3
apr
Seneste opdatering: 4/4-20 kl. 0050
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Politik er kunsten at komme for sent til samtiden

Det er en slags mærkedag, at det ord journalisten Julia Caesar opfandt i en kronik her på bloggen i 2013 (Söndagskrönika: Sverige är fredsskadat) nu er nået helt frem til mere respektable og ukontroversielle publikationer.

Det tog kun syv år, hvilket er ret hurtigt, da jeg normalt regner med at “de progressive” er tyve år parallelforskudt bagud i forhold til virkeligheden og nutiden. Tænk bare på, hvordan SF var 50 år om at godtage NATO, og først gjorde da det havde mistet sit egentlige formål.

Sandheden er måske nyttig, men sjældent for den der siger den

Med den fart tingene har på i politik, vil jeg være 98 når nogen siger: “Han havde jo fuldstændig ret i 2001.” Demokrati er langsommeligt, men det må også tiltrække meget langsomme  mennesker for at blive langsomt. Hvis sandheden er nyttig, er det for andre end den, der siger den. Det betaler sig ikke at være hurtig, for politik er kunsten at komme for sent til samtiden.

‘Progressive’ svenskere som tv-sofaernes yndling Göran Greider kan da heller ikke lide ordet “fredsskadet”, men ‘progressive’ kan sjældent lide ord, der beskriver virkeligheden, de er mere til lyrik og eufemismer. De har i Sverige længe kæmpet en tabt kamp mod det grimme ord ‘masseindvandring.’ Greider burde have vænnet sig til at tabe til virkeligheden, men det har han ikke.

Elisabeth Åsbrinks artikel er  online på dansk: Svenskerne er fredsskadede

Kan være jeg selv er langsomt opfattende, men jeg forstår simpelthen ikke Greiders indvending. Er det 200 års  historisk fred, der mest skyldtes at Sverige lå for langt ude i Europas periferi,  han  kalder  “progressive fredstraditioner?” Og  hvordan  kommer  autoritetstro  ind  billedet?


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

28
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
18 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
15 Comment authors
HimmelblåNiels HenriksenDen NervøseRoarT. Snorrason Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Når det går galt i Sverige, så vil Covid 19 få skylden, selvom enhver ædruelig kan se at det er indvandringen!

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Ifølge RokokoPosten så er de allerede i gang – det er bare tonen, den er gal med 😂

https://rokokoposten.dk/2020/04/02/svenske-forskere-coronavirus-er-meget-tonefoelsom/

Hjelmer
Guest
Hjelmer

“progressive fredstraditioner?”

Udtrykket skal nok ses som venstrefløjens forsøg på at tage ejerskabet over nævnte 200 års fred.

Andre steder omskriver man også historien som når det f.eks. hævdes, at EU har skabt fred i Europa efter 2. Verdenskrig.

Den Nervøse
Guest
Den Nervøse

Måske NATO har haft betydning! Og til venstrefløjens store ærgrelse så har både Margaret Thatcher og Ronald Reagan haft den helt afgørende indflydelse!
Hvis EU ikke havde været så politisk grådige så havde vi haft et frihandelsområde i EF, og de havde faktisk været fint! Men EU er blevet erobret af planøkonomer og stormagtsdrømme! Helt galt gik det da EU begyndte at blande sig i flygtninge indvandrepolitikken!

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Ja, endda samtidigt med at disse tåbenaive, uvidende og groft uansvarlige fjolser ghm. har haft supertravlt med at importere de næste religiøse og kulturelle konflikter i enorme mængder for hundredevis af år fremover – uden nogensinde at have haft bare skyggen af et demokratisk mandat til det, have overvejet de meget alvorlige og samfundsnedbrydende konsekvenser til trods for de mange tegn herpå eller på noget tidspunkt have lyttet til deres “egne” befolkningers protester og dybe bekymringer angående dette gigantiske sociale vanvidseksperiment.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

De har nu endda på EU-museet ghm. slået 1. og 2. verdenskrig sammen og refererer til denne periode som “Den store europæiske Borgerkrig (!!!)” 🙄

Det er sgu da historieforfalskning på et helt nyt plan 😲

sussebassa
Guest
sussebassa

Jeg skrev det samme for ti år siden her. Uten krig i eget land på 200 år gjør noe med selvtilliten, som viste seg tydelig ikke var en fordel, under WW2..bla deres samarbeidet med naziene som forlenget krigen.. og nå som ikke er en fordel ifht coronaviruset. Igjen velger Sverige sin egen metod som resten av verden ifrågesettar..WHO restriksjoner blir avvist..så hva vet svenskena som resten av verden ikke vet..jo de føler seg igjen Uovertruffna..i sine val..best i verden. Nå får de..for de en helt uforståelig straff..hvordan kan dette skje med oss..de uovervinnelige.. Igjen er det zosserna som gjør at… Read more »

Knud Madsen
Guest
Knud Madsen

Kloge ord, Sussebassa! 🙂

Roar
Guest
Roar

“Nå får de..for de en helt uforståelig straff..hvordan kan dette skje med oss..de uovervinnelige..
Igjen er det zosserna som gjør at nabolandene må beskytte seg imot de.”

Norsk pietistisk ræsonnement, Dorthi.

