15
feb
Seneste opdatering: 15/2-19 kl. 1015
11 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Af Lars Hedegaard  (foto Snaphanen.dk)

Det berettes, at den britiske litterat Samuel Johnson fremsatte sit berĂžmte bonmot om patriotismen den 7. april 1775: ”Patriotism is the last refuge of a scoundrel.” – ”Patriotismen er slynglens sidste tilflugt.” Var en politiker blevet taget med fingrene i kagedĂ„sen, kunne han altid bryste sig af hjertevarm omsorg for fĂŠdrelandet i hĂ„bet om, at hans skurkestreger ville blive glemt..

Men det er lĂŠnge siden, og der er ikke det samme schwung over patriotismen – eller som vi ville sige: fĂŠdrelandskĂŠrligheden. Nu om stunder – og efter tydelig amerikansk inspiration – pĂ„kalder man sig en ydre fjendes nederdrĂŠgtige kabaler, hvis man ikke vil melde kulĂžr og vedgĂ„ sine sande hensigter. Og har man, som den danske regering og Folketingets flertal, i sinde at afskaffe eller beskĂŠre ytringsfriheden, gĂ„r man selvfĂžlgelig ikke ud med det budskab, at ytringsfriheden er en pestilens, der gang pĂ„ gang spĂŠnder ben for magthavernes noble planer. Man pĂ„kalder sig den russiske bjĂžrn, som man mĂ„ forsvare sig imod med alle nĂždvendige midler.

De europĂŠiske magteliter har bemĂŠrket, hvordan det er lykkedes de amerikanske medier og deres medsammensvorne i Den Dybe Stat at sĂŠtte landet pĂ„ den anden ende med beskyldninger om en sammenrotning mellem Donald Trump og Vladimir Putin. Efter flere Ă„rs ”undersĂžgelser” er det ganske vist ikke lykkedes prĂŠsidentens fjender at finde beviser pĂ„ deres pĂ„stande. Men sandheden er i denne forbindelse uinteressant.

Det drejer sig om at holde gryden i kog ved at dynge den ene absurde anklage oven pÄ den anden, indtil det meste af nationen er blevet ganske rundtosset. Hensigten er at nÄ et punkt, hvor folk tÊnker, at der mÄ vÊre noget om snakken. Ellers ville de rige og fine, eksperterne og dem fra fjernsynet vel ikke blive ved med hamre lÞs med Rusland, Rusland, Rusland.

Og nu har den danske magtelite fĂ„et nok af nĂŠsvise ytringer, der sĂ„r tvivl om alt, hvad den har slĂ„et sig op pĂ„, og som skal legitimere dens magt. Man kan ikke have, at folk derude ved kakkelbordene – for at citere Helle Thorning – skaber mismod ved at sĂ„ tvivl om den politiske elites store fortĂŠllinger og gode hensigter.

FortÊllingerne om verdens snarlige undergang som fÞlge af CO2, om nÞdvendigheden af mere magtafstÄelse til Bruxelles, om globaliseringens uafvendelighed, masseindvandringens velsignelser og islams fortrÊffelighed.

Hele industrier har spist sig tykke og fede ved Ă„r efter Ă„r at sĂŠlge disse evangelier. Og de finder sig ikke i vrĂžvl fra almuen.

Man har brug for Rusland, og det er baggrunden for regeringens Þnske om at kriminalisere pÄstÄet eller virkelige russisk-inspirerede forsÞg pÄ meningspÄvirkning.

I en nylig kronik i Jyllands-Posten betegner Aia Fog og Michael Pihl, henholdsvis formand og bestyrelsesmedlem i Trykkefrihedsselskabet, regeringens planer som et forsĂžg pĂ„ den stĂžrste indskrĂŠnkning af ytringsfriheden siden Anden Verdenskrig. Regeringen og – som det ser ud i Ăžjeblikket – et massivt flertal i Folketinget vil nu skĂŠrpe straffelovens §108, den sĂ„kaldte spionbestemmelse, sĂ„ledes at synspunkter og andre ytringer skal kunne medfĂžre op mod 12 Ă„rs fĂŠngsel, hvis anklagemyndigheden mener, at de er fremsat efter aftale med udenlandske – lĂŠs russiske – efterretningstjenester i den hensigt at ”pĂ„virke beslutningstagning eller den almene meningsdannelse”.

