28
okt
Seneste opdatering: 3/11-18 kl. 1636
Ingen kommentar - Tryk for at kommentere!

Annie Lööf er ikke vant til at blive sagt imod, men her trækker hun sig efter en halv konfrontation

NB: Programmet begynder at blive fjernet fra You Tube, så man bør nok skynde sig

I de første 13 minutter er det nærmest en enetale. Så kommer Annie Lööf – kvinden der sørger for, at Sverige ingen regering har – ind med sine klicheer, og støder øjeblikkeligt på fakta. “Det er hvad folk, der tror at kønsforskelle er kulturelt betingede tror. Det er ikke hvad beviserne antyder.” Så fortsætter Peterson-monologen uantastet igen. SVT skal have klippet Lööfs værste bommerter ud.

Man kan se på den forlegne Annie Lööf, at hun er alt andet end vant til at blive sagt imod på dette felt. Hun er på udebane uden den sædvanlige magtelite i ryggen, og trækker sig uden konfrontation. Hun er vant til intimiderede debatmodstandere, og kvindelige journalister der er politisk enige. I denne debat vover hun kun pelsen to gange, resten af tiden ligner hun en irettesat skolepige. Hun ved udmærket, hvad der skete med Channel 4’s Cathy Newman, dummere er hun ikke. Safety first, måske er hun statsminister om lidt.

At studere hendes ansigt gennem udsendelsen, er ikke det mindst interessante. Hun kommer fra et debatbeskyttet værksted. Skavlan har en vis small-talk evne, men ellers fatter man jo ikke, at han er blevet millionær på den smule, han har at byde på, men Skandinavien er en provins, hvor ganske små figurer pustes op til urealistiske proportioner. Hvis man befinder sig i Sverige, kan man se det på SVT.

Tino Sanandaji: Tio tusen miljarder – lånekalas i folkhemmet

Den svenske stats økonomi går rimelig godt, men debatten ignorerer at den private sektors skyld i Sverige er 11 tusinde milliarder kroner (den er steget en siden Sanadajis bog kom.) Sanandaji i samtale med Axess om den idylliserende debat og medierapportering om svensk økonomi.

I Sverige  är krismedvetenheten låg

Jag samtalar med Axess Pj Anders Linder om min senaste bok, Hallelujakören om Sveriges ekonomi, hushåll och kommuners skulder och hur jakten på skurkar och syndabockar fördummar ekonomisk analys. Blev en av de bästa intervjuerna om ämnet någonsinn då PJ själv är extremt insatt i ämnet.

 

Skuldsättningen har växt rekordsnabbt i Sverige. Men det är inte statsskulden utan den privata sektorns skulder som är den verkligt stora faran. Hushållens skulder är skyhöga och skuldbördan speglar de skenande bostadspriserna. Samtidigt är krismedvetenheten låg.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?


Comments are closed.