24
sep
Seneste opdatering: 25/9-17 kl. 0627
3 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Historikeren, prof. Bent Jensens tale, Vartov, l√łrdag d. 23 september. Fotos ¬© Snaphanen.dk.

Jeg er blevet bedt om at sige et par ord i anledning af, at Lars i dag har nået den ærværdige alder af 75 år og fire dage og samtidig har udsendt en ny bog, der hedder Fragmenter af Danmarks historie 2020-2031.

Hvabehar! Vil nogen sikkert sige, hvordan kan man skrive historie om noget, som ikke er sket, men ligger ude i fremtiden? Det kan man naturligvis heller ikke. Det, Lars har skrevet, er en s√•kaldt dystopi ‚Äď en forestillet fremtid, et skr√¶kscenarie for en mulig udvikling, hvis tingene forts√¶tter deres sk√¶ve gang og der ikke for alvor rettes op p√• det, der i dag ligger i kortene for fremtiden. Et skr√¶kscenarie, som forfatteren ikke √łnsker bliver til virkelighed, og som han derfor advarer imod.

En af de ber√łmteste dystopier er George Orwells mareridtsbog 1984, der udkom i 1948. Den beskriver et totalit√¶rt og gennemkontrolleret samfund, hvor borgerne holdes nede og holdes i uvidenhed om det, der sker, men ogs√• om det, der er sket. Et Sandhedsministerium s√łrger for, at beskrivelsen af fortiden hele tiden tilrettes, s√• den kommer til at passe med nutidens magtforhold. Staten har udviklet et nysprog, der tilsl√łrer virkeligheden, og som g√łr det meget sv√¶rt hvis ikke umuligt at udtrykke alternative tanker. Krigsministeriet hedder Minipax, en kz-lejr hed gl√¶deslejr. Nye ord blev dannet vha. pr√¶fikserne plus og minus. Personer, der er faldet i un√•de og derfor er blevet upersoner, samt uhensigtsm√¶ssige begivenheder udraderes af historieb√łgerne, aviserne og andre kilder til, hvad der er sket.

Nysprog har for l√¶ngst g√•et sin sejrsgang p√• mange omr√•der: Nulv√¶kst, Minusv√¶kst, underprivilegeret, unge, tosproget, afledt skade, g√łr minusdage til plusdage ‚Ķ EU har for nylig indrettet et Sandhedsmuseum, hvor alle upassende personer og begivenheder i Europas historie er fortiet.

I 1984 manipuleres og opgejles befolkningen af den totalit√¶re stat med Storebror i spidsen. P√• offentlige m√łder skal deltagerne give udtryk for deres had til bestemte personer. Ogs√• det kender vi fra den nyeste historie. Dagens f√łdselar er en af de upersoner, man skal l√¶re at tage afstand fra.

Orwell var i √łvrigt inspireret af en russisk forfatter, Jevgenij Zamjatin, der i 1920 udgav bogen Vi, inspireret af den totalit√¶re udvikling i Rusland efter bolsjevikkernes magterobring i oktober 1917. Den anonyme magt, der hedder Velg√łreren, kontrollerer alle sider af livet. Mennesker har ikke l√¶ngere navne, men numre og de bor i gennemsigtige boliger.

Jeg nævner disse to europæiske dystopier, hvis beskrivelser af England og Rusland jo ikke var realbeskrivelser af de faktiske forhold, men advarsler om, hvad der (måske) kunne indtræffe i fremtiden. Og alligevel samtidig var realistiske i den forstand, at de ikke forekom ganske usandsynlige.

