24
mar
Seneste opdatering: 24/3-20 kl. 2349
34 kommentarer - Tryk for at kommentere!

“EU er borte – det havde ingen reelt indhold. Det var et drømmeprojekt fra starten. Man har ondt af Löfven”

“Fort Europa kan kun blive et rigtigt fort, hvis porten lukkes”

“Straksopbremsning” eller Marrakesh?

Christian Foldager skrev i torsdags en alt for overset artikel, der på kortest mulige plads beskriver, hvordan EU både vil blæse og have mel i munden, både vil tage imod migranter og ikke vil, og hvordan EU er nærmest fraværende nu hvor det virkelig skulle vise sin betydning for sine mange milliarder Euros.

Forkvinden støtter grækernes grænsekamp, samtidigt som landet ikke må nægte “flygtningene” at søge asyl. Det hænger ikke sammen i den virkelige verden. En måneds Kinasyge endnu, og politikerne vil have deres yndlingssituation: Omstændighederne tager de beslutninger for dem, de skulle have  taget for tyve år siden.

Skæringspunktet er, når lillestaten hellere vil overleve som nation end adlyde uvalgte bureaukrater, der er stik-i-rend drenge for verdens største formuer

Det er årtier siden, at EU skulle have indtaget en rationel holdning den den stigende invasion og belejring fra den 3 verden, vi kommer til at leve under de næste hundrede år. Og EU toppens uvilje mod at vælge, afspejler sig desværre i lederne af de store danske partier. De vil både holde migranter ude, og overholde stadig mere urealistiske konventioner. Skæringspunktet er, når lillestaten hellere vil overleve som nation end adlyde bureaukrater i Bryssel, der ikke er folkevalgte. Vi er der ikke endnu, men vi er på vej.

En dag vil deres bukser sprække, men foreløbig lykkes de med at holde vælgerne hen med varm luft. Løkke og Støjberg var rent virtuose bedragere på området (Straksopbremsning/ Marrakesh.) Regeringen Frederiksen siddet også fast i dilemmaet personificeret i Tesfaye, der er lige så fast i retorikken, som han er løs i kødet. Venstre forspildte den rigelige chance, de havde fra 2001 til 2011 og 2015-2019, for at vælge mellem nation og internationalisme. Fuldstændig spildtid og træden vande, som politik for det meste er.

EU nægter kort sagt at vælge, men det er på tide, at EU konfronterer dilemmaet

Valget mellem idealer og realiteter lader til at være uoverkommeligt for de toneangivende politikere i EU, der fremstår handlingslammede og ubeslutsomme. »Vi kan ikke sige til alle flygtninge, at de kan komme til Tyskland, for det klarer vi ikke«.

Merkels modsatrettede standpunkter rummer på sin vis sandheden om EUs flygtningepolitik. På den ene side forfægter de europæiske politikere den ubegrænsede asylret, der ikke kun er et ideal, men gældende lov i hele EU. På den anden side gentager de selvsamme politikere igen og igen, at alle flygtninge ikke kan komme til Europa.

Siden flygtninge- og migrationskrisen har de europæiske politikere først og fremmest forstærket bevogtningen af de ydre grænser. Populært sagt er målet et Fort Europa, der skal holde flygtninge og migranter ude med pigtråd og hegn. Det sker netop i erkendelse af, at alle flygtninge ikke kan komme til Europa. Men erkendelsen af EUs begrænsninger må naturligvis også omsættes til lov. EU kan ikke give rettigheder til alle verdens flygtninge og samtidig kæmpe for at holde dem ude af Europa. Det er både hyklerisk og uanstændigt.

Problemet er, at EUs ubegrænsede asylret reelt er en invitation til alle verdens flygtninge. Porten til Europa er så at sige åben for dem. Derfor må asylretten såvel som konventionerne ændres, hvis politikerne fastholder, at alle flygtninge ikke kan komme til EU. Fort Europa kan med andre ord kun blive et rigtigt fort, hvis porten lukkes. Ellers vil EU aldrig kunne modstå presset ved de ydre grænser i en globaliseret verden med lave transportomkostninger og millioner af flygtninge.

Valget mellem idealer og realiteter lader imidlertid til at være uoverkommeligt for de toneangivende politikere i EU, der fremstår handlingslammede og ubeslutsomme. På den ene side hylder formanden for Europa-Kommissionen, Ursula von der Leyen, de græske grænsevagters indsats for at holde flygtninge og migranter ude af Europa. På den anden side understreger hun, at den kaotiske situation ved de ydre grænser ikke må begrænse de mange flygtninges mulighed for at søge asyl i EU.

Hun nægter kort sagt at vælge. Men det er på tide, at EU konfronterer dilemmaet. Ellers har de europæiske politikere fortsat et medansvar for de mange døde flygtninge og migranter i Middelhavet. Sagt på en anden måde: EU må enten åbne porten på vid gab og rømme fortet. Eller lukke porten til Fort Europa. Fort Europa kan kun blive et rigtigt fort, hvis porten lukkes.

25th Anniversary of Europe Abolishing Borders Will be Marked With Closed Borders og Jalving: “… store beslutninger træffes nationalt, ikke i diverse internationale og ansvarsfrie fora.”


