3
apr
Seneste opdatering: 4/4-20 kl. 0050
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politik er kunsten at komme for sent til samtiden

Det er en slags mÊrkedag, at det ord journalisten Julia Caesar opfandt i en kronik her pÄ bloggen i 2013 (Söndagskrönika: Sverige Àr fredsskadat) nu er nÄet helt frem til mere respektable og ukontroversielle publikationer.

Det tog kun syv Ă„r, hvilket er ret hurtigt, da jeg normalt regner med at “de progressive” er tyve Ă„r parallelforskudt bagud i forhold til virkeligheden og nutiden. TĂŠnk bare pĂ„, hvordan SF var 50 Ă„r om at godtage NATO, og fĂžrst gjorde da det havde mistet sit egentlige formĂ„l.

Sandheden er mÄske nyttig, men sjÊldent for den der siger den

Med den fart tingene har pĂ„ i politik, vil jeg vĂŠre 98 nĂ„r nogen siger: “Han havde jo fuldstĂŠndig ret i 2001.” Demokrati er langsommeligt, men det mĂ„ ogsĂ„ tiltrĂŠkke meget langsomme  mennesker for at blive sĂ„ langsomt. Hvis sandheden er nyttig, er det for andre end den, der siger den. Det betaler sig ikke at vĂŠre hurtig, for politik er kunsten at komme for sent til samtiden.

‘Progressive’ svenskere som tv-sofaernes yndling Göran Greider kan da heller ikke lide ordet “fredsskadet”, men ‘progressive’ kan sjĂŠldent lide ord, der beskriver virkeligheden, de er mere til lyrik og eufemismer. De har i Sverige lĂŠnge kĂŠmpet en tabt kamp mod det grimme ord ‘masseindvandring.’ Greider burde have vĂŠnnet sig til at tabe til virkeligheden, men det har han ikke.

Elisabeth Åsbrinks artikel er  online pĂ„ dansk: Svenskerne er fredsskadede

Kan vĂŠre jeg selv er langsomt opfattende, men jeg forstĂ„r simpelthen ikke Greiders indvending. Er det 200 Ă„rs  historisk fred, der mest skyldtes at Sverige lĂ„ for langt ude i Europas periferi,  han  kalder  “progressive fredstraditioner?” Og  hvordan  kommer  autoritetstro  ind  billedet?

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Den NervĂžse
Den NervĂžse
3 years ago

NÄr det gÄr galt i Sverige, sÄ vil Covid 19 fÄ skylden, selvom enhver Êdruelig kan se at det er indvandringen!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Reply to  Den NervĂžse

IfĂžlge RokokoPosten sĂ„ er de allerede i gang – det er bare tonen, den er gal med 😂

https://rokokoposten.dk/2020/04/02/svenske-forskere-coronavirus-er-meget-tonefoelsom/

Hjelmer
Hjelmer
3 years ago

“progressive fredstraditioner?”

Udtrykket skal nok ses som venstreflÞjens forsÞg pÄ at tage ejerskabet over nÊvnte 200 Ärs fred.

Andre steder omskriver man ogsÄ historien som nÄr det f.eks. hÊvdes, at EU har skabt fred i Europa efter 2. Verdenskrig.

Den NervĂžse
Den NervĂžse
3 years ago
Reply to  Hjelmer

MÄske NATO har haft betydning! Og til venstreflÞjens store Êrgrelse sÄ har bÄde Margaret Thatcher og Ronald Reagan haft den helt afgÞrende indflydelse!
Hvis EU ikke havde vÊret sÄ politisk grÄdige sÄ havde vi haft et frihandelsomrÄde i EF, og de havde faktisk vÊret fint! Men EU er blevet erobret af planÞkonomer og stormagtsdrÞmme! Helt galt gik det da EU begyndte at blande sig i flygtninge indvandrepolitikken!