Weekendavisen bragte forrige fredag en anmeldelse af Lars¬ī nye bog over fire lange og t√¶tskrevne spalter. Det kan faktisk undre, for anmelderen frakender Fragmenter enhver v√¶rdi. Men hvorfor s√• bruge spalteplads og tryksv√¶rte p√• en nedrakning af bogen, hvis beskrivelse af den mulige fremtid betegnes som ‚ÄĚabsurd og fjollet‚ÄĚ. Fragmenter sammenlignes med den franske sk√łnlitter√¶re forfatter Michel Houellebecqs Underkastelse og kaldes ‚ÄĚen litter√¶r fiasko, fyldt med utrov√¶rdige h√¶ndelser.‚ÄĚ

Det er en af de dummeste og mest ondskabsfulde anmeldelser, jeg l√¶nge har l√¶st. Anmelderen S√łren Villemoes kan godt lide ordet ‚ÄĚsjov‚ÄĚ. Det kunne han ogs√• i 2014, da han om en ny mosk√© i K√łbenhavn skrev, at hvad muslimerne bag moskeen selv skrev om islam og synet p√• frafaldne, der skulle dr√¶bes, svarede til, hvad Lars H havde skrevet i sine kritiske b√łger om islam. Og det var if√łlge Villemoes ‚ÄĚsjov l√¶sning‚ÄĚ i betydningen: Den slags beskrivelser af islam er latterlige og kan ikke tage alvorligt.

Mener han virkelig, at det er sjovt at l√¶se om, hvordan Islamisk Stat behandler ikke-muslimer, frafaldne, kvinder og homoseksuelle eller tilf√¶ldige journalister, som de har fanget og sk√•ret hovedet af? Er han ved at d√ł af grin, n√•r muslimer dr√¶ber tilf√¶ldige mennesker i Europa, USA, Asien og Afrika under krigsr√•bet ‚ÄĚAllah er stor‚ÄĚ? Synes han, at det er morsomt med den eksplosion af voldt√¶gter, der er sket i et land som Sverige?

Fragmenter er ikke en sk√łnlitter√¶r roman og indeholder derfor ikke saftige sexscener som Houellebecqs. Det er, som det fremg√•r af bogens forord, en fiktiv historisk rekonstruktion af en periode i Danmarks nyeste historie. Den er derfor naturligvis skrevet s√•dan, som en historiker skriver.

Det Weekendavisen kalder absurd og fjollet i Fragmenter er et fremtidsscenarie, hvor Grundloven langsomt s√¶ttes ud af kraft, hvor statsmagtens kontrol med territoriet sv√¶kkes overalt i (Vest)Europa, og hvor de muslimske boligomr√•der bliver til l√łsrevne islamiske emirater. Hvor muhamedanske militsgrupper beg√•r attentater p√• kristne, dissidenter og islamkritikere. Hvor racisme og islamofobi bek√¶mpes (af staten og medierne), mens sharia indf√łres i de st√łrre byer. Hvor de fleste af Folkekirkens pr√¶ster konverterer til islam, og islams indtog i Danmark hj√¶lpes godt p√• vej af EU, Politiken, J√łrgen B√¶k Simonsen samt medl√łbende politikere og danske myndigheder.

Dette fremtidsscenarie er jo allerede i dag i varierende grad dansk og vesteurop√¶isk virkelighed. Store vesteurop√¶iske byomr√•der er for l√¶ngst til dels tabte territorier, hvor sharia praktiseres. Terror og attentater p√• kristne og islamkritikere foreg√•r for l√¶ngst i en endel√łs str√łm. Danske og europ√¶iske domstole anklager og straffer europ√¶ere for ‚ÄĚracisme‚ÄĚ og ‚ÄĚislamofobi‚ÄĚ. EU‚Äôs H√łje Repr√¶sentant for Udenrigs- og Sikkerhedspolitik agiterer for, at islam er ‚Äď dvs. b√łr v√¶re ‚Äď en del af europ√¶isk kultur. Universitetseliten har l√¶nge bel√¶rt os om, at islam ikke er det, der st√•r i islams helligskrifter. Politiken har i √•revis ligget p√• maven for islam (t√¶nk p√• T√łger Seidenfadens skammelige kn√¶fald for en araber, der p√•stod at han som advokat repr√¶senterede alle Muhammeds forn√¶rmede efterkommere, eller Lidegaards desperate forn√¶gtelse af, at ytringsfriheden var under pres ‚Äď han fandt det bare ikke ‚ÄĚrelevant‚ÄĚ at trykke en Muhamed-karikatur). Mange af Folkekirkens pr√¶ster fedter ugudeligt og skaml√łst for islam i stedet for at holde deres pr√¶stel√łfte og klart understrege den uforenelige mods√¶tning mellem kristendom og islam.

