15
jan
Seneste opdatering: 15/1-20 kl. 2328
20 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Fotos ©  Fjordman, klik for helskÊrm

Midsommer og Lucia

Mange land feirer midtsommer. I Sverige er dette derimot en spesielt stor fest for hele familien. I juni 2019 hadde jeg for fÞrste gang gleden av Ä feire svensk midtsommer i den lille kystbyen Varberg. Det var en meget positiv opplevelse som jeg er glad for Ä ha fÄtt med meg.

I desember 2019 fikk jeg ogsÄ se feiring av en annen svensk tradisjon, lucia i universitetsbyen Lund. Det finnes fremdeles noe av det gamle Sverige som er intakt, men dette er nÄ under sterkt press. Feiring av lucia blir ikke ansett som multikulturelt og begynner gradvis Ä forsvinne i noen svenske kommuner.

Luciadagen 13. desember var en fredag. I sentrum av Lund var det samtidig de ukentlige demonstrasjonene mot den pÄstÄtte globale «klimakrisen,» inspirert av den unge svenske aktivisten Greta Thunberg.

Lund domkirke holder flere konserter under lucia. For meg var dette hÞydepunktet pÄ besÞket. AtmosfÊren var praktfull, med sang i ei vakker kirke. Det var noen utenlandske besÞkende der, men nesten ingen kvinner med hijab. Europeisk musikk er tydeligvis ikke interessant for muslimer.

Det var derimot dÄrlig sikkerhet. Ingen sjekket min bag, for eksempel. Det ville ha vÊrt enkelt for en jihadist Ä ta seg inn i ei fullsatt kirke med ei bombe, eller med skytevÄpen og kniver. Dette kunne ha blitt en massakre noen dager fÞr jul.

Det er ubehagelig Ä tenke slik. Men jeg skal innrÞmme at tanken pÄ et mulig angrep streifet meg da jeg gikk fra konserten. Det finnes nÄ militante muslimer over nesten hele Sverige. Meget brutale jihadister som har kjempet for Den islamske staten (IS) i MidtÞsten gÄr fritt rundt i svenske byer. Lund ligger dessuten bare noen minutter med tog utenfor Malmö, hvor det bor mange muslimer.

Det virker som om svenskene ennÄ ikke forstÄr at de har importert mennesker som fÞrer krig mot dem.

PĂ„ overflaten ser ting normale ut

Ved begynnelsen av 2020 er supermarkedene i Sverige fremdeles fulle av mat. Bussene gÄr, selv i beryktede byer som Malmö. PÄ overflaten ser ting normale ut. Dessverre er det som er «normalt» blitt et nivÄ av vold som var fullstendig utenkelig i Skandinavia 30 eller 40 Är tidligere. Sverige opplever en bÞlge av bomber, eksplosjoner og offentlige skytinger som man ellers kjenner fra land i krig.

Det dukker opp stadig flere videoer pÄ internett med svensker som forklarer hvorfor de har valgt Ä forlate sitt hjemland. Mange av dem sier at frykt for kriminalitet og vold er en direkte medvirkende grunn til at de flytter i eksil. Dessuten fÞler de ikke at de for noe igjen for de meget hÞye skattene man betaler. Svenske kommuner har stor gjeld. Helsevesenet fungere ikke godt, og en rekke sjukehus er i krise.

Mange svensker frykter for sin fremtid. De vil ikke bli gammel i Sverige, og de vil heller ikke at deres barn skal vokse opp der. MiljÞet for Ä lÊre i skolene er dÄrlig. En del etniske svensker, bÄde gutter og jenter, blir utsatt for fysisk vold og seksuell trakassering. De blir sjikanert og fornedret for Ä vÊre svensk i Sverige.

Denne strĂžmmen av godt utdannede mennesker som emigrerer fra Sverige vil trolig fortsette og kanskje Ăžke i Ă„rene som kommer. Samtidig fortsetter det Ă„ strĂžmme inn innvandrere og asylsĂžkere fra dysfunksjonelle land med brutale klankulturer. De Ăžkonomiske og sosiale problemene vokser.

Mentalt slitsomt

For 10-15 Är siden skrev jeg ganske mange essayer om kriminalitet og vold i Sverige. Dette gjÞr jeg ikke like ofte i dag. Grunnen til dette er ikke at volden er blitt borte. Tvert imot eskalerer den til stadig nye hÞyder. Jeg orker bare ikke Ä tenke pÄ eller skrive om vold og skit sÄ ofte. Det er mentalt slitsomt.

