3
feb
Seneste opdatering: 3/2-18 kl. 2103
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg satte mig på digteren Lean Nielsens gamle plads bagerst i lokalet, hvor man kan overskue hele det lille, røgfyldte lokale. Det er en gammel sømand, der grundlagde Bo-Bi Bar, og den er lige præcis 101 år gammel. Det var den første lange bardisk i Danmark, og navnet stammer fra hans hund.

Baren er så at sige kantine for Gyldendal, der ligger på den anden side af gaden i det hus i Klareboderne, hvor Søren Kierkegaard gik i skole og også underviste. Utroligt nok var han en ret populær lærer, hvis man spørger en af Borgerdydskolens gamle rektorer, Per Krarup, og det ville man måske ikke have gættet om den besværlige ‘Søren Sok.’ Det var Kierkegaards eneste borgerlige erhverv. Han ‘realiserede aldrig senere det almene.’

Da jeg havde brugt min flash til at tage dette mobilfoto i bælgmørket, ville kvinden i baren ikke sælge mig flere øl, fordi jeg havde været ulydig og trodset hendes fotoforbud. Men de forbudte billeder er de sjoveste. Hellere tørste for kunsten. Kasper Støvring: Mytisk modernisme.

Bryssel: “Ni ud af ti kvinder sex-chikaneret”

Man glipper med øjnene og tjekker om det er seriøse kilder. Det er Politico, De Tijd og Ghent Universitet. Der er mange andre belgiske kilder til det. Problemet er ikke nyt. I 2012 lavede Sofie Peeters en dokumentar om seksuel chikane i Bryssel med titlen ‘Femme de la rue’. Ministeren for ligestilling vil nu lancere end ‘hands-away-app.’ Så er den ged barberet poltisk.

City’s equal opportunities minister plans to roll out new app to report inappropriate behavior. Nearly nine out of 10 women in Brussels have experienced some form of sexual harassment, according to a new study by the University of Ghent.

According to the study, 88 percent of women surveyed reported experiencing sexual harassment in the streets of the Belgian capital. Half of the respondents said they had faced physical violence, Dutch-speaking media De Tijd reported Tuesday. One in three women surveyed reported to still be struggling with the aftermath of harassment or assault, De Tijd said. 9 in 10 women in Brussels experience sexual harassment: study, Negen op de tien vrouwen in Brussel al lastiggevallen.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Margrethe
Margrethe
3 years ago

I en kommune, hvor jeg arbejdede, viste en undersøgelse engang, at 88 procent havde været udsat for sexchikane. Det viste sig senere at analyseinstituttet havde fået byttet rundt på tallene. Det var 12 procent, da det kom til stykket. Men da vi hørte tallet, 88 procent, på min arbejdsplads blev vi ret sure og enige om at indgive en klage til borgmesteren. Vi blev sgu aldrig udsat for sexchikane. Hvad var der i vejen med os, om man må spørge?…

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago

Det er en voldsom påstand. Og hvad ligger der i begrebet “seksuel chikane”, og hvor har man i undersøgelserne sat grænserne? Nogle kan blive fornærmet af blot at blive set på, andre over et enkelt forkert ord? Og hvad med kvinder der har født et barn? De er jo af naturlige årsager blevet “trakasseret” i et eller andet omfang? Er de også med i undersøgelserne? Og hvis sådanne undersøgelser er foretaget i nutiden, er der så sat etnicitet på “chikane-mændene”? For kvinder der laver undersøgelser i disse feminine tider, foretrækker jo altid helst, at det er hvide mænd der er… Read more »

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago
Reply to  Henning Jensen

Til Steen.
God ide at følge det op. Tak. – Der må nogle flere fakta på bordet.