31
dec
Seneste opdatering: 31/12-18 kl. 1301
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

søndag støv

Jeg er en del væk fra kontoret, så jeg poster en rigtig gammel sag fra 2007 til opbyggelse og nytårshilsen. Fotoet er taget en vinter i Kongens Have med et elendigt digitalt Aldi kamera til 499 kroner, men det var meget dyrt at måtte skifte fra det gamle Leica M til noget, der var lige så godt.

Der vil ske nogle blogmæssige tilpasninger med mine samarbejdspartnere i januar/februar, der har at gøre med tidens gang. Jeg skal vende tilbage til det efter den 10 januar. Godt nytår til alle venner og læsere, og en særlig tak til bidragsydere, hvad enten af artikler, tips eller økonomi. Uden jer var det ikke gået i så mange år.

A pile of dust

“I grabbed a pile of dust, and holding it up, foolishly asked for as many birthdays as the grains of dust, I forgot to ask that they be years of youth.”

Ovid, Metamorfoser, parafrase over bog 14, vers 131-153 . Der kan stadig se sådan ud i Kongens Have, hvis man kigger op. På jorden spirer krokusserne frem. Ovid citatet dukker op igen og igen i historien, senest så jeg det i spionfilmen The Good Shepard med Matt Damon, Robert de Niro, William Hurt og Michael Gambon.

Gambon gik op for mig i Dennis Potters geniale The Singing Detective. Dennis Potter blev selv mindeværdigt interviewet på sit yderste af Melvyn Bragg med morfinflasken og cigaretterne indenfor rækkevidde. Døden har ikke været nærmere og mere artikuleret i noget interview, der samtidigt er så spællevende.

Hvem glemmer ikke at bede forsynet om ungdom før det er for sent? Jeg ser det på hospitalerne, hvor jeg har min gang for tiden.

Jeg er vokset op på et hospital, så det er hjemligt for mig, selvom de rigtignok var kønnere før i tiden. Til dem jeg møder der, har jeg lyst til  at sige: “I skal ikke være bange. Her er diætkøkken, gulerødder og kartofler og kærlige sygeplejersker. Her er sang og trædeorgler, og nu er der endda Wi-Fi.”

De tænker på den tabte ungdom ligesom jeg, med gangapparater og gummislanger og nåle i armen. Eller bilder jeg mig det ind, foolishly?

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Pernilla
Pernilla
1 year ago

Gott Nytt År till dig Steen och tack för en fantastisk och mycket viktig blogg! Tack för att du så generöst och så eloquent delar med dig av både ditt eget och andras verk, och då inte bara rapporter och analyser av nutida händelser utan också av fotografier och länkar till musik och klassiska verk – den som på ett självklart sätt bla. kan hänvisa till Ovid och Jussi Björling i sina texter is my kind of guy! Jag är mycket glad och tacksam över att ha råkat stöta på din blogg på nätet och ser fram emot att fortsätta… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Godt Nytår, Steen – og til alle de andre snaphaner ligeså ?

Voldposten
Voldposten
1 year ago

Godt Nytår til også til dig, Steen!

Hr. Snusk
Hr. Snusk
1 year ago

Trist at høre, at der er knas med kadaveret. Håber at der kommer styr på det.

Godt Nytår. Må det blive bedre end 2018.

sussebassa
sussebassa
1 year ago

Litt som dagen før julaften jeg kikket innom o lurte på om Jussi Bjørling ville komme på julaften..og julaften kom han..som Alltid sa Steen.
Når jeg i dag nytttårsaften kikker innom..forventer fyrverkeri i glade farger og mange..men blir istede møtt av mange fugler.. høyt svevende…grått trist bilde..Støv…forsto jeg noe ikke var så gledelig..desverre.

