11
sep
Seneste opdatering: 11/9-18 kl. 1721
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Sverige vil uddele en halv million nye opholdstilladelser frem til næste valg

Svenske v√¶lgere opf√łrer sig, som om de har god tid. Med den fart er de kommet i mindretal i Sverige, inden de v√•gner. Til et mareridt. L√¶s Sandelins seneste¬†N√∂dv√§ndigt att punktera myten om migrationens √•tstramning. Gunnar Sandelin er blandt talerne i Trykkefrihedsselskabet p√• l√łrdag. Se ogs√• Jespersen og Pittelkow: Trods folkelig modstand er Sverige p√• vej mod selvdestruktion.

Jan Tullberg og Nina Drakfors er tilkommet senest, han kommer bla. ind p√• den censur i entreprise, europ√¶iske politikere og EU har tilskyndet. Jeg er selv ramt af den p√• Facebook og Twitter. Jeg kan ikke engang kommentere en artikel p√• Jyllands Posten eller Den Korte Avis via Facebook andet end en sj√¶lden gang. Lone N√łrgaard, en respekteret debatt√łr, er ogs√• shadowbanned. Alts√•: Vi har censur i Danmark og i Europa, politikere har lagt den ud til private i den tro, at de ikke vil blive holdt ansvarlige. Censur er ulovlig if√łlge Grundloven, og nu er den genindf√łrt.

“Den l√•ngsamma men skoningsl√∂sa underg√•ngen f√∂r mitt f√§dernesland”

Sverigedemokraten Erik Almqvist, der har boet i Ungarn i fem √•r, kommenterer g√•rsdagens valg p√• sin Facebookprofil. Jeg n√łjedes med at linke i g√•r:

“Jag ska f√∂rs√∂ka vara positiv och konstruktiv under kommande mandatperiod. Har √§ven ett nytt projekt p√• g√•ng som f√∂rhoppningsvis kan bidra med viss f√∂r√§ndring av svensk sj√§lvbild och kultur och som p√• l√§ngre sikt kan b√§dda f√∂r politiska framg√•ngar.

Med det sagt är kvällens resultat både en tragedi och ett wake up call. Jag har varit borta från Sverige i över ett halv decennium (Erik Almqvist bor i Budapest i Ungarn, red.) och har kanske tappat känslan för vilka strömningar och attityder som råder i landet. Att AfS får kämpa om en procent var under förväntan, men de är ändå ett nytt parti och ett wild card.

Men att SD skulle bli tredje st√∂rsta parti och landa p√• 17,x procent ‚Äď det fanns √§rligt talat inte i min f√∂rest√§llningsv√§rd. Efter en mandatperiod som helt har pr√§glats av migrationskaos med en medf√∂ljande brottsv√•g och en v√§lf√§rd p√• v√§g mot underg√•ng ‚Äď att 4 av 5 v√§ljare efter detta skulle komma att r√∂sta f√∂r mer av samma ‚Äď det √§r utom mitt f√∂rst√•nd.

Under kommande mandatperiod kommer massvis med blivande vänsterväljare som anlände under den senaste mandatperioden att sväras in som nya medborgare. Oavsett underliggande politiska förändringar i Sverige så kommer alltså demografin göra det allt svårare att nå politiska framgångar för alla partier som är nationalistiskt sinnade.

Min spontana k√§nsla ikv√§ll √§r att det sista hoppet om att flytta hem till Sverige slocknade. Jag har p√• l√§ngre sikt sv√•rt att se n√•gon svensk framtid ‚Äď √§ven om vi under kommande mandatperiod sannolikt kommer f√• se en regering som √§r mindre v√§nstersinnad √§n f√∂reg√•ende. Med nuvarande medel och metoder kan jag inte riktigt se n√•gon v√§g ut ur den l√•ngsamma men skoningsl√∂sa underg√•ngen f√∂r mitt f√§dernesland.”


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.