Det fremtidsscenarie, der opridses i Fragmenter, er s√•ledes nok sat p√• spidsen, men langt fra usandsynligt. Og i √łvrigt er der jo ikke tale om nogen sp√•dom eller en p√•stand om, at den fremtidige udvikling vil blive lige pr√¶cis s√•dan, som beskrevet af Lars i bogen.

Men l√¶s selv den velskrevne bog, hvor man ofte kommer i tvivl om, hvorvidt et citat eller en politikers udtalelse er en konstruktion eller autentisk. Personlig er jeg glad den rolle, jyder og Jylland spiller i overvindelsen af Danmarks islamisering. Lars er jo selv jyde foruden at v√¶re j√łde, og de st√¶rke jyder ‚Äď De Opvakte ‚Äď fra egnen, hvor Lars stammer fra, omtales positivt.

Til slut nogle f√• ord om Lars Hedegaard Jensen. Vi har kendt hinanden i mange √•r. Jeg husker klart, at jeg bed m√¶rke i dig, da vi i 1962-1963 gik i den samme aftenstudiekreds om marxisme, som en marxistisk gymnasiel√¶rer med henteh√•r og duffelcoat ledede. Dengang vidste jeg ikke, at vi havde et f√¶lles udgangspunkt fra l√¶sningen af det anti-kommunistiske skrift Det Bedste. Jeg lyttede benovet til de kloge m√¶nds bel√¶ringer, mens du kom med kritiske kommentarer. Ingen af os eller andre kunne i vores vildeste dr√łmme dengang forestille os en udvikling, som den, der er foreg√•et i Danmark og Europa. Islam var totalt frav√¶rende b√•de i gadebilledet og i vores bevidsthed. Muhamed var en historisk figur, som ikke havde nogen nutidig relevans.

Der var en pr√¶stes√łn og folkeskolel√¶rer ved navn Svend Aage Madsen, der var konverteret til islam under navnet Abd al-Salam Madsen, som i 1967 f√¶rdiggjorde den f√łrste danske overs√¶ttelse af Koranen. Han var ogs√• involveret i opf√łrelsen af den f√łrste mosk√© i Danmark og Norden, nemlig i Hvidovre i 1967. Jeg mener at kunne huske, at vi trak p√• smileb√•ndet af denne s√¶rling. Man kan kun beklage, at vore politikere ikke lyttede til hans advarsel mod masseindvandring af muslimer. Madsen mente, at de var til hinder for en sund udbredelse af islam i Danmark.

Til geng√¶ld skal jeg love for, at vi ikke l√¶ngere synes, at islam er sjov. Den opfattelse overlader vi til S√łren Villemoes p√• Weekendavisen. Du var blandt de allerf√łrste, der gjorde den danske offentlighed og dermed danske politikere opm√¶rksom p√•, hvad islam st√•r for, og at vi m√•tte tage denne ideologi alvorlig. Det har du mildest talt ikke f√•et tak for. Du er i √•revis blevet s√łgt karaktermyrdet i medierne ‚Äď b√•de f√łr og efter det egentlige fors√łg p√• at myrde dig bogstaveligt i 2013.

P√• et m√łde arrangeret af Trykkefrihedsselskabet den 2. oktober 2007 til st√łtte for den d√łdstruede Lars Vilks angreb T√łger Seidenfaden dig og dine ligesindede. Han sagde bl.a., at I ‚Äúskamrider den aktuelle sag til at lufte jeres paranoia, jeres hadefulde og rabiate verdensanskuelse, jeres intolerante, indeklemte og sm√•lige syn p√• millioner af medmennesker‚ÄĚ. Dine synspunkter om muslimer og islam i Europa betegnede Seidenfaden som ‚Äúafskyelige‚ÄĚ og ‚Äúusympatiske‚ÄĚ. TFS blev betegnet som ‚Äúet sammenrend af intolerante muslimhadere‚ÄĚ. S√•dan gik det, n√•r ‚Äúskidt kommer til √¶re‚ÄĚ.

