7
feb
Seneste opdatering: 7/2-18 kl. 2120
12 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Av Thomas Nydahl

Vad gör den politiska klassen när den sent om sider förstått vilka angelägenheter det finns hos folket? Det första som märks är en segdragen anpassning till verkligheten, först knappt märkbar men sedan klart och tydligt uttalad.

Ingen blir förvånad om man gör en lista över verkliga och avgörande angelägenheter när denna toppas av invandring, brottslighet och skrotning av välfärdssamhällets grundfunktioner. Tvärtom är det så att dessa ämnen länge funnits på listan. I den grå vardagen är det sådant som bekymrar, som ventileras och diskuteras. Att de ignorerats av politikerklassen är en helt annan sak. Men verkligheten pockar också där, förr eller senare, på uppmärksamhet. Att det är valår i Sverige gör saken mer eller mindre akut. Valår är som bekant de rundhänta löftenas och de små eller stora bedrägeriernas tid.

Nu har Moderaterna påbörjat vad alla väntade på: en kampanj i skuggan av Sverigedemokraterna. Tiden efter Kinberg Batra måste ju på något konkret sätt präglas av ”nya tag”.

Det fick vi när nu Tomas Tobé blåste i luren och lät meddela att han sett ljuset för partiet. Han har den fina titeln rättspolitisk talesman och är därtill ordförande i Justitieutskottet. Tomas Tobés utspel handlar om att Sverige nu är ” ett paradis för utländska stöldligor.” Och, säger Tobé: ”Det vill vi sätta stopp för.”

Hans förslag går bland annat ut på att tullen ska få agera mot fordon på väg ut ur landet med stöldgods. Just det! Idag görs inte detta. Och därför rullar den ena transporten efter den andra iväg med godset från lägenheter och villor landet över. Stulna kapitalvaror har en glänsande marknad på andra sidan Östersjön. Sverige är som ett gigantiskt lager man bara går in och hämtar vad man behöver ifrån. Vem har skapat förutsättningarna för dessa missförhållanden? Svaret är enkelt: det har den politiska klassen gjort.

”Det är valår, dumbom!”

Man frågar sig varför Moderaterna i regeringsställning inte gjort något åt saken. Varför denna senkomna anmärkning om tillståndet i Sverige? Man kunde parafrasera Per Ahlmark och säga: ”Det är valår, dumbom!”

Tobé vill också se nya regler för utvisning. Döms man till sex månaders fängelse ska man utvisas ur riket. Jag tror att det bland vanligt folk är en mycket gammal uppfattning att varje brottsling som vistas olovligen i vårt land ska kastas ut. Att det inte görs nu är ett av många tecken på hur illa det står till.

Vad säger nu detta moderata utspel? Det säger, som jag redan konstaterat, att det är valår. Men det säger också något annat och viktigare: Moderaterna måste, efter Kindberg Batras fall, profilera sig inom de ämnesområden där Sverigedemokraterna finns. Bara så kan Moderaternas drömmar om att få bilda ny regering i höst bli substantiella och verkligt hållbara. Det som utmärker en valkampanj är först och främst att den måste spela på en folklig glömska. Och nog har svenska folket glömt Reinfeldts kampanj för ”öppna hjärtan” och öppna gränser? Eller så kommer man ihåg och agerar därefter.

När man talar om minnets funktioner i politiken bör man också kasta en flyktig blick på den senaste OECD-rapporten. Där konstateras att Sverige under röd-grönt styre är det land där inkomstklyftorna ökat allra mest. Hur kan nu det komma sig? Inte behöver man professors titel för att se sambandet mellan den befolkningsutveckling som pågår och de allt mer uppätna välfärdssystemen. Om vi ska betala skola, vård och sociala försörjningssystem åt hundratusentals människor som aldrig arbetat i vårt land är det en självklarhet att klyftorna ökar.

Den överklass som skor sig på landets tillstånd vet hur den ska ta för sig. Det vet inte fattigpensionären. Sverige går därmed från klarhet till klarhet. Folklig fattigdom är ett av många tecken på att ett land misshushållar med det gemensamma och skänker bort det som människor slitit ihop under långa arbetsliv. Det är en skam och kan knappast ställas tillrätta av socialdemokrater eller moderater och deras stödtrupper. Man bör i det sammanhanget också komma ihåg att det kommande valet möjligen ger en riksdag med två partier för alltid bortspolade (Kristdemokraterna och Miljöpartiet).

Punkt för punkt, kopiera Sverigedemokraternas partiprogram

Man ska bara hålla i minne vad ett valår innebär: ständiga utspel med fluffiga löften! Det har bara börjat. Och det kommer att bli mer och mer i takt med att Moderaterna drömmer sig allt närmare regeringsinnehavet. Vad de rent praktiskt nu gör, och med all säkerhet kommer att fortsätta med resten av året fram till valet, är att bit för bit, punkt för punkt, kopiera Sverigedemokraternas partiprogram på de just de avsnitt jag nämnde inledningvis. De kan däremot inte kopiera något idémässigt, eftersom de sedan lång tid lämnat konservatismen till förmån för en gängse liberalism.

Då gäller det att hålla huvudet kallt och framför allt minnas att hela politikerklassen – från vänster till höger – aktivt arbetat på att undergräva Sveriges sociala förhållanden, släppa in stora folkskaror från Afrika, Mellanöstern och Asien, ge islam ett överväldigande stort inflytande i hela landet, samt skänka bort mycket av det gamla folkhemmets välfärdssystem till all världens lycksökare. Ingen av dem bör komma undan så uppenbara fakta!

