13
feb
Seneste opdatering: 13/2-19 kl. 0754
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray, Claire Fox and Yaron Brook i Stockholm i forgårs billederne er ikke ophidsende, men lyden er helt i orden, og den er det vigtigste ved en video. Per Gudmundson har skrevet Trevligt när världen går under (log in) Se også andel del af sammenligningen af nutidens Sverige og kommunismens Polen: Polen då och Sverige nu, del två.

Hvad er forskellen på Sverige og Danmark/Norge?

Hvorfor ikke forvandle hele huset til et svømmebasseng?

Av: Hans Rustad

Ofte graderer man de nordiske land etter hvor åpen samtale de har og hvor langt utviklingen er kommet. Det er en oppfatning hos dansker og nordmenn at vi tross alt har det bedre enn svenskene.

Men for å unngå å havne der Sverige er, er det nødvendig å forstå at det ikke bare er snakk om å slippe ting for langt og få problemer med å ta seg inn. Det er noe mer fundamentalt som skiller.

Danmark og Norge er der Sverige var for mange år siden. Man oppdaget at vannsystemet lakk. Det rant vann og ble oversvømmelse. Spørsmålet var: Hva gjør man? Normalt forsøker man finne lekkasjen og reparere den.

Men svenskene gjorde noe annet. (De er som kjent de flinkeste i klassen). De fikk en smart ide: Hvorfor bry seg med å reparere når du kan skru opp alle kranene og forvandle hele huset til et svømmebasseng?

Bildet er ikke mitt. Jeg tror det var Gunnar Sandelins. Men det gir en treffende beskrivelse av tilfellet Sverige.

Alt stammer fra denne avgjørelsen og derfor er Sveriges problemer på en helt annen skala.

Sverige har mistet kontrollen

Magnus Ranstorp er en forsiktig mann ved Forsvarets høgskola. Han ville ikke være alarmist. Men nå har han ved flere anledninger blåst i fløyta: Både når det gjelder veksten i salafistmiljøer, og nå senest i bruk og salg av falske ID’er.

Sverige har mistet kontrollen. De vet ikke hvem som befinner seg innenfor landets grenser, de vet ikke hvem som får offentlig støtte, hvem som bor hvor – leiligheter kjedeutleies til et stort antall mennesker for at de skal ha en offisiell adresse. Begynn å tenk over alle problemer du får i et åpent samfunn hvis du er usikker på folks identitet. Ta alle budbilsjåfører som er ypperlig egnet til å kartlegge byen og infrastruktur

Sveriges fiender kommer til dekket bord

Den jobben er blitt enda enklere når etater som Transportstyrelsen outsourcer dataarbeidet til Serbia og andre land med gode forbindelser til Russland.

Sveriges fiender kommer til dekket bord og det er myndighetene som har dekket opp.

Som de sier på film: You can’t make this up. Sverige overgår det meste.

Vi har hatt flere drap i det siste hvor gjerningsmennene kommer over grensen fra Sverige.

Forslaget fra Viken FrP om å oppheve passunionen kan bli mer relevant fortere enn man skulle tro.

Svenskene sitter i Platons hule

Svensk politi har i realiteten mistet kontrollen i bestemte områder. En stat som ikke lenger kan hevde sin autoritet er på retur. Særlig hvis disse områdene betrakter staten som en fiende.

Svenskene vil ikke snakke om det. De sitter fremdeles som i Platons hule og ser spøkelser fra fortiden på veggen bak seg. De vil ikke bli som sine nazivennlige forfedre. De vil heller ofre Sverige.

Danmark og Norge befinner seg et sted midt i mellom, i et slags limbo. De vil gjerne reparere rørene, men overbelaster systemet så det stadig springer pakninger. Overbelastningen er blitt politikk. Håndverkerne som kan noe om rørsystemer, har ikke mye de skulle sagt.

Derfor forvandles også Norge og Danmark til svømmebasseng. Det går bare litt langsommere.

Svenskene fikk være den flinkeste i klassen.


