16
feb
Seneste opdatering: 17/2-20 kl. 2128
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“To destroy a people, you must first sever their roots” ― Aleksandr Solzhenitsyn

Det er en rigtig god samtale, men den blotlægger ogsĂĄ at Thranholm er naiv, nĂĄr hun tror, det er en genkristning der skal redde Vestens samfund. Det tog kørte for hundrede ĂĄr siden. De er dog enige – ligesom med Douglas Murray, om at identitetstab og vore eliters tomhed ligger til grund for, at islam kan marchere lige hen over os, hvad den ellers ikke kunne i 1400 ĂĄr.

Når vi er så åndeligt afvæbnede, skulle islam naturligvis være holdt helt ude af Europa, men den danske elite var spejlblanke på islam i 1983. Det ved jeg, for jeg har gået på de samme skoler på det samme tidspunkt. Vi anede ikke et klap om islam, vi der blev studenter omkring 1970, og det var ikke fordi gymnasiet var så dårligt som idag.

Nu hænger vore lande og balancerer, og den relativt nyomvendte Anna Dahlberg spørger i en kronik i dag, “om det er for sent.” Det kan slet ikke udelukkes for Sveriges vedkommende. Mens hun sov og tjente sin løn pĂĄ at bekæmpe “Sverigedemokraternes had,” skete der  fatale ting med hendes lands og hendes børns fremtid, for Problemer erkendes først, nĂĄr de ikke mere kan løses.

Vesteuropas kulturrevolution

1968 berøvede os for alt det, der tidligere bandt os sammen: Nationen, familien, verdenslitteraturen, historien, sangene, traditionen. Vesteuropas 68 var vores mildere version af Maos kulturrevolution.

Tommy Robinson har den politiske tæft til at se det, han tror heller ikke på en genkristning. Vi har masser af moral og værdier udover religion, også selvom en hel del af værdierne oprindeligt er kristne, og det er dem,  Tommy Robinson fæstner sin lid til.

Thranholm har ingen politisk næse, så det var heldigt for hende, hun ikke blev politiker i 2019. Hendes kvaliteter ligger andre steder, men de vil nok begge nikke genkendende til Aleksandr Solzhenitsyn citatet, jeg kom i tanker om ved at høre de tyve minutter, som varmt kan anbefales.

“We are a people with dead souls and corrupted minds”

Solzhenitsyn vidste noget om at miste sin historie og sin identitet. For elleve år siden sagde den russiske præst Yriy Edelstshein i Trykkefrihedsselskabet:

“Historians say that communism has killed about 95 million people. More or less, it’s not important. But nobody has yet counted how many souls have been killed, how many minds have been twisted, corrupted, polluted. The number is innumerable, and we are a people with dead souls and corrupted minds”.

Præsten Yriy Edelstshein fotograferet  i gården til Vartov i maj 2009. © Snaphanen.dk

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

24 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
HimmelblĂĄ
HimmelblĂĄ
4 years ago

Det eneste interview med Tommy Robinson, som jeg har fundet det værd at lytte til. Se det pĂĄ video, kan vi jo ikke, for det ville Trykkefrihedsselskabet ikke tillade, fortæller Iben Thranholm. Tankevækkende indledningsvis. Men hun er jo ogsĂĄ meget smuk og fotogen. 🙂 Og afbalanceret. Borte er det hysterisk opgejlede, som TR ellers er blevet mødt med fra den faste floks side, og som fuldstændig har domineret Trykkefrihedsselskabets hjemmeside gennem længere tid. Interviewet er mere en ligeværdig samtale, hvor TR ogsĂĄ flere gange spørger til Iben Thranholms mening, taler om sin religiøse irske mor og om samtaler med sin… Read more »

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
4 years ago

SĂĄdan en artikel kan virkelig for alvor engagere folk rundtomkring i kongeriget!

Poul
Poul
4 years ago

Jeg bryder mig ikke særligt meget om hende iben thranholm, hendes religiøse fanatisme virker ikke som løsningen pĂĄ noget som helst. Udover det er hendes troværdighed ikke ligefrem den største: http://fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com/2020/02/vendekaben.html Interessant iøvrigt, at DR kun inviterer folk fra stram kurs i studiet nĂĄr det er for at gĂĄ bodsgang og offentligt tage afstand til partiet.. De ved udemærket at de ville blive jordet totalt hvis de lukkede rasmus paludan ind igen, sĂĄ nu er det bare 100% berufsverbot over hele linjen istedet for at argumentere for sine synspunkter. MĂĄske inspireret af facebook’s mĂĄde at tackle tommy robinson pĂĄ: “Det… Read more »

Margrethe
Margrethe
4 years ago
Reply to  Poul

Jeg har ogsĂĄ svært ved at se det store romerlys i hende. Bevares. Blinde høns kan ogsĂĄ fremvise et enkelt korn. Men det er sĂĄ ikke kun kommunister, der kan fremelske. “corrupted minds’ Andre religiøse kan tydeligvis ogsĂĄ være med. Hun var ikke 16, da hun stillede op for SK. Hun vidste hvad hun gik ind til. Det var sĂĄ alligevel ikke vejen til at flashe pallietkjolen. Hvad gør man sĂĄ? Dada! vender tallerkenen. Keine Hexerei for guds udvalgte.

