15
feb
Seneste opdatering: 15/2-19 kl. 1015
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard  (foto Snaphanen.dk)

Det berettes, at den britiske litterat Samuel Johnson fremsatte sit ber√łmte bonmot om patriotismen den 7. april 1775: ‚ÄĚPatriotism is the last refuge of a scoundrel.‚ÄĚ ‚Äď ‚ÄĚPatriotismen er slynglens sidste tilflugt.‚ÄĚ Var en politiker blevet taget med fingrene i kaged√•sen, kunne han altid bryste sig af hjertevarm omsorg for f√¶drelandet i h√•bet om, at hans skurkestreger ville blive glemt..

Men det er l√¶nge siden, og der er ikke det samme schwung over patriotismen ‚Äď eller som vi ville sige: f√¶drelandsk√¶rligheden. Nu om stunder ‚Äď og efter tydelig amerikansk inspiration ‚Äď p√•kalder man sig en ydre fjendes nederdr√¶gtige kabaler, hvis man ikke vil melde kul√łr og vedg√• sine sande hensigter. Og har man, som den danske regering og Folketingets flertal, i sinde at afskaffe eller besk√¶re ytringsfriheden, g√•r man selvf√łlgelig ikke ud med det budskab, at ytringsfriheden er en pestilens, der gang p√• gang sp√¶nder ben for magthavernes noble planer. Man p√•kalder sig den russiske bj√łrn, som man m√• forsvare sig imod med alle n√łdvendige midler.

De europ√¶iske magteliter har bem√¶rket, hvordan det er lykkedes de amerikanske medier og deres medsammensvorne i Den Dybe Stat at s√¶tte landet p√• den anden ende med beskyldninger om en sammenrotning mellem Donald Trump og Vladimir Putin. Efter flere √•rs ‚ÄĚunders√łgelser‚ÄĚ er det ganske vist ikke lykkedes pr√¶sidentens fjender at finde beviser p√• deres p√•stande. Men sandheden er i denne forbindelse uinteressant.

Det drejer sig om at holde gryden i kog ved at dynge den ene absurde anklage oven p√• den anden, indtil det meste af nationen er blevet ganske rundtosset. Hensigten er at n√• et punkt, hvor folk t√¶nker, at der m√• v√¶re noget om snakken. Ellers ville de rige og fine, eksperterne og dem fra fjernsynet vel ikke blive ved med hamre l√łs med Rusland, Rusland, Rusland.

Og nu har den danske magtelite f√•et nok af n√¶svise ytringer, der s√•r tvivl om alt, hvad den har sl√•et sig op p√•, og som skal legitimere dens magt. Man kan ikke have, at folk derude ved kakkelbordene ‚Äď for at citere Helle Thorning ‚Äď skaber mismod ved at s√• tvivl om den politiske elites store fort√¶llinger og gode hensigter.

Fort√¶llingerne om verdens snarlige undergang som f√łlge af CO2, om n√łdvendigheden af mere magtafst√•else til Bruxelles, om globaliseringens uafvendelighed, masseindvandringens velsignelser og islams fortr√¶ffelighed.

Hele industrier har spist sig tykke og fede ved √•r efter √•r at s√¶lge disse evangelier. Og de finder sig ikke i vr√łvl fra almuen.

Man har brug for Rusland, og det er baggrunden for regeringens √łnske om at kriminalisere p√•st√•et eller virkelige russisk-inspirerede fors√łg p√• meningsp√•virkning.

I en nylig kronik i Jyllands-Posten betegner Aia Fog og Michael Pihl, henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, regeringens planer som et fors√łg p√• den st√łrste indskr√¶nkning af ytringsfriheden siden Anden Verdenskrig. Regeringen og ‚Äď som det ser ud i √łjeblikket ‚Äď et massivt flertal i Folketinget vil nu sk√¶rpe straffelovens ¬ß108, den s√•kaldte spionbestemmelse, s√•ledes at synspunkter og andre ytringer skal kunne medf√łre op mod 12 √•rs f√¶ngsel, hvis anklagemyndigheden mener, at de er fremsat efter aftale med udenlandske ‚Äď l√¶s russiske ‚Äď efterretningstjenester i den hensigt at ‚ÄĚp√•virke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse‚ÄĚ.