Spørger du aldrig dig selv, hvorfor du poster så meget had, og har du mon fattet, hvor meget de norske sossers handlemåde efter Breivik har skadet islamkritikere i hele Vesten? Breiviik er jo sindssyg, men hans syge forbrydelse blev brugt politisk til at markedsføre sossernes illusion om Norge.

sussebassa
Guest
sussebassa

Ikke opptatt av å diskutera person men sak/fakta.
Burde du også.

Roar
Guest
Roar

Det er det, jeg gør, men du har vel travlt med at muge ud i stalden og ser ikke lyset for bare møg.

Roar
Guest
Roar

Sorry, this comment no longer possible to edit..Roar snapmail@gmail.com

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Nu begynder den barske virkelighed for alvor at vise sig i Stockholm 😢 – måske burde Danmark tilbyde sin hjælp i en fart? https://sverigesradio.se/artikel/7445616 Personer nekas intensivvård: “Fler kommer dö” 1:59 min Publicerat fredag 3 april kl 17.21 Flera läkare som P3 Nyheter varit i kontakt med vittnar om att personer i Stockholm som annars hade haft bra förutsättningar att överleva coronaviruset nu nekas intensivvård. – Vi är nära att nå taket för hur mycket vård vi kan ge. Folk kommer att dö som annars kanske hade kunnat överleva om de fick adekvat vård, säger Johan Styrud som är ledamot… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Det er forfærdeligt og gør mig ondt. Stakkels Sverige.

sussebassa
Guest
sussebassa

Løfven/regjeringen vil nå ha mere makt og uteslutta riksdagen helt..blir enklere slik sejer han.
Vi andre med vettet enda ibehold ser klart faren..
Sverige det nye DDR med Løfven som enehersker..hans drøm og vårt mareritt..i tillegg til corona..
Det rekker nå.

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Skam dig.

nobody
Guest
nobody

Svenskarna betalar for mycket skatt!

10% skatt skall vi betala intet mer!

Motivering:

1. Bad health care when we rely need it.
2. Bad support when we get unemployed.
3. Bad pensions…

Vad far vi for vara skattepengar? Mer flyktingar?

I want my money back. I want accountable people to be accountable. I want deceivers (politicians and experts) to spend their time in prison (preferable in a Swedish long lease of Siberia).

“Max Manus”: https://www.youtube.com/watch?v=hY4hNGjUrjc

Jari Norvanto
Guest
Jari Norvanto

Förintelseöverlevaren Georg Klein, som blev framstående forskare inom tumörbiologi i Stockholm, är den förste jag hörde omtala svenskarna som ‘fredsskadade’ i en bok för många år sen.
Och psykiatern David Eberhard skrev en hel bok om den svenska ‘trygghetsnarkomanin’.

Nielsen
Guest
Nielsen

Nej det betaler sig hverken at være hurtig eller at udvise rettidig omhu,når man lever af at begå tyveri.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

To dræbt og syv sårede i knivangreb i Frankrig

Flere personer er lørdag morgen omkommet efter en mand gik til angreb med en kniv i fransk by

Lørdag d. 4. apr. 2020 – kl. 14:00

https://ekstrabladet.dk/112/to-draebt-og-syv-saarede-i-knivangreb-i-frankrig/8079601

To personer har mistet livet, mens yderligere syv personer er såret, efter en mand lørdag morgen gik amok med en kniv i den fransk by Romans-sur-Isère, der ligger syd for Lyon.

Det skriver fransk AFP ifølge Le Monde.

Angrebet skete inden i og foran en forretning i byen.

T. Snorrason
Guest
T. Snorrason

“Fredsskadede” må vel snarere betegnes som semantisk vrøvl af den slags som feks. DDR excellerede i
“I kamp for freden” osv.
Hvad der snarere har ramt Sverige i højeste grad, men også mange andre lande i større eller mindre grad, er ny-marxisme, hvor man kontrollerer sproget og ordenes diverse definitioner, ganske som i bøgerne “1984” og “Kammerat Napoleon”.
På den måde smadrer man automatisk “det borgerlige” samfund for at skabe et utopia, men da præmisserne er falske, bliver resultaterne derefter, rene Lysenko-ulykker.

River
Guest
River

Covid19 min bare.
https://youtu.be/KGGd7-vvd9Y

Hr. Snusk
Guest
Hr. Snusk

Takker. Det var meget interessant at lytte til den læge. En anden læge i Tyskland fortalte, at de slet ikke kan teste for Covid-19 specifikt, men kun for Coronavira generelt, hvilket betyder, at testresultaterne ikke fortæller noget som helst om Covid-19. Hvis disse to lægers udsagn er korrekte (eller blot den ene af dem), så er hele massehysteriet reelt baseret på noget nær total uvidenhed. Og det ser det virkelig også ud til. Dermed ikke sagt, at der ikke er en modbydelig virus i omløb, men vi aner intet om hvor udbredt den er, hvor smitsom den er, eller hvor… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Ja, foreløbig hersker der stor uvidenhed om så at sige alt vedr. denne virus og testning af den. Det er jo fx ikke en naturlov, at man kan udvikle immunitet i mod den, og testmetoderne er – så vidt jeg har forstået – behæftet med en stor usikkerhed. Det er WHO vist også.

Heldigvis er der mange, der er i gang med at finde medicin til os.