skrivit flera kritiska debattartiklar i konventionella medier samt flera böcker om konsekvenserna av den svenska invandringspolitiken. Jag nekades exempelvis ett jobb som pressansvarig på SCB 2011 sedan GD Stefan Lundgren tagit del av mina texter (jag skrev om det i Aftonbladet). Mina frilansuppdrag försvann till stor del, osv.

Journalisterna måste vara Sveriges minst självreflekterande yrkeskår. De är människor som ständigt granskar andra offentligt på sina egna (eller sina uppdragsgivares) villkor, men någon granskning av sig själva är de inte intresserade av. Journalistkåren har makten och mediehusen i ryggen, vilket däremot inte de alternativa medierna har. Jag anser att min yrkeskår dessvärre har grävt ned sig i sina positioner och att de, tillsammans med politikerna, är ledande i den destruktiva polarisering som håller på att förstöra landet. Det är den här intervjun i vår egen facktidning ett exempel på.

Gunnar Sandelin
socionom & journalist
Författare till böckerna Invandring och Mörkläggning 1 & 2 och Nötskalet tillsammans med Karl-Olov Arnstberg

Texten ursprungligen publicerad på bloggen Invandring och mörkläggning


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

newest oldest most voted
Notify of
pappa sven
Guest
pappa sven

Det jag läst rörande det s.k. “avslöjandet” är att Erik Johansson själv “outade” sig genom att skicka en Skype-fil där hans namn visades (hans riktiga namn)

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Journalister granskar inte dom styr och uppfostrar befolkningen. Men dom kommer åt invandrarna för dom läser inte svenska tidningarna och tittar inte på svensk TV. Dom har ju parabolerna riktade mot hemlandet. Så det blir svenskarna som blir uppfostrade. Och det är väl meningen för vi ska uppfostras in i globalismen och det mångkulturella. Men finns det inga självtänkande journalister som sätter sig emot. Utan är alla styrda av sina Bilderberg ägare.

eurozone
Guest
eurozone

Den senaste tidens uppmärksamhet på Sverige av utländska medier kommer att göra gott, speciellt de apologeter som bjuds in i studion och som på knackig engelska maniskt rabblar sitt mantra d.v.s våldtäkterna beror bara på en ökad benägenhet att anmäla, invandring är lönsamt o.s.v.

Det är nära nog komik, om det inte vore sanning- men så här är det idag och fler svenskar börjar få upp ögonen.
När man sedan lägger världens högsta skattebörda till bevisningen samtidigt som nedskärningarna haglar, så kan man med enkel matematik förstå att balansräkningen redovisas med hjälp av rök och speglar.

PK svada
Guest
PK svada

CLAES FILMADE SKOLUPPLOPPET I HALLSBERG – RISKERAR ATT FÖRLORA JOBBET
http://samtiden.nu/2017/03/claes-filmade-skolupploppet-hallsberg-riskerar-att-forlora-jobbet/

invernes
Guest
invernes

Hungarian PM: Migrants Are “Trojan Wooden Horses” for Terrorism
Sharia migrants are a threat to European culture, he warns his border guards.

https://www.infowars.com/hungarian-pm-migrants-are-trojan-wooden-horses-for-terrorism/

PK svada
Guest
PK svada

Just nu pågår ett stort polispådrag på Mittuniversitet. Polisen har fått uppgifter om att det finns vapen på området.
http://www.op.se/jamtland/ostersund/stort-polispadrag-pa-mittuniversitet-i-ostersund

PK svada
Guest
PK svada

Den svenske fagforeningen opptrer som aktivister på kvinnedagen
comment image

invernes
Guest
invernes

Kvalmende syke bastarder 🙂

Anna Svensson
Guest

Är de dumstrutar de har på huvudet? I så fall har det valt något väldigt passande.

Maja Dacke
Guest
Maja Dacke

Jag undrar vem/vilka som stickat de här fåniga mössorna … Tror nämligen inte att de själva gjort det … Förmodligen har deras feministiska fruar etc tillverkat dem och då förstår man vad som rör sig inuti mössorna. Eller hur?