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Reply to  Hjelmer

Ja, endda samtidigt med at disse tĂ„benaive, uvidende og groft uansvarlige fjolser ghm. har haft supertravlt med at importere de nĂŠste religiĂžse og kulturelle konflikter i enorme mĂŠngder for hundredevis af Ă„r fremover – uden nogensinde at have haft bare skyggen af et demokratisk mandat til det, have overvejet de meget alvorlige og samfundsnedbrydende konsekvenser til trods for de mange tegn herpĂ„ eller pĂ„ noget tidspunkt have lyttet til deres “egne” befolkningers protester og dybe bekymringer angĂ„ende dette gigantiske sociale vanvidseksperiment.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago
Reply to  Hjelmer

De har nu endda pĂ„ EU-museet ghm. slĂ„et 1. og 2. verdenskrig sammen og refererer til denne periode som “Den store europĂŠiske Borgerkrig (!!!)” 🙄

Det er sgu da historieforfalskning pĂ„ et helt nyt plan đŸ˜Č

sussebassa
sussebassa
3 years ago

Jeg skrev det samme for ti Ă„r siden her. Uten krig i eget land pĂ„ 200 Ă„r gjĂžr noe med selvtilliten, som viste seg tydelig ikke var en fordel, under WW2..bla deres samarbeidet med naziene som forlenget krigen.. og nĂ„ som ikke er en fordel ifht coronaviruset. Igjen velger Sverige sin egen metod som resten av verden ifrĂ„gesettar..WHO restriksjoner blir avvist..sĂ„ hva vet svenskena som resten av verden ikke vet..jo de fĂžler seg igjen Uovertruffna..i sine val..best i verden. NĂ„ fĂ„r de..for de en helt uforstĂ„elig straff..hvordan kan dette skje med oss..de uovervinnelige.. Igjen er det zosserna som gjĂžr at… Read more »

Knud Madsen
Knud Madsen
3 years ago
Reply to  sussebassa

Kloge ord, Sussebassa! 🙂

Roar
Roar
3 years ago
Reply to  sussebassa

“NĂ„ fĂ„r de..for de en helt uforstĂ„elig straff..hvordan kan dette skje med oss..de uovervinnelige..
Igjen er det zosserna som gjĂžr at nabolandene mĂ„ beskytte seg imot de.”

Norsk pietistisk rĂŠsonnement, Dorthi.

SpÞrger du aldrig dig selv, hvorfor du poster sÄ meget had, og har du mon fattet, hvor meget de norske sossers handlemÄde efter Breivik har skadet islamkritikere i hele Vesten? Breiviik er jo sindssyg, men hans syge forbrydelse blev brugt politisk til at markedsfÞre sossernes illusion om Norge.

sussebassa
sussebassa
3 years ago
Reply to  Roar

Ikke opptatt av Ă„ diskutera person men sak/fakta.
Burde du ogsÄ.

Roar
Roar
3 years ago
Reply to  sussebassa

Det er det, jeg gĂžr, men du har vel travlt med at muge ud i stalden og ser ikke lyset for bare mĂžg.

Roar
Roar
3 years ago
Reply to  Roar

Sorry, this comment no longer possible to edit..Roar snapmail@gmail.com

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

Nu begynder den barske virkelighed for alvor at vise sig i Stockholm 😱 – mĂ„ske burde Danmark tilbyde sin hjĂŠlp i en fart? https://sverigesradio.se/artikel/7445616 Personer nekas intensivvĂ„rd: “Fler kommer dö” 1:59 min Publicerat fredag 3 april kl 17.21 Flera lĂ€kare som P3 Nyheter varit i kontakt med vittnar om att personer i Stockholm som annars hade haft bra förutsĂ€ttningar att överleva coronaviruset nu nekas intensivvĂ„rd. – Vi Ă€r nĂ€ra att nĂ„ taket för hur mycket vĂ„rd vi kan ge. Folk kommer att dö som annars kanske hade kunnat överleva om de fick adekvat vĂ„rd, sĂ€ger Johan Styrud som Ă€r ledamot… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
3 years ago

Det er forfĂŠrdeligt og gĂžr mig ondt. Stakkels Sverige.

sussebassa
sussebassa
3 years ago

LÞfven/regjeringen vil nÄ ha mere makt og uteslutta riksdagen helt..blir enklere slik sejer han.
Vi andre med vettet enda ibehold ser klart faren..
Sverige det nye DDR med LÞfven som enehersker..hans drÞm og vÄrt mareritt..i tillegg til corona..
Det rekker nÄ.

HimmelblÄ
HimmelblÄ
3 years ago
Reply to  sussebassa

Skam dig.

nobody
nobody
3 years ago

Svenskarna betalar for mycket skatt!

