14
mar
Seneste opdatering: 14/3-20 kl. 1305
8 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“StĂ€ng ned Sverige för att skydda Sverige”

Sveriges convergence of catastrophes

Halvfjerds Ärs magtindehavende har gjort svenske sosser til en samling smÄt kÞrende, uduelige pampere, der har siddet pÄ hÊnderne overfor en pandemi, der har vÊret undervejs i over en mÄned: Som alle har vidst i Ärevis savner lagre af mad og medicin til en lÊngere krise, hospitalerne hang i laser i forvejen, og Þkonomien er ikke gearet til den kommende stress-test.

I den ikke sĂ„ fjerne horisont aner vi nu Guillaume Fayes “Convergence of Catastrophes” – at alle de svenske dominobrikker begynder at vĂŠlte hinanden. En livsfarlig cocktail, skriver AB. Den perfekte storm, skriver Westerholm.

Kommer der anarki og stĂžrre sociale uroligheder oveni som fĂžlger af den destabiliserende, uansvarlige overdosis multikultur, – brande, bomber, Husby-kravaller – har vi katastrofen tyve kilometer fra den danske grĂŠnse. Det er ikke hver mĂ„ned, jeg lĂŠser noget i Dagens Nyheter, jeg kan istemme. Löfven-regeringen burde afgĂ„.

I stÀllet för att rekommendera försiktighet i ett oklart lÀge avfÀrdades bekymrade frÄgor som ett utslag av okunnighet. Arrogansen frÄn vissa ansvariga Àr fortfarande uppseendevÀckande.

Samtidigt tilltar en ekonomisk kris, och det behövs pÄ motsvarande sÀtt snabba insatser dÀr för att parera problemen. De olika kriserna gÄr in i varandra och kan inte betraktas isolerat av skilda experter.

SjukvĂ„rden har inte kapacitet att hantera en chock frĂ„n corona. Det Ă€r bara att titta pĂ„ ett vĂ€lutvecklat land som Italien. Hamnar Sverige i motsvarande situation – följer vi den nuvarande trenden ligger det scenariot bara ett par veckor bort – kommer mĂ„nga sjuka att nekas vĂ„rd. Det handlar inte bara om coronapatienter utan om samtliga vĂ„rdbehövande i Sverige. SmĂ€rtsamma prioriteringar som ingen vill behöva göra kommer att bli oundvikliga. Peter Wolodarski: StĂ€ng ned Sverige för att skydda Sverige.

Se ogsĂ„ Sverige saknar lager för en lĂ€ngre krisRopet inifrĂ„n: VĂ„rden klarar inte stort utbrottSverige vĂ€grar se kriser – förrĂ€n lĂ€get Ă€r extraordinĂ€rt.

Hittills i Ă„r har 3 294 migranter ansökt om asyl i Sverige – varav flera kommer frĂ„n riskomrĂ„den för corona. NĂ„gra signaler om att Sverige ska sluta pröva asyl pĂ„ grund av coronapandemin har inte regeringen gett.Sverige fortsĂ€tter att ta emot asylmigranter – trots coronaalarmet

Sveriges perfekte storm

Svenska regioner och sjukhus larmar om materialbrist, lĂ„ngt innan kulmen Ă€r nĂ„dd i landet dĂ€r ingen sĂ„g nĂ„got komma och dĂ€r det inte Ă€r okej att inte vara naiv. GrannlĂ€nderna ser Sverige som en riskfaktor, den största riskfaktorn – och övervĂ€ger att stoppa svenska turister av det enkla skĂ€let att stora Sverige inte har koll.

Sverige Àr hopplöst illa ute. Som vanligt. För sent. För lite. För lÄngsamt. För naivt. Marginalerna finns helt enkelt inte dÀr, och de fanns inte innan Corona-viruset slog till. Vi har prioriterat bort allt det dÀr som hade kunnat göra skillnad, och snart fÄr vi skörda det som vi aldrig sÄdde. MissvÀxt Àr ett lindrigt begrepp i just det hÀr fallet. Det handlar om naiva topptjÀnstemÀn, med en patologisk förkÀrlek för att önskedrömma.

Sverige Ă€r ett land med politiker som satsat miljarder pĂ„ att identifiera vithetsnormer, elsparkcyklar, finansiera friĂ„r för knyppling och trĂ€dgĂ„rdsskötsel och annan symbolpolitik och dĂ€r de stora frĂ„gorna har varit vem som Ă€r mest krĂ€nkt istĂ€llet för att skydda befolkningen. En perfekt storm – av Fredrik Antonsson och Johan Westerholm

0 0 vote
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

8 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Poul
Poul
5 months ago

De sagde i nyhederne at der var 100.000 danskere i udlandet. Det fik mig til at tĂŠnke pĂ„ dengang der udbrĂžd krig i et eller andet mellemĂžstligt land (husker ikke hvilket) og danskerne skulle evakueres hjem. Det var dengang pressen stadig var uforsigtige nok til at filme “danskerne” som vendte tilbage fra ferie i de krigszoner de havde fĂ„et asyl fra… Gad vide hvor mange “svenskere” der snart gĂžr det samme? Der var ogsĂ„ en DR medarbejder som pĂ„ pressemĂždet i dag spurgte statsministeren og de andre ministre om de havde handlet for sent, hvilket var et usĂŠdvanligt reelt spĂžrgsmĂ„l… Read more »

kumulus
kumulus
5 months ago
Reply to  Poul

”Gad vide hvor mange “svenskere” der snart gþr det samme”

Hvis de officielle tal for coronasmittede holder stik i de lande som ”svenskerne” oprindeligt kommer fra, rejser de sikkert ikke ”hjem” til Sverige lige med det samme, men forlĂŠnger nok deres ferier. MĂ„ske lige bortset fra ferierende i Iran.

Rune Hansen
Rune Hansen
5 months ago
Reply to  Poul

Det var i 2006, hvor Israel forsvarede sig imod Hizbollah. Lige pludselig opdagede titusinder af libanesere, at de var danskere (5.000), svenskere (6.000) eller canadiere (30.000).

En af dem var Ahmed Akkari.comment image

Nielsen
Nielsen
5 months ago

Joakim Lamottes mod er at sammenligne med Rasmus Paludans.

AlFredsModer
AlFredsModer
5 months ago

Et land uden islam er som et fuglereservat uden gĂžge, som en savanne uden hyĂŠner eller som en svensk skov uden knoter og mitter.

kumulus
kumulus
5 months ago

SĂ„ skulle grĂŠnserne vĂŠre lukket.

Kontinentet afskÄret fra Danmark!

AlFredsModer
AlFredsModer
5 months ago
Reply to  kumulus

Kontinentet og Danmark afskĂŠres ikke fra at modtage moozzies, som har lĂŠrt at sige “Asyl” eller “Sesam luk dig op”. NĂ„r EU ikke kommer til Muhamed, mĂ„ Muhamed komme til EU. De muslimske lande er inkontinente som symptom; dvs. overlĂžbsinkontinens – lande med tobenede entiteter konstant sivende ud til det europĂŠiske kontinent.

nobody
nobody
5 months ago

Sveriges regering med experter aer kriminellt inkompetenta i sin respons pa corona viruset och daermed orsaken till allmaenfarlig odelaegelse.