13
maj
Seneste opdatering: 13/5-17 kl. 1709
55 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Walter Bingham er en britisk-israelsk journalist, der har boet i Sverige. Han mor kom dertil med Bernadottes Hvide Busser. Han er med sine 91 år Israels ældste aktive journalist. Klummen var i Arutz Sheva i går, 12 maj.

En Perfekt Storm

”Jag fasar över vad som kommer att hända efter 2018!”

Jeg har flere gange skrevet, at de økonomiske følger af Sveriges uansvarlige fremmedpolitik frst skal til at vise sig nu. Hvor meget er der tilbage af Folkhemmet om bare ti år? Det er her fra 2017/2018, det bliver dramatisk, for det er når pengeknapheden går op for alle, balladen begynder og Sverige bliver en sikkerhedstrussel for sine naboer. Det har været synligt på tyve års afstand.

Vi ser isberget komma. Det har varit enkelt att följa det på radarn. På bryggan är stämningen spänd. En del menar att vi måste gira, men de är inte överens om ifall det är babord eller styrbord. En del menar att isberget kommer att missa oss – vi kan hålla den kurs vi lagt. Andra pekar på att fartyget nog är så starkt att det kommer att klara en sammanstötning, det gäller att tro på konstruktörerna.

De senaste åren har svensk offentlig sektor visat rekordresultat, år efter år. Resultaten har kunnat tas som intäkt för att den förda politiken lokalt varit rätt. Med den grunda ekonomiska kunskap som ledarskiktet besitter, är det lätt att vaggas in i en förnöjsam jakt på ytterligare utvidgningar av det offentliga uppdraget.

Problemet är att de underliggande parametrarna visar något annat. Kommunsektorn har de senaste åren räddats av tillfälligheter. Det har varit återbetalningar av försäkringspengar, försäljningar av fast egendom och de senaste åren en kraftig tillväxt av antalet arbetade timmar. Räntorna har varit rekordlåga.

Det är nu det spännande börjar. För sannolikheten att kommunerna och landstingen de kommande åren kommer att visa positiva resultat minskar kraftigt. De stora penseldragen är enkla att dra. Kostnaderna för migrationen börjar vältras över på kommunsektorn 2018. En misslyckad integration riskerar att mångdubbla kommunernas kostnader för försörjningsstöd. Socialtjänst, förskola och skola kommer att fortsätta ha ett ansträngt läge. Samtidigt börjar kostnaderna för de demografiska förändringarna att slå igenom. Sjukvården och äldreomsorgen ställs inför enorma utmaningar att möta en åldrande befolkning på ett värdigt sätt. Sannolikheten att räntan stiger ökar för varje år. Med ökande räntebördor på gigantiska investeringar de senaste åren, kommunsektorns låneskuld har mer än fördubblats, urholkas möjligheterna till finansiering av välfärden än mer.

Svensk offentlig sektor står inför en enorm utmaning. Frågan är inte om utan hur det välfärdssystem vi vant oss vid ska förändras. Vilka delar ska finnas kvar, vilka delar måste skäras bort? Vad ska den offentliga sektorn finansiera, kvalitetssäkra och genomföra? Vilka delar ska privatiseras eller överföras till civilsamhället?

Isberget syns på radarn. Frågan är inte om vi träffas, utan vad som då händer.EN PERFEKT STORM – STAFFAN WERME


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

55
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
45 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
16 Comment authors
Chingachgook JensenlatmaskachantusNiels HenriksenAndre´Kristian Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Andre´Kristian
Guest
Andre´Kristian

Det första gemene man och i synnerhet dumtrög svensk skall ha klart för sig är att den ständigt tillämpade och politiskt strategiska eufemismen “utmaning” i själva verket och uteslutande representerar ohanterliga påfrestningar och belastningar på välfärdssystemet, vilket inom en inte alltför avlägsen framtid och med globalistpotentaternas goda minne kommer att erfara ett verkligt kännbart sammanbrott. Mycket står på spel och Sveriges framtid avgörs vid nästa års val, där nuvarande regering flankerad av sina omhuldade bidragsparasiter, politiska islamistinfiltratörer, HBTQ-maffian samt de talibanideologiska muslimerna i övrigt, bespetsar sig på att kunna klamra sig fast vid den välavlönade makten. Det är inte utan… Read more »

Observant55
Guest
Observant55

Det är kanske lite ofint att påminna om att de Nordiska länder som just nu har de största ekonomiska problemen är Finland och Island. De båda staterna utmärker sig även genom att vara de två länder som tar emot minst invandrare här i Norden.
Om invandringen var en sådan tung ekonomisk börda som Staffan Werme påstår så skulle alltså Sverige ha den största ekonomiska probleman här i Norden men nu är alltså så inte fallet och det visar att Staffans resonemang om invandringens negativa konsekvenser inte stämmer.

