20
mar
Seneste opdatering: 21/3-18 kl. 0243
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Man kan stÞtte den kommende dokumentar her, den har premiere i Almedalen 3-4 juli 2018. Man ser i traileren, at selv relativt nydelige mennesker nu er temmelig bekymrede. Det havde de aldrig turdet, hvis ikke nogen var gÄet i forvejen for tyve Är siden.

Lars Bern om globaliseringens konsekvenser

Lars Bern, född 1942, Ă€r en svensk teknologie doktor, företagsledare, författare och samhĂ€llsdebattör. Masser om superskurken George Soros og hans og EU’s interesse i at svĂŠkke nationalstaterne, men ogsĂ„ om hvordan storkapitalen tjener pĂ„ globaliseringen, mens menigmands lĂžnninger er stagneret i Ă„rtier. Se ogsĂ„ del 2: Lördagsintervju 19 Del 2 – Lars Bern om den globala maktbalansen.

BelÄning har skjutit i höjden genom de höjda priser för bostÀder den bostadsbrist som massinvandringen har Ästadkommit. BelÄningen har ocksÄ kunnat bli sÄ hög genom att rÀntorna sjunkit till en nivÄ som aldrig tidigare förekommit i modern tid.

Förmögenheten för mÄnga av de allra rikaste har ökat kraftigt vilket ytterligare har drivit upp priserna pÄ bostÀder i mer attraktiva lÀgen, pÄ avstÄnd ifrÄn de vÀxande utanförskapsomrÄdena.De ekonomiskt mest utsatta som konkurrerar med utlÀndska arbetare eller invandrare har fÄtt sÀnkta reallöner samtidigt som kostnaderna har ökat kraftigt för boende.

Vi diskuterar Àven svenskarnas förmögenhet utifrÄn den undersökning som Credit Suisse Ärligen gör. Vi finner att svenskarna Àr fattiga och att den typiska förmögenheten hos Sveriges befolkning Àr nÀst lÀgst i VÀsteuropa nÀr man rÀknar in alla hushÄllens skulder. Bara Portugals befolkning uppges ligga lÀgre. Denna frÄga Àr nÄgot vi kommer titta nÀrmare pÄ i kommande program under vÄren.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.