14
feb
Seneste opdatering: 15/2-18 kl. 0039
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I dag er det tre√•rsdagen for terrorangrebet p√• Krudtt√łnden-Synagogen. Helle Merete Brix udgiver sin bog ved en reception p√• Toga Vinstue kl. 19.30.

Zimeray var ligeledes en af talerne p√• denne konference, og han erkl√¶rede √•bent, at der ikke g√•r en dag uden at han t√¶nker over angrebet. Det er naturligvis ikke alle terrorofre, der har denne oplevelse. Men mine egne erfaringer ‚Äď jeg er overlevende fra angrebet p√• Krudtt√łnden ‚Äď og de, som andre overlevende har gengivet, genspejler p√• en vis m√•de ambassad√łrens erfaringer: Det tager v√¶sentlig l√¶ngere tid at komme sig over et angreb, end ofrene ofte forestiller sig. Og ikke sj√¶ldent aktiverer nye angreb f√łlelser hos overlevende af sorg, chok og vrede. Terrorens ofre taler ud. Se ogs√• Dan Parks kommentar til √•rsdagen.

S√łren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Nu er det femte svenske valg, hvor jeg beder til en kraftig, folkelig reaktion og inden n√¶ste lavkonjunktur, hvorefter den kan blive meget lidt p√¶n. Jeg aner ikke, hvad jeg skal h√•be denne gang. Svenske opinionsm√•linger stoler jeg lige s√• lidt p√• som til Brexit og Trump. I dem st√•r SD til cirka 15 procent, og det vil ikke √¶ndre noget. I kan se statsminister L√∂fven i Veckans Brott i g√•r om de jammerlige, krigslignende forhold. Han har ikke rigtig forst√•et situationen, han tror angiveligt at guerillakrigen i forst√¶derne skyldes “arbejdsl√łshed,”¬† og hverken han eller Leif G.W. kommer i n√¶rheden af at n√¶vne problemet ved navn. G.W. m√• v√¶re er en veldresseret sosse.¬†Veckans brott S√§song 16, 58 minutter.

“Valget bliver det moderne Sveriges sk√¶bnestund”

S√łren Espersen frygter kaos efter svensk valg

Vil de andre partier selv i den situation forts√¶tte med at holde SD uden for indflydelse, sp√•r jeg, at det g√•r galt. Jeg kender det menige svenske folk ‚Äď og m√¶rker, at nu finder de sig ikke i det mere. De har trofast, t√•lmodigt og lydigt i √•revis holdt sig p√• dydens rette vej, selv om det bogstavelig talt er v√¶ltet ind med fremmede ‚Äď i en s√•dan grad, at den svenske kultur nu reelt er en d√łdstruet kultur, som om f√• √•rtier vil v√¶re islamisk.

Vil 30 pct. af svenskerne ‚Äď det drejer sig om et par millioner ‚Äď nu p√• valgnatten den 9. september atter opleve, at SD ledsaget af fnysende sk√¶ldsord fryses ude, ja, s√• kender jeg det menige svenske folk godt nok til at vide, at s√• slutter t√•lmodigheden. Og s√• indledes et uoverskueligt kaos.

Men et s√•dant kaos i vort n√¶re og k√¶re broderland m√• ‚Äď ogs√• for Danmarks skyld ‚Äď bare ikke blive en realitet. Og her tror jeg, at jeg taler ogs√• p√• vegne af andre partier herhjemme ‚Äď og ikke blot fordi jeg tilf√¶ldigvis sympatiserer med SD. Alle gode politiske kr√¶fter m√• i de kommende m√•neder hver til deres s√łsterpartier og kontakter p√• den anden side af sundet simpelthen fors√łge at tale Rigsdagen til fornuft.

For den nedrighed, der rettes mod et lovligt og ordentligt demokratisk parti, som overholder forfatningen samt alle love og reglementer, er hverken nordisk kultur, nordisk folkestyre eller nordisk tradition.Det er alts√• min klare opfattelse, at septembervalget, s√•fremt det g√•r som meningsm√•lingerne antyder, bliver det moderne Sveriges sk√¶bnestund. Vi vil, som sagen er i de √łvrige nordiske lande, f√łlge optakten og valgaftenen i √•ndel√łs sp√¶nding. Fortsat folkestyre eller totalt kaos?


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.