8
mar
Seneste opdatering: 9/3-18 kl. 1742
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

8 marts fĂ„r man ikke lov at glemme, hvis man nĂŠrmer sig noget svensk medie. For ikke stedkendte finder aktionen sted pĂ„ taget af KVINFO’s bunkeragtige bygning pĂ„ Christians Brygge 3, som en nabo til Den Sorte Diamant, som ogsĂ„ er kitch.

KvindebevĂŠgelsen har i hĂžj grad svigtet Europas kvinder ved at stĂžtte op om Ă„bne grĂŠnser og masseindvandring, med skĂŠbnesvangre fĂžlger. Derfor har en gruppe europĂŠiske kvinder startet hashtagget #120db – den volumen en overfaldsalarm har – som et alternativ til #metoo, der ikke tager fat dĂ©r hvor det stĂ„r allervĂŠrst til. Stop vold mod kvinder – Remigration nu! #120db. (flere fotos) Se ogsĂ„ Jalving: #MeToo ĂŠder sine egne dĂžtre og sĂžnner og en identitĂŠr kronik i Information: Den forĂŠldede venstreflĂžj sidder fast i kassetĂŠnkning. Det har den bare ikke opdaget.

”Inhemskt vĂ„ld”

Av Thomas Nydahl

”Vi har inga sĂ„dana problem i vĂ„rt land” sa överlĂ€karen pĂ„ ett albanskt sjukhus till mig 1978. Jag hade stĂ€llt frĂ„gor om de vanligaste sjukdomarna. Hans svar var ett standardsvar. Jag fick ett liknande nĂ€r vi Ă„kte förbi en helt utbrunnen, modern fabriksbyggnad och jag frĂ„gade vad som hade hĂ€nt. Svaret var kort: ”Ingenting”.

SÄ gick det till i en kommunistisk diktatur. Jag hade lÀrt mig lÀxan. Om jag inte skrattade Ät de dumma svaren ryckte jag pÄ axlarna. Tack och lov föll den regimen och idag kan man bÄde stÀlla kritiska frÄgor och fÄ uppriktiga svar i sÄdana lÀnder.

NÀr statsminister Löfven har presskonferens med president Trump sÀger han:

”Vi har problem med organiserad brottslighet, men vi har inga ÂŽno go-zonerÂŽ. Vi har gjort mycket och vi kan se hur antalet skjutningar minskar i vĂ„ra tre större stĂ€der.”

Det uttalandet har kritiserats hÄrt i svenska medier under onsdagen. OcksÄ det faktum att han skyller den massiva invandringen pÄ en annan regering kommer han att fÄ Àta upp. Varje land har förstÄs sina egna möjligheter nÀr det gÀller antal och former. Hur skulle det annars vara möjligt att Sverige tog emot, enligt Löfven sjÀlv, 163.000 personer under 2015. Och sÄ sa Löfven:

”Vi har vĂ„r del av inhemskt vĂ„ld och hade en lag som gjorde att 163.000 flyktingar kom till Sverige under 2015, till ett land med 10 miljoner.”

Det Ă€r ett mycket intressant uttalande, eftersom statsministern hĂ€r kopplar ihop invĂ€llandet med ”inhemskt vĂ„ld”. SĂ„ sĂ€rskilt inhemskt Ă€r det kanske inte nĂ€r det har importerats? Men han gör hĂ€r en koppling som brukar fördömas pĂ„ hemmaplan.

Kan det leda till nÄgot bra? I sÄ fall bara det enkla att vi alltid sÀger som det Àr, att vi kallar en spade för en spade och aldrig tillÄter oss den typ av retorik som brukar vara utmÀrkande för diktaturer. LÀxan jag lÀrde mig i Albanien för fyrtio Är sedan Àr enkel: den som ljuger om verkliga vardagsförhÄllanden ljuger med all sÀkerhet ocksÄ om annat, som t.ex. varför ett vÀlfÀrdssystem sakta bryter samman. NÄgra kopplingar till hur mÄnga som tillÄtits komma in i Sverige och frÄn allra första början fÄ ta del av vÀlfÀrdssystemet ska vi inte rÀkna med att den politiska klassen gör, trots att det Àr sÄ uppenbart.

Thomas Nydahl


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.