13
apr
Seneste opdatering: 13/4-20 kl. 1932
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

How Sweden and Denmark represent opposite Scandinavian COVID-19 responses

Tino Sanandaji medvirker og DN skribenten Lena Andersson, der altid har forekommet mig noget af en tungetaler, men det er sÄdan man kvalificerer sig til at ytre sig offentligt i Sverige. Et par amerikanere i Skandinavien.  PBS News Hour

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

28 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
4 years ago

Folk ser EU ud fra deres egen snĂŠvre synspunkt. De kan flyve pĂ„ ferie uden at vise pas, spare valuta-gebyret eller kĂžre over grĂŠnsen for at handle lidt billigere ind. De indser ikke at det “i det store billede” koster langt mere end de kan spare og transaktionerne inden for EU er sĂ„ enorme at folk ikke engang fatter belĂžbenes stĂžrrelse, hvilket giver plads til korruption og svindel i et omfang der er ubegribeligt. Eksempelvis er EU budget ikke blevet godkendt af EUÂŽs egen eksterne revision de sidste 25 Ă„r. En skandale der ikke ville blive accepteret i en national… Read more »

guest
guest
4 years ago
Reply to  Santor

EU-Kommissionen vil under coronakrisen ‘mobilisere’ 100 milliarder euro til finansiering af en ordning for korttidsarbejde. Plus hundreder andre milliarder euro til diverse klatgĂŠld under krisen. Lur mig om ikke de fleste moneter ender i lommerne pĂ„ Mafiaen og EUrokraterne; ingen kan mere se forskel pĂ„ dem. I Bruxelles sidder over 60.000 luddovne papirnussere og fiser den af. Hvad de ikke stjĂŠler, hĂŠldes i kloaken af over 700 ligesĂ„ overflĂždige ‘parlamentarikere’. Ingen har efterhĂ„nden den mindste respekt for det europĂŠiske kleptokrati, styret af gnomerne i Frankfurt og Paris.
Gott strafe Deutschland und Frankreich.

guest
guest
4 years ago

‘Nationalismen’ har altid vĂŠret der. Hvad EU vil, er at opgradere nationalistiske fĂžlelser til kun at omfatte det forenede EU omrĂ„de; sĂ„ledes at dit hjerte kun banker for det blĂ„ flag med de urinfarvede lus i en storcirkel. Medlemsstaterne skal lade sig reducere til ‘landsdele’ i et genopvĂŠkket ‘Frankerrige’ fra 800-tallet. Dette rige var skabt med fransk-tysk dominans – akkurat som det nuvĂŠrende EU. Vi skal lĂŠre at rĂ„be “sieg hEUl” til en fransk-tysk imperator og ikke andre.

Hjelmer
Hjelmer
4 years ago
Reply to  guest

“Vi skal lĂŠre at rĂ„be “sieg hEUl” til en fransk-tysk imperator og ikke andre”

Det kan jeg nok ikke lÊre. Jeg er nemlig sÄ dum, sÄ dum, hvilket en hel del andre mennesker vil give mig ret i.

Knud Madsen
Knud Madsen
4 years ago
Reply to  Hjelmer

Jeg ser mig heller ikke i stand til at lére det! 🙂

Nielsen
Nielsen
4 years ago
Reply to  guest

@ Hjelmer
Wir heule ebendwo. Dass nEUropa ist gegen europÀisher volker,nie mit.

m v jensen
m v jensen
4 years ago

MĂ„ jeg ikke have lov til at sige tak til blogejeren for et fantastisk arbejde og for alle de mange gode kulturelle tips der er faldet af her – tak. Hvis du fĂ„r lyst til en pilsner avec frokost i det grĂžnne vestlige NordsjĂŠlland, behĂžver du bare at spĂžrge 🙂 mvh.

Margrethe
Margrethe
4 years ago

Skyderi og to dĂžde i Stockholm. De skal vist til at blive “nationalister” i en fart, hvis bare lidt skal reddes ud af branden.

https://www.youtube.com/watch?v=iaxAnleX_UM

HurraForNasjonalisme
HurraForNasjonalisme
4 years ago

Nasjonalisme er nÄ det eneste som kan redde livene vÄre. Det er utrolig Ä se folk prÞve Ä vri ordet nasjonalisme til noe negativt. Nasjonalisme er noe av det vakreste vi har. Det er 100% positivt. Og legg merke til at ingen reagerer pÄ afrikanske nasjonalister, det er helt i orden. Men Gud hjelpe deg hvis du har hvit hud og elsker landet ditt og folket ditt. Da er du plutselig verre enn satan. Jeg har hvit hud og jeg elsker landet mitt. Hvis noen har problemer med det, sÄ er det deres problem. Ikke mitt.