‚ÄúLidt forenklet‚ÄĚ, skriver de, ‚Äúkan man sige, at hvor det f√łr har v√¶ret strafbart at f√łre informationer ud af landet (til skade for Danmark), s√• skal det nu ogs√• g√łres strafbart at f√łre information ind i landet (for at p√•virke meningsdannelsen).‚ÄĚ

Regeringens bedyrer ganske vist, at den ikke har til hensigt at kriminalisere ytringer og meninger, men det er svært at komme til anden konklusion. Som Fog og Pihl bemærker:

‚ÄúEn borgers ytring og meningstilkendegivelse, som er lovlig, hvis den er fremsat af egen drift og politisk overbevisning og for at p√•virke meningsdannelsen og den politiske beslutningsproces, bliver med lovforslaget pludselig strafbare, hvis der kan p√•vises et ‚Äėsamarbejde‚Äô med en fremmed (russisk) efterretningstjeneste.‚ÄĚ

Det er sv√¶rt at se, hvordan man skal kunne bevise en s√•dan sammenrotning, for regeringen forestiller sig vel ikke, at nogen udenlandsk efterretningstjeneste vil g√• til bekendelse. Tilbage er det, der p√• engelsk kaldes ‚Äúguilt by association‚ÄĚ. Danske unders√•tter vil kunne d√łmmes, hvis de bevidst eller ubevidst, f.eks. i de sociale medier, har udtrykt noget, der minder om synspunkter eller ‚Äúfalske nyheder‚ÄĚ, som magthaverne i Kreml gerne vil have udbredt for at p√•virke den danske meningsdannelse og beslutningsproces.

Hvis regeringen f√•r sin vilje, vil vi blive underkastet en censur, som vi ikke har set magen til siden den tyske bes√¶ttelse. Desv√¶rre ser p√•virkningsloven ud til at nyde bred st√łtte i Folketinget. Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og De radikale vil stemme for, n√•r forslaget kommer til 2. og 3. behandling i n√¶ste uge. Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet sig, men har bedt justitsministeren forholde sig til en s√¶rdeles kritisk rapport fra den uafh√¶ngige forsker Jesper Larsen. Kun SF og Enhedslisten har klart tilkendegivet, at de vil stemme imod.

Men kan vi afvise, at autorit√¶re og diktatoriske regimer med dulgte og ufine metoder pr√łver at p√•virke den danske meningsdannelse? Findes der ikke indenlandske kr√¶fter, der af overbevisning eller som f√łlge af bestikkelse eller afpresning vil g√• dem til h√•nde? Selvf√łlgelig kan vi ikke afvise det! Nyttige idioter og landsforr√¶dere har der altid v√¶ret og vil altid findes.

Men i en demokratisk stat forsvarer man sig mod ondsindede anslag ved at afsl√łre og udstille skadevolderne og deres hj√¶lpere. Det foruds√¶tter, at vi har en fri meningsdannelse ‚Äď alts√• netop det, som regeringen nu vil kriminalisere. Ellers m√•tte vi stikke piben ind i forvisning om, at magthaverne altid har vores bedste for √łje.

Et kursorisk blik p√• Danmarkshistorien afsl√łrer, at det er en letsindig opfattelse.

0 0 votes
Article Rating


Don√©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Finn Anker Skov
Finn Anker Skov
2 years ago

Skal man så også forbyde udbredelsen af den massive propaganda fra Bryssel?
Det er vel ogs√• fremmede magter, der gennem betalte “nyttige idioter” pr√łver f√• sine synspunkter f√łrt igennem i Danmark. “T√¶nke tanken Europa” h√łrer vel til i denne kategori?
Gad vide om disse, ved en eventuel politianmeldelse ville blive stillet for retten og sigtet for at medvirke til udenlandsk påvirkning.
Jeg tvivler!
Lars Hedegaard rammer som s√¶dvanlig hovedet p√• s√łmmet, men desv√¶rre bliver han kun h√łrt af f√•.
Og Voldposten.
Savner stadig din blog, hvor du ironiserer over tidens mærkværdigheder.

