15
feb
Seneste opdatering: 16/2-20 kl. 2124
26 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Douglas Murray kalder sig ikke “nationalist,” men patriot i Orwellsk forstand. Ligesom undertegnede i øvrigt. I dag kan man høre Delingpod 56: Douglas Murray. Se også Douglas Murray: Jordan Peterson fought political correctness. Now he’s seriously ill.

Af Øivind Horn, fordansket af Snaphanen

God, honor, country. Ronald Reagan, Pope John Paul II and the freedom of Nations

Fra Trump i USA til de nationalpopulistiske partier i Europa er de politiske bevægelser som slutter op om nationalstaten, i fremgang over hele den vestlige verden. I medierne bliver bevægelsene normalt forsøgt dæmoniseret med brug af betegnelser som «højreekstrem» eller «fremmedfjendtlig». Medierne er lykkedes med at få folk flest til at acceptere disse betegnelser. Det er måske fordi Vestens nye nationalistske bevægelser har manglet et eget sammenhængende vokabular for at kunne tage effektivt til genmæle.

En nationalkonservativ konference som blev holdt i Rom 3.–4. februar, tager sigte på at rette op på disse forhold. Titlen på konferencen, organiseret af den nystiftede Edmund Burke Foundation, var noget uhåndterlig, men pegede på budskapet: «God, honor, country. Ronald Reagan, Pope John Paul II and the freedom of Nations».

Arrangørerne ser ud til at have som mål at udarbejde en slags skitse til en ny og bred, nationalkonservativ bevægelse i Vesten. Alle talerne vil derfor også blive lagt ud på YouTube over tid. Konferencen blev holdt i en sal fuld av klassiske motiver i det historiske Grand Hotel Plaza, som ligger i en sidegade til den kendte Via del Corso i den evige by.

Karismatiske Marion Maréchal

Cirka 200 deltagere mødte frem på Rom-konferencen, som følger i fodsporene af en tidligere konference som fandt sted i Washington D.C. i juli i fjor. De fremmødte kunne lytte til tænkere og forfattere som den politiske filosof Yoram Hazony, advokaten Chris Demuth og bestsellerforfatteren Douglas Murray. Også nationalpopulister fra en række europæiske lande deltog, blandt andre Ungarns statsminister Viktor Orbán, Daniel Kawczynski fra Det konservative parti i Storbritanien og Mattias Karlsson fra Sverigedemokraterne. Den mest karismatiske taler under konferencen var Marion Maréchal, niece til Marine Le Pen fra Rassemblement National i Frankrig.

Yoram Hazony, en ortodoks jøde fra Israel, er en af nøglefigurene i den nye nationalkonservative bevægelse. Hans bog «The virtue of nationalism», som udkom i 2018, blev kåret til årets konservative bog i USA. Helt i strid vanlige anskuelser argumenterer han for at den rigtige politiske respons på anden verdenskrig og Holocaust ikke burde have vært en europæisk union og et forsøg på at udvande de nationale identiteter.

EU’s “Reich”

Tvært imod, siger han: Kun en stærk nationalstat kan garantere borgernes sikkerhed. Et konkret eksempel: I dag står en stærkt bevæbnet israelsk nationalstat som garant for jødernes sikkerhed. I hans øjne har EU udviklet sig til noget som mere og mere ligner et imperium. Eller som Hitler selv kaldte det: et «Reich». Brexit og øgende euroskepticisme blandt EU-borgere fra Italien til Spanien viser at mange nu tænker i de samme baner.

Mistilliden til EU er i opsving, ikke mindst fordi stadig flere indser at organisationen for længst har forvandlet sig fra et legalt, handelsrettet samarbejdsprojekt til et transnationalt, progressivt projekt. Transnationalt i den forstand at undergraving av nationalt selvstyre og identitet er del av dagsordenen. Progressivt i den forstand at utopiske identitets- og miljøpolitiske sager i tiltagende grad dominerer dagsordenen.

Talerne på konferencen var utvedtydigt skeptiske over for den nye radikalisme i EU og Europa mere generelt, og bekymret for det halvfordøjede menneskebillede som går hånd i hånd med denne tænkning, nemlig billedet af et atomiseret og frit flydende, autonomt individ, uden national tilknytning eller loyalitet.

