12
apr
Seneste opdatering: 13/4-18 kl. 1656
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Beviserne?

Over halvdelen af Syrien – og dermed giftgasdepoterne – har vĂŠret besat af sunnitiske jihad-rebeller, der nu er nĂŠr det endelige nederlag. Ville det – hvis det overhovedet er forekommet – gavne dem eller Assad, at bruge dem mod civile?

Hvorfor skal vi hen til kanten af Armageddon?

At gribe ind i Syrien, er sĂ„dan noget globaliseringstumperne Hillary Clinton og Mette Gjerskov, ville have gjort. CNN, Guardian, DN og DR klapper i deres hĂŠnder over det. Er Vestens ledere inklusive den afdankede Tony Blair blevet skingrende gale at gribe ind til fordel for jihadisterne pĂ„ dette sene tidspunkt? Hold os langt vĂŠk fra det, for Guds skyld! Hvor er Donald Trumps udenrigspolitik pĂ„ vej hen? og A Tale of Two Narratives #3 – The Road to War . Se ogsĂ„ Former head of British Armed Forces says Assad had no motivation to carry out chemical weapons attack, gets cut off by Sky News.

Svenske skoler er blevet fĂŠstninger

Sju av tio kommuner i Sverige har höjt sÀkerheten kring sina skolor

Över 70 procent av kommunerna och flera av de största privata skolkoncernerna har höjt sĂ€kerheten vid sina grundskolor och gymnasieskolor, visar Dagens SamhĂ€lles enkĂ€t. NĂ€stan hĂ€lften av dem planerar dessutom att ytterligare höja sĂ€kerheten. 20 kommuner som hittills inte vidtagit nĂ„gra Ă„tgĂ€rder uppger att de kommer att göra det.

Flera andra kommuner uppger att de kallar in vÀktare vid behov. I Kristianstad görs det bland annat för att skydda personal som kommer tidigt eller gÄr sent, till exempel stÀdpersonal.

– Skolornas kostnader för vĂ€ktare har ökat. Det Ă€r ju en ganska ny kostnad och vi mĂ„ste börja följa utvecklingen, sĂ€ger HĂ„kan Nilsson, planeringschef pĂ„ barn- och utbildningsförvaltningen i Kristianstad.

Enligt honom hĂ€nder det att elevers förĂ€ldrar eller slĂ€ktingar dyker upp pĂ„ skolan och Ă€r hotfulla mot personalen. VĂ€ktare kan Ă€ven tvingas avhysa personer som uppehĂ„ller sig pĂ„ skolgĂ„rdar nĂ€r skolan Ă€r stĂ€ngd. Skolorna skĂ€rper sĂ€kerheten, Svenska skolor skĂ€rper sĂ€kerheten – fjĂ€rdedel har patrullerande vĂ€ktareSverige har redan glidit isĂ€r, vad Ă€n politiker sĂ€ger.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.