20
aug
Seneste opdatering: 21/8-19 kl. 1540
21 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Vi må forestille os vores civillisation som dødelig

Civilizations Die by Suicide Not by Murder. I Almeria Sydspanien på et område på størrelse med Belgien, lå i 500 år Europas første statsdannelse længe inden grækere og etruskere. Indre splittelse gjorde en ende på den. Cilvillisationer har i menneskelig tid dvs. 10.000 år, overlevet i gennemsnitligt 338 år. Arte: El Argar, the Forgotten Civilisation.

Politigård i Linköping ødelagt i eksplosion

3000 personer berørt.  120 bombesprængninger hidtil i år

Af: Christian Skaug

En politibygning i Linköping blev i nat totalskadet og vinduer i nærheden knust da politiet detonerede en mistænkelig genstand inde i myndighedens lokaler for beslaglagt gods. Ingen mennesker blev skadet, og ingen er pågrebet. I henhold til Aftonbladets kilder drejede det sig om plastisk sprængstof og søm, som nogen havde gemt under sædet på en stjålet knallert.

Bombegruppen blev straks tilkaldt, da det hele blev opdaget ved 13-tiden mandag, og lige før midnat blev detonationen udløst af bombegruppen – efter at et stort område var afspærret, sygehuset sat i kriseberedskab og flere mennesker evakueret fra deres boliger til en kirke i nærheden. Eksplosionen blev kraftigere end det politiet ser ud til at have forventet:

Var det en kontrolleret sprængning?

Det var bomberydderne som udløste det, men det var ikke helt planen at det skulle blive en så kraftig detonation. Vi havde dog taget højde for det, hvilket vi kan konstatere nu var godt at vi gjorde, siger pressetalspersonen Erik Terneborn.

Eksplosionen kunne høres og røg ses på lang afstand.

– Jeg var lige kommet hjem og ville gå ind og lægge mig da det smældede. Man undrer sig over, hvad det er som foregår, sagde et vidne til Aftonbladet om natten.

Expressen skriver:

Detonationen mærkedes af mange i Linköping, flere vågnede ved den. En perso, som bor i nærheden, beretter for Expressen hvordan han hørte et dybt smæld og at hele huset rystede.

– Det føltes som en kraftig jordrystelse. Hele rummet bevægede sig og vibrerede kraftigt, siger personen.

Han beskriver røgen fra pladsen som et ”tungt dække” over de nærliggende huse. Billeder fra pladsen viser også tyk røg ovenover bygninger i Linköping. En person siger at detonationen oplevedes som en trykmur.

Ifølge Expressen blev 170 personer evakueret, og i alt 3000, herunder personer i en omsorgsbolig, berørt i forbindelse med detonationen. Klokken 2 om natten kunne de evakuerede tage hjem igen.

Linköping var også i juni åsted for en eksplosion, den gang i et boligområde, som skadede både mennesker og ejendom. Före och efter explosionen vid polishuset i Linköping. Antalet sprängdåd i Sverige ökar – 120 hittills i år.

0 0 votes
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

21 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
1 year ago

Og IKKE et ord i Danske medier!

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Santor

“Og IKKE et ord i Danske medier”

MSM har travlt med at fejre Trumps aflyste statsbesøg og de alternative medier grubler lige nu over, hvordan de skal få vendt billedet om, så det ser ud som om det er det stærkt venstreorienterede Danmarks skyld.

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Torsten K

“det stærkt venstreorienterede Danmarks skyld”

H. Rustad er da også allerede ude med riven på document.dk:

https://www.document.dk/2019/08/21/trump-kommer-ikke-fandt-ikke-tonen-med-mette-f/

Forventeligt og patetisk!

GamleDanmark
GamleDanmark
1 year ago
Reply to  Torsten K

At du tror at Danmark kan forsvare grøndland mod kina og rusland er skræmmende naivt.
Det samarbejde som kunne komme Danmark og grøndland til gode er nu ødelagt, blot så MF kan pudse glorien.

USA kunne måske lade Danmark slippe med vores 1,5 BNP til forsvar mod at USA måtte lave flere baser på grøndland. Så ville grøndland også kunne tjene penge på dette.

Men nej nej, vi vil hellere lade som om at Danmark kan klare det hele alene og du torsken k, klapper naivt i dine små hænder.

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  GamleDanmark

“At du tror at Danmark kan forsvare grøndland mod kina og rusland”

Stråmand!

Knud Madsen
Knud Madsen
1 year ago

De hygger sig i Sverigstan, ganske som de har bedt om igennem snart flere valg.

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Knud Madsen

Hvad skal der så gøres for at denne form for hygge ophører.