Eurosedlernes rodløshed

Thierry Baudet, leder af partiet Forum for Demokrati, som blev størst under provinsvalgene i Holland i marts 2019, beskrev i sit indlæg hvordan eurosedlernes design symboliserer denne rodløshed. På den ene side har sedlerne et billede af en ikke-eksisterende bro, på den anden side af en port eller en dør, også grebet ud af luften. Langt fra nogen inspirerende symbolik er de snarere symptomatiske for «en fornægtelse af ideen om et hjem», fastslog han.

«Hukommelse versus amnesi» var ordene Marion Maréchal brugte for at beskrive det samme. EUs politik har ført til “udenforskab” for middelklassen i Frankrig. Hver anden dag begår en bonde selvmord, overvældet af ekstremkapitalistiske kræfter, og hver uge marcherer de gule veste, Frankrigs svar på Brexiteers i gaderne, uden at blive lyttet til. Frankrig er desuden blevet et «baglokale for salafister» med «150 no-go zones».

Islamiseringen af Vesteuropa

Hvor går vejen fremover? “Når Vesteuropa om 20 år vil være endnu stærkere præget af islam, ser jeg for mig endnu større vanskeligheder med øst-vestsamarbejdet i Europa, ” sagde Viktor Orbán. En rungende advarsel på en konference som alligevel var fuld af optimisme, ikke mindst takket være Brexit, som endelig fandt sted ugen i forvejen.

Den enstemmige skepsis til globalismen som kunne iagttages under Rom-konferencen, står i skarp kontrast til mediernes omfavnelse af den. På første konferencedag i Rom kunne man læse følgende fra New York Times-skribenten Roger Cohen:

«Brexit føles som slutningen på et håb, en moralsk kollaps, en selvamputation». Fattigere materielt men mest af alt «fattigere i sin indskrumpede sjeæl, skilt fra sit nabolag, mindre, uvenlig, mere alene, ikke længere en hovedperson i det store efterkrigstidsmirakel – Europas rejse mod grænsefri fred og union».

Det er værd at minde om at disse ord bliver brugt om en beslutning som blev taget efter en demokratisk folkeafstemning. Hvis der overhovedet fandtes tvivl: Nationalister og globalister står foran en kamp som vil blive udkæmpet til det sidste.

Konferencens nationalistiske ånd kan godt sammenfattes med Marion Maréchals inderlige ord om Notre Dame:

«Hun står der med alt det væsentlige bevaret, men åben mod elementerne. Det vælger jeg at se som et løfte om ting som vil komme. At fundamentet vil blive forbundet med et nyt tag, og at disse tilsammen kan beskytte os».

NatCon 2020: Populist EU Leaders Convene in Rome: Victor Orban, Marion Marechal, Thierry Baudet, Petr Bystron, Douglas Murray, etc – Breaking the Left’s Soft Totalitarianism.

Yoram Hazony: On the Rebirth of Nationalism in Europe


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

26
Deltag i debatten...

avatar
7 Comment threads
19 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
10 Comment authors
Den NervøseAndersAnders BoAlFredsModerJan Ulrik Friis Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Eksempelvis det tyske folk der nu helt regulært udsletter sig selv og nationalstaten i en misforstået skamfølelse en misforstået ond islamisk “humanisme” Merkels onde flygtningebørn i islam den regulære ondskab og helt ufortyndet. Som desværre har bredt sig ud over hele Vesteuropa og bliver de vestlige nationalstaters undergang, tårer rækker end ikke længre til at beskrive vores ulykke. Modbydeligt at følge hvordan islam – godhedsindustri og venstrefløjen udnytter situationen, nu følger vi vores egen undergang minut for minut det tyske det svenske det danske folks endeligt, hver eneste islamist og uden undtagelse går rundt med et åbenlyst had imod os… Read more »

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

”tårer rækker end ikke længre til at beskrive vores ulykke”

Giv den endnu en tak. Så kan det være at kædens svageste led endelig knækker og prøver på at gøre noget ved situationen, så du selv slipper og kan nøjes med at vaske hænder.

Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Islamisterne sætter det danske samfund istå, hver dag skal vi danske igen til at opfinde hjulet, islamiske besættelsestyrker står på dansk jord som under besættelsen i de onde år, vi er kun til hån og latter under verdens højeste skattetryk en helt unødvendig byrde lagt på befolkningen. Islamister hører overhovedet ikke hjemme i hverken Danmark eller i de andre nordiske lande, dårlige vaner ødelægger nemlig gode vaner, islam er en unødvendig byrde, en hedensk religion, en ond ideologie de folkevalgte alvorligt belastiger os danske med, Hr Rodskov tårer rækker end ikke længre til at beskrive vores ulykke.

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

”står på dansk jord som under besættelsen i de onde år”

Og falder brave tastaturkrigere for din forjættende sirenesang og beslutter at gøre noget ved tingene, må man for dem håbe, at de er lidt kvikkere end dem syd for grænsen, som netop er blevet arresteret for at ville skabe borgerkrigslignende tilstande.

Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Her må Hr Rodskov huske på at Tyskland såvel som de nordiske lande nu i denne time er ude i en etnisk udskiftning af folket. Findes vel ingen der som Merkel af hjertet hader sit eget tyske folk, hun der endda skabte grundlaget for denne pågående etniske udrensning. Klart at der kommer og vil komme langt langt flere arrestationer i Tyskland, vi er midt i en etnisk udrensning af folket for nu går det hurtigt, Merkel hendes sidste tid som kansler er kun kort, målet helt tydeligt at islamisterne med deres onde hedenske ideologie er i flertal på tysk jord… Read more »

AlFredsModer
Guest
AlFredsModer

Når de danske proletarer konstant skal kæmpe mod invaderende griske og umættelige muslimske proletarer, får Eliten fred for proletariatet. Samtidig får Elitens vareproducenter 1) billig arbejdskraft, 2) flere konsumenter, 3) større produktion og afsætning, 4) en billig pisk til disciplinering af danske proletarer, 5) langsigtet udskiftning af socialt og nationalt bevidste danskere og det allerbedste; 6) Danske proletarer betaler selv for deres egen “Untergang”. Eliten spørger hele tiden sig selv: “Wollen wir den totalen Krieg gegen die Gegner des Islamismus?” Jae-jawohl.

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

”Samtidig får Elitens vareproducenter 1) billig arbejdskraft, 2) flere konsumenter, 3) større produktion og afsætning”

Her er det, at kæden hopper af. For den billige arbejdskraft og de danskere, som ikke længere har penge på lommen er ude af stand til at aftage den større produktion.

Enten har eliten overset ovenstående dilemma eller også bliver elitens hensigter fejlfortolket.

ino
Guest
ino

Her hopper min kæde af. Jeg troede hr. Rasmus var globalist; det er han imidlertid ikke nationaløkonomisk set Han kender intet til eksport, ej heller til devaluering og den slags. Rodskov betyder bare Modsat. Så ved vi det.

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

“Han kender intet til eksport, ej heller til devaluering og den slags”

Nu bliver det jo nok lidt svært at forvente det helt store forbrug i andre lande, hvor eliten ligeledes har importeret billig arbejdskraft og samtidig har konfiskeret den oprindelige befolknings købekraft.

Hvor er det du tror, at eliten kan få solgt produktionen?

Hvor er det du tror, at eliten på sigt vil kunne profitere på en befolkningsudskiftning?

AlfredsModer
Guest
AlfredsModer

De kulturelle ødemarker, kaldt de Skandinaviske lande, har alle et velvoksent korps af islamtro socialrådgivere. Disse empatiske fremmedvenlige kvinder er eksperter i at overføre penge fra urbefolkningen til de købehungrende invasive islamiske arter. De udplyndrede urbefolkninger er derfor henvist til at konsumere med lånte penge, fortrinsvis fra de flinke Kviklånsbanker. Urbefolkningerne på smalkost køber også mange varer; se bare TVserien “Luksusfælden”. De indtrængende parasitter derimod, kan bare pege på Mobiler, TV, lejlighed, møbler, PC, tøj, køretøjer, lægeregninger og ferierejser – straks tryller de flinke socialrådgivende damer gysserne frem til anskaffelse af forbrugsgoderne ad libitum.-) Dilemmaet er forsvundet, finansieringen af parasitternes… Read more »

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

“som følgeligt må låne sig frem til velfærden”

Den går et stykke tid, men er du bekendt med begrebet kreditvurdering?

