14
feb
Seneste opdatering: 14/2-19 kl. 1552
4 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Viktig rapport om salafistiska grupperingar i Sverige slÀppt

Sverige vĂ„gner – Ă„rtier for sent

Idag slĂ€pps rapporten ”Mellan salafism och salafistisk jihadism – pĂ„verkan mot och utmaningar för det svenska samhĂ€llet” som tagits fram av Försvarshögskolan pĂ„ uppdrag av Myndigheten för samhĂ€llsskydd och beredskap (MSB). Rapporten Ă€r unik i sitt slag och kartlĂ€gger den salafistiska jihadistmiljön i Sverige och deras pĂ„verkansmetoder.

Detta Ă€r ett förhĂ„llandevis nytt forskningsomrĂ„de. Det saknas idag i stor utstrĂ€ckning studier och forskning pĂ„ de salafist-jihadistiska miljöerna i en svensk kontext. Framförallt saknas forskning om kopplingar mellan salafism och salafistisk-jihadism. Rapporten syftar till att bredda förstĂ„elsen för deras budskap och pĂ„verkansmetoder, sĂ€ger Magnus Ranstorp. Ladda ned “Mellan salafism och salafistisk jihadism: PĂ„verkan mot och utmaningar för det svenska samhĂ€llet” frĂ„n DiVA.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

4 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Skal man le / skratta eller grĂŠde / grĂ„ta? ? Sveriges Radio kallade IS-terrorister för ”aktivister” – skyndar sig att stĂ€da upp Inrikes14 februari, 2019 https://samnytt.se/sveriges-radio-kallade-is-terrorister-for-aktivister-skyndar-sig-att-stada-upp/ Sveriges Radio P4 Kronoberg rapporterade pĂ„ torsdagen om frĂ„n Sverige utresta IS-terrorister som tros ha dödats i strider i Syrien. Den statliga radion valde dock att benĂ€mna terroristerna som ”aktivister”. Det var pĂ„ torsdagsmorgonen som SR P4 Kronoberg rapporterade att tvĂ„ ”aktivister” tillhörande den ökĂ€nda terroristorganisationen Islamiska staten uppges ha blivit dödade i strid. Personerna ska ha vuxit upp i VĂ€xjö [!!!] och blivit dödade i samband med flygrĂ€der mot IS-fĂ€stet Raqqa i Syrien.… Read more »

jegvedalt
jegvedalt
2 years ago

For alle os gamle fjolser er sĂ„vel formen som indholdet ganske betydningsfulde stĂžrrelser. Hvis altsĂ„ man Ăžnsker at pĂ„virke os som den store vĂŠlgergruppe vi udgĂžr. Viser det sig derimod, at vores Ăžnsker ikke respekteres, eller mĂ„ske ligefrem latterliggĂžres, kan vi da sagtens lade vanens magt rĂ„de og fortsĂŠtte med at stemme som vi har gjort ved valg efter valg de sidste 50 – 60 Ă„r. For som mange siger; nĂ„r det brager lĂžs er vi her alligevel ikke lĂŠngere
 Her er et eksempel pĂ„, hvor elegant et budskab kan serveres. Og sĂ„ har det endda lidt med the European… Read more »

jegvedalt
jegvedalt
2 years ago

NÄr jeg hÞrer sÄdan en dyb insisterende stemme, som pÄ udprÊget amerikansk-engelsk forsÞger at belÊre mig om europÊiske forhold, fornemmer jeg instinktivt, at man prÞver pÄ at manipulere mig.

For at fÄ alle med, post da evt. i stedet videoer, hvor speakeren taler britisk-engelsk, som i manges Þrer lyder langt mere trovÊrdigt.

Og om ikke for andet, sÄ fordi briternes retorik er knap sÄ svulstig som amerikanernes og derfor generelt glider letter ned.

Peter Buch
Peter Buch
2 years ago

Lyttere bedes, ogsÄ her, vÊre mere opmÊrksomme pÄ indholdet end formen:
https://www.youtube.com/watch?v=22wS89hBZy8