Niels Henriksen
Niels Henriksen
4 years ago

Ny svensk morgenradio-kanal – uden PK-filter!

https://mailchi.mp/detfriasverige/det-hr-gick-ver-frvntan

TOM
TOM
4 years ago

Til alle. Jeg gÞr opmÊrksom pÄ, at ordet nationalisme bruges forskelligt. Steen Raaschou har formodentlig sÄ udviklet et sprog og kulturel viden, at han bruger ordet korrekt pÄ dansk. Hvorimod Kim MÞller, Uriasposten konsekvent bruger ordet forkert. Dette bliver ikke nemmere af, at indholdet ogsÄ kan vÊre tricky pÄ andre sprog. Jeg anbefaler ordbÞger.

Dingdong
Dingdong
4 years ago

Nu venter hele verden sÄ bare pÄ at blive chippet nÄ nej vaccineret, og med 5g begynder det hele at rulle ingen grund til bekymring.

TOM
TOM
4 years ago

Til Poul. Vi er enige i det meste, dog betragter jeg kommentarerne som om ikke nĂždvendige sĂ„ dog et incitament for blogejerne, og folk betaler vel ogsĂ„ for at kunne fremkomme med deres mening. For mig er Uriasposten uudholdelig at lĂŠse og har det ene ben solidt plantet i fascismen. Snaphanen og Uriasposten snobber dog begge nedad til det publikum, de har, hvorved der opstĂ„r en indforstĂ„et klubstemning, hvor egentlig diskussion er uĂžnsket. Man har i egen forestilling “gennemskuet” det hele og har ingen Ăžnsker om, at der bliver rokket ved det. NĂ„r blogejeren priser sin barndoms gade og roser… Read more »

Styrmand
Styrmand
4 years ago
Reply to  TOM

TOM

At sammenligne Hans Rustads bondske “analyser” af danske forhold med Rokokoposten er en alt for elskvĂŠrdig underdrivelse. Rokokoposten er elegant, vidende og begavet.

Poul
Poul
4 years ago

Til steen, kim mĂžller, og alle andre bloggere som sikkert ikke lĂŠser dette: Jeg har siddet og kigget lidt rundt pĂ„ hĂžjreflĂžjens blogs igen her til aften, og det slĂ„r mig hvergang at de her anonyme kommentarfelter simpelthen er det stĂžrste benspĂŠnd danske hĂžjreflĂžjsbloggere laver for sig selv. Jeg forstĂ„r virkelig ikke hvorfor i har stadig har dem? Er det for at blive bekrĂŠftet i at det i laver bliver lĂŠst, eller hvad er pointen med at have socialklasse 5 til at sidde og diskutere 5G strĂ„ling og jĂžde-teorier og alt muligt andet komplet ligegyldigt under hvert indlĂŠg? Hvis jeg… Read more »

Hjelmer
Hjelmer
4 years ago
Reply to  Poul

“ville jeg tro at siderne var oprettet og drevet af staten som en trykventil for hĂžjreflĂžjens ĂŠldre vrede mĂŠnd”

Den slags ytringer plejer vanen tro at give en hel stime nedadvendte tomler.

Poul
Poul
4 years ago
Reply to  Hjelmer

Ja hĂžjreflĂžjens stĂŠrke mĂŠnd pĂ„ internettet er ofte nogle sarte mimoser nĂ„r de bliver bedt om at stĂ„ foran et spejl og forholde sig til hvad de ser, noget de iĂžvrigt har tilfĂŠlles med venstreflĂžjens ditto. VenstreflĂžjens ekkokamre rĂ„ber pĂ„ revolution, hĂžjreflĂžjens rĂ„ber pĂ„ holger danske. Begge dele kan oversĂŠttes til mor for en meget stor del af dem. Jeg er iĂžvrigt ret ligeglad med likes, det er en absurd funktion bĂ„de her og pĂ„ facebook/twitter som kun er designet til at ensrette folk. Den sigter direkte pĂ„ menneskers trang til social accept, og fĂ„r dem til at undlade at… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Poul

Jeg tror generelt lÊsere, og lÊsende blandt de der ikke ser pÄ hjemmesiden Snaphanen, og kommentatorer her og andre steder ved og erkender, at det er hjemmesiderne og posterne folk vÊgter og ikke anonyme eller eksempelvis mine kommentarer.
Jeg finder Poul undervurderer lÊsere. Generelt. ForstÄ mig venligst ret.

Fjernede Niels Henriksens navn og tilhĂžrende e-mail fĂžr jeg satte egne data ind.

