23
okt
Seneste opdatering: 25/10-18 kl. 0039
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Der findes tusinder af Elvis Presley dokumentarer, har man set én, har man set dem allesammen. Hvad der lokkede mig til at se denne, var navnene Steven Soderbergh, Alec Baldwin, Rosanne Cash, Ethan Hawke, Emmylou Harris, Dan Rather og John Hiatt, og de borgede rigtig nok for noget helt andet end det sædvanlige. Dette sagt uden at jeg nogensinde har interesseret mig specielt for Elvis Presley.

Filmen er en blanding af road movie, dokumentar, musikvideo og tidsbillede af USA under præsidentkampagnen i 2016. En metafor over den amerikanske drøms storhed og fald, for det er hvad Elvis’ liv er: Fra den dybeste fattigdom helt til tops, og ned igen.

De forskellige medvirkende kører USA rundt i Elvis’ fodspor i hans Rolls Royce Silver Cloud 1963. Filmholdet købte den på auktion, og så kom den specielle idé af sig selv.

Undervejs bliver der filosoferet og musciceret på bagsædet af samtidige musikere, mange ukendte af mig, men virkelig gode. Min favorit, John Hiatt, brister ligefrem i gråd af bevægelse.

Der falder enkelte knubbede ord til Trump, men ikke så meget, som man kunne forvente af artister. Det er en begavet film, som nok er for speciel til DR, der nødigt taler op til sit publikum, men prøv at få fat i den på en nørdet filmfestival, DVD, eller hvad man nu gør. Anmeldelser Elvis Presley’s 1963 Rolls-Royce Stars in New Documentary. The King review – Trump’s America through the windows of Elvis’s Rolls.

Dette kunne være lejligheden til at slå et slag for John Hiatt og Roseanne Cash, Johnny’s datter med den fantastiske stemme.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.