Den Nervøse
Den Nervøse
1 year ago

Er der nogen der kan se at der tegner sig et billede? Det er Sveriges fremtid og hvis vi ikke bremser helt anderledes op end vi gør nu så bliver det også vores fremtid, det er faktisk allerede så småt begyndt. Efter skatte og politi sprængningerne i København blev der fra den nye regerings side talt om grænsekontrol mod Sverige, men allerede nu her en uge til halvanden efter er alt tale herom forstummet. Mette Frederiksen sagde til pressemødet at vi aldrig må vænne os til at der sprænger bomber i Kongeriget. Det er desværre præcis det der er sket.… Read more »

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Den Nervøse

“Jeg har ledt forgæves efter MSM historier om Linkøping bomben”

Ja, det er virkelig ufatteligt, at MSM ikke finder det af altafgørende betydning at informere offentligheden om, at en bombe er sprunget i en tilfældig svensk flække.

Umiddelbart vil jeg tro, at kun de færreste er i stand til at pege Linköping ud på et kort…

GamleDanmark
GamleDanmark
1 year ago
Reply to  Torsten K

Du er jo idiot hvis du ikke fatter hvorfor at man bør høre om 120 eksplosioner i sit naboland. Vi hører konstant om bomber i kabul og andre lorte-lande/byer.

Disse områder kan folk sgu heller ikke finde på et kort, men det tegner et billede af at der er uro og krig i landet – og dermed gør det legitimt for folk at “flygte”.

Tænk over hvad du ellers ikke hører om i sverigestan, når nu at 120 eksplosioner KUN I ÅR, er gået din næse forbi.

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  GamleDanmark

“Du er jo idiot”

Og du skal vist have din mund vasket med sæbe!

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Torsten K

Debil

Anders Bo
Anders Bo
1 year ago

Når Palle Huld er genopstået, må det være alvorligt!

Charles
Charles
1 year ago

Er det blevet bedre siden Breivik er buret inde. Jeg spørger bare. ?? Nogle synes nok at spørgsmålet er utilstedelig, men det må DE jo om. Inderst inde tror jeg, at hvis vi (Befolkningen havde lytte lidt til ham, medens han var i Fremskridtspartiet i Norge), så havde det nu nok stået anderledes til i dag. Så havde de 77 med garanti overlevet. Ydermere havde det ikke stået så slemt til mht. Islamiske ross, ( voldtægter, bilbrænde, Vold, Pædofili, Islamdominans i skolerne, Ja Listen er meget længere). Jeg åbner her til en debat, for at se hvilken løsninger I evt… Read more »

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Charles

“Er det blevet bedre siden Breivik er buret inde”

Vil du da gerne have ham, der har myrdet 77 unge mennesker, til at rende frit omkring..?

(Og husk nu lige, at jeg ikke er “Torsten fra Urias”)

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Torsten K

Det er ikke det jeg spørger til, spørgsmålet er for dumt. Stiller det igen: Er det blevet bedre siden Breivik er buret inde. ????

Så må du også huske, det er ikke mig der ligger ordet i din mund.

Torsten K
Torsten K
1 year ago
Reply to  Charles

“Stiller det igen: Er det blevet bedre siden Breivik er buret inde”

Og jeg spørger igen: Vil du da gerne have ham, der har myrdet 77 unge mennesker, til at rende frit omkring?

Charles
Charles
1 year ago
Reply to  Torsten K

Du fatter ikke en skid.

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago

Den svenske styrtdykker JAS-39 Gripen, som limes sammen i Limköping, har det med at styrtdykke en tand for meget. Det var nok en JAS-39 Gripen hitech speedo jet, som igen bankede ned i den svenske klippegrund. De må let kunne ombygges til at blive missiler.

GamleDanmark
GamleDanmark
1 year ago
Reply to  AlFredsModer

Prøver du at være morsom eller er du helt uvidende om hvad der sker i sverigestan?
Tror du også at de 119 andre eksplosioner er hjemmebryggerier?

AlFredsModer
AlFredsModer
1 year ago
Reply to  GamleDanmark

Sverige har det med at trampe i klaveret for fuld musik. Den svenske kamikaze-konge Carl XII rendte rundt i Ukraine med en hær på lusede 17.000 mand, som han bestemt regnede med kunne erobre Rusland! Ved Poltava angreb Carl XII med 9000 mand en russisk hær på 42.000 mand – pippip. Svenskekongen tabte totalt med ca. 7000 svenske soldater dræbt eller såret. Resten blev fanget og omkring 10.000 fanger spadserede til Sct. Petersborg, hvor de blev brugt som gravemaskiner og bulldozere. Svenske knogler er Sct. Petersborgs fundament. Svenskerne har altid troet, at de kunne gå på vandet. Indtil de fandt… Read more »