Mjolner
Guest
Observant55
Guest
Observant55

Varför skulle Riksrevisionens siffror vara riktigare än Finansdepartementets?

sussebassa
Guest
sussebassa

..la oss høre på dine argumenter…om du har nogon…varfør..eller motsatsen..varfør inte..
Vi har hatt en lignende diskusjon før, og jag undrar..om nå økonomien i Sverige går så bra, varfor er då vården så elendig, store innskrenkinger, polisen underbemannat, går på knærna..færre mord blir oppklart…høgare skatter och avgifter..slik kunne jeg fortsette, klart mycket semre velferd..flere sejer up seg pga umenneskelige arbeidsforhold..kommunene går på knærna..klarer inte betale for alla dessa illegale/økoinnv..
..så Løfvenregjering bare gjør dette for å tyne svenskerne.
Det gledelige er dog at SD nå på siste måling fikk 27.2..Sveriges største parti..mens Løfven 21.2..flere vil ha han ut av regjering.

Observant55
Guest
Observant55

Nu har det inte skett några inskränkningar i anslagen till varken polisen eller vården, vad har du fått det ifrån “sussebasse”?

PK svada
Guest
PK svada

Jo, hvis folketallet øker men ikke budsjettene til vård og polis så er det en reell nedgang.

Observant55
Guest
Observant55

Anslagen till vård och polis ökar i Sverige. Det är ju inget problem eftersom den svenska ekonomin går så bra.

PK svada
Guest
PK svada

Den svenske økonomien er under veldig press, neste år så kommer kollapsen.

sussebassa
Guest
sussebassa

..svenska økonomien går inte bra..du fikk ju link ifrån Mjolner..samt mitt innlegg…faktiske forhold.
Fikk en bok om hvordan møte trollen på nettet…mange gode forslag der og mange å skratte til.

Observant55
Guest
Observant55

Jag har redan skrivit ett svar till Mjolner, missade du det?
Dina inlägg innehåller inga fakta “susebassa”. Du har ju faktiskt inget att komma med när det gäller siffror och statistik.

sussebassa
Guest
sussebassa

..Dina PKsiffror, dina PKtall..inte å stole på..viser til Mjolners.

PK svada
Guest
PK svada
Observant55
Guest
Observant55

Skillnaden mellan Danmark och Sverige är mycket liten trots att Sverige tagit emot så många invandrare. Om invandringen var en sådan förlustaffär så borde Sverige ha en sämre placering än Island och Finland.

PK svada
Guest
PK svada

Det er selvsagt treghet i systemet, det tar noen år før de store kostnadene med immigrasjon kommer.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Det kommer nog – det är bara att vänta och se 😉

Hur högt skulla Sverige kunna ha liggat utan dessa mestendels oproduktiva, krävande
och generelt ointegrerbara invandrare?

Hur länga till ska inkompetenta och okunniga PK-toker som du förtsätta at blunda
för den mycket otrevliga verkligheten angåande den ansvarslösa “elitens” lalleliberala
och kravlösa sociala experiment i full skala med ert stackars Sverige?

Observant55
Guest
Observant55

Utan invandringen så hade Sverige just nu befunnit sig i en demografisk kris av samma typ som just nu drabbar Finland. I Finland råder det just nu brist på arbetskraft och den arbetsföra befolkningen minskar snabbt vilket skadar exportindustrin samtidigt som gruppen ålderspensionärer ökar. Om Sverige valt att bedriva samma restriktiva invandringspolitik som vårt östra grannland så hade vi också brottats med samma problem. Sverige hade alltså utan invandringen haft en krisande exportindustri , högre statsskuld, lägre kreditvärdighet, en något högre arbetslöshet än nu och vi hade haft en inkomst per capita som är mycket lägre än nu, antagligen som… Read more »

Mjolner
Guest
Mjolner

Et svar? Det var et spørsmål du kom med, og en ting er den statlige gjelden, og den andre viktige tingen er den kommunale.
Hele debatten har vært om den statlige delen, men hvordan er egentlig bildet for de svenske kommunene?

