28
dec
Seneste opdatering: 28/12-18 kl. 2217
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Jeg hører sjældent popmusik, hvis jeg kan undgå det, men her i juledagene har jeg set film. Jeg har ikke tv til at distrahere mig, så jeg har benyttet lejligheden til at drømme mig væk fra døgnets nyheder, der ligner hinanden, men bare værre og værre. Er det alderen eller tiden?

Jeg har genset alle Olsen Banden filmene, og opdaget, at jeg var for ung og prætentiøs, dengang de kom, til at se hvor geniale de er, jeg tøver ikke med at nævne Buster Keaton og Chaplin.

Jeg har set set koncertfilmen ‘Tower of Song: A Memorial Tribute to Leonard Cohen,’ hvorfra jeg har hentet popmusikkens største stemme med den jazzede frasering og den bløde, drømmende luftstrøm nedenunder, når hun ikke synger crescendo, canadieren k.d.Lang. Hvilken stemme. Hun er bare blevet bedre og bedre siden hun for tyve år siden sang  Crying med Roy Orbison.

Det måtte være hende af alle, der fik Hallelujah. Elvis Costello har også en gyngende, vrængende nyfortolkning af “The Future,” som nogle vil synes, er værd at høre. Måske er det meget godt at høre lidt popmusik, så man ikke bliver fikseret i alt for heftige fordomme. Eller bagdomme.

Udover det, har jeg blandt andet set A Fancy Piece of Homicide af den unge Joseph Varhola, der bærer Andy Warhols tjekkiske efternavn, en film noir fra Pittsburg om…søgen efter sandhed. Andy Warhol var forresten født i Pittsburg.  Og to nye, seværdige spillefilm og Coco Chanel og Edith Piaf.

A Fancy Piece of Homicide

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Egon
Egon
1 year ago

Glöm inte Gasolin med framlidne Kim Larsen som frontman.
Fantastisk musik som följt mig genom livet.
“Live in scandinavia”
Underbar platta!

Tim Pallis
Tim Pallis
1 year ago

Tak Steen for Leonard Cohen – “there is a crack in everything, that’s where the lights get in”. Jeg har alle Olsen Bande filmene. Jeg ser dem med mine børnebørn. De er geniale.

mjolly
mjolly
1 year ago

For de som ikke har sett videoen av halshoggingen av den danske jenta, så er innholdet beskrevet her. Har bare bladd litt i den selv, så min første og siste halshoggingsvideo for mange år siden.comment image?itok=OxZqTG4o

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

Godt nytår!
https://www.youtube.com/watch?v=atczbaE1m70&t=182s
link kun til who knows… kan jeg ikke finde, men det er egentlig blot det nummer, jeg her vil henvise til.

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago

Jeg så min førset Olsen Banden, ved et tilfælde hos en veninde
en gang i 70´erne. Det slog mig straks ” det der er genialt!
Når jeg ser dem idag er det stadig “verdenklase,,der var også et par gode
biroller – var der ikke en, der hed Kirsten Walter?
P.S: Jeg ved ikke om de selv var klar over den høje kvalitet?
eller de bare var på lidt sjov i gaden?
Skide godt Egon ,,,,,,,,,

Søren
Søren
1 year ago

Lad os trøste os med, at alle dem, der i dag er for unge og prætentiøse til at se, hvor slemt det står til, og hvor meget de selv tager fejl, trods alt vil blive klogere med alderen.

Anders
Anders
1 year ago
Reply to  Søren

Jeg salutterer din optimisme.
Desværre fødes ungdommen så klog, så klog idag – og bliver kun dummere med alderen.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago

https://babylonbee.com/news/new-evidence-suggests-all-psalms-were-set-to-same-four-chords
Snævre registre har en genkendelseseffekt, der gør dem ikke alene forholdsvis lette at medvirke i, samtidig er de egnede for skabelse af generationers sammenhæng, og kan i visse tilfælde inspirere til nye gode værker.

Peter Buch
Peter Buch
1 year ago
Reply to  Peter Buch
Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Hege Storhaug “truer” med et interview med Kurt Westergaard i dag kl 17 på http://www.rights.no

Jeg glæder mig!