Som barn pÄ 1980-tallet husker jeg at jeg hÞrte nyheter om borgerkrigen i Libanon. PÄ 1990-tallet hÞrte jeg om krigene pÄ Balkan. I begge disse tilfellene var det multikulturelle samfunn med mange muslimer som brÞt sammen i brutale kriger. NÄr man hÞrte om bomber og skytinger der sÄ reagerte man til slutt ikke sÄ mye fordi brutalitet var blitt rutine.

For meg er det skremmende Ä oppdage at jeg begynner Ä fÄ det samme reaksjonsmÞnsteret for vestlige land som Sverige og Frankrike som jeg tidligere hadde for land som Bosnia: Gjengvoldtekter og tortur er ikke lenger nyheter. De er blitt rutine, en del av dagliglivet.

Sverige er et vakkert land, med mange vakre steder og historiske plasser man kan besÞke. Dessverre er det ikke det samme trygge og trivelige landet som det var i min barndom. Sverige er nÄ mye farligere og mer voldelig enn det var pÄ 1980-tallet. Grov kriminalitet kan ramme nesten hvem som helst.

En enorm masseinnvandring har smadret deler av det svenske samfunnet pÄ bare to generasjoner. Noen av mine venner, som danske Steen Raaschou bak nettsiden Snaphanen.dk, reiser nesten ikke til Sverige lenger. De finner det deprimerende Ä se et land i totalt forfall som begÄr nasjonalt selvmord. Selv har jeg hatt glede av mine smÄ reiser i Sverige. Hvert besÞk der fyller meg derimot med stadig stigende uro.

Under den polerte overflaten merker man Þkende frustrasjon og redsel, noen ganger blandet med sinne. Mange svensker har en fÞlelse av at deres land befinner seg i indre opplÞsning og er pÄ vei mot en kollaps. Dessverre ser mange av dem fremdeles ut til Ä stemme pÄ de samme politiske partiene som har skapt denne situasjonen.


0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

20 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
AlfredsModer
AlfredsModer
4 years ago

Heldigvis er muslimerne sÄ selvhadende, udisciplinerede, disorganiserede og ustrukturerede, at de aldrig evner at opstille en effektiv og viljefast styrke som kan erobre et europÊisk land ved én enkelt opstand. Derfor vil den islamiske strategi hÊnge pÄ to afgÞrende faktorer:

1) En demografisk overvĂŠgt – 2) ØdelĂŠggelse af vĂŠrtslandets sammenhĂŠngskraft og sammenhold.

Kan islams femte kolonne i vĂŠrtslandet klare disse 2 punkter, bliver vĂŠrtslandet sĂ„ tilpas svagt og kaotisk, at det ligner et gennemsnitligt muslimsk taberland. Islams krigstaktik udĂžves bedst i muslimske taberlande – det kender islam til fuldkommehed.

Rene
Rene
4 years ago
Reply to  AlfredsModer

Jo meeeeeen, hvad gĂžr vi?
NĂ„r SÅ mange er i landet med baggrund i menalandene…….Jeg mener……
HVAD GØR VI?

AlfredsModer
AlfredsModer
4 years ago
Reply to  Rene

Du kan vĂŠlge, som Winnie i Samuel Becketts teaterstykke “Glade dage”, resignere over verdens absurditeter. Du kan ogsĂ„, som Hamlet i Shakespeares tragedie “Hamlet”, “take arms against a sea of troubles, and by opposing end them?”.

Som wienerbrĂždsdanskerne i socialakrobatiet vil sige “Nogen skal gĂžre Noget”. Det gĂžr muslimerne om nogen sĂ„ sandelig ogsĂ„. De trĂŠkker europĂŠerne langsomt og sikkert ud i den islamistiske sump – som sultne krokodiller trĂŠkker amerikanere ud i Floridas sumpe til ĂŠdelse, hvis de tankelĂžst vender ryggen til rovdyrene.

Rene
Rene
4 years ago
Reply to  AlfredsModer

Alexandersmoder.
Jeg har ikke tĂŠnkt mig at resignere. Jeg anser at det er nĂždvendigt at tĂŠnke langsigtet, samle ressourcerne og ha et realistisk blik for hvad man vil have , -langsigtet. Og med det langsigtede ,- ikke at indgĂ„ kompromis, islam findes ikke i en sĂžd og en sur udgave.islam er underkastelse og ikke andet, om det er fĂžrst, eller sidst er ikke afgĂžrende. Det afgĂžrende er at islam er det,- kun det…..underkastelse.Det er ALTAFGØRENDE.

