16
feb
Seneste opdatering: 17/2-20 kl. 2128
24 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“To destroy a people, you must first sever their roots” ― Aleksandr Solzhenitsyn

Det er en rigtig god samtale, men den blotlægger også at Thranholm er naiv, når hun tror, det er en genkristning der skal redde Vestens samfund. Det tog kørte for hundrede år siden. De er dog enige – ligesom med Douglas Murray, om at identitetstab og vore eliters tomhed ligger til grund for, at islam kan marchere lige hen over os, hvad den ellers ikke kunne i 1400 år.

Når vi er så åndeligt afvæbnede, skulle islam naturligvis være holdt helt ude af Europa, men den danske elite var spejlblanke på islam i 1983. Det ved jeg, for jeg har gået på de samme skoler på det samme tidspunkt. Vi anede ikke et klap om islam, vi der blev studenter omkring 1970, og det var ikke fordi gymnasiet var så dårligt som idag.

Nu hænger vore lande og balancerer, og den relativt nyomvendte Anna Dahlberg spørger i en kronik i dag, “om det er for sent.” Det kan slet ikke udelukkes for Sveriges vedkommende. Mens hun sov og tjente sin løn på at bekæmpe “Sverigedemokraternes had,” skete der  fatale ting med hendes lands og hendes børns fremtid, for Problemer erkendes først, når de ikke mere kan løses.

Vesteuropas kulturrevolution

1968 berøvede os for alt det, der tidligere bandt os sammen: Nationen, familien, verdenslitteraturen, historien, sangene, traditionen. Vesteuropas 68 var vores mildere version af Maos kulturrevolution.

Tommy Robinson har den politiske tæft til at se det, han tror heller ikke på en genkristning. Vi har masser af moral og værdier udover religion, også selvom en hel del af værdierne oprindeligt er kristne, og det er dem,  Tommy Robinson fæstner sin lid til.

Thranholm har ingen politisk næse, så det var heldigt for hende, hun ikke blev politiker i 2019. Hendes kvaliteter ligger andre steder, men de vil nok begge nikke genkendende til Aleksandr Solzhenitsyn citatet, jeg kom i tanker om ved at høre de tyve minutter, som varmt kan anbefales.

“We are a people with dead souls and corrupted minds”

Solzhenitsyn vidste noget om at miste sin historie og sin identitet. For elleve år siden sagde den russiske præst Yriy Edelstshein i Trykkefrihedsselskabet:

“Historians say that communism has killed about 95 million people. More or less, it’s not important. But nobody has yet counted how many souls have been killed, how many minds have been twisted, corrupted, polluted. The number is innumerable, and we are a people with dead souls and corrupted minds”.

Præsten Yriy Edelstshein fotograferet  i gården til Vartov i maj 2009. © Snaphanen.dk


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

24
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
14 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
12 Comment authors
DanielJan Ulrik FriisAlfredsModerMargretheT. Snorrason Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Himmelblå
Guest
Himmelblå

Det eneste interview med Tommy Robinson, som jeg har fundet det værd at lytte til. Se det på video, kan vi jo ikke, for det ville Trykkefrihedsselskabet ikke tillade, fortæller Iben Thranholm. Tankevækkende indledningsvis. Men hun er jo også meget smuk og fotogen. 🙂 Og afbalanceret. Borte er det hysterisk opgejlede, som TR ellers er blevet mødt med fra den faste floks side, og som fuldstændig har domineret Trykkefrihedsselskabets hjemmeside gennem længere tid. Interviewet er mere en ligeværdig samtale, hvor TR også flere gange spørger til Iben Thranholms mening, taler om sin religiøse irske mor og om samtaler med sin… Read more »

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

Sådan en artikel kan virkelig for alvor engagere folk rundtomkring i kongeriget!

Poul
Guest
Poul

Jeg bryder mig ikke særligt meget om hende iben thranholm, hendes religiøse fanatisme virker ikke som løsningen på noget som helst. Udover det er hendes troværdighed ikke ligefrem den største: http://fightthepowerwithfreespeech.blogspot.com/2020/02/vendekaben.html Interessant iøvrigt, at DR kun inviterer folk fra stram kurs i studiet når det er for at gå bodsgang og offentligt tage afstand til partiet.. De ved udemærket at de ville blive jordet totalt hvis de lukkede rasmus paludan ind igen, så nu er det bare 100% berufsverbot over hele linjen istedet for at argumentere for sine synspunkter. Måske inspireret af facebook’s måde at tackle tommy robinson på: “Det… Read more »

Margrethe
Guest
Margrethe

Jeg har også svært ved at se det store romerlys i hende. Bevares. Blinde høns kan også fremvise et enkelt korn. Men det er så ikke kun kommunister, der kan fremelske. “corrupted minds’ Andre religiøse kan tydeligvis også være med. Hun var ikke 16, da hun stillede op for SK. Hun vidste hvad hun gik ind til. Det var så alligevel ikke vejen til at flashe pallietkjolen. Hvad gør man så? Dada! vender tallerkenen. Keine Hexerei for guds udvalgte.

