21
dec
Seneste opdatering: 23/12-18 kl. 0552
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Apprehending the Transcendent in Cambridge

Det er årets korteste og mørkeste dag ifølge almanakken, den har man lyst til at kaste lidt lys ind over med fordybende denne samtale med to af tidens bedste konservative tænkere, skønt Peterson måske ikke identificerer sig selv som sådan.

Titlen lyder mere avanceret, end den er, det allermeste er umiddelbart forståeligt for en lægmand, der behersker engelsk. Enkelte pointer undslap mig, men man har bedst af at stå lidt på tæer. Starten er lidt tung indtil man er varmet op, men så bliver det hurtigt meget interessant.

Penge, politik og sex

Det var sådan noget, man ville kunne høre på DR’s P1 for 40-50 år siden, på dansk formentlig. Dengang P1 handlede om videnskab, historie og kunst, og talte op til mennesker. Når jeg en yderst sjælden gang kommer forbi P1 idag, handler det om én af tre ting: Penge, politik og sex.

Hvad det siger om vor tid, og hvordan der ser ud inde i hovedet på de unge på 40, der laver den slags radio, kan man have i baghovedet, mens man hører samtalen. Jeg går ud fra, at man havner i 1968, hvis man vil finde årsagen til tidens åndløshed.

Åndeligt set er Europa blevet hjemløst, det er grunden til, at det lader det sig invadere af sine dødsfjender gennem 1400 år. De myrder og voldtager, som alle fjender gør, og det falder ikke Europas repræsentanter ind at forsvare sig mod en kronisk krigsførende ideologi, som islam er. I Sverige lader man sine 12-årige voldtage af muslimer, men Et samfund dør, når det behandler sine fjender som venner, som Johan Christian Nord siger.

Prosaisk radio. En civillisation, der ikke vil forsvare sine egne værdier

Jeg kalder det P1 – Prosaisk radio, livet er ikke langt nok til det. Gear ned og hør nogle af de tanker, som mediebilledet og hverdagen er så sørgeligt blottet for. Der er en stærk tørst efter svar på eksistentielle spørgsmål, siger Peterson, og den bliver i al fald ikke stillet af prosaisk ugebladsradio, hvad enten den hedder P1 eller 24 Syv. Det er den samme armod. Det er en civillisation, der ikke vil forsvare sine egne værdier.

Vi er altid på tynd is

Begge stationer er præget af forkælethed, dårlig skolegang, infantilisme og  mangel på enhver klassisk dannelse. Det er ikke deres skyld, de er kun produktet af et kulturforfald. Nu skriver den danske ‘elite’ romaner om gastronomi.

Den kender ikke Sueton som beskriver beskriver kejserens dyder og laster, hans spise- og seksualvaner i en forfaldstid. Vi er altid på tynd is, undergangen er evig, især når vi har glemt den, som Sverige meget grundigt har, hvorfor det også vil forsvinde som nation.

Jeg kan ikke høre forskel på P1 og 24 Syv, så jeg går uden videre ud fra, at de er tidsånden. Vi har med andre ord fortjent det, der sker med os. Vi har fortjent, at vore politikere har sendt os i krig uden nogen rationel grund anden end deres egen fejhed, inkompetence og historieløshed.

Deres og vores løn vil blive Beirut og Sarajevo.  (Samtalen fandt sted 2 november 2018)

Se også Roger Scruton fik Sapphoprisen og video: Roger Scruton i Trykkefrihedsselskabet, 14.5. 2016

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago

Den Tyske tyrker: Islam er ren galskab!!!

https://youtu.be/Z02SgiQBGiw