AlfredsModer
AlfredsModer
4 years ago
Reply to  Rene

Lidt nyttig forbrugerinformation for de multikulturelle; sĂ„ ved de hvad der venter dem: NĂ„r man sammentĂŠller de millioner der blev drĂŠbt fĂžr Ă„r 1000 og de ti millionvis efter 1525 A.D. er der kun lidt tvivl om at Muhammads fĂžlgere kan nĂ„ op til flere end 100 millioner drĂŠbte Hinduer i de sidste 1400 Ă„r. Den afghanske hersker Muhammad Ghor erobrede i 1180’erne store dele af Nordindien, og ved hans dĂžd i 1206 erklĂŠrede hans vicekonge, den tyrkiske slavegeneral Qutb al-Din Aibak, sig for selvstĂŠndig. Dermed grundlagdes Delhisultanatet. Sultanerne baserede deres styre pĂ„ hĂŠren. Den blev ledet af et muslimsk… Read more »

kumulus
kumulus
4 years ago
Reply to  Rene

En stor del af det folk mener, der skal gÞres er det nok ikke klogt at offentliggÞre, sÄ husk, at den endelige lÞsning skal vÊre bÄde lovlig og realistisk.

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
4 years ago

Tidligere integrationsminister Mona Sahlin (socialdemokrat) nedgjorde ogsĂ„ egen kultur, da hun ifĂžrt tĂžrklĂŠde, talte i en moske for Det Kurdiske Rigsforbund med fĂžlgende salut: Jeg tror, at det lidt er det, som gĂžr mange svenskere sĂ„ misundelige pĂ„ indvandrergrupper. ”Svenskarna mĂ„ste integreras i det nya Sverige, det gamla Sverige kommer inte tilbaka”. (Mona Sahlin/Sveriges Radio P 1 (morgen) den 17.05.2001). ” I har en kultur, en identitet, en historie, noget, som binder jer sammen. Og hvad har vi? Vi har midsommeraften og ligende fjollede ting.” (Sagt af Mona Sahlin, Euroturk, marts 2002, og ”Islams magt” af Pittelkow og Jespersen, s.237… Read more »

Realist2
Realist2
4 years ago

Mona Sahlin er det vĂŠrste … Hvordan kan man gĂžre det mod sit eget folk?

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  Realist2

Ja, en alkoholisert tyv som stal penger ifra partikassen..vanskelig Ä skille pÄ mitt o ditt som fremdeles er sossers problem bara de er tilgjengelige for sossetoppene..ligger i deres grÄdige fix/trix kultur.
“eget folk” det skal man langt tilbake i sossehistorien for Ă„ se..flere tiĂ„r.
Her og nÄ er det kun meg selv og min lommeboks tykkelse.

Arne Lago von Kappelgaard
Arne Lago von Kappelgaard
4 years ago

HER FLERE TÅBELIGE BEMÆRKNINGER FRA SÅKALDTE SVENSKE POLITIKERE: ”Der findes desvĂŠrre mange racister i vort land. Jeg er trĂŠt af dem. De er utrolig dygtige til at have ondt af sig selv og hĂŠvde, at de bliver skidt behandlet. Men de er samtidig meget flittige til at behandle andre dĂ„rligt.” (Frederik Reinfeld, Sveriges statsminister, juli 2014 til Aftonbladet, nĂŠvnt i Weekendavisen nr.37 ”Udland”, s.8, 2014). – “Jeg beder jer kĂŠre svenskere, om at have tĂ„lmodighed og Ă„bne jeres hjerter for de udsatte vi ser rundt i verden. NĂ„r mange flygter pĂ„ samme tid skaber det spĂŠndinger ogsĂ„ i det svenske… Read more »

kumulus
kumulus
4 years ago

“Jeg flyver ofte rundt over det svenske landskab. Det vil jeg anbefale andre at gĂžre. Der er uendelige marker og skove. Der er sĂ„ meget plads, man kan tĂŠnke sig. De, der hĂŠvder, at landet er fyldt op, mĂ„ jo vise, hvor det er fyldt op.”

Og jeg har flĂžjet over Sahara, hvor der ser ud til at vĂŠre rigtig meget mere plads end i Sverige. Ikke en levende sjĂŠl kunne jeg fĂ„ Ăžje pĂ„…

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago

“Dessverre er det ikke det samme trygge og trivelige landet som det var i min barndom.”