HimmelblĂĄ
HimmelblĂĄ
4 years ago
Reply to  Margrethe

Mit første indlæg handler ikke om sympati med den ene eller den anden men om kommunikationsmetoder og om, at forskellige metoder efterlader forskellige indtryk. Vi kan tørt konstatere, at Rasmus Paludans metoder ikke har givet bonus. i den seneste meningsmĂĄling har han tabt halvdelen af sine stemmer og ligger nu under en procent. Han skylder sine medarbejdere penge, der er begĂĄet regulær svindel med e-mailadresser osv. osv. De beskyldninger, Paludan retter mod andre mennesker er nu sĂĄ tarvelige, at de giver et gevaldigt bagslag. Jeg vil gerne fortsætte med at rose andre og denne gang de seneste to udsendelser af… Read more »

Margrethe
Margrethe
4 years ago
Reply to  HimmelblĂĄ

Hvis du – aldeless frivilligt vel at mærke – gĂĄr ind i et samarbejde i et politisk parti, en bestyrele, en styrelse, et udvalg etc. sĂĄ skylder du vores demokratiske foreningskultur den basale respekt, at du overholder den uskrevne regel nummer Ă©t: Det kan godt være, du fandt ud af, at du synes, de andre er hul i hovedet, hjernelamme, lige til at tørre gulv op med, osv. osv. osv. MEN! Du udviser sĂĄ meget foreningsdisciplin, sĂĄ meget respekt for den basale tillid, der er forudsætningen for at et samarbejde kan fungere, sĂĄ udadtil bliver din officielle forklaring for at… Read more »

HimmelblĂĄ
HimmelblĂĄ
4 years ago
Reply to  Margrethe

Det er ikke fordi, jeg ikke vil, men jeg kan ikke kommentere dit angreb pĂĄ Iben Thranholm. Jeg kender sĂĄ at sige intet til hende og ved ikke, hvad hun gav som forklaring pĂĄ sin sortie fra Stram Kurs. Egentlig synes jeg heller ikke, at det kræver mange ord, da det vel stĂĄr klart for de fleste, at der er noget ravruskende galt i det parti. Helmuth Nyborg undskyldte sig, sĂĄ vidt jeg husker, med at han havde hĂĄbet at fĂĄ politisk indflydelse og derigennem udbrede viden om sin forskning. Begge var fra starten fuldstændig fejlplacerede. Med Rasmus Paludan kan… Read more »

HimmelblĂĄ
HimmelblĂĄ
4 years ago
Reply to  HimmelblĂĄ

»Det gavner ikke nogen sag, og hvis man gerne vil have folk til at fĂĄ øjnene op for, hvilke udfordringer vi stĂĄr over for, sĂĄ skal man ikke vælge metoder og aktiviteter, som virker direkte frastødende pĂĄ de fleste danskere,« siger Vermund” Nej, jeg er ikke medlem af NB og har ikke stemt pĂĄ dem, men jeg kan ikke dy mig for at citere Pernille Vermunds kommentar til optrinnet ved moskeen pĂĄ Dortheasvej. Det er jo nøjagtigt, hvad jeg selv har forsøgt at forklare her pĂĄ bloggen i de senere dage og ogsĂĄ, hvad jeg fx mener om de pinlige… Read more »

River
River
4 years ago

Iben Thranholm er naiv, helt enig. Men hvem er så ikke det. Når man siger jeg forstår ikke dem eller det, er det jo nok rigtigt, eller endnu værre, man forstår ikke hvad det er der virkelig foregår.

AlfredsModer
AlfredsModer
4 years ago
Reply to  River

Hvis ikke oceanernes fiskebestand mest bestod af simple naive småfisk, ville de glubske rovfisk ikke kunne overleve. Hvis ikke nationernes befolkninger mest bestod af ærlige naive småfolk, ville de glubske islamiske rovdyr ikke kunne overleve. Islam besidder hverken moral eller etik, kun lave instinker, hvorfor det er rovdyrenes religion.

