18
aug
Seneste opdatering: 22/8-17 kl. 1432
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Stærkt truet kvindemoske i Berlin

af Henrik M.Jensen

Hver gang der sker en ny terrorhandling, som er inspireret af Muhammeds bog Koranen, fors√łger forskr√¶mte vestlige politikere at itales√¶tte Muhammeds l√¶re som en “Fredens religion”, sk√łnt den tydeligvis er det modsatte: “Krigens ideologi”.

Og dog findes der rent faktisk behjertede mennesker, som konkret og ikke bare med snak fors√łger at reformere Muhammeds stivnede ideologi og give den et “menneskeligt ansigt” – n√łjagtigt som det blev fors√łgt med kommunismen mod slutningen af den kolde krig.

Problemet er bare, at Muhammeds traditionelle tilhængere kan slå reformisterne oven i hovedet med ægte korancitater. Og tilmed true med at hugge deres hoveder af, bogstaveligt talt, som det netop er sket i Tyskland.

Den ogs√• i Danmark kendte polsk-tyske forfatter og skribent ved Die Welt, Henryk Broder, har bes√łgt Ibn-Rush-Goethe moskeen i Berlin, hvor den tyrkiskf√łdte advokat og kvinderetsfork√¶mper Seyran Ates i praksis fors√łger at skabe netop den fredelige og tolerante udgave af Muhammeds l√¶re, som vestlige politikere med stigende desperation pr√łver at itales√¶tte.

Men alene det opbud af sikkerhedsvagter (ca. 12), der må til for at beskytte Ates og hendes moské (og som anes i filmklippet), viser hvor svært for ikke at sige umuligt, projektet er.

Det 20 minutter lange interview med den modige kvinde, der har modtaget over hundrede mordtrusler, garneres blandt andet med had – og svovlpr√¶dikanten Eyad Hadrous, der citeres for f√łlgende:

“Hvordan kan en kvinde komme og sige: Jeg vil v√¶re imaminde; jeg er kvinderetsfork√¶mper? Ja, k√¶mp for din ret, men ikke i religion, det g√•r ikke. Allah siger: Manden st√•r over kvinden.”

“Allah har skabt dem. Allah siger, de er ikke lige. Allah har bestemt, at en mand ikke kan ledes i b√łnnen af en kvinde. Punktum.”

Med henvisning til sin ophavsret til citatet (!) lykkedes det for Hadrous at få fjernet filmklippet fra Youtube. Det fik dog kun opsættende virkning, for efter en uges tid kom klippet tilbage.

Ca.16 minutter inde i interviewet beklager Seyran Ates og Broders ledsager i moskeen, politologen Hamel Abdel-Samad, sig over feministernes og venstrefl√łjens manglende solidaritet og opbakning til moskeen. De g√•r iflg. Ates kun p√• gaden, hvis det drejer sig om burkini-kl√¶dte kvinders ret til at sv√łmme!

Og vi f√•r et klip med den √łstrigske pr√¶sident Alexander von der Bellens skandal√łse udtalelser om at m√łde den omsiggribende islamofobi med at bede alle kvinder om at b√¶re hovedbekl√¶dning. Alle! I solidaritet med dem, der g√łr det af religi√łse grunde.

√ėstrigs “gr√łnne” pr√¶sident er s√•ledes et skoleeksempel p√• den vestlige politiker, der solidariserer sig med forf√łlgerne frem for de forfulgte, med forbryderen frem for offeret.

Som vi kender det herhjemme fra De Radikale og omegn…

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago

Det er b√•de ondt og godt med disse reformeringsfors√łg. I forvejen er muslimske m√¶nd og kvinder meget adskilte, s√• disse kvindemoskeer med en mild afart af Islam, adskiller kun yderligere det eneste muslimske m√¶nd og kvinder har sammen, nemlig troen. Og selv om det helt usandsynlige skulle ske, at alle muslimer blev enige om en nyfortolkning af Islam, s√• ville det tage generationer at gennemf√łre, hvis ikke snarere √•rhundreder. Jeg er bange for at vi ikke l√¶ngere har s√• meget tid at bruge p√• eksperimentet. Takket v√¶ret uduelige politikere, s√• er der snart kun h√•ndfaste metoder tilbage, hvis der skal… Read more »

GHjo
GHjo
3 years ago
Reply to  Henning Jensen

Men har ikke Allah ogs√• skapt Griser,Aper,Hunder J√łder og de √łvrige 80% av jordens ikke-muslimer. Hvordan kan det ha seg at Allah har gjort en slik stor feil? N√•r Allah har gjort denne store feil, kan det ogs√• v√¶re en feiltagelse av Allah √• skape kvinner fysisk underlegne menn? Har han ogs√• slurvet,da han skapte menn og kvinners kj√łnns-organer? Slik at muslimer m√• rette opp og fikse og forbedre p√• Allahs skaperverk p√• dette omr√•det? Kan Allah ha v√¶rt p√•virket av alkohol,eller andre rusmidler,da han bedrev sitt skaperverk.? Kan han til og med ha gjort en feil, da han skapte… Read more »