“Lidt forenklet”, skriver de, “kan man sige, at hvor det fĂžr har vĂŠret strafbart at fĂžre informationer ud af landet (til skade for Danmark), sĂ„ skal det nu ogsĂ„ gĂžres strafbart at fĂžre information ind i landet (for at pĂ„virke meningsdannelsen).”

Regeringens bedyrer ganske vist, at den ikke har til hensigt at kriminalisere ytringer og meninger, men det er svĂŠrt at komme til anden konklusion. Som Fog og Pihl bemĂŠrker:

“En borgers ytring og meningstilkendegivelse, som er lovlig, hvis den er fremsat af egen drift og politisk overbevisning og for at pĂ„virke meningsdannelsen og den politiske beslutningsproces, bliver med lovforslaget pludselig strafbare, hvis der kan pĂ„vises et ‘samarbejde’ med en fremmed (russisk) efterretningstjeneste.”

Det er svĂŠrt at se, hvordan man skal kunne bevise en sĂ„dan sammenrotning, for regeringen forestiller sig vel ikke, at nogen udenlandsk efterretningstjeneste vil gĂ„ til bekendelse. Tilbage er det, der pĂ„ engelsk kaldes “guilt by association”. Danske undersĂ„tter vil kunne dĂžmmes, hvis de bevidst eller ubevidst, f.eks. i de sociale medier, har udtrykt noget, der minder om synspunkter eller “falske nyheder”, som magthaverne i Kreml gerne vil have udbredt for at pĂ„virke den danske meningsdannelse og beslutningsproces.

Hvis regeringen fÄr sin vilje, vil vi blive underkastet en censur, som vi ikke har set magen til siden den tyske besÊttelse. DesvÊrre ser pÄvirkningsloven ud til at nyde bred stÞtte i Folketinget. Socialdemokratiet, Venstre, Konservative, Liberal Alliance og De radikale vil stemme for, nÄr forslaget kommer til 2. og 3. behandling i nÊste uge. Dansk Folkeparti har endnu ikke besluttet sig, men har bedt justitsministeren forholde sig til en sÊrdeles kritisk rapport fra den uafhÊngige forsker Jesper Larsen. Kun SF og Enhedslisten har klart tilkendegivet, at de vil stemme imod.

Men kan vi afvise, at autoritÊre og diktatoriske regimer med dulgte og ufine metoder prÞver at pÄvirke den danske meningsdannelse? Findes der ikke indenlandske krÊfter, der af overbevisning eller som fÞlge af bestikkelse eller afpresning vil gÄ dem til hÄnde? SelvfÞlgelig kan vi ikke afvise det! Nyttige idioter og landsforrÊdere har der altid vÊret og vil altid findes.

Men i en demokratisk stat forsvarer man sig mod ondsindede anslag ved at afslĂžre og udstille skadevolderne og deres hjĂŠlpere. Det forudsĂŠtter, at vi har en fri meningsdannelse – altsĂ„ netop det, som regeringen nu vil kriminalisere. Ellers mĂ„tte vi stikke piben ind i forvisning om, at magthaverne altid har vores bedste for Ăžje.

Et kursorisk blik pÄ Danmarkshistorien afslÞrer, at det er en letsindig opfattelse.

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

11 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Finn Anker Skov
Finn Anker Skov
5 years ago

Skal man sÄ ogsÄ forbyde udbredelsen af den massive propaganda fra Bryssel?
Det er vel ogsĂ„ fremmede magter, der gennem betalte “nyttige idioter” prĂžver fĂ„ sine synspunkter fĂžrt igennem i Danmark. “TĂŠnke tanken Europa” hĂžrer vel til i denne kategori?
Gad vide om disse, ved en eventuel politianmeldelse ville blive stillet for retten og sigtet for at medvirke til udenlandsk pÄvirkning.
Jeg tvivler!
Lars Hedegaard rammer som sÊdvanlig hovedet pÄ sÞmmet, men desvÊrre bliver han kun hÞrt af fÄ.
Og Voldposten.
Savner stadig din blog, hvor du ironiserer over tidens mĂŠrkvĂŠrdigheder.