Se venligst OGSÅ landet i det lange kronologiske perspektiv- det er arvefjenden, en af dem- du er ved at beskrive.
Til trods for herlige venner, samt for danske en imponerende natur, ogsÄ nedrige typer der med fornÞjelse vil gÞre det af med sÄdanne som dig og mig.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  steen

..hadede nordmĂŠndene svenskerne.. Ja, det kommer vi aldrig Ă„ glemme..gĂ„r i arv fremdeles fortellinger om hvordan vĂ„re forfedre kjempet imot nazzerne, mens svenske regjeringen jobbet sammen de..og dermed forlenget krigen..WW2 historien..defacto. I min egen familje ble 2 sendt til utryddingsleire og mange andre var aktive motstandsfolk. 2 stk fikk skyss med svenske fiskebĂ„ter til Sverige,sĂ„ ikke alle vanlige svensker holdt med nazzene og svenske regjeringen..skal vi ogsĂ„ huske. Men..konsekvens idag er at vi vĂ„ger ikke stole pĂ„ de helt og iallefall ikke den nĂŠvĂŠrende regjeringen..sitter i beinmargen..bare Ă„ se hvordan LĂžfven strekker Sverige imot en borgerkrig hvor makt og penger,… Read more »

tom
tom
4 years ago
Reply to  sussebassa

Det er min erfaring, at du har ret i, at nordmĂŠnd arver had til svenskerne. SĂ„dan har I det ogsĂ„ med danskerne, det er blot mere diskret, men norske aviser er altid pĂ„ pletten, nĂ„r de kan skrive noget grimt om Danmark. Det handler om at fremhĂŠve det gode Norge pĂ„ danske bekostning. Lad os tage et dugfrisk eksempel. Den norske regering knager i fugerne, fordi statsminister Erna Solberg vil tage imod en pakistansk IS-mor og hendes to bĂžrn, som hun nĂŠgter at skilles fra. SĂžnnen er alvorligt syg. GĂ„et hĂ„rdt pĂ„ klingen udtaler statsministeren til pressen, at hun ikke… Read more »

tom
tom
4 years ago
Reply to  tom

Se Aftenposten: Det god Norge i forargelse over det onde Danmark.

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  tom

Du har liten kunnskap om Norges stilling under WW2..defacto. Nazzerna hadde 2 hovedinteresser i Norge..1 vĂ„re kullgruver i nord 2 vĂ„rt tungtvann..begge deler totalt nĂždvendig for Ă„ ha overtaket i krigen.. Tungtvannet fikk de ikke hand om takket vĂŠre nordmenn som ofret sine liv for Ă„ forhindre det..noe de klarte. Gruvene i Nordnorge produserte malm..ogsĂ„ meget viktig i krigsmaskineriet. Svenskene tillot nazzerne Ă„ frakte dette igjennom Stockholms gater..defacto som forlenget krigen. Det gikk sĂ„ langt at frigjĂžringshĂŠren gav svenskene et ultimatum..Velg side ..eller vi bomber dere. SĂ„ sammenline de lidelser vi var utsatt for med danskene..mennesketap..lidelser nei..vi var den nasjonen… Read more »

tom
tom
4 years ago
Reply to  sussebassa

Du tager fejl, jeg ved mere end de fleste om skandinavisk krigshistorie under WW2 og dĂžmmer derfor ikke Sverige, som du gĂžr det. Jeg ved ogsĂ„, at Norge var i en Ăžkonomisk ussel forfatning lĂŠnge, fĂžr krigen brĂžd ud og derfor afskedigede en stor del af sine officerer, hvoraf mange siden med Quisling som fĂžrerhund blev nazister. Aftenposten var den gang et konservativt blad og gav Quisling en varm velkomst som en slags nazistisk vasal. I Norge begyndte jĂždeforfĂžlgelserne allerede i 1942, da – ikke tyskere – men norsk politi startede jagten, og der var ikke meget hjĂŠlp at hente… Read more »

sussebassa
sussebassa
4 years ago
Reply to  tom

“Du tager felj”.. Igjen var det stor forskjell pĂ„ Ă„ vĂŠre dansk kontra nordman under WW2..det kan du aldrig endre pĂ„..defacto ca 11000 falne nordmenn.. Jeg anbefaler deg Ă„ lese om WW2 historien om Norges situasjon under WW2..defacto. VĂ„r holdning har ikke endret seg ifht svenskene.. De kan man ikke stole pĂ„ 100%..og med bildet av Sverige idag..samme elendet. Tenker kun pĂ„ seg selv og bryr seg ikke om konsekvens for sine naboer. Klart 200 Ă„r uten krig i eget land, da blir man kjepphĂžy og korket.. Sverige idag med LĂžfvenregjeringen..som lar muslimer overta landet uten motstand..som ikke Danmark Norge… Read more »

20
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x