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11
Deltag i debatten...

avatar
9 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
8 Comment authors
i jensenNiels HenriksenFerd Ed SaMinuciusAllan Hansen Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Ferd Ed Sa
Guest
Ferd Ed Sa

Forleden var jeg på biblioteket, hvor mellemøstlige unge drenge havde erobret samtlige computere, hvor de spillede voldelige computerspil og højlydt råbte Alla hu Akbar hvert andet sekund. Jeg skyndte mig hurtigt ud. Der er snart ingen steder man kan være i Danmark, uden at støde ind i muslimer og opleve deres primitive højlydte adfærd. Det er Danmark anno 2019. Jeg tør slet ikke tænke tyve år frem!!

jegvedalt
Guest
jegvedalt

Det er nok derfor at svenske pensionister i hobetal opholder sig på sydeuropæiske destinationer året rundt. De kan ikke holde ud eller tør ikke længere at være i hjemlandet.

Man kan vel med rette kalde dem for flygtninge.

i jensen
Guest
i jensen

hh

Peter Zichau
Guest
Peter Zichau

Sverige befinder sig rent geografisk på lidt af en udpost, mellem Norge i vest og nord og Ruslands nabo Finland mod øst. Der er ganske vist en lille åbning mod Danmark i syd, med dér ligger København og troner. Den omstændighed har svenskerne nu altid været fuldt ud bevidst om, så derfor har deres fokus været knivskarpt rettet mod en bomstærk industri og et totalt pletfrit image. Hvis noget af det begynder at krakelerer, ramler hele butikken. Da industrien, grundet den højt besungne globalisme, nu så småt begynder at vakle, har de derfor klogeligt sat et fakenews-agentur på opgaven at… Read more »

Minucius
Guest
Minucius

Men er den vestlige humanistiske-kapitalistiske civilisation værd at redde? Mit svar er et klart nej må jeg indrømme! Og der er absolut ingen grund til gråd i min optik. Alle civilisationer har deres livsforløb og Vesten den mest sejrrige af dem alle sammen er ved sin afslutning. Ligesom den antikke græsk-romersk civilisation blev afløst i 300-tallet af den middelalderlige feudale-katolske (og senere den middelalderlige feudale-katolske af den vestlige humanistiske-kapitalistiske velsagtens fra engang omkring år 1300 og fremefter). Vestens kulmination og kollaps manifesterede sig i imperialismen-globalismen, først med de europæiske imperier ved roret siden med Sovjet og USA. Og USA hænger… Read more »

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Sverige er et foregangsland ?

https://ibb.co/G7R6dfV

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Merkels efterträdare tänker strama åt invandringen: “Vi har lärt oss vår läxa” Publicerad 12 februari 2019 kl 18.40 http://www.friatider.se/merkels-eftertr-dare-t-nker-strama-t-invandringen-vi-har-l-rt-oss-v-r-l-xa UTRIKES. Angela Merkels efterträdare Annegret Kramp-Karrenbauer lägger nu om CDU:s invandringspolitik i grunden. Hon ska strama åt inflödet, uppger Deutsche Welle. Det är Annegret Kramp-Karrenbauer, som i december efterträdde Angela Merkel som partiledare för tyska Kristdemokraterna, CDU, och som också kan bli landets nästa förbundskansler, som nu vill strama åt landets invandringspolitik. Den politik som Merkel bedrev och som öppnade upp Tysklands dörrar för hundratusentals utomeuropeiska invandrare i samband med asylvågen 2015, ska man absolut inte tillbaka till. Tvärtom ska partiet… Read more »

Allan Hansen
Guest
Allan Hansen
Allan Hansen
Guest
Allan Hansen
Mats
Guest
Mats

“Men svenskene gjorde noe annet. De fikk en smart ide: Hvorfor bry seg med å reparere når du kan skru opp alle kranene og forvandle hele huset til et svømmebasseng?”

Det kan ikke skrives meget mere præcist. Men tænk, måske er svenskerne slet ikke så dumme. Svenskerne vidste, at i begyndelsen af det forrige århundrede herskede konservatismen — og konservative svennerne blev.

I dag, hundrede år efter, er alt ‘progressivt’, svømmebassiner — nåja, så er det det vi, svennerne, er, lad os få det bedste ud af det, og håbe på almisser fra de nye magthavere, det virkede sidst.

Mats
Guest
Mats

Canadisk statsborger, født i Israel, russiske forældre, bor på Bahamas.
Denis Shapovalov.

Hvad der ødelægger Vesten? Det samme som ødelagde Rusland.
Jødedommen.