Thomas Nydahl

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

12 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Lars-Erik Eriksson
Lars-Erik Eriksson
3 years ago

Valår i Sverige innebär att politikerklassen anpassar retoriken efter verkligheten.
Stegvis och tövande.
Medieklassens eftersläpning i förhållande till verkligheten är än mer häpnadsväckande.
Personangreppen mot statens kritiker minskar visserligen påtagligt, t.o.m. Expo ligger lågt, men fortfarande duggar snyftreportagen tätt om våra omsorgsinvandrares utsatthet.
Utan tvekan är Sverige det mest utsatta samhället bland fredliga länder, invandrarna är utsatta, deras bostadsområden är utanförskaps och politikerna är sällsynt utsatta för utmaningar.
Själv är jag insatt trots att jag inte sitter inne.

sussebassa
sussebassa
3 years ago

Dessto mere info jeg får ifra Expressen og andre pk media, som skriver om alt elende i Sverige, varje dag, har jeg kommet til følgende konklusjon.
Hvis svenskerna veljer at Løfven igjen skal bli statsminister…lev med det, men tro inte at nabolenderne vil ta imot dere fegiser vid en borgerkrig oa..
Det er stopp på ja tack begge delerna..lær dere ta 1 val og tenk konsekvens, Annars ..dere har sjelv valt..ingen formidlende omstendigheter..børja veksa opp..
Tiden er klar overmoden.

Allan Hansen
Allan Hansen
3 years ago
Reply to  sussebassa

Op med humøret – dagens ret:

Marineret Laks(norsk) med røræg, asparges og purløg:
Først har jeg lavet en bund af flødestuvet spinat med smør,
frisk persille, oregano, friskrevet ingefær, hvidløg og rosiner.
Derefter tilsætter jeg nu min laks, med lidt
finthakket rødløg. Tilbage er kun. at lave røræg med purløg
og asparges på toppen. Til sidst en god skefuld sort kaviar.
Serveres med kold øl og grovbrød.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Allan Hansen

..”drittsekk”,… jeg vil ha..NÅ..mine tenner løper i vann med smaksløkene…for meg den perfekte meny…
Her blir det torsk, ifra island…som krøller seg på pannen, stekes svakt i persillesmør med øko poteter til..ingen andre grønnsaker..liker maten renest mulig, uten formye tjafs.
Dessert..typ ..Eplekake..nybakt i ovn ..epler ifra egen skjørd med fløte og litt kanel…
Her drikkes øko lettmelk til maten.

Allan Hansen
Allan Hansen
3 years ago
Reply to  Allan Hansen

Noway Top 10 – super!

https://youtu.be/EmCzANPiCSc

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Allan Hansen

..takk..Ja vi elsker dette landet, og ingen kameldriver få ta ifra oss iallafall.

Allan Hansen
Allan Hansen
3 years ago
Reply to  sussebassa

No – muslim – no cry! ( ingen muslimer – ingen problemer) Lidt til den søde tand! Mocca-is med banan, lynghonning & et lille drys kanel. Serveret i appelsinsaft med et lille stink Brandy – god Cognac. ( kan tilsættes frisk hasselnød, kokos, friske druer, kirsebær eller hvad man lige har ved hånden). P.S: Bør serveres med et (lille) smil & blød jazz eller, som man siger “con amore,, underforstået – af lyst, kærlighed og hengivenhed. P.S: Appelsin – frisk presset Appelsin pisket sammen med et lille drys farin & kanel tilsat et lille stink Brandy! Nam, nam,,,,,, En varm… Read more »

latmask
latmask
3 years ago

Vad partierna säger och skriver under året före valet gör mig fullständigt detsamma. Det är bara valfläsk och skall ignoreras. Titta istället på vad partierna gjorde under det första året efter det förra valet, det är vad som räknas.
Vad som kan vara intressant med ett val är att jämföra massmedia veckan före valet med veckan efter valet. Efter valet kommer verkligheten tillbaka.

Henning Jensen
Henning Jensen
3 years ago

Citat: “Vad gör den politiska klassen när den sent om sider förstått vilka angelägenheter det finns hos folket? Det första som märks är en segdragen anpassning till verkligheten.” Nej, politikerne tilpasser sig ikke virkeligheden, hverken i Sverige, Norge eller Danmark. Det drejer kun om at tilpasse og tilrettelægge falske “løfter” før et kommende valg. Det vestlige menneske er i sin grundholdning optimistisk og forhåbningsfuld, og lader sig hver gang narre til at tro, at denne gang holder politikerne løfterne. Men mon ikke det hele, også ved dette valg, ender i status quo. Sådan har det altid været, intet er ændret… Read more »

Sebago
Sebago
3 years ago

Gäsp!
Kristersson gör jobbet bättre.
Han raggar folk till SD.
Jäklar vad du bajsade ord här Thomas.
För redan frälsta.

Thinktank
Thinktank
3 years ago

Läste just om Norge 1940. Sverige slapp Hitler den gången. Men Merkels invasionsarmé kom vi inte undan. Undrar hur det blev med de ynka 2 000 som Morgan Johansson ville sända tillbaka till Tyskland som första asylland? Frau Merkel ville inte ta emot dem därför att de inte hade fått en stämpel i nåt verdammten papper när de var i Tyskland! Morgan var kaxig och skulle dra Tyskland inför EU-domstolen om de fortsatt vägrade. Märkligt tyst om detta.

Ragnar Lodbroge
Ragnar Lodbroge
3 years ago

Probagandaen kører for fuldt på tv2, en Englænder står på tv og siger at folk efter et bombeangreb står med vand i øjnene , jeg har ofte ramt mig over fingerne med en hammer, der fik jeg også vand i øjnene, måske kjøwenhavnerne brugte klorgass på os dengang, en sag for FN