21
sep
Seneste opdatering: 23/9-19 kl. 2034
19 kommentarer - Tryk for at kommentere!

De svenske meningsmaskiner ompositionerer sig diskret, og håber vi ikke opdager det

Når man tænker på de ufattelige skader Sverige er tilføjet bare siden år 2000, må man spørge sig: Hvor verdensfjern og langsom i hovedet kan en “elite” tillade sig at være uden at bliver krævet til ansvar? Jeg har skrevet om dette i snart tyve år, og jeg er næppe tyve gange klogere end den fisefornemme, højrøvede svenske elite. De har smadret landet i 40 år, og nu har de ikke længere lyst til at lægge navn til det. Hvad der nu er startet, er “tilbagetoget fra Moskva.” Det bliver langt og usjovt for magthaverne. De har fortjent hver en smerte, der kommer ud af det.

At iagttage deres ompositionering er nok underholdende som sociologi, men for mig er det mest tragisk. Jeg har fået en lektie i, hvorfor historien er en perlerække af katastrofer, hvor krig er det normale, hvorfor vores lod hovedsageligt er tragisk. Disse mennesker kunne knap betros at lede et land, men de har stadig magten.

Sverige må have Vestens værste politikere, og det siger ikke så lidt. De burde sidde i en retssal, ikke i et parlament. Der er ingen øvre grænse for, hvor slemt dette kan udvikle sig i deres børns tid. Vi skal igennem mange mord, voldtægter om bomber endnu, før den er feset ind hos svenske vælgere, men når den gør……

Lena Sundström og svensk ledvogterjournalistik tog fejl om ALT

Men nu søgte de heller ikke sandheden om verden, de blev allerede døbt “väkterna vid grinden” for tyve år siden, det vil sige magtens ledvogtere, hvis nogen kender det ord længere. De bestemte, hvad man måtte mene om “multikulturen”, og de accepterede ikke fire linjer der afveg fra ortodoksien. Disse kommissærtyper er kommet æreløse ud af de sidste tyve år og endda forhadte, derfor ændrer de nu mening. Deres arv er så ekstrem, at en svensk borgerkrig ude i fremtiden ikke længere er utænkelig. Fundamentet er lagt, nu handler det om, hvorvidt det kan afmonteres.

Jeg – den i grunden upolitiske amatør – fik jo ret, men jeg havde meget hellere været fri. Jeg får ikke noget ridderkors, jeg er stadig en skidt karakter. Sådan er det offentlige teater. De dumme, de onde og navnlig de konforme tjener æren og pengene, og når regningen for deres hærværk kommer, er de forsvundet.

En  god Hakelius, der både får Mikael Jalving og den næsten helt forsvundne, stærkt prisbelønnede eventyrfortæller Lena Sundström med. Hun tog fejl om ALT, men det var vi aldrig i tvivl om for ti år siden. Hun havde blot staten, eliten og pengene i ryggen, og det rakte en del af vejen. Hun bekæmper stadig Sverigedemokrater, og SVT bruger hende som ekspert i ytringsfrihed. Mirabile dictu! SD er blevet Sveriges (næst)største parti, naturligvis. –  Hakelius: Reträtterna är i gång – snart är Sverige som Danmark. Bara lite långsammare, lite tråkigare och lite sippare.

Uhellig alliance bag nedmonteringen af Sverige

Prof. Lars Trägårdh om “misligholdelsen af den svenske samfundskontrakt”

Dagens Sverige med sine gettofiserte del-samfunn og sin politiske splittelse er et resultat av en uhellig allianse mellom et postnasjonal venstreside og en statskritisk høyreside som man så konturene av fra begynnelsen av 1990-tallet, mener den svenske historieprofessoren, Lars Trägårdh.

For de som har problemer med å forstå hvordan høyre- og venstresiden politisk har dratt i samme retning i Sverige, ville det være en åpenbaring å høre foredraget om det svenske sivilsamfunnet, som Trädgårdh nylig holdt på Institutt for samfunnsforskning i Oslo. Uhellig allianse bak demonteringen av Sverige. (norsk)

Man kan høre foredraget her Jubileumsseminar: Nordisk frivillighet (minut 1:11:22)


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

19
Deltag i debatten...

avatar
6 Comment threads
13 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
11 Comment authors
Michael NielsenpeerpedePeter BuchTim PallisSamuel af Ugglas Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Anders
Guest
Anders

Nutidens “elite” er det hovedsageligt kun i kraft af egne privilegier.
Evnerne er pist borte.

