7
sep
Seneste opdatering: 7/9-17 kl. 1520
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Listen to “Ingrid och Conrad #109 – med Karl-Olov Arnstberg och Gunnar Sandelin” on Spreaker.

Hvad er en “andenhĂ„ndsdissident?”

Sorgen över journalismens död. Hur vaknade Gunnar? … och KOA? NĂ€r det hette “zigenare”. Hur gammalt Ă€r kunskapsföraktet? De tre stegen. “Andrahandsdissidenterna”? Har debattklimatet förĂ€ndrats? Hur har Sverige förĂ€ndrats i siffror? En tredjedel… VaddĂ„? Badkaret utan propp. Migrationsverkets senaste siffror! MĂ€nnen – det svaga könet. Kvinnans röstrĂ€tt.

Varför de mörka krafterna kommer att segra

Arturo Perez-Reverte. – Por quĂ© van a ganar los malos. (2006) ÖversĂ€ttning: Stig Carlsson

Jag har i min hand ett foto frÄn den muslimska horisonten. TvÄ ungdomar med palestinaschalar höjer ett plakat: Europa Àr cancern, islam Àr svaret. De hÀr ungdomarna befinner sig i London. De bor mitt i cancern, kanske dÀrför att pÄ andra platser Àr det omöjligt att förena arbete, hÀlsa, religionsfrihet och friheten att hÀvda idéer, som inte sammanfaller med Statens officiella lÀra.

Det avslöjande fotot handlar inte om att förvĂ€stliga den hĂ€lsosamma islam, utan om att islamisera det sjuka Europa. Allt annat Ă€r krumbukter. En del europeiska ledares tjuv och rackarspel och andras underlĂ„tenhet och ett fĂ„tals karaktĂ€rsfasthet förĂ€ndrar inte situationen. Inte heller framtiden. I Europa kan en fĂ„rskalle titulera sin pjĂ€s Jag skiter i Gud och folket protesterar i frihet framför teatern och en domstol kan, om den vĂ€cker talan, avgöra fallet. Det stĂ€mmer, att i andra tider brĂ€nde man i Europa mĂ€nniskor av sĂ„dana hĂ€r orsaker. Men inkvisitionens bĂ„l slocknade – Ă€ven om nĂ„gon biskop Ă€nnu beklagar det – nĂ€r Voltaire skrev: “Jag delar inte dina Ă„sikter, men jag Ă€r beredd att dö för din rĂ€tt att uttrycka dem.”

För att vara tydlig sÄ tror jag, att allianser mellan civilisationer Àr en idiotisk bluff och att de dessutom Àr omöjliga.

Islam och VĂ€sterlandet kommer aldrig att förenas. De skulle kunna samexistera med försiktighet och tolerans och med ett utbyte av mĂ€nniskor och idĂ©er i en ömsesidig pĂ„verkan lika oundviklig som nödvĂ€ndig. Men de som talar om integration och interkulturell sammansmĂ€ltning vet inte vad de talar om. Den som kĂ€nner den muslimska vĂ€rlden – en del av oss har rest genom den ett tjugotal Ă„r – förstĂ„r att islam Ă€r oförenlig med ordet framsteg, som vi förstĂ„r det i VĂ€sterlandet.

En separation mellan kyrkan och staten Àr otÀnkbar, medan i Europa kristendomen och dess prÀsterskap motvilligt gav efter för upplysningens idéer om medborgarnas frihet. Islam kontrolleras jÀrnhÄrt av sina egna och avstÄr inte frÄn att bestÀmma över alla enskilda aspekter av de troendes personliga liv och Àven icke troendes, om det Àr möjligt. Ingenting av mÀnskliga rÀttigheter, som vi uppfattar dem och inget av individuell frihet, Sharia stÄr över andra lagar. Detta gör den sociala pressen enorm. Det som den sÀger Àr fundamentalt.Grannarnas, kvarterets och omgivningens Äsikter. Och det mest skrÀmmande: man mÄste inte bara vara en god muslim, man mÄste ocksÄ visa det.

