26
okt
Seneste opdatering: 27/10-17 kl. 1825
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

TYBRING GJEDDE ANBEFALER NORDMENN Å SE DETTE INTERVJUET. “En dag kommer dere til Ă„ miste den fantastiske sivilasjonen.” Del 1 er her.

Per Svensson: Ny chef för Äsiktspolisen

Av Thomas Nydahl

En av den politiska ordningspolisens allra vÀrsta befÀl heter Per Svensson. Han Àr gammal stockholmare men han placerades av sina Àgare tidigt i Malmö för att hÄlla tingen pÄ plats i den mediala vÀrlden, först pÄ KvÀllspostens kulturredaktion, sedan pÄ Expressens (och de bÄda tidningarna blev ju senare en och densamma) och slutligen pÄ Sydsvenskan.

DĂ€r behövdes det uppenbarligen en “liberal” som kunde tysta varje kritisk röst. Och med kritisk menar jag sĂ„dana röster som kunde formulera sig i opposition mot islamismen, multikulti-religionen och den allmĂ€nt fördummande acceptansen av social, kulturell och politisk nedrustning.

PĂ„ Sydsvenskan tackades han 2008 för lĂ„ng och trogen pk-tjĂ€nst med att fĂ„ titeln “senior columnist”. De talar ju helst engelska i dessa höga sfĂ€rer, men titeln innebĂ€r i praktiken endast mer betalt för mindre utfört arbete.

Att han Àr hedersdoktor vid Malmö högskola Àr bara en liten knorr i karriÀren, kanske rentav en pinsamhet nÀr man tÀnker pÄ skolans dÄliga rykte.

Idag har Svensson krönt sin karriÀr med att utses till politisk redaktör för rikslikaren Dagens Nyheter. Det innebÀr att han som chef för tidningens ledarredaktion sÀtter dagordningen för Svea Rikes viktigaste pressorgan.

Det sÀger inte lite. Det Àr vÀl av ungefÀr samma höga status som att vara kung i ett icke-monarkistiskt land. Det Àr förstÄs inte en tjÀnst som medger bÀrande av krona, men dÀremot nÄgot mycket viktigare, nÀmligen möjligheten att med största möjliga verkan styra landets politiskt-intellektuella klimat.

Åsiktskorridoren sĂ€gs vara trĂ„ng. Men Svensson som DN-chef blir den Ă€nnu trĂ€ngre, det Ă€r ett vi kan vara helt sĂ€kra pĂ„.

Vid Ärsskiftet sÀtter han sig pÄ chefsstolen. RÀkna med att det kommer att mÀrkas.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Felix Krull
Felix Krull
3 years ago

OT
Fremragende AiU-video om Tarek Fatah:

https://www.youtube.com/watch?v=W6FaQO_FajY

blapde
blapde
3 years ago

Med Per Svensson som ny politisk redaktör och Peter Wolodarski som chefredaktör, Dagens Nyheter kommer att göra sitt för att göra den Äsiktskorridor som öppnat sig lite trÀngre igen. Och visst kommer de att ha inflytande, men hur stort Àr en frÄga.

latmask
latmask
3 years ago
Reply to  blapde

Det vÀrsta Àr att DN fortfarande har en upplaga pÄ nÀstan 300000. Det behövs nÀstan krig innan svensken fattar.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

P1 Debat: Halal-frit Horsens? https://www.dr.dk/radio/p1/p1-debat/p1-debat-2017-10-25 SENDT FØRSTE GANG D. 25. OKT. 2017 KL. 12:15 Alt halalkĂžd skal ud af bĂžrnehaver og vuggestuer, hvis DF i Horsens skal bakke andre partiers borgmesterkandidater op. Tager kommunalpolitikerne bĂžrn som gidsler i valgkampen? FĂžrer de vĂŠrdikamp pĂ„ smĂ„ bĂžrns tallerkener? Eller er det rettidig omhu med skattekroner, at sĂŠrhensyn ikke fĂ„r plads pĂ„ menuen i daginstitutionerne? P1 DebattĂžrer: Claus Kvist Hansen (DF), medlem af Folketinget og af Horsens ByrĂ„d, Martin Ravn (V), viceborgmester Horsens, Mattias Tesfaye (S), Jon Fuglsang, ernĂŠringssociolog og Trine Mortensen, leder daginstitutionen HaraldsgĂ„rden. VĂŠrt: Bente DalsbĂŠk. Lytterne er velkomne til at… Read more »

leif
leif
3 years ago

Per Svensson har skrivit en beundrande bok om den tyska antisemitsiens fader, Matin Luther. Och Ă€r kĂ€nd för sitt fascitska och sexitsika övermĂ€nniskoförakt för underklassen .T ex kallade han Brexit vĂ€ljare för “gamla gubbar med pissflĂ€ckar pĂ„ byxorna”

Margrethe
Margrethe
3 years ago

Vi kan kritiserer islam lige sÄ hÞjlydt og lige sÄ lÊnge vi vil. Det ér og forbliver fÄ promille af menneskeheden, der Äbenbart besidder det sÊrlige gen, der skal til, for at kunne trÊkke sig selv ud af den tankegang, de blev imprÊgneret med som bÞrn eller unge. Muslimerne kan bruge de nÊste tusinde Är pÄ, mÄske, at blive klogere i de lande, de kommer fra. Her skal de ikke vÊre. Den reformation af deres reformation, der er nÞdvendig, vil koste alt for mange af vores egnes liv. Muslimer er ikke vÊrd at spilde liv pÄ.

InHocSignoVinces
InHocSignoVinces
3 years ago
Richard lll
Richard lll
3 years ago

Per Svensson Àr en katastrof för demokratin i Sverige. Demokrati i det landet Àr samma som demokratur.

Peter Zichau
Peter Zichau
3 years ago

Det her er Jimmy Dore. En venstreorienteret Bernie Sanders tilhĂŠnger, der lĂŠgger hele lortet omkring Hillary Clinton og de amerikanske demokrater ud.

https://www.youtube.com/watch?v=waGnHlRIsWM

HvornĂ„r mon DR eller TV2 samler den historie op..? Det kan vel ikke vĂŠre internettets opgave at skulle oplyse os – eller hvad..? SĂ„ kan vi jo lige sĂ„ godt lukke journalistuddannelserne og de licensfinansierede medier nu.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Hvor er mine popcorn? ?

https://www.b.dk/globalt/journalist-paa-sveriges-stoerste-dagblad-beskyldes-for-voldtaegt-det-er-bare-toppen

Journalist pÄ Sveriges stÞrste dagblad beskyldes for voldtÊgt: »Det er bare toppen af et isbjerg«

Anklagerne ruller ind over mediefolk i Sverige. Journalistisk profil pÄ Aftonbladet bliver beskyldt for chikane og voldtÊgt under en uge efter, at lignende anklager kostede chefen pÄ svensk tv-kanal jobbet.

TORSDAG D. 26. OKTOBER 2017 KL. 17:10

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

MĂ„ske burde han bare skifte efternavn til Viriltanen, nu han er igang? ?

Peter Zichau
Peter Zichau
3 years ago

Frederik Virtanen er jo selvfĂžlgelig ham som hader SD’ere og i Ă„revis har lĂžbet etablissementets ĂŠrinde. Skal vi ikke bare sige det som det er: Fuck ham og ellers ha, ha..!
I USA falder venstreflĂžjen ogsĂ„ langsomt fra hinanden. Men sĂ„dan noget rapporterer de naturligvis ikke selv om – fĂžr de bliver nĂžd til det..!
Legestue er slut..!