Jeg stoler mer på den svenske riksrevisjonens tall and de poltiske tallen fra det svenske finansdepartementet.

sussebassa
Guest
sussebassa

Tror ikke på PKstatistikker eller PKsiffror..bare jug..stemmer inte med verkeligen, men et forsøk ifra PK å lage en drømmeverden..støtte opp/forsvare..sin politikk.

sussebassa
Guest
sussebassa

men når kriminaliteten øker..vårdbehovet økar…pga alle innvandrerna…då behøver man flere poliser..flere i vården og lignende..mens sanningen er at flere slutter..færre poliser och i vården..”Observant55″.

Observant55
Guest
Observant55

Nu har det grova våldet minskat i Sverige samtidigt som antalet poliser ökat så jag förstår verkligen inte vad du menar “sussebasse”.

PK svada
Guest
PK svada

Antallet poliser minsker med ca 200 pr år, hvem vil arbeide i en krigssone.

sussebassa
Guest
sussebassa

..Haha…les mitt innlegg nedenfor ..boken..Trollen på nettet..du er et typiskt..”forstår verkeligen inte hva du menar”..helt klassisk..och andvenda min nicknavn..

achantus
Guest
achantus

Fordi Riksrevisjonene er en kontrollinstans, mens Finansdepartementet er politisk styrt.

PK svada
Guest
PK svada

De eneste som tjener penger på asylinnvandringen er innvandrerne selv. Det er faktisk svenske skattebetalere som finansierer hele kalaset.

sussebassa
Guest
sussebassa

Ja…økonomisk, men også alle de som betaler det med sitt liv..livskvalitet ..mycket semre vård/lange ventelister for alvorlig sjuka…koster flere livet..de betaler altså med sitt liv..same med de som blir mørdad, rånad..siste terroren i Stockholm..fins inte nok polis å stoppa/forebygge dette..ol..så svensken inte bare betaler økonomisk men også med sine liv..tacket vare Reinfeldt før och nå Løfven.

Observant55
Guest
Observant55

Sverige har en högre medellivslängd än Danmark, säger en del om livskvaliteten i Sverige jämfört med Danmark.

PK svada
Guest
PK svada

Har du ingen saklige argumenter da?

Observant55
Guest
Observant55

Statistik är visst inte din grej!

PK svada
Guest
PK svada

Hvor er statistikkene dine?
Du bare bløffer.

Observant55
Guest
Observant55

Medellivslängden för danska kvinnor har nu börjat sjunka. Vad är det som är så ruttet i Danmark!
http://www.skd.se/2016/02/17/medellivslangden-minskar-bland-danska-kvinnor/

PK svada
Guest
PK svada

Det kan være mange årsaker til det, økt alkoholforbruk etc.
At det skulle skyldes manglende vård tror ikke engang du på.

Observant55
Guest
Observant55

Det skärs uppenbarligen friskt i den danska sjukvården. Inte konstigt då att danskarna dör som flugor.
http://cphpost.dk/news/copenhagen-hospital-region-adopts-2017-budget.html

PK svada
Guest
PK svada

Budsjett pr inbygger Danmark VS Sverige tack.
Du vet ingenting.

Observant55
Guest
Observant55

Du “PK svada” förefaller vara dansk men vet inget om Sverige vilket väl är ursäktligt men du tycks även okunnig om danska förhållanden, onekligen lite märkligt.

PK svada
Guest
PK svada

Du har ingen statistikker å slå i bordet med så ditt bidrag er dessverre verdiløst.

sussebassa
Guest
sussebassa

..står også i **Trollboken..når motparten ikke lengre har god nok argumenter går de på person..lager en persondebatt..herrej for en glimrende bok.

Chingachgook Jensen
Guest
Chingachgook Jensen

Bedst er det at dø til tiden, istedet for at henslæbe sin alderdom i Sverige – på en diæt af mosevand og beskøjter.

sussebassa
Guest
sussebassa

..haha statistikk laget av de Pk…jo, så troverdige…så enkelt å trixa med ..svaret har man på førehand,.. och anpassar de etter det..hva man ønsker å lure befolkningen med..at de skal tro…men inte nå lengre lar dom seg lura.

invernes
Guest
invernes

Du vrøvler og babler i ørska verre enn den verste hjernevaskede feminist , det er jo bare tull ball du farer med.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Läste precis Fria tider varannan invandrare över 40 kommer att leva på bidrag resten av livet. Hur gör man när dom fyller 65 ger dom folkpension som svenska kvinnor som har skött barn. Knappast utan dom kommer nog att gå i gräddfil. Sverige är ett konstigt land man värnar och tar hand om andra som aldrig har betalat ett öre i skatt. Medans man struntar och ser ner på sin egen befolkning etniska svenskar och sina egna föräldrar. Någonting är riktigt fel med svenska politiker eller så följer dom bara en agenda.

latmask
Guest
latmask

Agenda 2030. Svenskarna skall försvinna. EUropa ska bli Brazilienbrunt, gränserna ska försvinna och alla ska bli billig arbetskraft som talar dålig engelska.