Voldposten
Voldposten
2 years ago

Lars Hedegaard vil √•benbart i f√¶ngsel. Hans indl√¶g er tydeligvis forfattet af FSB (tidl. KGB) i den hensigt at g√łre grin med Mohammedanmarks svar p√• Elmer Fjot, Claus Hjort Frederiksen! – Thi er det ikke just ham, der nu truer Rusland med den totale udslettelse ved at pudse hele den danske h√¶r (Tivoligarden, Vagtparaden og Forsvarsakademiet med samt alle dettes madammer) samt hele fl√•den (begge st√łtteskibe med samtlige kontorister) p√• Putin? Jeg har des√•rsag pr. omg√•ende meldt Lars Hedegaard til sindelagspolitiet, Gestampo. Dets chef, Zenia Stampe, var ganske vist ikke kontaktbar p.t., men jeg fik da fat i en arabisktalende… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
2 years ago

Video: Police Officer Shoots Knife-Wielding ISIS Terrorist By Zack Stieber February 15, 2019 https://mb.ntd.com/video-police-officer-shoots-knife-wielding-isis-terrorist_289355.html Ismail Hamed, 18 [?!?! – han ser meget √¶ldre ud med stort sort islamist-fuldsk√¶g ], was shot by a Maricopa County Sheriff’s Office Sgt. in January. He was charged with aggravated assault and terrorism. (Maricopa County Sheriff’s Office) Newly released bodycam footage shows a police officer shooting an ISIS terrorist who was approaching him while holding a knife. The shooting happened on Jan. 7 outside a Maricopa County Sheriff‚Äôs Office substation in Fountain Hills, Arizona. Sgt. Brandon Wells shot Ismail Hamed, 18, shortly after Hamed called… Read more »

Charles
Charles
2 years ago

Kan ikke nære mig. OT

Sig mig en gang.: Politikere og præsidenter. Er de blevet Drankere, og pruttere med tiden, eller har de været det altid. ?

https://denkorteavis.dk/2019/livvagt-moedte-op-hos-politiet-og-paastod-at-han-var-praesident-macrons-samlever-bag-ryggen-paa-foerstedamen/
februar 13, 2019

Livvagt var pr√¶sident Macrons samlever bag ryggen p√• f√łrstedamen

Mats
Mats
2 years ago
Reply to  Charles

comment image

Charles
Charles
2 years ago
Reply to  Mats

Et flot billede.
Jeg kan se hvem kvinden er, det er hende med cykelkurven på styret.
Manden ser kraftig ud, så Makronen overbelaster vidst et par rynker formeget.

En m√ł kan ogs√• g√ł
En m√ł kan ogs√• g√ł
2 years ago

Hvis den danske regering er oprigtigt bekymret for, hvordan fremmede regeringer effektivt kunne p√•virke opinionsdannelsen og den politiske beslutningsproces i Danmark i egen interesse, var det s√• ikke smart at fokusere p√• de moskeer + kulturhuse, der er opf√łrt med donationer i millionklassen fra Qatar, Iran, Saudiarabien eller Tyrkiet?

Brandmand
Brandmand
2 years ago

Hvad s√•, hvis man ser RT‚Äôs d√¶kning af s√łndersl√•ede og s√•rede gule veste, som ikke findes p√• DR?

Allan Hansen
Allan Hansen
2 years ago
Peter Zichau
Peter Zichau
2 years ago

Hvis Rusland virkelig √łnskede at skade de europ√¶iske nationalstater, skulle de jo bare p√•virke os til at stemme for mere censur og mere EU. Men det er m√•ske ogs√• det de pr√łver p√•..? Hvem ved.
De nemmeste at narre er jo venstrefl√łjen. De er jo, trods alt, blevet stop fodret med propaganda fra barnsben.

Snowflinga
Snowflinga
2 years ago

De europeiska l√§nderna st√•r i tur att utarmas precis som andra l√§nder i v√§rlden n√§r globalister och korrupta poltiker vill bli rikare och kontrollera v√§rldens resurser. De f√∂rst√∂r och bombar s√∂nder helt fungerande l√§nder och anv√§nder andra vapen som massinvandring och ekonomiska sanktioner f√∂r att exploitera och destabilisera l√§nder och utarma befolkningen. Man ser det tydligt att m√•nga europeiska l√§nder styrs av globalister och valutakn√§ckare som spekulerar s√∂nder de europeiska l√§ndernas ekonomi och skulds√§tter befolkningen. ‚ÄúI care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the… Read more »