14
feb
Seneste opdatering: 15/2-18 kl. 0039
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I dag er det treårsdagen for terrorangrebet på Krudttønden-Synagogen. Helle Merete Brix udgiver sin bog ved en reception på Toga Vinstue kl. 19.30.

Zimeray var ligeledes en af talerne på denne konference, og han erklærede åbent, at der ikke går en dag uden at han tænker over angrebet. Det er naturligvis ikke alle terrorofre, der har denne oplevelse. Men mine egne erfaringer – jeg er overlevende fra angrebet på Krudttønden – og de, som andre overlevende har gengivet, genspejler på en vis måde ambassadørens erfaringer: Det tager væsentlig længere tid at komme sig over et angreb, end ofrene ofte forestiller sig. Og ikke sjældent aktiverer nye angreb følelser hos overlevende af sorg, chok og vrede. Terrorens ofre taler ud. Se også Dan Parks kommentar til årsdagen.

Søren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Nu er det femte svenske valg, hvor jeg beder til en kraftig, folkelig reaktion og inden næste lavkonjunktur, hvorefter den kan blive meget lidt pæn. Jeg aner ikke, hvad jeg skal håbe denne gang. Svenske opinionsmålinger stoler jeg lige så lidt på som til Brexit og Trump. I dem står SD til cirka 15 procent, og det vil ikke ændre noget. I kan se statsminister Löfven i Veckans Brott i går om de jammerlige, krigslignende forhold. Han har ikke rigtig forstået situationen, han tror angiveligt at guerillakrigen i forstæderne skyldes “arbejdsløshed,”  og hverken han eller Leif G.W. kommer i nærheden af at nævne problemet ved navn. G.W. må være er en veldresseret sosse. Veckans brott Säsong 16, 58 minutter.

“Valget bliver det moderne Sveriges skæbnestund”

Søren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Vil de andre partier selv i den situation fortsætte med at holde SD uden for indflydelse, spår jeg, at det går galt. Jeg kender det menige svenske folk – og mærker, at nu finder de sig ikke i det mere. De har trofast, tålmodigt og lydigt i årevis holdt sig på dydens rette vej, selv om det bogstavelig talt er væltet ind med fremmede – i en sådan grad, at den svenske kultur nu reelt er en dødstruet kultur, som om få årtier vil være islamisk.

Vil 30 pct. af svenskerne – det drejer sig om et par millioner – nu på valgnatten den 9. september atter opleve, at SD ledsaget af fnysende skældsord fryses ude, ja, så kender jeg det menige svenske folk godt nok til at vide, at så slutter tålmodigheden. Og så indledes et uoverskueligt kaos.

Men et sådant kaos i vort nære og kære broderland må – også for Danmarks skyld – bare ikke blive en realitet. Og her tror jeg, at jeg taler også på vegne af andre partier herhjemme – og ikke blot fordi jeg tilfældigvis sympatiserer med SD. Alle gode politiske kræfter må i de kommende måneder hver til deres søsterpartier og kontakter på den anden side af sundet simpelthen forsøge at tale Rigsdagen til fornuft.

For den nedrighed, der rettes mod et lovligt og ordentligt demokratisk parti, som overholder forfatningen samt alle love og reglementer, er hverken nordisk kultur, nordisk folkestyre eller nordisk tradition.Det er altså min klare opfattelse, at septembervalget, såfremt det går som meningsmålingerne antyder, bliver det moderne Sveriges skæbnestund. Vi vil, som sagen er i de øvrige nordiske lande, følge optakten og valgaftenen i åndeløs spænding. Fortsat folkestyre eller totalt kaos?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Deltag i debatten...

avatar
  Subscribe  
Notify of