14
jan
Seneste opdatering: 15/1-19 kl. 1817
2 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“Morgendagens verden blir en verden af imperier”

 EU-toppen vil ha’ «Europas forenede stater»

I de nordiske lande gĂ„r kun 10-13 procent af befolkningerne ind for det. Guy Verhofstadt kalder stadig mere union for “demokrati,” og kalder modstand for “populisme.” Han styrer EU mod mere konfrontation og konflikt med isĂŠr Østeuropa.

Folk som Verhofstadt fĂžrer helt Ă„ben krig mod europĂŠerne, ved ikke at ville bevogte vores ydre grĂŠnser. Han vil besejre os ved at udtynde og udskifte os, men viljen imod ham vokser. Bare den kommer stĂŠrkt nok og i tide, mens vi endnu har noget tilbage af vores nation, en af verdens ĂŠldste.

I dag foreslÄr Kommissionen at afskaffe medlemslandenes vetoret i skattespÞrgsmÄl. Hvad skal vi efterhÄnden med en skatteminister og et Folketing? Til sidst kan det kun bestemme, hvem vi skal trykke i hÄnden, og hvem gider sÄ stemme til valg?

“Enten styrer vi Europa samlet, eller sĂ„ er det andre som styrer oss”

Morgendagens verden blir en verden av imperier. Vi kan bare hÄpe pÄ at de blir gode og ikke onde, sier Verhofstadt.

Å ville ha et fĂžderalt Europa er ikke det samme som Ă„ ville lage en europeisk superstat der all makt er i Brussel, sier Verhofstadt til Aftenposten.I et reelt fĂžderalt system vil kun det som best kan lĂžses pĂ„ EU-nivĂ„, bli avgjort der. SĂ„ vil de andre oppgavene bli fordelt mellom landene og regionene.

Kina er ikke en nasjon, men en sivilisasjon, og heller ikke India eller USA kan omtales om vanlige «land», mener han. Skal Europa ha innflytelse i en slik verden kreves en reell union. Det er ikke EU i dag, ifÞlge Verhofstadt. Enten styrer vi Europa samlet, eller sÄ er det andre som styrer oss.

Men engasjementet til tross: Oppslutningen om et Europas forente stater er lunken blant europeere flest. I en undersĂžkelse YouGov har utfĂžrt i syv land er stĂžtten stĂžrst i Tyskland, der 30 prosent er positive til visjonen. I Storbritannia og de skandinaviske landene er det bare mellom 10 og 13 prosent som er for. Skepsisen er massiv. EU-toppen vil ha «Europas forente stater»: – Morgendagens verden blir en verden av imperier

Se ogsĂ„ Constitutional Fantasy, Jan-Werner MĂŒller og Jean-Claude drunker.‘When a bailiff brings him a glass of water at a council of ministers, we all know it’s gin.’

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

2 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Anders Bo
Anders Bo
2 years ago

Det bliver interessante tider, vi kommer til at leve i.

For vis ikke borgerkrigen bliver imellem grissefarvede og sortfodsgrissefarvede, bliver den imellem nationalkonservative og fĂžderalister.

VELKOMMEN…

Hans M
Hans M
2 years ago
Reply to  Anders Bo

Ja, for borgerkrigen KOMMER! Og jo fĂžr, des mindre blodig,