20
jun
Seneste opdatering: 20/6-17 kl. 0949
1 kommentar - Tryk for at kommentere!

Nu Àr hoppet ute

för att Sverige ska kunna hantera migrationssituationen i de ordnade former vi hoppats pÄ

Patrik Engellau skriver om Per Gudmundssons leder i gÄr (log in)

Gudmundson startar med en presskonferens med polishöjdare förmiddagen den 7 april, en dag dĂ„ polisen plötsligt fick annat att göra i och med eftermiddagens terrorattack pĂ„ Drottninggatan. Men Gudmundsons skildring av presskonferensen ger en kĂ€nsla att vad polisen redan dĂ„ lĂ„gmĂ€lt men definitivt ville sĂ€ga var att ”vi klarar inte det hĂ€r”.

”MĂ€nniskor som ligger pĂ„ sjukhuset med kulor i sig sĂ€ger att de har blivit hundbitna. Ingen vill berĂ€tta.” Mats Löfving, nĂ€stan tvĂ„ meter lĂ„ng och med utstrĂ„lning av ren handlingskraft, verkade ha nĂ„tt en grĂ€ns. Vad kunde han egentligen göra?

Löfving, chef för polisens Nationella operativa avdelning, det som förr kallades rikskriminalen, berÀttade om problemen polisen möter vid grova vÄldsbrott i vad man kallar sÀrskilt utsatta omrÄden. Unga gÀrningsmÀn som har nÀrmare till det grova vÄldet Àn nÄgonsin tidigare. Som drar vapen för en skitsumma eller en upplevd oförrÀtt. Som skjuter mot huvudet för att offren allt oftare bÀr skyddsvÀst. Som skrÀmmer hela stadsdelar till tystnad. KASTAR POLISEN IN HANDDUKEN?

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

1 Comment
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
invandrare1957
invandrare1957
3 years ago

1991 lĂ€mnade vi SödertĂ€lje av en anledning. DĂ„ hade SödertĂ€lje nĂ„tt grĂ€nsen. Jobbar ihop med en turk eller arab har sĂ€kert bott i Sverige 20-30 Ă„r skitdĂ„llig svenska Jaja jag fixar det sĂ€ger han. Och gör nĂ„got helt annat jag börjar fundera pĂ„ att sĂ€ga upp mig. Vi fick en driftekniker för 15 Ă„r sedan som skulle vara jĂ€tte duktig en av vĂ„ra kĂ€ra invandrare troligen född i Sverige men han hade inte sprĂ„ket o ordförstĂ„else gjorde fel saker. Han blev livsfarlig för sprĂ„ket Ă€r vĂ€ldigt viktigt i mer avancerade yrken. Vi hade klarat det med en normal invandring dĂ„… Read more »