13
feb
Seneste opdatering: 13/2-19 kl. 0754
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray, Claire Fox and Yaron Brook i Stockholm i forgÄrs billederne er ikke ophidsende, men lyden er helt i orden, og den er det vigtigste ved en video. Per Gudmundson har skrevet Trevligt nÀr vÀrlden gÄr under (log in) Se ogsÄ andel del af sammenligningen af nutidens Sverige og kommunismens Polen: Polen dÄ och Sverige nu, del tvÄ.

Hvad er forskellen pÄ Sverige og Danmark/Norge?

Hvorfor ikke forvandle hele huset til et svĂžmmebasseng?

Av: Hans Rustad

Ofte graderer man de nordiske land etter hvor Ă„pen samtale de har og hvor langt utviklingen er kommet. Det er en oppfatning hos dansker og nordmenn at vi tross alt har det bedre enn svenskene.

Men for Ä unngÄ Ä havne der Sverige er, er det nÞdvendig Ä forstÄ at det ikke bare er snakk om Ä slippe ting for langt og fÄ problemer med Ä ta seg inn. Det er noe mer fundamentalt som skiller.

Danmark og Norge er der Sverige var for mange Är siden. Man oppdaget at vannsystemet lakk. Det rant vann og ble oversvÞmmelse. SpÞrsmÄlet var: Hva gjÞr man? Normalt forsÞker man finne lekkasjen og reparere den.

Men svenskene gjorde noe annet. (De er som kjent de flinkeste i klassen). De fikk en smart ide: Hvorfor bry seg med Ä reparere nÄr du kan skru opp alle kranene og forvandle hele huset til et svÞmmebasseng?

Bildet er ikke mitt. Jeg tror det var Gunnar Sandelins. Men det gir en treffende beskrivelse av tilfellet Sverige.

Alt stammer fra denne avgjÞrelsen og derfor er Sveriges problemer pÄ en helt annen skala.

Sverige har mistet kontrollen

Magnus Ranstorp er en forsiktig mann ved Forsvarets hĂžgskola. Han ville ikke vĂŠre alarmist. Men nĂ„ har han ved flere anledninger blĂ„st i flĂžyta: BĂ„de nĂ„r det gjelder veksten i salafistmiljĂžer, og nĂ„ senest i bruk og salg av falske ID’er.

Sverige har mistet kontrollen. De vet ikke hvem som befinner seg innenfor landets grenser, de vet ikke hvem som fĂ„r offentlig stĂžtte, hvem som bor hvor – leiligheter kjedeutleies til et stort antall mennesker for at de skal ha en offisiell adresse. Begynn Ă„ tenk over alle problemer du fĂ„r i et Ă„pent samfunn hvis du er usikker pĂ„ folks identitet. Ta alle budbilsjĂ„fĂžrer som er ypperlig egnet til Ă„ kartlegge byen og infrastruktur

Sveriges fiender kommer til dekket bord

Den jobben er blitt enda enklere nÄr etater som Transportstyrelsen outsourcer dataarbeidet til Serbia og andre land med gode forbindelser til Russland.

Sveriges fiender kommer til dekket bord og det er myndighetene som har dekket opp.

Som de sier pĂ„ film: You can’t make this up. Sverige overgĂ„r det meste.

Vi har hatt flere drap i det siste hvor gjerningsmennene kommer over grensen fra Sverige.

Forslaget fra Viken FrP om Ă„ oppheve passunionen kan bli mer relevant fortere enn man skulle tro.

Svenskene sitter i Platons hule

Svensk politi har i realiteten mistet kontrollen i bestemte omrÄder. En stat som ikke lenger kan hevde sin autoritet er pÄ retur. SÊrlig hvis disse omrÄdene betrakter staten som en fiende.

Svenskene vil ikke snakke om det. De sitter fremdeles som i Platons hule og ser spÞkelser fra fortiden pÄ veggen bak seg. De vil ikke bli som sine nazivennlige forfedre. De vil heller ofre Sverige.

Danmark og Norge befinner seg et sted midt i mellom, i et slags limbo. De vil gjerne reparere rÞrene, men overbelaster systemet sÄ det stadig springer pakninger. Overbelastningen er blitt politikk. HÄndverkerne som kan noe om rÞrsystemer, har ikke mye de skulle sagt.

Derfor forvandles ogsÄ Norge og Danmark til svÞmmebasseng. Det gÄr bare litt langsommere.

Svenskene fikk vĂŠre den flinkeste i klassen.

