13
aug
Seneste opdatering: 14/8-18 kl. 1019
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I gÄr kunne man pÄ SVT se Val 2018: Hur stoppa gÀngkriminaliteten?. Jeg pinte mig igennem det, af misforstÄet pligtfÞlelse, mÄ jeg nu indrÞmme, for det eneste jeg egentlig fik ud af det, var tanken, at jeg er ved at blive for gammel til at hÞre pÄ politikere. IsÊr i valgkampe.

Normalt mister man jo illusioner jo Êldre man bliver, men heldigvis er det sÄ viseligt indrettet, at man bliver mindre og mindre afhÊngig af illusioner som levekrykker. Illusioner er derimod absolut nÞdvendige, hvis man vil hÞre pÄ de samme politiske ulykkesfugle, komme med de samme bud pÄ, hvordan de vil lÞse problemer, de selv har insisteret pÄ at skabe i flere Ärtier.

Der mĂ„ unge friske folk til, de kan svindle og bedrage. Jeg bedĂžmmer dem pĂ„ resultatet, ikke pĂ„ Ă©t eneste ord, de kan finde pĂ„ at sige om det. Giv dem 25 blĂ„Ăžjede idealister friske fra deres hjernevaskende, sĂ„kaldte ‘gymnasier’ og lad mig sidde over dette gennemregisserede amatĂžrteater. Det er lavet af reklamebureauer, og det er det lĂŠngste fra kunstnere, man kan komme – bortset fra i egen indbildning.

Arnstberg taler i denne video om noget vigtigt: Sveriges manglende evne til at fÄ opinionen til at lande pÄ en middelgrund. Det pendulerer fra den ene ekstremisme til den anden, og passerer kun midten i forbigÄende.

Der er for mange ekstremister og fantaster med for megen indflydelse. Vil svenskerne blive “verdens fascistiske supermagt,” om de skulle fĂ„ besked pĂ„ det af den offentlige mening? Er det det, den dominerende orden tĂŠnker, og tĂŠnker de derfor dybere, end jeg lige havde regnet med?

Dan Park dokumentar med advarselsmĂŠrkat

FrĂ€mling överallt – om gatukonstnĂ€ren Dan Park

Alt gÄr jo lidt langsomt i den svenske sÄkaldte elite, men nu er SR i al fald nÄet helt frem til at rÞre ved Dan Park med en ildtang. Dan Park spiller pÄ den svenske offentligheds bogstavelighed og hykleri som pÄ et klaver, men er det nu en dokumentar om Dan Park eller imod ham? Begge dele formentlig. Magnus Thorén ved, at han er pÄ mineret grund, sÄ er det sikrest at spille pÄ flere heste.

Park er ikke en meget verbal person, hans billeder er hans udsagn, og det er mildt sagt ikke alle, der kan afkode dem. Svenske jurister var komplette billedanalfabeter, hvorfor de smed ham i fĂŠngsel. Makode Linde siger, at ‘Sverige har fĂ„et den satire, det fortjener.’ Det producerer i al fald flere bemĂŠrkelsesvĂŠrdige outsidere end Danmark. Lars Vilks giver programmet en kvalificeret kommentar med pĂ„ vejen.  HĂžr SR P1: FrĂ€mling överallt – om gatukonstnĂ€ren Dan Park. 50 minutter.

Uwe Max Jensen: Staten har sendt ham i fĂŠngsel. Venstreekstremister har tĂŠsket og stalket ham, og senest er kunsthadere begyndt at overmale Dan Park ‘s collager med blĂ„ spray. Men Park har svar pĂ„ rede hĂ„nd. Her hans censursmĂžlf, der forholder sig til de blĂ„ overmalinger.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.