If√łlge eksperter bruges vendingen om en person, der har opn√•et h√łj social status, men som ikke form√•r at opf√łre sig standsm√¶ssigt. Seidenfaden betegnede dig og dine som ‚ÄĚskidt‚ÄĚ, fordi I ikke opf√łrte jer standsm√¶ssigt; dvs. som Politiken foreskrev anst√¶ndig opf√łrsel. Hvilket igen vil sige at besmykke virkeligheden og b√łje sig for barbarerne.

Som sagt har du ikke opn√•et h√łj social status i kraft af din frygtl√łse indsats for det frie ord. Jeg finder den tilsvining, du har v√¶ret og fortsat er udsat for b√•de forstemmende og dybt uretf√¶rdig. De, der har taget del i den, skammer sig forh√•bentlig i dag, hvor vi daglig ser f√łlgerne af deres uforstand. Den hetz, de i √•revis f√łrte mod dig, har formentlig ogs√• opmuntret Basil Hassan og hans medsammensvorne til at s√łge dig ombragt. I det gamle Athen bel√łnnede man h√¶dersm√¶nd ved at bespise dem p√• R√•dhuset. I dag uddeler staten livsvarige h√¶dersgaver til bl.a. forfattere, der har ydet en fortjenstfuld indsats. Det er derfor, den utrov√¶rdige tidligere KGB-n√¶re Jakob Holdt og det klamme k√¶ldermenneske Carsten Jensen er blevet bel√łnnet p√• denne m√•de.

Jeg vil gerne til slut ansl√• nogle optimistiske toner, ligesom din nye bog jo ogs√• slutter h√•befuldt. Det forekommer mig, at en stigende realisme s√• sm√•t er ved at indfinde sig b√•de i meningseliten og blandt politikerne. N√•r Uffe √ėstergaard nu agiterer for effektiv gr√¶nsebeskyttelse mod de indtr√¶ngende horder. N√•r socialdemokraten Dan J√łrgensen, Svend Aukens discipel, √•bent tilst√•r, at han og hans parti tog fejl. N√•r Lars L√łkke 31 √•r efter den fatale lov fra 1983 nu synes at have forst√•et, at det st√•r slemt til i de muslimsk dominerede territorier. Og n√•r selv de radikale nu mener, at antallet af indvandrere betyder noget ‚Äď ja, s√• er der vel h√•b forude?

K√¶re Lars ‚Äď til lykke og tak for din store indsats!

Se ogs√•: Lars Hedegaard, 75 √•r: ‚ÄúP√• min gravsten skal ikke st√•, at jeg var liges√• dum, som alle de andre.‚ÄĚ og Den store dansker Lars Hedegaard fylder 75 √•r i dag.

K√¶re Lars ‚Äď til lykke og tak for din store indsats!

(Jeg har MP3 filen af S√łren Krarups tale, jeg skal h√łre, om den er tydelig nok)

0 0 vote
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

3 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
KnudMadsen
KnudMadsen
3 years ago

Jeg vil ogs√• endnu en gang lyk√łnske Lars Hedegaard med f√łdselsdagen. Jeg var en dag for tidligt ud p√• fj√¶sbogen ūüôā
Jeg er stolt over at have m√łdt Lars og trykket ham p√• n√¶ven ved For Friheds sommerfest! ūüôā

Marit
3 years ago

Gratulerer med dagen, Lars Hedegaard ! Takk for din modige innsats ! Beste hilsen fra Midt-Norge.

Erik Skifter
Erik Skifter
3 years ago

Tillykke til Lars Hedegaard med de 75 √•r. Samtidig vil jeg benytte lejligheden til at rette en stor tak til Lars Hedegaard, for hans ih√¶rdige og vedholdende indsats for at oplyse os alle om de voldsomme ulykker der f√łlger med den hensynsl√łse indvandring af muslimske borgere til vores lille skr√łbelige land.
Lars Hedegaard er i mine √łjne et modig mand, som fortjener en plads i historien som v√¶rende en h√¶dersmand, som fors√łgte at k√¶mpe imod √łdel√¶ggelsen af vores land.