Jeg ønsker deg et Riktig Godt Nyttår Steen..krya på deg..
sussebassa

MKM
MKM
1 year ago

Godt nytår!Tak for dine efterhånden mange års arbejde med en oplysende blog. Uden den er det ikke sikkert at jeg havde “opdaget” f.eks. Peter Hitchens, The Spectator, Die Welt, Ann Coulter… Pat Buchanan, Spengler/Goldman – eller de næsten utrolige og uhyrlige efterretninger fra “samfundseksperimentet Sverige” fra din hånd. Heldigvis har du også tit lagt links til klassisk musik, interviews med interessante kulturpersonligheder m.v., når man er ved at blive sindssyg over at læse om invasionen af velfærds immigranter,kulturfremmede og religiøse tosser. TAK for det. Og så er der dine sublime erindringsessays om f.eks. Kommunehospitalet. Min søster var sygeplejeelev der i… Read more »

Jens Ellekær
Jens Ellekær
1 year ago

Kære Steen: Hermed de bedste ønsker for en bedring i det ny år og for dit arbejde.
Om Michael Gambon: Oplev ham i en tour de force som Lyndon B. Johnson i John Frankenheimers “Path to War” fra 2002 – den kan ses på Youtube.

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago

Kære Steen Godt Nytår, og tak for det gamle!
En lille sang vil måske dulme smerten.
https://youtu.be/IChJ6eO3k48
Vi ses.

Tim Pallis
Tim Pallis
1 year ago

Kære Steen – Tak for alt og rigtig godt nytår. Jeg stoler på, at de gør hvad de kan for dig på hospitalet. Jeg fik en ny hofte i slutningen af august på Bispsbjerg – og jeg er meget imponeret af deres professionalisme. De laver 26 hofter og knæ om ugen året rundt. Men kun een dag i sengen, så er det ud. Jeg er som genfødt og passer min genoptræning i Fitness World. Dit er nok mere alvorligt, men jeg ønsker dig rigtig god bedring.

River
River
1 year ago

Ked af det på dine vegne Steen. Jeg kender dig jo kun igennem dit skriv, men for mig har du altid virket ung og vital så det overrasker, selv om du jo har nævnt det før. Uanset hvad har din blog betydet meget for mig. Jeg skrev, nærmest som en tilføjelse, i et speciale (2007), hvor jeg uddybede synet på sandhed og internettet og som eksempel havde jeg så din blog og uriasposten. Det fik jeg meget negativ opmærksomhed for i en sådan grad at jeg dumpede. Tak for det. Det ændrede ikke mit syn på sandhed, men for altid… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

UDLAND 31. dec. 2018 – 23.39 | Opdateret 3 timer siden

Knivoverfald sårer tre personer på station i Manchester

https://www.bt.dk/udland/knivoverfald-saarer-tre-personer-paa-station-i-manchester

peerpede
peerpede
1 year ago

Der var en gang da danskere havde ‘Støv på hjernen’, se selv en lille trailer her:
https://www.youtube.com/watch?v=x0z0lD8HhS4
Godt nyt år ..

Snowflinga
Snowflinga
1 year ago

Gott Nytt år till Steen och alla de andra som skriver på denna utmärkta och viktiga blogg. Snaphanen behövs om man skall veta vad som händer i Norden och Europa.

peerpede
peerpede
1 year ago

Velkommen til det nye år, første januar, en ny kalender at skrive i og ellers er nok alt ved det gamle. Tog lige en runde på Twerk og Pat bladet, Ekstrabladet, herregud hvor man kan blive træt på alle bimboer der i parti og minut svinger med jungerne, de så sgu bedre ud i tresserne da der var forskel i størrelsen på venstre og højre pat, i dag er de lige store, kan det være silikone der klarer det? Man kan i sit stille sind håbe at der sniger sig ind nogen journalist vært navnet og kan rapportere virkelighedens hændelser,… Read more »

Charles
Charles
1 year ago

Her er noget man skal huske inden valget.

Regeringens seneste knæfald for FN’s diktaturstater
Husk til valget: Socialdemokratiet, gav løkke mandat til at underskrive, forræderiet.

http://www.dendanskeforening.dk/side598-cid-522-aid-12564-mid-1-params-12.html

Der er KUN 2 Emner til FT-valget. DF og NB.
Jeg så meget gerne at den 3´die, Stram Kurs også er med, men Rasmus når det nok ikke.
Så støt derfor Stram Kurs.

Kim Kaos
Kim Kaos
1 year ago

Hvem djævlen udskifter også et Leica M?

Godt nytår til jer alle

Kim Kaos
Kim Kaos
1 year ago
Reply to  steen

Sgu så – gammeldags kvalivare –

Historyman
Historyman
1 year ago

Godt Nyt år, Steen
Mvh.
Historyman