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Man kan spørge sig selv om eliten i virkeligheden er en elite? Skulle man ikke kræve af en elite, at den skulle lede landet fornuftigt til glæde for flest mulige indbyggere? Jeg vil hellere kalde dem den bestemmende klasse eller parnasset! Det er vanskeligt at se noget elitært i et lemmingeagtigt amokløb mod afgrunden! Den bestemmende klasse har lykkedes med at erobre dagsordnen og nu følger den efterhånden uuddannede befolkning søvngængeragtigt i hælende på en svensk teenager og dommedagsprædikant. Hun har dog visse evner som vi almindelige dødelige ikke har, hun kan se Co2 molekyler, hvilket er en ikke ubetydelig… Read more »

AlFredsModer
Guest
AlFredsModer

Når alle de unge svenske mænd kommer væltende som flygtninge over Øresund, skal vi iklæde dem danske uniformer og organisere dem i en befrielseshær. Disse styrker skal på Danmarks vegne så invadere Skåne – med henblik på at erobre Skånelandene tilbage til Danmark – for at jage de muslimske okkupanter i Skånelandene nordpå til Småland. På den måde kan Danmark, ved ‘svensk’ hjælp, få sine stjålne landsdele igen. Hellere dansk igen end muslimsk kalifat – det må selv en svenske kunne forstå.

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Måske lige kreativt nok, men sjovt at lege med tanken

AlFredsModer
Guest
AlFredsModer

Endnu mere kreativitet. Halvdelen af de unge svenske mandlige flygtninge over Øresund skal, iført danske militæruniformer, invadere sydSlesvig for at genforene landsdelen med nordSlesvig og sit 1000 år gamle fædreland. Masser af tyskere i sydSlesvig ønsker at slippe ud af Merkels reaktionære jerngreb og hendes islamisering – så de hjælper sandsynligvis gerne de dansk/svenske repatrioter.

NINA
Guest
NINA

“Man kan spørge sig selv om eliten i virkeligheden er en elite?” Jeg har altid afskyet det udtryk og husker stadig min lærers forvirrede ansigt, da jeg under en forelæsning på uni spurgte, hvad han forstod ved en elite. Det fik jeg intet svar på, og han havde ellers ord for at være et omvandrende leksikon (og kommunist). Det handler om magt, så magthavere er efter min mening en mere dækkende betegnelse. Et tegn på at noget særligt er undervejs i Sverige er efter min mening Margot Wallströms pludselige ønske om at være mere sammen med familien, hvorefter dette intetsigende… Read more »

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Det er lidt ligegyldigt at noget er ved at ske i Sverige, i Sverige er løbet kørt.
80% af undervisere på de humanistiske uddannelser er kommunister eller det der ligner

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

En ny situation? Det må enten være massive hjemsendelser, eller borgerkrig.
Hjemsendelser, hvem tror på det, måske om 10 år og hvis det er for sent i dag, så er det i særdeleshed for sent om 10 år.
Borgerkrig? Tja ikke umuligt, men hvem vinder?

NINA
Guest
NINA

Vi kan da umuligt være ligeglade med, hvad der sker. I Sverige, og det ligger mig fjernt at tage modet fra de svenskere, der er rede til at kæmpe for deres land. … ”For mig at se så står den hvide mand ved en skillevej”. Ja. Sebastian Dorset tabte noget, der kunne være blevet en underfundig vindersag, på gulvet og skulle hellere have holdt sin kæft. Han virkede præcis så skvattet, som han beskrev sig selv. Og voldsomt behagesyg på en tøset måde. Hvad ”regnbuekvinden” angår, så hun jo noget stor ud ved siden af Dorset. Og som Henrik Dahl… Read more »

Samuel af Ugglas
Guest
Samuel af Ugglas

Låt folket ta ifrån eliten möjligheten att plundra medborgarna på deras LIV och EGENDOM så blir allt som det skall vara igen!!!

Filuren
Guest
Filuren

For mig at se så står den hvide mand ved en skillevej. Enten vedkender han sig sit hvide, maskuline tilhørsforhold, kridter skoene og står skulder ved skulder – alternativt bliver han og det han har bygget op bulldozet og erstattet med 110 i timen. Jeg kan simpelthen ikke se, at det kan være anderledes. Sebastian Dorset-tilgangen med at sidde i Deadline helt sammenkrøllet og undskyldende for sine ‘hvide, ciskønnede mandeprivilegier’ er en dødssejler. Han og hans vil blive skudt ved daggry (for nu at udtrykke det meget dramatisk og malerisk) af mangfoldighedsfronten uanset hvor forsonende han så prøver at være.… Read more »

Michael Nielsen
Guest
Michael Nielsen

Eliten er ikke en elite. De er magthavere. Glem alt om at de er en elite.

peerpede
Guest
peerpede

Hakelius är en PK-smittad kappvändare, där under bilans hot framför sina tirader likt Gríma Ormstunga från Tolkiens äventyr.
Tvi vale för en där backar när andra går framåt.