Poul
Poul
4 years ago
Reply to  Peter Buch

Jeg vil lige understrege at jeg ikke taler om de normalt fungerende mennesker der ogsĂ„ kommenterer herinde, hvis det kun var disse kommentarfeltet bestod af var der ingen problemer. Men det er bare ikke rigtigt dem der tegner billedet af hĂžjreflĂžjens medier og fĂ„r hr og fru danmark til at undgĂ„ disse sider som pest vel, om det sĂ„ er fair eller ej. Er du i tvivl om hvad jeg mener sĂ„ kig pĂ„ “off-topic” siden pĂ„ uriasposten, det er en galeanstalt og ikke sjĂŠldent flyder de over til sider som denne. Men det mĂ„ blog ejerne jo selv om,… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Poul

Jeg tror stadigvÊk det er 1. For fÄ der egentlig ser pÄ hjemmesiderne, og 2. For ytringsfrihedens bedste er der enten konstant redaktionel overvÄgning/kunstig intelligens app. der endnu ikke er klar, eller- man mÄ leve med hr. MÞllers linje:
Direkte trusler samt ytringer politiet beder fjernet bliver det.
Resten fÄr lov at stÄ.
Uanset hvilket vanvid ytringerne kan indeholde.

Fjernede Jan Ulrik Friis navn og tilhĂžrende e-mail adresse fĂžr jeg satte egne data ind.

PoulErAraber
PoulErAraber
4 years ago
Reply to  Poul

Reis tilbake til Ăžrkenen du Poul. Du har ingenting her Ă„ gjĂžre. Kom deg for helvete ut av Skandinavia, din jĂŠvla Quisling! Sitter her og gjĂžr deg til og prater som om du vet noe om noe. Du prater ned til folk. Hvem har utnevnt deg til kongen av internett? Patetisk avskum.

Poul
Poul
4 years ago
Reply to  PoulErAraber

Haha der var vist en der fĂžlte sig truffet helt deroppe i norges land, men tak for at bekrĂŠfte at i ikke kun er et dansk problem.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Poul

OpnĂ„ede da det stadig var muligt at kommentere uden Facebook, eller andet jeg ikke har, venlig mail fra Uffe Ellemann. Der var dengang i jp.dk, b.dk pol.dk et par gode udvekslinger dengang blandt andet med en nn petersen. Men det er nu engang sĂ„dan at mange ikke vil stĂ„ frem med deres navn. NĂ„r man som jeg har vĂŠret lejlighedsvis kommentator og med sĂ„ lĂŠnge, der blev sendt fysiske breve afsted for at himle op om det ene og det andet, vil et stop for kommentering vĂŠre endnu et nederlag for pressefriheden. Men folk som jeg er sjĂŠldent en trussel… Read more »

Nei
Nei
4 years ago
Reply to  Poul

Folk mĂ„ fĂ„ si det de vil si. Og hvis noen har problemer med det, sĂ„ kan de dra til helvete. Vi skandinaviere er sĂ„ siviliserte at jeg blir kvalm. Hele tiden dette maset om Ă„ ikke si ting pĂ„ feil sted og man mĂ„ passe pĂ„ hva man sier og bla bla bla. Det er hippiene og venstreekstremistene som bĂžr passe seg. De ligger jĂŠvlig tynt ann nĂ„. OgsĂ„ klarer du Ă„ klemme ut dette; “trykventil for hĂžjreflĂžjens ĂŠldre vrede mĂŠnd”. Akkurat ja, menn. Eldre menn. Eldre sinte hvite menn! Dette hatet mot menn har gĂ„tt altfor langt. Bestandig… Read more »

PoulKnullerKameler
PoulKnullerKameler
4 years ago
Reply to  Poul

Har du spurt deg selv om hvorfor eldre hvite menn er sinte Poul? SpĂžr deg selv, hvorfor er de eldre hvite mennene som bygget hele den vestlige sivilisasjonen sĂ„ sinte? Kan det ha noe Ă„ gjĂžre med at alt de har bygget, alt de har slitt for, nĂ„ blir knust av folk som aldri skulle ha vĂŠrt her? Mener du det er feil, vi har ikke lov til Ă„ bli sinte nĂ„r alt vi har jobbet for knuses foran oss? Vi har ikke lov til Ă„ bli sinte nĂ„r vĂ„re barn blir fratatt sin fremtid? Fortell meg Poul, nĂ„r har… Read more »

Hans
Hans
4 years ago
Reply to  Poul

Kom tilbake nĂ„r datteren din har blitt voldtatt i en grĂžft av 25 arabere Poul. Kom tilbake nĂ„r datteren din har blitt voldtatt, bilen din har blitt satt fyr pĂ„ og du har blitt frastjĂ„let alt du har. Da er jeg interessert i hĂžre hva du har Ă„ si om sinte menn. Frem til det skjer, sĂ„ kan du lukke det anuset du kaller en munn og dra til helvete. Du liker ikke at folk prater. Jeg liker ikke at 14 Ă„ringer blir gruppevoldtatt, jeg liker ikke bilbranner, jeg liker ikke tjuveri. Jeg liker ikke at vĂ„r egen regjering lyver… Read more »

Poul
Poul
4 years ago
Reply to  Hans

SÄ gÞr dog noget ved det istedet for at brokke dig pÄ internettet hans. Du har jo slet ikke fattet pointen, men det var jo ogsÄ min pointe.. I taler kun til jer selv, selv nÄr i taler til andre.

28
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x