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Mit første indlæg handler ikke om sympati med den ene eller den anden men om kommunikationsmetoder og om, at forskellige metoder efterlader forskellige indtryk. Vi kan tørt konstatere, at Rasmus Paludans metoder ikke har givet bonus. i den seneste meningsmåling har han tabt halvdelen af sine stemmer og ligger nu under en procent. Han skylder sine medarbejdere penge, der er begået regulær svindel med e-mailadresser osv. osv. De beskyldninger, Paludan retter mod andre mennesker er nu så tarvelige, at de giver et gevaldigt bagslag. Jeg vil gerne fortsætte med at rose andre og denne gang de seneste to udsendelser af… Read more »

Margrethe
Guest
Margrethe

Hvis du – aldeless frivilligt vel at mærke – går ind i et samarbejde i et politisk parti, en bestyrele, en styrelse, et udvalg etc. så skylder du vores demokratiske foreningskultur den basale respekt, at du overholder den uskrevne regel nummer ét: Det kan godt være, du fandt ud af, at du synes, de andre er hul i hovedet, hjernelamme, lige til at tørre gulv op med, osv. osv. osv. MEN! Du udviser så meget foreningsdisciplin, så meget respekt for den basale tillid, der er forudsætningen for at et samarbejde kan fungere, så udadtil bliver din officielle forklaring for at… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Det er ikke fordi, jeg ikke vil, men jeg kan ikke kommentere dit angreb på Iben Thranholm. Jeg kender så at sige intet til hende og ved ikke, hvad hun gav som forklaring på sin sortie fra Stram Kurs. Egentlig synes jeg heller ikke, at det kræver mange ord, da det vel står klart for de fleste, at der er noget ravruskende galt i det parti. Helmuth Nyborg undskyldte sig, så vidt jeg husker, med at han havde håbet at få politisk indflydelse og derigennem udbrede viden om sin forskning. Begge var fra starten fuldstændig fejlplacerede. Med Rasmus Paludan kan… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

»Det gavner ikke nogen sag, og hvis man gerne vil have folk til at få øjnene op for, hvilke udfordringer vi står over for, så skal man ikke vælge metoder og aktiviteter, som virker direkte frastødende på de fleste danskere,« siger Vermund” Nej, jeg er ikke medlem af NB og har ikke stemt på dem, men jeg kan ikke dy mig for at citere Pernille Vermunds kommentar til optrinnet ved moskeen på Dortheasvej. Det er jo nøjagtigt, hvad jeg selv har forsøgt at forklare her på bloggen i de senere dage og også, hvad jeg fx mener om de pinlige… Read more »

River
Guest
River

Iben Thranholm er naiv, helt enig. Men hvem er så ikke det. Når man siger jeg forstår ikke dem eller det, er det jo nok rigtigt, eller endnu værre, man forstår ikke hvad det er der virkelig foregår.

AlfredsModer
Guest
AlfredsModer

Hvis ikke oceanernes fiskebestand mest bestod af simple naive småfisk, ville de glubske rovfisk ikke kunne overleve. Hvis ikke nationernes befolkninger mest bestod af ærlige naive småfolk, ville de glubske islamiske rovdyr ikke kunne overleve. Islam besidder hverken moral eller etik, kun lave instinker, hvorfor det er rovdyrenes religion.