10% skatt skall vi betala intet mer!

Motivering:

1. Bad health care when we rely need it.
2. Bad support when we get unemployed.
3. Bad pensions…

Vad far vi for vara skattepengar? Mer flyktingar?

I want my money back. I want accountable people to be accountable. I want deceivers (politicians and experts) to spend their time in prison (preferable in a Swedish long lease of Siberia).

“Max Manus”: https://www.youtube.com/watch?v=hY4hNGjUrjc

Jari Norvanto
Jari Norvanto
3 years ago

Förintelseöverlevaren Georg Klein, som blev framstĂ„ende forskare inom tumörbiologi i Stockholm, Ă€r den förste jag hörde omtala svenskarna som ‘fredsskadade’ i en bok för mĂ„nga Ă„r sen.
Och psykiatern David Eberhard skrev en hel bok om den svenska ‘trygghetsnarkomanin’.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
3 years ago

To drÊbt og syv sÄrede i knivangreb i Frankrig

Flere personer er lĂžrdag morgen omkommet efter en mand gik til angreb med en kniv i fransk by

LĂžrdag d. 4. apr. 2020 – kl. 14:00

https://ekstrabladet.dk/112/to-draebt-og-syv-saarede-i-knivangreb-i-frankrig/8079601

To personer har mistet livet, mens yderligere syv personer er sÄret, efter en mand lÞrdag morgen gik amok med en kniv i den fransk by Romans-sur-IsÚre, der ligger syd for Lyon.

Det skriver fransk AFP ifĂžlge Le Monde.

Angrebet skete inden i og foran en forretning i byen.

T. Snorrason
T. Snorrason
3 years ago

“Fredsskadede” mĂ„ vel snarere betegnes som semantisk vrĂžvl af den slags som feks. DDR excellerede i
“I kamp for freden” osv.
Hvad der snarere har ramt Sverige i hĂžjeste grad, men ogsĂ„ mange andre lande i stĂžrre eller mindre grad, er ny-marxisme, hvor man kontrollerer sproget og ordenes diverse definitioner, ganske som i bĂžgerne “1984” og “Kammerat Napoleon”.
PĂ„ den mĂ„de smadrer man automatisk “det borgerlige” samfund for at skabe et utopia, men da prĂŠmisserne er falske, bliver resultaterne derefter, rene Lysenko-ulykker.

T. Snorrason
T. Snorrason
3 years ago
Reply to  steen

Samme pladder som at europĂŠerne skulle lide af koloni- og slaveholdssyndrom samt tilmed at have Ăžkonomisk erstatningspligt for samme.
Safespaces pÄ universiteter osv, osv.
Ny-Marxistisk pladder, ganske som at tale om at vĂŠre “fredsskadet”.

Nielsen
Nielsen
3 years ago

Nej det betaler sig hverken at vÊre hurtig eller at udvise rettidig omhu,nÄr man lever af at begÄ tyveri.

River
River
3 years ago

Covid19 min bare.
https://youtu.be/KGGd7-vvd9Y

Hr. Snusk
Hr. Snusk
3 years ago
Reply to  River

Takker. Det var meget interessant at lytte til den lĂŠge. En anden lĂŠge i Tyskland fortalte, at de slet ikke kan teste for Covid-19 specifikt, men kun for Coronavira generelt, hvilket betyder, at testresultaterne ikke fortĂŠller noget som helst om Covid-19. Hvis disse to lĂŠgers udsagn er korrekte (eller blot den ene af dem), sĂ„ er hele massehysteriet reelt baseret pĂ„ noget nĂŠr total uvidenhed. Og det ser det virkelig ogsĂ„ ud til. Dermed ikke sagt, at der ikke er en modbydelig virus i omlĂžb, men vi aner intet om hvor udbredt den er, hvor smitsom den er, eller hvor… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
3 years ago
Reply to  Hr. Snusk

Ja, forelĂžbig hersker der stor uvidenhed om sĂ„ at sige alt vedr. denne virus og testning af den. Det er jo fx ikke en naturlov, at man kan udvikle immunitet i mod den, og testmetoderne er – sĂ„ vidt jeg har forstĂ„et – behĂŠftet med en stor usikkerhed. Det er WHO vist ogsĂ„.

Heldigvis er der mange, der er i gang med at finde medicin til os.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x