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

34
Deltag i debatten...

avatar
13 Comment threads
21 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
20 Comment authors
Peter BuchHr. SnuskMorten - - -Himmelblåttilfældig Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jan Ulrik Friis
Guest
Jan Ulrik Friis

Læg dertil en økonomisk krise i sig selv intet at frygte, nærmest uden større betydning, endnu en massiv kartoffelkur ville måske endda gøre os danske ganske godt om som tidligere vi udviser sammenhold, men i situationen hvor Danmark underdrejet i ondskabsfuld godhedsindustri, livsfarligt når der endnu står islamister på dansk jord, dagen kommer hvor pengene tager slut, eller rettere pengene mister sin værdi, en dødsensfarlige blanding, de mange langskæggede banditter Danmark ihærdigt har samlet til hobe under betegnelsen: “berigelse”, haster at få alt ondskaben, disse langskæggede flygtningebørn kastet ud af Danmark, inden en økonomiske krise som forudsagt for alvor slår… Read more »

Poul
Guest
Poul

At EU bare er ubeslutsomme og inkompetente er ønsketænkning. De SIGER naturligvis at europa ikke kan rumme alle flygtninge fordi de ved at en stor del af europæerne ikke ønsker flere, men de arbejder for noget helt andet bag kulisserne. Marrakesh-aftalen (som i måske husker blev forsøgt holdt hemmelig i meget lang tid) er et af de bedste nyere eksempler. Tag et skridt tilbage og tænk logisk over det: EU’s mål er et europa med stater fremfor lande. Det behøver man ikke en hat af sølvpapir for at være klar over, det har de selv bekræftet mange gange. (og jeg… Read more »

Himmelblåt
Guest
Himmelblåt

Poul. Enig alle ved, hvad der foregår. og det gælder også den ulykkelige indvandring af økonomiske lykkejægere. Alle er klar over, at den finder sted, og de nationalkonservatives til ulidelighed gentagne ord om, at folk sover, er ikke sand. Som du skriver, drømmer de blot fra en anden vinkel. Jan Ulrik Friis. De nationalkonservatives stadige angreb på dansk erhvervsliv bliver i disse dage gjort kraftigt til skamme. Flere end 500 virksomheder har meldt sig for at hjælpe til med at “Danmark redder Danmark”, som de siger. Liberale er nemlig præcis ligeså patriotiske som nationalkonservative, og der fabrikeres nu håndsprit på… Read more »

Hr. Snusk
Guest
Hr. Snusk

Man taber altså kun på sine aktier, hvis man sælger dem, når kursen er lavere, end da man købte. Det kan folk jo så bare lade være med.

Og mht. de liberales “patriotisme”, så har vi absolut intet mærket til den i de sidste mange år(-tier). Mon ikke de bare er bange for selv at blive ramt, enten på helbredet eller pengepungen? Og lidt virtuesignalling skader jo ikke i denne tid, hvor indtægterne alligevel udebliver – det er simpelthen en investering i goodwill.

Himmelblåt
Guest
Himmelblåt

Jeg skrev tidligere om at lægge is i maven og ikke sælge aktierne nu, men det blev slettet af blogejeren. Jeg har selv tabt meget men undladt at sælge, men andre kan være nødt til det, og vær sikker på, at de store pensionsfonde har enorme tab.

Du lever fint op til dit navn. Hvorfor tale til det gode i mennesket, når man kan tale til stodderen. Og ja, jeg ved det, livets hårde skole og al det der, du behøver ikke nævne det.

Hr. Snusk
Guest
Hr. Snusk

“Jeg har selv tabt meget men undladt at sælge”
Jamen, så har du jo ikke realiseret tabet, vel? Dermed er intet tabt – du skal bare vente til kurserne stiger igen.

Det andet afsnit har jeg svært ved at se meningen med. Du lyder tøsefornærmet, men jeg kan ikke regne ud hvorfor. Det er trods alt ikke min fejl, at dine lottokuponer ikke gav gevinst i denne omgang.

Himmelblåt
Guest
Himmelblåt

Det gør de i morgen. Her slutter min diskussion med dig, du lyder som en, der baserer din økonomi på offentlig forsørgelse, og jeg er selvstændig.

Gustav
Guest
Gustav

Enhver politiker vil bedyre at hen siger ‘ja’ til virkelige flygtninge, men ‘nej’ til migranter. Hermed signalerer politikeren, at hen besidder den moralsk rette holdning. Politikeren signalerer samtidigt (ubevidst?), at hen siger ‘nej’ til virkeligheden. Den er for ubekvem for virkelige politikere.

Morten Holgersen
Guest
Morten Holgersen

Det er familien, slægten, anerne og ætten der er det vigtige- det bliver så igen fastslået.