Voldposten
Voldposten
5 years ago

Lars Hedegaard vil Ă„benbart i fĂŠngsel. Hans indlĂŠg er tydeligvis forfattet af FSB (tidl. KGB) i den hensigt at gĂžre grin med Mohammedanmarks svar pĂ„ Elmer Fjot, Claus Hjort Frederiksen! – Thi er det ikke just ham, der nu truer Rusland med den totale udslettelse ved at pudse hele den danske hĂŠr (Tivoligarden, Vagtparaden og Forsvarsakademiet med samt alle dettes madammer) samt hele flĂ„den (begge stĂžtteskibe med samtlige kontorister) pĂ„ Putin? Jeg har desĂ„rsag pr. omgĂ„ende meldt Lars Hedegaard til sindelagspolitiet, Gestampo. Dets chef, Zenia Stampe, var ganske vist ikke kontaktbar p.t., men jeg fik da fat i en arabisktalende… Read more »

Niels Henriksen
Niels Henriksen
5 years ago

Video: Police Officer Shoots Knife-Wielding ISIS Terrorist By Zack Stieber February 15, 2019 https://mb.ntd.com/video-police-officer-shoots-knife-wielding-isis-terrorist_289355.html Ismail Hamed, 18 [?!?! – han ser meget ĂŠldre ud med stort sort islamist-fuldskĂŠg ], was shot by a Maricopa County Sheriff’s Office Sgt. in January. He was charged with aggravated assault and terrorism. (Maricopa County Sheriff’s Office) Newly released bodycam footage shows a police officer shooting an ISIS terrorist who was approaching him while holding a knife. The shooting happened on Jan. 7 outside a Maricopa County Sheriff’s Office substation in Fountain Hills, Arizona. Sgt. Brandon Wells shot Ismail Hamed, 18, shortly after Hamed called… Read more »

Charles
Charles
5 years ago

Kan ikke nĂŠre mig. OT

Sig mig en gang.: Politikere og prĂŠsidenter. Er de blevet Drankere, og pruttere med tiden, eller har de vĂŠret det altid. ?

https://denkorteavis.dk/2019/livvagt-moedte-op-hos-politiet-og-paastod-at-han-var-praesident-macrons-samlever-bag-ryggen-paa-foerstedamen/
februar 13, 2019

Livvagt var prÊsident Macrons samlever bag ryggen pÄ fÞrstedamen

Mats
Mats
5 years ago
Reply to  Charles

comment image

Charles
Charles
5 years ago
Reply to  Mats

Et flot billede.
Jeg kan se hvem kvinden er, det er hende med cykelkurven pÄ styret.
Manden ser kraftig ud, sÄ Makronen overbelaster vidst et par rynker formeget.

En mÞ kan ogsÄ gÞ
En mÞ kan ogsÄ gÞ
5 years ago

Hvis den danske regering er oprigtigt bekymret for, hvordan fremmede regeringer effektivt kunne pÄvirke opinionsdannelsen og den politiske beslutningsproces i Danmark i egen interesse, var det sÄ ikke smart at fokusere pÄ de moskeer + kulturhuse, der er opfÞrt med donationer i millionklassen fra Qatar, Iran, Saudiarabien eller Tyrkiet?

Brandmand
Brandmand
5 years ago

Hvad sĂ„, hvis man ser RT’s dĂŠkning af sĂžnderslĂ„ede og sĂ„rede gule veste, som ikke findes pĂ„ DR?

Allan Hansen
Allan Hansen
5 years ago
Peter Zichau
Peter Zichau
5 years ago

Hvis Rusland virkelig Þnskede at skade de europÊiske nationalstater, skulle de jo bare pÄvirke os til at stemme for mere censur og mere EU. Men det er mÄske ogsÄ det de prÞver pÄ..? Hvem ved.
De nemmeste at narre er jo venstreflĂžjen. De er jo, trods alt, blevet stop fodret med propaganda fra barnsben.

Snowflinga
Snowflinga
5 years ago

De europeiska lĂ€nderna stĂ„r i tur att utarmas precis som andra lĂ€nder i vĂ€rlden nĂ€r globalister och korrupta poltiker vill bli rikare och kontrollera vĂ€rldens resurser. De förstör och bombar sönder helt fungerande lĂ€nder och anvĂ€nder andra vapen som massinvandring och ekonomiska sanktioner för att exploitera och destabilisera lĂ€nder och utarma befolkningen. Man ser det tydligt att mĂ„nga europeiska lĂ€nder styrs av globalister och valutaknĂ€ckare som spekulerar sönder de europeiska lĂ€ndernas ekonomi och skuldsĂ€tter befolkningen. “I care not what puppet is placed on the throne of England to rule the Empire, …The man that controls Britain’s money supply controls the… Read more »

11
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x