26
maj
Seneste opdatering: 27/5-18 kl. 2024
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Jeg er en tempereret monarkist. Jeg mener, republikanere er bogstavelige og ahistoriske. Det hÞrer ungdommen til, at vÊre sÄ bogstavelig. Vi afskaffer jo heller ikke Kronborg og Jellingestene, fordi vi synes, de er for gammeldags, vel? Vi abdikerer ikke fra vores historiske arv, med mindre vi er EU tilhÊngere. Men bevares, vi har meget ungdommelige personer  som Uffe ElbÊk pÄ 63 Är, og vi har Venstre, Socialdemokratiet og Konservative, som sÊtter EU over en af verdens Êldste nationer, Danmark.

Da han nu kÞrte forbi min dÞr, mÄtte jeg gÄ pÄ gaden. Jeg har et dilemma. PÄ den ene side Þnsker jeg at beholde min kloge dronning, pÄ den anden side Þnsker jeg ikke, at Frederik skal ende som den sÞrgelige 69 Ärige prins Charles. Jeg er sikker pÄ,  dronningen har set problemet komme. Hun risikerer jo at blive 90 Är gammel, som sin svenske mor. (foto og video © Snaphanen.dk)

Teodorescu: Maktpartiernas ödesval

Sverige havde ikke for ganske fÄ Är siden, hvad vi i Danmark forstÄr ved en fri presse. Var Sverige da ikke et demokrati? Nej, ikke hvad angÄr ytringsfrihed. SR og DR afbildede det som et demokrati, men det var kun fordi det flugtede med deres egne politiske synspunkter.

I Sverige kunne man – i modsĂŠtning til i Danmark – vĂŠre dissident. Islam- og indvandringskritik blev bare ikke publiceret i Ă©n eneste af landets 120 aviser, men nu kommer det tilbage med en virkelig svup-effekt. Man fornemmer, at det er pay-back time, nĂ„r man hĂžrer Kasselstrand: “Vi ska jaga pk-politikerna och ge dem mardrömmar!” Sverige er ikke overraskende pĂ„ vej fra den ene yderlighed til den anden. Hvis man kan lide fred og ro, skal man holde sig langt vĂŠk fra svensk politik i de kommende Ă„r.

SĂ„ fyrede GĂžteborg Posten lederredaktionen og ansatte Alice Teodorescu i 2015, i sidste Ăžjeblik, kan man roligt sige. SĂ„ kom der langt om lĂŠnge lidt skub i svensk MSM, Europas stĂžrste forsamling af konforme, marxistiske dĂždbidere, som foruden fire Ă„rtiers politikere er hovedansvarlige for ĂždelĂŠggelsen af Sverige.

Sverigedemokraterne bliver nok det stĂžrste parti

Man kan sige, at den politiske fornuft i Sverige for en stor del er indvandret. Sanandaji, Teodorescu, Janousch og adskillige andre. ØsteuropÊere og en kurder. Endelig sker der noget, jeg har ventet pÄ det i tyve Är, men bemÊrk: Stol lige sÄ lidt pÄ opinionsundersÞgelserne, som under Trump og Brexit. Mit staldtip er, at SD bliver det stÞrste parti. Hvad de andre vil gÞre ved det, har jeg derimod ingen anelse om. Intet tyder pÄ, at de selv har det:

Valet 2018 Àr förlorat för de stora maktpartierna

Valet 2018 Àr förlorat för de stora maktpartierna i svensk politik. Men det kan ocksÄ, pÄ lÀngre sikt, bli ett startskott för den försoningsprocess som mÄste till mellan stora delar av folket och dess företrÀdare.

Det skiljer 4 procentenheter mellan Socialdemokraterna (24 procent) och Sverigedemokraterna (20 procent) i DN/Ipsos majmĂ€tning (DN 22/5). Mittemellan hamnar Moderaterna pĂ„ 22 procent. Aldrig förr har det stora maktpartiet, som historiskt vunnit val pĂ„ uppemot 40-50 procent, legat sĂ„ lĂ„gt i en DN/Ipsos-mĂ€tning i maj under ett valĂ„r – trots att mĂ€tningarna gjorts sedan Ă„r 1979.

Mycket talar dĂ€rmed för att höstens val kommer att gĂ„ till historien som valet dĂ„ socialdemokratin tappade greppet om makten och Sverigedemokraterna och Moderaterna blev jĂ€mnstora. Kanske gĂ„r SD rentav om M – eller till och med förbi S. Oavsett hur siffrorna faller ut kommer vi att vakna upp till ett helt nytt politiskt landskap den 10 september.

Det var ett fatalt misstag att med emfas hÀvda att jorden var platt bara för att SD pÄtalade hur rund den var. I stÀllet för att ta strid med SD om verklighetsbilden borde man ha konkurrerat med nykomlingen om lösningarna. DÄ hade vÀljarna haft tydliga alternativ och det hade tidigt blivit uppenbart att SD saknade just lösningar.

Valet 2018 Àr förlorat för de stora maktpartierna i svensk politik. Men det kan ocksÄ, pÄ lÀngre sikt, bli ett startskott för den försoningsprocess som mÄste till mellan stora delar av folket och dess företrÀdare. Det förutsÀtter att politikerna slutar betrakta vÀljarna som idioter som man enkelt kan förleda. Det förutsÀtter en uppriktig ursÀkt. Det förutsÀtter att politiken Äterigen handlar om nÄgot större och mer visionÀrt Àn vem som kan plocka flest symboliska poÀnger pÄ att ta mest avstÄnd ifrÄn SD. Teodorescu: Maktpartiernas ödesval


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.