Himmelblåt
Guest
Himmelblåt

Det er med yderligere respekt jeg igen har lyttet til Mikael Willgert og Lars Bern, og jeg er helt enig med dem i, at det er væsentligt, at vi bevarer det åbne europæiske marked, og at det ikke er afhængigt af åbne grænser. Måden Lars Bern omtaler Lôfvens tale til nationen tjener ham til ære, et redeligt mennesker ønsker naturligvis ikke at se sin statsminister i knæ, heller ikke når han repræsenterer et fallitbo, hvis udvikling man har kæmpet imod. Og selvfølgelig eksisterer den svenske nation stadig, nationen er ikke – som Søren Krarup definerer den – lig med landet.… Read more »

Peter Krogsten
Guest
Peter Krogsten

Det er jo ikke rigtigt at EU med Frontex styrker EUs (ikke Europas) ydre grænser. 1/2 2018 skiftede Frontex strategis på Middelhavet fra operation Triton der gik ud på at sejle menneskesmugleres kunder til Italien, til Operation Thesis der går ud på at sende migranter og deres både retur hvor de kom fra. Det ved man naturligvis godt hvor er, for ellers er de milliarder vi bruger på militært overvågningsudstyr smidt ud af vinduet. Man kan se farven på en bil fra rummet. Dagen efter hjalp Italiens kystvagt 3 store træskibe fra Ægypten til Italien – en begivenhed der slet… Read more »

Hjemler
Guest
Hjemler

”Et plus i Corona kaoset er at alle migrantfærger nu er inaktive”

Til gengæld er Erdogan begyndt på at læsse migranter på gamle synkefærdige handelsskibe og sende dem mod de græske øer, hvor det er meningen, at skibene skal gå på grund, hvorefter migranterne ”reddes”.

En gammel udrangeret tankbåd med 200 migranter gik i mandags på grund ved øen Kea 50 – 60 km sydøst for Athen.

Margrethe
Guest
Margrethe

Læste en uhyggelig historie fra et plejehjem i Spanien. Flere af beboerne var åbenbart smittet med corona eller noget, der ligner. I hvert fald var al personale flygtet i panik. Da militæret dukkede op, lå der nogle døde i deres senge, men nogle var også i live. Martin Klogerup i JP blog, skal nok alligevel være glad for den “overreaktion” fra de danske politikeres side…

Himmelblåt
Guest
Himmelblåt

De spanske myndigheder har heldigvis meddelt, at de vil finde og straffe det plejepersonale, der løb sin vej. En forfærdelig historie.

Gustav
Guest
Gustav

EU’s politikere har ophøjet til helligt princip, altid at sætte sig mellem mindst 2 stole.
Intet under at “Admiralens Vise” fra operetten H.M.S. Pinafore er klar favorit som EU’s nationalsang.

I europæere her, som gerne vil nå op
på vort EU parlaments allerhøjeste top,
flyd med, men hold jer i enhver forstand
til stadighed og altid fra Middelhavets vand.
Stå aldrig til søs! Lad NGO’erne stå!
I får stribevis af kors og bånd og stjerner på!
(Kor: Stå aldrig til søs! Lad de andre stå!
I får stribevis af kors og bånd og stjerner på!).

Anders Bo
Guest
Anders Bo

Hvis nu Covid-19 var FARLIG, var de spirende “pletter” på Afrikakortet spændende, mem…

Morten - - -
Guest
Morten - - -

Lars Løkke Rasmussen og hans regering var ekstremt målrettet. Det var nemt at se, hvad regeringen ville, og ikke ville, være med til. Venstre er et føderalistisk parti. Ikke et nationalsindet. Det samme er sandt for De Konservative. Disse partier er ikke vankelmodige eller vægelsindede. De er fast besluttede. Danmark er ikke vigtigt. EU er vigtigt. “Vi kan stadig nå at komme med i EUROen”, ikke sandt? Venstre arbejder ikke for multikulti, og er ikke forelsket i multikulti. Venstre arbejder for Det Europæiske Projekt. Multikulti er således ikke et mål, men et middel for EU til fremme af fantasien –… Read more »

tilfældig
Guest
tilfældig

Det er ikke korrekt, at den pan-europæiske elite ikke tager klart stilling i udlændingespørgsmålet. At tillade masseindvandring og den store udskiftning er helt klart udtryk for et valg. Deres valg er at smadre de europæiske nationer og folk.

Den pan-europæiske elite følge Coudenhove-Kalergi-planen, som også kansler Angela Merkel følger. Grev Coudenhove-Kalergis bog står som en blandt 100 bøger, som Europa-Parlamentet særligt anbefaler: https://www.europarl.europa.eu/100books/en/detail/18/pan-europe?edition=fr&info=en : “With his vision of a united, peaceful Europe, Richard Coudenhove-Kalergi was a European ahead of his time.”

Nielsen
Guest
Nielsen

Når ukøkke Lars fra Nyhavn komme til Bryssel eller IMF eller æf æn,skal han få dem fortalt,at i hvert fald det samlede danske folk stod bag marokkoaftalen. Og Margrethe Pestager -nEUropas ligestillings handelsminister er klar til at bakke hans ganske sande udmeldinger op. Hvis Grækenland har lidt fornuft tilbage af deres bankplagede logiske sans,følger de i Englands fodspor og siger f**k you til nEUropa.

ino
Guest
ino

Jeg ville også til enhver tid slette dig, klumulus, kumulus, umulius. Du bidrager ikke.