13
apr
Seneste opdatering: 13/4-20 kl. 1932
28 kommentarer - Tryk for at kommentere!

How Sweden and Denmark represent opposite Scandinavian COVID-19 responses

Tino Sanandaji medvirker og DN skribenten Lena Andersson, der altid har forekommet mig noget af en tungetaler, men det er sådan man kvalificerer sig til at ytre sig offentligt i Sverige. Et par amerikanere i Skandinavien.  PBS News Hour


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

28
Deltag i debatten...

avatar
10 Comment threads
18 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
18 Comment authors
StyrmandTOMHansPoulKnullerKamelerPoulErAraber Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Santor
Guest
Santor

Folk ser EU ud fra deres egen snævre synspunkt. De kan flyve på ferie uden at vise pas, spare valuta-gebyret eller køre over grænsen for at handle lidt billigere ind. De indser ikke at det “i det store billede” koster langt mere end de kan spare og transaktionerne inden for EU er så enorme at folk ikke engang fatter beløbenes størrelse, hvilket giver plads til korruption og svindel i et omfang der er ubegribeligt. Eksempelvis er EU budget ikke blevet godkendt af EU´s egen eksterne revision de sidste 25 år. En skandale der ikke ville blive accepteret i en national… Read more »

guest
Guest
guest

EU-Kommissionen vil under coronakrisen ‘mobilisere’ 100 milliarder euro til finansiering af en ordning for korttidsarbejde. Plus hundreder andre milliarder euro til diverse klatgæld under krisen. Lur mig om ikke de fleste moneter ender i lommerne på Mafiaen og EUrokraterne; ingen kan mere se forskel på dem. I Bruxelles sidder over 60.000 luddovne papirnussere og fiser den af. Hvad de ikke stjæler, hældes i kloaken af over 700 ligeså overflødige ‘parlamentarikere’. Ingen har efterhånden den mindste respekt for det europæiske kleptokrati, styret af gnomerne i Frankfurt og Paris.
Gott strafe Deutschland und Frankreich.

guest
Guest
guest

‘Nationalismen’ har altid været der. Hvad EU vil, er at opgradere nationalistiske følelser til kun at omfatte det forenede EU område; således at dit hjerte kun banker for det blå flag med de urinfarvede lus i en storcirkel. Medlemsstaterne skal lade sig reducere til ‘landsdele’ i et genopvækket ‘Frankerrige’ fra 800-tallet. Dette rige var skabt med fransk-tysk dominans – akkurat som det nuværende EU. Vi skal lære at råbe “sieg hEUl” til en fransk-tysk imperator og ikke andre.

Hjelmer
Guest
Hjelmer

“Vi skal lære at råbe “sieg hEUl” til en fransk-tysk imperator og ikke andre”

Det kan jeg nok ikke lære. Jeg er nemlig så dum, så dum, hvilket en hel del andre mennesker vil give mig ret i.

Knud Madsen
Guest
Knud Madsen

Jeg ser mig heller ikke i stand til at lære det! 🙂

Nielsen
Guest
Nielsen

@ Hjelmer
Wir heule ebendwo. Dass nEUropa ist gegen europäisher volker,nie mit.

m v jensen
Guest
m v jensen

Må jeg ikke have lov til at sige tak til blogejeren for et fantastisk arbejde og for alle de mange gode kulturelle tips der er faldet af her – tak. Hvis du får lyst til en pilsner avec frokost i det grønne vestlige Nordsjælland, behøver du bare at spørge 🙂 mvh.

Margrethe
Guest
Margrethe

Skyderi og to døde i Stockholm. De skal vist til at blive “nationalister” i en fart, hvis bare lidt skal reddes ud af branden.

https://www.youtube.com/watch?v=iaxAnleX_UM

HurraForNasjonalisme
Guest
HurraForNasjonalisme

Nasjonalisme er nå det eneste som kan redde livene våre. Det er utrolig å se folk prøve å vri ordet nasjonalisme til noe negativt. Nasjonalisme er noe av det vakreste vi har. Det er 100% positivt. Og legg merke til at ingen reagerer på afrikanske nasjonalister, det er helt i orden. Men Gud hjelpe deg hvis du har hvit hud og elsker landet ditt og folket ditt. Da er du plutselig verre enn satan. Jeg har hvit hud og jeg elsker landet mitt. Hvis noen har problemer med det, så er det deres problem. Ikke mitt.

Niels Henriksen
Guest
Niels Henriksen

Ny svensk morgenradio-kanal – uden PK-filter!

https://mailchi.mp/detfriasverige/det-hr-gick-ver-frvntan

Niels Henriksen
Guest
TOM
Guest
TOM

Til alle. Jeg gør opmærksom på, at ordet nationalisme bruges forskelligt. Steen Raaschou har formodentlig så udviklet et sprog og kulturel viden, at han bruger ordet korrekt på dansk. Hvorimod Kim Møller, Uriasposten konsekvent bruger ordet forkert. Dette bliver ikke nemmere af, at indholdet også kan være tricky på andre sprog. Jeg anbefaler ordbøger.

Dingdong
Guest
Dingdong

Nu venter hele verden så bare på at blive chippet nå nej vaccineret, og med 5g begynder det hele at rulle ingen grund til bekymring.

TOM
Guest
TOM

Til Poul. Vi er enige i det meste, dog betragter jeg kommentarerne som om ikke nødvendige så dog et incitament for blogejerne, og folk betaler vel også for at kunne fremkomme med deres mening. For mig er Uriasposten uudholdelig at læse og har det ene ben solidt plantet i fascismen. Snaphanen og Uriasposten snobber dog begge nedad til det publikum, de har, hvorved der opstår en indforstået klubstemning, hvor egentlig diskussion er uønsket. Man har i egen forestilling “gennemskuet” det hele og har ingen ønsker om, at der bliver rokket ved det. Når blogejeren priser sin barndoms gade og roser… Read more »

Styrmand
Guest
Styrmand

TOM

At sammenligne Hans Rustads bondske “analyser” af danske forhold med Rokokoposten er en alt for elskværdig underdrivelse. Rokokoposten er elegant, vidende og begavet.

