12
aug
Seneste opdatering: 12/8-18 kl. 0705
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

”Hemmablinda”: Svensk kultur er ekstremt fremtidsrettet. Det har vĂŠret fremtidsrettet i hundrede Ă„r. Det land jeg efterlader til mine bĂžrn, er ikke noget godt land.

Vi utgĂ„r i denna andra del frĂ„n Mona Sahlins uttalande om att det inte finns nĂ„gon svensk kultur. KOA konstaterar att det egentligen inte Ă€r sĂ„ konstigt att hon sĂ€ger sĂ„: Hon vet inte sĂ„ mycket om det som Ă€r svenskt. En orsak Ă€r att vi tillhör en majoritetskultur och Ă€r ”hemmablinda”. En annan orsak Ă€r att hon inte Ă€r sĂ„ insatt i Sveriges historia vilket kan bero pĂ„ att Sverige Ă€r extremt framĂ„triktat frĂ„n och med 1930-talet vilket gör att historien, traditioner och hyllandet av ett gemensamt folkarv Ă€r nĂ„got som har dumpats.

Sandelin: Svenske mediers asylaktivisme mod underklassen

NÀr de breda medierna (dagspress, radio och tv) nuförtiden rapporterar om orÀttvisor och utsatta och marginaliserade mÀnniskor sÄ Àr det i princip aldrig infödda svenskar som skildras. Den som följer Sverige genom vÄra stora medier fÄr bilden av ett land dÀr inga olyckor eller orÀttvisor nÄgonsin drabbar de infödda med svensk bakgrund, men dÀr dÀremot asylsökande och tiggare pÄ mer eller mindre tillfÀlligt besök samt andra invandrare dagligen utsÀtts för orÀttvis och förnedrande behandling frÄn bÄde myndigheter och privatpersoner.

NÀr det kraftiga inflödet av asyl- och anhöriginvandrare ökade nÄgon gÄng i början av 1990-talet övertog dessa rollen som samhÀllets olycksbarn i medias dramaturgi. Genom Ären har detta accelererat för att under 2000-talet övergÄ i en ren agendajournalistik. Journalister agerar sedan 20 Är tillbaka mer som asylaktivister Àn som förmedlare av allsidiga fakta. Ett aktuellt exempel Àr Migrationsverkets senaste rapport frÄn slutet av juli i Är, dÀr media medvetet valde att förtiga att vi har en prognos pÄ 126 000 beviljade uppehÄllstillstÄnd för asylsökande mellan 2018 och 2021, samt att under samma tid vÀntas en halv miljon anhöriga och utomeuropeisk arbetskraft söka uppehÄllstillstÄnd, se min artikel i Dagens SamhÀlle

Inte ett ord sades i medierapporteringen om hur dessa mycket stora volymer kommer att drabba mindre vĂ€lbestĂ€llda svenskar. IstĂ€llet riktade journalisterna fokus mot att vi tillfĂ€lligt under 2018 och 2019 vĂ€ntas fĂ„ minskat antal asylansökningar och Migrationsverkets generaldirektör fick framföra att ”det mesta pekar Ă„t rĂ€tt hĂ„ll nĂ€r det gĂ€ller balanser, handlĂ€ggningstider och mottagning”. JOURNALISTERNA HAR OSYNLIGGJORT DEN SVENSKA UNDERKLASSEN.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.