Vad betrÀffar VÀsterlandet handlar det inte lÀngre om en gammal latent konflikt mellan tvÄ motsatta vÀrldsuppfattningar. Miljoner muslimer kom till Europa i sökandet efter ett bÀttre liv. De finns hÀr och de kommer att stanna och flera kommer. Men trots den goda viljan hos de flesta, och en vÀlvillig instÀllning hos mÄnga européer, som tar emot, sÄ finns det omöjliga frÄgor, enormt svÄra anpassningar, kulturella, sociala och religiösa förestÀllningar, som aldrig kan förlika sig med ett styrelseskick med radikala friheter. Tal om ömsesidig respekt Àr vilseledande.

Bör jag respektera de som straffar Ă€ktenskapsbrott eller homosexuella. VĂ€sterlandet Ă€r demokratiskt. Islam Ă€r det inte. Inte ens kommunismen lyckades trĂ€nga in i den. Den har bevarat sig stark och oslagbar som en klippa. “Vi kommer att anvĂ€nda er demokrati för att förstöra er demokrati,” sa Omar Bin Bakri, en av islams viktigaste radikala ideologer.

VĂ€sterlandet Ă€r svagt och omoraliskt och vi tĂ€nker att sprĂ€nga dem med deras egna motsĂ€gelser. Inför detta Ă€r alltid den enda defensiva taktiken fasthet och klarsprĂ„k, nĂ€r man vill försvara sig. Ni kommer hit, lev och arbeta. OK. Men kalla inte min dotter hora – inte heller din – för att de har kort kjol. Stena inte min hustru – inte heller din. DĂ„ leker du med elden. HĂ€r respekterar du vĂ„ra regler, annars kan du dra Ă„t helvete. Tidigare gjorde los Reyes Catolicos (Ferdinand och Isabella) det som var brukligt för den tiden. Den som inte fogar sig, ut. Idag Ă€r detta inte möjligt. Lyckligtvis för friheten, som kanske kommer att ödelĂ€gga oss och olyckligtvis för det motsĂ€gelsefulla och fega Europa, dömt av Historien till en obeveklig bana. GĂ„ till biblioteket och lĂ€s, dumhuvud. Bara de starka segrar och överlever. Detta helt oavsett vad mĂ„nga pratmakare fantiserar om. DĂ€rför kommer pojkarna med plakatet i London och deras kusiner pĂ„ den andra sidan att segra. Och de vet det. De har tro, de Ă€r hungriga, de Ă€r desperata, de har djĂ€vlar anamma. Skickligt har de genomskĂ„dat oss. De kĂ€nner cancern. För dem rĂ€cker det att iaktta rĂ„ttornas rĂ€ddhĂ„gsna leenden,nĂ€r de vill komma pĂ„ god fot med bödeln.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
3 years ago

” Teologen betragter synd fĂžrst fremmest som en forbrydelse imod Gud, mens moralfilosoffen betragter synd som modsĂŠtningen til fornuften,,. – Thomas Aquinas: Summa teologica. Filosoffen og forfatter Francois Marie deVoltaire(1694-1778) fĂžrte et kaotisk liv, selv om han som oplysningstidens erklĂŠrede fyrste var en lysets og klarhedens mand. Det starter allerede med hans fĂždsel. De lĂŠrde kan stadig ikke ens om, hvornĂ„r og hvor han blev fĂždt, og om hans far ogsĂ„ virkelig var hans far. Forvirringen slutter ikke med det. Da hans amme mor ikke ansĂ„ ham for levedygtig, dĂžber hun ham selv i hast, og det krĂŠver senere hen… Read more »

É±Ă˜ŃĂ±Îčηg$Ê‡Ă°Ń ©ℹ

Voltaire har aldrig skrivit det dÀr. Det var en Evelyn Beatrice Hall som myntade uttrycket 1905. Hon ansÄg att det lÄg helt i linje med vad Voltaire skulle kunnat ha skrivit. Ett mer korrekt Voltaire-citat Àr: Om man vill veta vilka det Àr som verkligen bestÀmmer sÄ skall man ta reda pÄ vilka man inte fÄr kritisera.

Snaphanen DK
3 years ago

Det er sandt, hvis du vil hÞre en virkelig kender, sÄ hÞr Monica Papazu holde foredrag om ham her http://www.trykkefrihed.dk/farvel-til-en-myte-voltaire-bag-facaden