Vilken fackförening är det? Journalisternas? Njä … bara karlar i den – kan inte stämma. De flesta journalister i Sverige idag är kvinnor så …

PK svada
Guest
PK svada

Det er LO, bildet er vel tatt på jobben og har nok ingenting med deres fruer å gjøre

Kasper K
Guest
Kasper K

Tidningen Journalisten under ledning av chefredaktör Helena Giertta ligger under slasktabloidnivå. Det räcker att läsa några av hennes ledare kring den välförtjänta krisen i branschen och då inte minst förtroenderaset för yrkeskåren för att få Bagdad Bob att framstå som både seriös och trovärdig. Att det dessutom tycks pågå en intern tävling på fackorganet kring att få med flest okvädningsord och smutsiga epitet på allt och alla som inte faller dessa vänsteraktivister (som envisas med att kalla sig journalister) på läppen höjer knappast nivån. Att följa branschens fria fall via deras egen tidning är sannolikt så nära en irrationell och… Read more »

ramonafransson
Guest
ramonafransson

Det kommer ju alltid en sanningens dag och den dagen blir det inte lätt att försvara det som en stor del av folket ser som förvridet, undanhållit och lögner.

OlofdeGothia
Guest
OlofdeGothia

Stöd Granskning Sverige (GS)

Här är en stödsida på Facebook för Fabian Fjälling på (GS) som har hängts ut av den svenska pressen den senaste veckan.
https://www.facebook.com/groups/182698215553266/

Anders Bo
Guest
Anders Bo

Vi må håbe, at også denne når de internationale medier!

Ola Nordmann
Guest
Ola Nordmann

Granskning Sverige gjør en utrolig viktig og god jobb for Sverige og Svenskene. Det er sørgelig å se hvordan medborgerjournalisten “Erik Johansson” har blitt oppsøkt og hengt ut av en kriminell medarbeider for Expressen om jeg ikke husker helt feil, mens deres “redaktør” selv lever på hemmelig adresse og ikke kan nåes. Global marxismens hykleri står veldig sterkt i Sveriges “journalistkretser”.

GustaWasa
Guest
GustaWasa

Lenin andan på mediahusen kan kanske förklara att de önskar med tystnad att hålla ett så stort avstånd till den ideologi som fick en av världens värsta massmördare i historieböckerna, Stalin! Betänk om det skull framgå att Lenin hade medskyldighet i Stalins massmord. Vilken skandal det skulle komma att bli. Det skulle därmed få leninisterna att göra allt och lite till för att mörka och censurera allt. Och vad passar inte då bättre än att äga utgivningsrätten för tidningarna. Då kan man nog förstå att mediahusen betalar mycket bra till chefredaktören för att tysta allt som kan blomma upp till… Read more »

Steinadler
Guest

Hva de fleste tyske soldater kjempet imot og som de “demokratiske Allierte” med åpne øyne allierte seg med. Ikke for ingenting fremstår etterkrigstidens nasjons- og folkefiendtlige politikk bare stadig mer som et forspill til “Vesterlandets undergang”. “Der går en Nemesis igjennom livet, den rammer sikkert, skønt den rammer sent, at rømme væk fra den er ingen gitt” Cheka (ЧК – чрезвыча́йная коми́ссия chrezvychaynaya komissiya, Emergency Committee, Russian pronunciation: [tɕɪˈka]) was the first of a succession of Soviet state security organizations. It was created on December 20, 1917, after a decree issued by Vladimir Lenin, and was subsequently led by Felix… Read more »

GustaWasa
Guest
GustaWasa

Så har det alltid varit och så skall det alltid bli tills Fredsfursten kommer för att återställa ordningen på jorden och kasta djävulen ned från sin jordiska tron. Men snart så går en av djävlarna i graven när snart George Soros tid är över. Inte kan han köpa sig det ingen människa kan. Inget evigt liv hur mycket pengar som än djävulen äger. Det är den gudomliga rättvisan att vi är alla dödliga. Allt är en kamp över tillvaron på denna jord. Den kampen har visat sig nu för dem som påtalat att “men vi lever ju på tjugohundratalet”. Och… Read more »

kenneth hovestøl
Guest
kenneth hovestøl

Nå har jeg lært noe nytt idag også. Takker Steinadler.

Til filmen: Det var en meget bra kameraføring når “soldatene” gikk ned til avretter kjelleren.

Og så til dagens snaphane: Hvorfor må man gå på trolljakt i mørke?

PK svada
Guest
PK svada

SVT, Expressen, Aftonbladet og DN er nazimedia

GustaWasa
Guest
GustaWasa

Lenin judar som likt George Soros vidhåller att Sovjet var gott.