25
aug
Seneste opdatering: 25/8-18 kl. 0716
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

I gĂ„r blev endnu en tysk kvinde dolket ihjel af en indvandrer. Via Forty Culturally Enriched Assaults Per Day in Germany? It’s Worse Than That.

“Vold over etniske grĂŠnser er en politisk bombe”

Main-stream synspunktet har flugtet med det mere ekstreme venstre, en myte som f.eks. Brian Arly Jakobsen er fortaler for: Hvide europĂŠere begĂ„r overgreb mod ‘den ĂŠdle vilde indvandrer.’ Problemet er, at det forholder sig massivt omvendt, og at alle ‘almindelige mennesker’ ved det. Volden og ‘racismen’ er nĂŠsten udelukkende tilvandret.

EuropĂŠerne er i modtagerenden af etnisk, indvandret vold og kriminalitet, og jo lĂŠngere politikere, myndigheder og forskere ignorerer det (voldtĂŠgt i Sverige, Rotherham, KĂžln i nytĂ„ret 2015), desto mere puster de med deres berĂžringsangst og propaganda til en livsfarlig, kommende hĂŠvn og selvtĂŠgt. Brian Arly Jacobsen er ikke dum eller uvidende, hans ‘fortĂŠlling’ er farlig og uansvarlig. Det offentlige Sveriges ligesĂ„.

Malcom Kyeyune publicerer en manende artikel med udgandspunkt i SVT’s Uppdrag Granskning om voldtĂŠgt mod svenske kvinder forleden. Det er en meget klog artikel om en situation, vi allerede er langt ude i: GruppvĂ„ld mot “de andra” – inte bara vĂ„ldtĂ€kt.

Det Àr vÀrt att vi avslutningsvis riktar blicken mot Italien, och den utveckling som pÄgÄr dÀr. Precis som Sverige har Italien haft stora problem med de sociala slitningar och konflikter som migrationen för med sig, med vÄld och trakasserier och en förÀndrad gatubild som följd. Efter att en 29-Ärig nigeriansk asylsökare kidnappade och mördade den 18-Äriga Pamela Mastropieto i den Italienska staden Macerata kokade denna konflikt över. En boende i staden, den 28-Ärige Luca Traini, bestÀmde sig att hÀmnas detta dÄd genom att ta en pistol och försöka skjuta sÄ mÄnga migranter som möjligt. Till synes kanske detta liknar det Lasermannen gjorde, men likheterna Àr bedrÀgliga. Traini blev inte betraktad som en ensam psykopat för det han gjorde: efter att han var klar med det han satt sig för att göra svepte han en Italiensk flagga runt axlarna och vÀntade lugnt pÄ att bli arresterad. Han skÀmdes inte, och det skulle snart bli tydligt att han inte behövde skÀmmas.

Det hÀr sker inte i en avlÀgsen, dystopisk framtid. Fler incidenter av vÄld mot folk som ser ut som migranter har skett sedan dess, och inget talar för att dynamiken dÀr skulle vara annorlunda. NÄgon som Traini behöver inte vara en galning, eller antisocial, eller hatad av sin omgivning. Inte lÀngre.

Kan dĂ„ nĂ„got sĂ„dant hĂ€nda i Sverige? Svaret Ă€r enkelt: det hĂ€nder redan nu. Varje krossad kĂ€ke, varje oprovocerad attack pĂ„ Ă€ldre, varje incident av ressentimentsdrivet vĂ„ld, varje kidnappning och varje livesĂ€nd gruppvĂ„ldtĂ€kt, varje gĂ€rningsman som gör sig lustig över ”svennehoran” han förgriper sig pĂ„ utgör Ă€nnu en droppe i den lĂ„ngsamma processen av social och politisk erosion. Bakom allt detta lurar en dessutom större oro, en serie omöjliga frĂ„gor som inte fĂ„r stĂ€llas men som trots sin förbjudna karaktĂ€r fortfarande viskas runt hela landet: om det Ă€r sĂ„ hĂ€r det ser ut nu, hur kommer det se ut om tio Ă„r? Hur kommer det vara att bo i Karlskrona, eller i Uppsala, eller i Göteborg, efter att Sverige tagit emot en halv miljon migranter till utan nĂ„gon idĂ© om hur dessa mĂ€nniskor ska bli en del av det svenska samhĂ€llet, utan att vĂ€xa upp med kĂ€nslor av ressentiment? Vad kommer att hĂ€nda med oss, om det hĂ€r aldrig slutar?

Ressentimentet och dehumaniseringen av den andre producerar tids nog sin egen motsats. Offer blir förövare, och förövare blir offer. I Italien har denna process redan nÄtt smÀrtpunkten, och i Tyskland och Frankrike ser vi det lÄngsamma sjudandet. Ingen vet nÀr vi nÄr nÄgon sorts avgörande punkt i Sverige, men mÄnga anar redan nu att den Àr pÄ vÀg.


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.