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Ferd Ed Sa
Ferd Ed Sa
1 year ago

Forleden var jeg pÄ biblioteket, hvor mellemÞstlige unge drenge havde erobret samtlige computere, hvor de spillede voldelige computerspil og hÞjlydt rÄbte Alla hu Akbar hvert andet sekund. Jeg skyndte mig hurtigt ud. Der er snart ingen steder man kan vÊre i Danmark, uden at stÞde ind i muslimer og opleve deres primitive hÞjlydte adfÊrd. Det er Danmark anno 2019. Jeg tÞr slet ikke tÊnke tyve Är frem!!

jegvedalt
jegvedalt
1 year ago

Det er nok derfor at svenske pensionister i hobetal opholder sig pÄ sydeuropÊiske destinationer Äret rundt. De kan ikke holde ud eller tÞr ikke lÊngere at vÊre i hjemlandet.

Man kan vel med rette kalde dem for flygtninge.

i jensen
i jensen
1 year ago
Reply to  jegvedalt

hh

Peter Zichau
Peter Zichau
1 year ago

Sverige befinder sig rent geografisk pĂ„ lidt af en udpost, mellem Norge i vest og nord og Ruslands nabo Finland mod Ăžst. Der er ganske vist en lille Ă„bning mod Danmark i syd, med dĂ©r ligger KĂžbenhavn og troner. Den omstĂŠndighed har svenskerne nu altid vĂŠret fuldt ud bevidst om, sĂ„ derfor har deres fokus vĂŠret knivskarpt rettet mod en bomstĂŠrk industri og et totalt pletfrit image. Hvis noget af det begynder at krakelerer, ramler hele butikken. Da industrien, grundet den hĂžjt besungne globalisme, nu sĂ„ smĂ„t begynder at vakle, har de derfor klogeligt sat et fakenews-agentur pĂ„ opgaven at… Read more »

Minucius
Minucius
1 year ago

Men er den vestlige humanistiske-kapitalistiske civilisation vĂŠrd at redde? Mit svar er et klart nej mĂ„ jeg indrĂžmme! Og der er absolut ingen grund til grĂ„d i min optik. Alle civilisationer har deres livsforlĂžb og Vesten den mest sejrrige af dem alle sammen er ved sin afslutning. Ligesom den antikke grĂŠsk-romersk civilisation blev aflĂžst i 300-tallet af den middelalderlige feudale-katolske (og senere den middelalderlige feudale-katolske af den vestlige humanistiske-kapitalistiske velsagtens fra engang omkring Ă„r 1300 og fremefter). Vestens kulmination og kollaps manifesterede sig i imperialismen-globalismen, fĂžrst med de europĂŠiske imperier ved roret siden med Sovjet og USA. Og USA hĂŠnger… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Sverige er et foregangsland ?

https://ibb.co/G7R6dfV

Niels Henriksen
Niels Henriksen
1 year ago

Merkels eftertrĂ€dare tĂ€nker strama Ă„t invandringen: “Vi har lĂ€rt oss vĂ„r lĂ€xa” Publicerad 12 februari 2019 kl 18.40 http://www.friatider.se/merkels-eftertr-dare-t-nker-strama-t-invandringen-vi-har-l-rt-oss-v-r-l-xa UTRIKES. Angela Merkels eftertrĂ€dare Annegret Kramp-Karrenbauer lĂ€gger nu om CDU:s invandringspolitik i grunden. Hon ska strama Ă„t inflödet, uppger Deutsche Welle. Det Ă€r Annegret Kramp-Karrenbauer, som i december eftertrĂ€dde Angela Merkel som partiledare för tyska Kristdemokraterna, CDU, och som ocksĂ„ kan bli landets nĂ€sta förbundskansler, som nu vill strama Ă„t landets invandringspolitik. Den politik som Merkel bedrev och som öppnade upp Tysklands dörrar för hundratusentals utomeuropeiska invandrare i samband med asylvĂ„gen 2015, ska man absolut inte tillbaka till. TvĂ€rtom ska partiet… Read more »

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago

Tommy Robinson :

https://youtu.be/awlswLl0aGg

Allan Hansen
Allan Hansen
1 year ago
Mats
Mats
1 year ago

“Men svenskene gjorde noe annet. De fikk en smart ide: Hvorfor bry seg med Ă„ reparere nĂ„r du kan skru opp alle kranene og forvandle hele huset til et svĂžmmebasseng?”

Det kan ikke skrives meget mere prĂŠcist. Men tĂŠnk, mĂ„ske er svenskerne slet ikke sĂ„ dumme. Svenskerne vidste, at i begyndelsen af det forrige Ă„rhundrede herskede konservatismen — og konservative svennerne blev.

I dag, hundrede Ă„r efter, er alt ‘progressivt’, svĂžmmebassiner — nĂ„ja, sĂ„ er det det vi, svennerne, er, lad os fĂ„ det bedste ud af det, og hĂ„be pĂ„ almisser fra de nye magthavere, det virkede sidst.

Mats
Mats
1 year ago

Canadisk statsborger, fÞdt i Israel, russiske forÊldre, bor pÄ Bahamas.
Denis Shapovalov.

Hvad der ĂždelĂŠgger Vesten? Det samme som Ăždelagde Rusland.
JĂždedommen.