PK svada
Guest
PK svada

Jeg er overbevist om at feministene skjuler svensk statsskuld omtrent som Hellas gjorde det, og det samme gjelder for svenske kommuner.
Jeg tror ikke et sekund på data og statistikker fra det offentlige i Sverige.

Anna Svensson
Guest

Det gör du rätt i, jag litar inte på något från det hållet heller.

invandrare1957
Guest
invandrare1957

Frågan är hur många invandrare kommer Sverige att släppa in. Hur arabiserat kommer Sverige att bli. Hur långt kommer man att låta islam gå. Det hela är ju beroende av hur många från mena länderna kommer Sverige att släppa in. Första steget får ju svenskarna ta det kommer att heta att vi blir äldre och behöver jobba längre. Skattetrycket kommer att öka. Det tycker vänstervridna politiker att det är bra även moderater för det är ju karriärpolitiker så egentligen vet man inte vad någon står för. Det är nog bara att inse att Sverige är kört.

Brandmand for Bidermeyer
Guest
Brandmand for Bidermeyer
kenneth hovestøl
Guest
kenneth hovestøl

“Instead of pouring out the water in the boat (Europe). They fill the boat to the burst point.”

Brandmand for Bidermeyer
Guest
Brandmand for Bidermeyer

Luke Rudkowski interviewer Lauren Souther, som var med som rapporter, om Den identitære Bevægelses standsning af menneskesmuglerfærgen – og det bedste af det hjele er, at de hævder, at denne aktion kun er begyndelsen. Super!

https://www.youtube.com/watch?v=n-fNuROjj4M

Henning Jensen
Guest
Henning Jensen

Fremtiden? Og ikke kun i Sverige, men også i Danmark? Ingenting vil blive bedre, men kun værre! Politikere og MSM’erne snakker, og tér sig som om “flygtningekrisen” er noget midlertidigt – og masserne tror på dem. Selv argumenterer jeg ofte for: “Stem noget andet næste gang.” Og ligeså ofte er svaret: “Det hjælper jo ikke noget!” Her kommer jeg så til kort, for det er jo rigtigt! Alle politikere lover en masse før et valg – og svigter så det hele bagefter, uanset partifarve. Vi vil se det gentaget før næste valg, hvor de store partier utvivlsomt vil fremkomme med… Read more »

Brandmand for Bidermeyer
Guest
Brandmand for Bidermeyer

I Italien lagde aktivister fra Den identiteter Bevægelse sig ind foran NGO-menneskesmuglerfærgen “Aequaruios” for at standse menneskesmuglingen med modstandskamp. Sådan! Spred kendskabet til vore første helte! Lad dem ikke være alene!

https://m.youtube.com/watch?v=uAV0eI6MnrA

https://www.pi-news.net/2017/05/italien-identitaere-blockieren-ngo-schlepper/#more-566647

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Tak for linket – husk at gaa ind paa Southern’s egen video og giv hende en upvote. Hun er blevet fyret fra Rebel Media.

https://www.youtube.com/watch?v=uSBpHqv-OUo

Brandmand for Bidermeyer
Guest
Brandmand for Bidermeyer

Hvem finansierer overhovedet menneskesmuglingen? Den færge koster vel over en milliard fra ny. Er det George Soros eller Jacob Rothschild igen? George Soros’ International organisation for Migration, som delte løbesedler ud med rejsevejledning og asylansøningsvejledning til alle på Balkanruten! Hvorfor er det kun Putin, som har en arrastordre udestående på de to sværeste forbrydere???

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Hvem finansierer overhovedet menneskesmuglingen?

Soros, naturligvis, men foerst og fremmest skatteyderne. Den stoerste menneskesmugler i Middelhavet er Frontex.

latmask
Guest
latmask

Denna färja bör användas för persontransport mellan Sicilien och Libyen. Full när den lämnar Sicilien, tom när den lämnar Libyen.

invernes
Guest
invernes

Mens Sverige går til Helvete blir andre land trygge buffeer mot det sataniske islam.

https://youtu.be/C_BjPy19bYs