T. Snorrason
Guest
T. Snorrason

Her er et link, som måske giver en forklaring på, hvorfor vi i dag står i den situation, vi gør. https://www.youtube.com/watch?v=xZhDlf7sOaE Marxismens lange march gennem institutionerne, nu med globalisering,FN som “verdensregering”, diverse konventioner som anvendes til at skabe “det grænseløse samfund, forkvaklet politisk “kvindeforskning” med kønsforvirring osv. I linket beskæftiger man sig alene med USAs sikkerhedsapparat og dermed juridiske system, den såkaldte “deep state”, the “swamp”. I Danmark synes meget lig, feks. vort Justitsministerium og dermed vort politi, fordummende universiteter, skoler og diverse institutioner samt politiske partier. Værdiløs massemigration er en del af plottet. Hvad Sovjetunionen ikke direkte opnåede, nåede… Read more »

Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Ja denne Jesus kunne sikkert udmærket trives i dette forum,vel ikke mange der ville mærke forskel, samme mål og målet helliger midlet, nettop dette Jesus er oppe imod som vi også dagligt her på Snaphanen er oppe imod, at sandheden er ilde hørt!

Poul
Guest
Poul

Hvad f, forsvinder kommentarer nu også herfra når man nævner den unævnelige?? Hvis ikke du fjernede mit indlæg steen, så har du fået skadedyr i maskinrummet.

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Vi har masser af moral og værdier udover religion…
Som på min arbejdsolads, Christians Kirke, hvor ord af Søren Kierkegaard, en af de fremmeste kritikere af institutionaliseret kristendom, er udgangspunkt for større fremmøder end nogle højmesser…

Fjernede Anders og tilhørende e-mail for at sætte egne data ind.
Venlig hilsen Peter Buch

John Sorensen
Guest
John Sorensen

Hvor er det fra det citat? Altså Solzhenitsyn. Har ikke kunne finde kilden.

Peter Buch
Guest
Peter Buch

https://www.quotetab.com/aleksandr-solzhenitsyn-quotes-about-people
education quotes, hvor det så oprindeligt srammer fra er endnu ikke fundet…

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Patrick Buchanan har note 1 skrevet efter citatet i begyndelsen af kapitel 7, p 147 i The death of the west,The Death of the West: How Dying Populations and Immigrant Invasions Imperil …
Af Patrick J. Buchanan
Beklageligvis er noterne ikke vist…

John Sorensen
Guest
John Sorensen

Ok. Har fundet Buchanan’s bog her:
https://archive.org/details/DeathOfTheWest/page/n157/mode/2up/search/Sever+their+roots
Noterne kan du finde bagerst i bogen. Den note henviser til en tale af en journalist Otto Scott som findes her.
http://fortfreedom.org/h18.htm
Kan ikke umiddelbart finde kildeangivelse i den tale. Så den oprindelige kilde er ikke lige til at finde. Wikiqoute har den heller ikke..

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

“Hvor er det fra det citat? Altså Solzhenitsyn”

Herinde mellem ligesindede kan jeg vist godt røbe, at der ikke findes noget, der kan få muhamedanerne til at skælve af skræk som at citere Solzhenitsyn.

Og formår man endvidere at flette årstallet 1683 ind, skider de simpelthen i bukserne af rædsel.

Det er lige det, der skal til.

Vågner, vågner, danske tastaturhelte. Der snakkes og røven går!

Daniel
Guest
Daniel

Hvad i alverden skal vi bruge denne Jesus til? Han lod sig piske og mishandle til døde. Kristendommen er ikke vejen frem, hvorfor jeg også for længst har opgivet mine kristne rødder og søgt andre græsgange. Vores kristendom og det liberale demokrati har gjort os til svage og forvirrede forbrugsmennesker uden forståelse for livets virkelige mening. Man var muligvis meget fattige i gamle dage, men man havde trods alt sine værdier og sunde instinkter i behold.

Rasmus Rodskov
Guest
Rasmus Rodskov

“Kristendommen er ikke vejen frem”

Nej, det dér øregas med at vende den anden kind til giver jeg heller ikke meget for, men løsningen på problemet bør man nok holde for sig selv, idet man ellers risikerer at blive tiltalt og straffet.

AlfredsModer
Guest
AlfredsModer

Tastaturhelte er de tankeforbrydere, som det er lettest at finde, tiltale og straffe. Tankeforbrydelse er et begreb i George Orwells roman “1984”. Tankeforbrydere er dem, der er uenige i den herskende orden, som FaecesBooks tankepoliti opdager, enten på computer eller mobil; tankepolitiet kan også opdage det, hvis nogen af de EU agenter, der er på nettet, opdager det. Den grundlæggende idé i nysprog er at fjerne alle former for mening fra sproget, så der kun er simple dikotomier tilbage (glæde/smerte, lykke/sorg, gode tanker/tankeforbrydelser), (islamofob/muhamedaner), og således at elitens totale dominans styrkes. Nogen skal gøre noget, bare ikke mig – vor… Read more »