T. Snorrason
T. Snorrason
4 years ago

Her er et link, som mĂĄske giver en forklaring pĂĄ, hvorfor vi i dag stĂĄr i den situation, vi gør. https://www.youtube.com/watch?v=xZhDlf7sOaE Marxismens lange march gennem institutionerne, nu med globalisering,FN som “verdensregering”, diverse konventioner som anvendes til at skabe “det grænseløse samfund, forkvaklet politisk “kvindeforskning” med kønsforvirring osv. I linket beskæftiger man sig alene med USAs sikkerhedsapparat og dermed juridiske system, den sĂĄkaldte “deep state”, the “swamp”. I Danmark synes meget lig, feks. vort Justitsministerium og dermed vort politi, fordummende universiteter, skoler og diverse institutioner samt politiske partier. Værdiløs massemigration er en del af plottet. Hvad Sovjetunionen ikke direkte opnĂĄede, nĂĄede… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
4 years ago

Ja denne Jesus kunne sikkert udmærket trives i dette forum,vel ikke mange der ville mærke forskel, samme mål og målet helliger midlet, nettop dette Jesus er oppe imod som vi også dagligt her på Snaphanen er oppe imod, at sandheden er ilde hørt!

Poul
Poul
4 years ago

Hvad f, forsvinder kommentarer nu også herfra når man nævner den unævnelige?? Hvis ikke du fjernede mit indlæg steen, så har du fået skadedyr i maskinrummet.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago

Vi har masser af moral og værdier udover religion…
Som pĂĄ min arbejdsolads, Christians Kirke, hvor ord af Søren Kierkegaard, en af de fremmeste kritikere af institutionaliseret kristendom, er udgangspunkt for større fremmøder end nogle højmesser…

Fjernede Anders og tilhørende e-mail for at sætte egne data ind.
Venlig hilsen Peter Buch

John Sorensen
John Sorensen
4 years ago

Hvor er det fra det citat? AltsĂĄ Solzhenitsyn. Har ikke kunne finde kilden.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  John Sorensen

https://www.quotetab.com/aleksandr-solzhenitsyn-quotes-about-people
education quotes, hvor det sĂĄ oprindeligt srammer fra er endnu ikke fundet…

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Peter Buch

Patrick Buchanan har note 1 skrevet efter citatet i begyndelsen af kapitel 7, p 147 i The death of the west,The Death of the West: How Dying Populations and Immigrant Invasions Imperil …
Af Patrick J. Buchanan
Beklageligvis er noterne ikke vist…

John Sorensen
John Sorensen
4 years ago
Reply to  Peter Buch

Ok. Har fundet Buchanan’s bog her:
https://archive.org/details/DeathOfTheWest/page/n157/mode/2up/search/Sever+their+roots
Noterne kan du finde bagerst i bogen. Den note henviser til en tale af en journalist Otto Scott som findes her.
http://fortfreedom.org/h18.htm
Kan ikke umiddelbart finde kildeangivelse i den tale. SĂĄ den oprindelige kilde er ikke lige til at finde. Wikiqoute har den heller ikke..

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
4 years ago
Reply to  John Sorensen

“Hvor er det fra det citat? AltsĂĄ Solzhenitsyn”

Herinde mellem ligesindede kan jeg vist godt røbe, at der ikke findes noget, der kan få muhamedanerne til at skælve af skræk som at citere Solzhenitsyn.

Og formår man endvidere at flette årstallet 1683 ind, skider de simpelthen i bukserne af rædsel.

Det er lige det, der skal til.

Vågner, vågner, danske tastaturhelte. Der snakkes og røven går!

Daniel
Daniel
4 years ago

Hvad i alverden skal vi bruge denne Jesus til? Han lod sig piske og mishandle til døde. Kristendommen er ikke vejen frem, hvorfor jeg også for længst har opgivet mine kristne rødder og søgt andre græsgange. Vores kristendom og det liberale demokrati har gjort os til svage og forvirrede forbrugsmennesker uden forståelse for livets virkelige mening. Man var muligvis meget fattige i gamle dage, men man havde trods alt sine værdier og sunde instinkter i behold.

Rasmus Rodskov
Rasmus Rodskov
4 years ago
Reply to  Daniel

“Kristendommen er ikke vejen frem”

Nej, det dér øregas med at vende den anden kind til giver jeg heller ikke meget for, men løsningen på problemet bør man nok holde for sig selv, idet man ellers risikerer at blive tiltalt og straffet.

AlfredsModer
AlfredsModer
4 years ago
Reply to  Rasmus Rodskov

Tastaturhelte er de tankeforbrydere, som det er lettest at finde, tiltale og straffe. Tankeforbrydelse er et begreb i George Orwells roman “1984”. Tankeforbrydere er dem, der er uenige i den herskende orden, som FaecesBooks tankepoliti opdager, enten pĂĄ computer eller mobil; tankepolitiet kan ogsĂĄ opdage det, hvis nogen af de EU agenter, der er pĂĄ nettet, opdager det. Den grundlæggende idĂ© i nysprog er at fjerne alle former for mening fra sproget, sĂĄ der kun er simple dikotomier tilbage (glæde/smerte, lykke/sorg, gode tanker/tankeforbrydelser), (islamofob/muhamedaner), og sĂĄledes at elitens totale dominans styrkes. Nogen skal gøre noget, bare ikke mig – vor… Read more »

24
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x