AlfredsModer
Guest
AlfredsModer

Kviklånsbankernes ‘kreditvurdering’ er nul og nix. I stedet bevilger de lån ‘ad libitum’ og lader alle de andre kunder dele smerten via højere rente. Kreditforeningerne har ligefrem gort den finansielle solidaritet til en almindelig lånebetingelse. Politikerne kan bare suge ekstra skattepenge ud af danskerne og hælde dem i løgneren på de invaderende parasitter. Over 50 milliarder kr. om året. Det svarer sådan cirka til en ekstra skatteregning på 10.000 kr. årligt pr. dansk skatteyder; at fordele til den store migranthob via giveglade socialrådgivere.

kumulus
Guest
kumulus

Det bliver interessant at se, hvad der sker, hvis vestens patrioter evner at samarbejde i stedet for som nu, hvor flertallet hovedløst forfølger egne særinteresser og dermed i vid udstrækning modarbejder hinanden.

Anders
Guest
Anders

OT men vigtig info
Jeg erfaret at Stram Kurs kanalen på tuber er slettet. 40900 abonnementer er dermed fjernet.
Et der slet intet man kan gøre ved det. ??

https://ekstrabladet.dk/nyheder/samfund/paludans-youtubekanal-slettet/8004479
Lørdag d. 15. feb. 2020 – kl. 11:19
Paludans youtubekanal slettet
Kanalen ‘Stram Kurs’ er blevet slettet fra YouTube. Rasmus Paludan vil appellere beslutningen

Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Ligesom barnet i vuggen er der vel ingen mere uskyldig end Rasmus Paludan, her er der ingenting at kritiserer intet at komme efter, end ikke en eneste første anmærkning der berettiger til at lukke ned hans YouTube side, Rasmus Paludan har ført en stram kurs ikke i det skjulte eller under falsk alias, men under eget navn og med åben pande, YouTube kan jo direkte kontakte manden om de har konstateret en komma eller mindre fodfejl hvad ikke er tilfældet, derimod iøjnefaldende falder dette sammen med de mange arrestationer pt i Tyskland, Merkel betont, es gebe “keine Toleranz” gegenüber Rechtsextremen.… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Edmund Burke Foundation ser ud til at være endnu en af de pengestærke jødiske organisationer, der med Israels bedste som mere eller mindre skjult agenda blander sig i europæisk politik.

Jeg er voldsomt træt af dem, og det har intet med antisemitisme at gøre, det handler om deres arrogante emsighed. Jeg ønsker Israel al det bedste.
.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

De Gule Veste holder FranKrig i et jerngreb af fattigdom, der de i rødfacistiskvanvid vil udbetale permanent socialhjælp til fuldtidsbeskæftede og husmænd.
Regningen afleveres i barnekammeret, og skylden for børnenes armod tilskrives de onde kapitalister…

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

En konservativ tænketank er en rigtig god ide! Den kan udmærket kædes sammen med Nye Borgerlige’s initiativ: Borgerlig Renæssance!

ino
Guest
ino

Der henvises ofte til Orwells Noter om nationalisme hvori han opstiller en falsk modsætning mellem nationalisme og patriotisme. De to begreber adskiller sig i virkeligheden ikke meget fra hinanden, og Orwell er da også i indledningen helt klar over at hans brug af begrebet nationalisme er et forkert greb i posen med begreber. Posen manglede bare et ord for det han vil beskrive, og ordet nationalisme kom åbenbart tættest på. Det er jo helt hul i hovedet, når han lidt senere skriver at “nationalisme ikke kan adskilles fra ønsket om magt”. Det er ikke nationalisme, han beskriver, det er noget… Read more »