25
feb
Seneste opdatering: 28/2-18 kl. 1014
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

“EU har tvunget Italien ud pĂ„ et ‘breaking point’

34 procent af italienerne gÄr ind for at tage militÊre midler i brug for at stoppe migranterne, og 38 procent vil sende flygtninge tilbage, selv om de risikerer at blive ofre for vold og mishandling. Ekspert: Italien er selv skyld i ophobning af migranter. og Migrantkrise har bragt Italien pÄ randen af social konflikt

Afrika og stormen pÄ Europa

Ny bog: “I 2050 kan der vĂŠre 150-190 mio. afrikanere i Europa mod kun 450 mio. europĂŠere”

I de nĂŠste 30 Ă„r eksploderer Afrikas befolkning. 190 millioner afrikanere kan komme fra nabokontinentet til Europa. I Ăžjeblikket er der ni millioner.

Om tredive Ă„r, advarer Stephen Smith i La RuĂ©e vers l’Europe. La jeune Afrique vers le Vieux Continent, kan der vĂŠre 150 millioner europĂŠere af afrikansk afstamning

Det ville vÊre naivt at tro, at lande uden en kolonial fortid i Afrika, som f.eks. Østrig, ikke vil blive pÄvirket. Denne polemiske, men grundigt dokumenterede bog er udgivet midt i en debat om en kontroversiel lov fra Emmanuel Macrons regering om asyl- og migrationslovgivning.

PĂ„lidelige fakta

Forfatteren, en amerikaner med en tysk mor, kender sit emne: I 40 Ă„r har han rejst det sorte kontinent. Han har ledet Afrika-redaktion pĂ„ Le Monde i fem Ă„r (efter tolv Ă„r pĂ„ LibĂ©ration) og har siden 2007 undervist ved Duke University i USA som professor i afrikanske studier. Han citerer prĂŠcise fakta, som kan hjĂŠlpe os europĂŠere til omhyggeligt afveje vores”interesser og idealer”.

“Det er demografien, dumpap!” Kunne vĂŠre den anden undertitel pĂ„ essayet. Bgomslaget er et natligt satellitbillede af de to kontinenter, som geografien har bragt sammen: et stort Afrika sparsomt oplyst under et lille, men lyst skinnende Europa – en slĂ„ende kontrast i smarttelefonens alder.

Kontinentet eksploderer

Demografisk set eksploderer Afrika netop i den tid, hvor det “kommer ud” af den bitterste fattigdom. Det har 1,25 milliarder indbyggere i dag, hvoraf 40 procent er yngre end 15 Ă„r. IfĂžlge en 2016- Gallup, drĂžmmer fire ud af ti afrikanere i alderen 15-24 drĂžm om at emigrere. I 2050 vil Afrika vĂŠre vokset med yderligere en milliard, mens Europas befolkning vil vĂŠre skrumpet til 450 millioner. Afrika und der Ansturm auf Europa (Snaphanens delvise oversĂŠttelse)

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x