Poul
Guest
Poul

Til steen, kim møller, og alle andre bloggere som sikkert ikke læser dette: Jeg har siddet og kigget lidt rundt på højrefløjens blogs igen her til aften, og det slår mig hvergang at de her anonyme kommentarfelter simpelthen er det største benspænd danske højrefløjsbloggere laver for sig selv. Jeg forstår virkelig ikke hvorfor i har stadig har dem? Er det for at blive bekræftet i at det i laver bliver læst, eller hvad er pointen med at have socialklasse 5 til at sidde og diskutere 5G stråling og jøde-teorier og alt muligt andet komplet ligegyldigt under hvert indlæg? Hvis jeg… Read more »

Hjelmer
Guest
Hjelmer

“ville jeg tro at siderne var oprettet og drevet af staten som en trykventil for højrefløjens ældre vrede mænd”

Den slags ytringer plejer vanen tro at give en hel stime nedadvendte tomler.

Poul
Guest
Poul

Ja højrefløjens stærke mænd på internettet er ofte nogle sarte mimoser når de bliver bedt om at stå foran et spejl og forholde sig til hvad de ser, noget de iøvrigt har tilfælles med venstrefløjens ditto. Venstrefløjens ekkokamre råber på revolution, højrefløjens råber på holger danske. Begge dele kan oversættes til mor for en meget stor del af dem. Jeg er iøvrigt ret ligeglad med likes, det er en absurd funktion både her og på facebook/twitter som kun er designet til at ensrette folk. Den sigter direkte på menneskers trang til social accept, og får dem til at undlade at… Read more »

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Jeg tror generelt læsere, og læsende blandt de der ikke ser på hjemmesiden Snaphanen, og kommentatorer her og andre steder ved og erkender, at det er hjemmesiderne og posterne folk vægter og ikke anonyme eller eksempelvis mine kommentarer.
Jeg finder Poul undervurderer læsere. Generelt. Forstå mig venligst ret.

Fjernede Niels Henriksens navn og tilhørende e-mail før jeg satte egne data ind.

Poul
Guest
Poul

Jeg vil lige understrege at jeg ikke taler om de normalt fungerende mennesker der også kommenterer herinde, hvis det kun var disse kommentarfeltet bestod af var der ingen problemer. Men det er bare ikke rigtigt dem der tegner billedet af højrefløjens medier og får hr og fru danmark til at undgå disse sider som pest vel, om det så er fair eller ej. Er du i tvivl om hvad jeg mener så kig på “off-topic” siden på uriasposten, det er en galeanstalt og ikke sjældent flyder de over til sider som denne. Men det må blog ejerne jo selv om,… Read more »

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Jeg tror stadigvæk det er 1. For få der egentlig ser på hjemmesiderne, og 2. For ytringsfrihedens bedste er der enten konstant redaktionel overvågning/kunstig intelligens app. der endnu ikke er klar, eller- man må leve med hr. Møllers linje:
Direkte trusler samt ytringer politiet beder fjernet bliver det.
Resten får lov at stå.
Uanset hvilket vanvid ytringerne kan indeholde.

Fjernede Jan Ulrik Friis navn og tilhørende e-mail adresse før jeg satte egne data ind.

PoulErAraber
Guest
PoulErAraber

Reis tilbake til ørkenen du Poul. Du har ingenting her å gjøre. Kom deg for helvete ut av Skandinavia, din jævla Quisling! Sitter her og gjør deg til og prater som om du vet noe om noe. Du prater ned til folk. Hvem har utnevnt deg til kongen av internett? Patetisk avskum.

Poul
Guest
Poul

Haha der var vist en der følte sig truffet helt deroppe i norges land, men tak for at bekræfte at i ikke kun er et dansk problem.

Peter Buch
Guest
Peter Buch

Opnåede da det stadig var muligt at kommentere uden Facebook, eller andet jeg ikke har, venlig mail fra Uffe Ellemann. Der var dengang i jp.dk, b.dk pol.dk et par gode udvekslinger dengang blandt andet med en nn petersen. Men det er nu engang sådan at mange ikke vil stå frem med deres navn. Når man som jeg har været lejlighedsvis kommentator og med så længe, der blev sendt fysiske breve afsted for at himle op om det ene og det andet, vil et stop for kommentering være endnu et nederlag for pressefriheden. Men folk som jeg er sjældent en trussel… Read more »

Nei
Guest
Nei

Folk må få si det de vil si. Og hvis noen har problemer med det, så kan de dra til helvete. Vi skandinaviere er så siviliserte at jeg blir kvalm. Hele tiden dette maset om å ikke si ting på feil sted og man må passe på hva man sier og bla bla bla. Det er hippiene og venstreekstremistene som bør passe seg. De ligger jævlig tynt ann nå. Også klarer du å klemme ut dette; “trykventil for højrefløjens ældre vrede mænd”. Akkurat ja, menn. Eldre menn. Eldre sinte hvite menn! Dette hatet mot menn har gått altfor langt. Bestandig… Read more »

PoulKnullerKameler
Guest
PoulKnullerKameler

Har du spurt deg selv om hvorfor eldre hvite menn er sinte Poul? Spør deg selv, hvorfor er de eldre hvite mennene som bygget hele den vestlige sivilisasjonen så sinte? Kan det ha noe å gjøre med at alt de har bygget, alt de har slitt for, nå blir knust av folk som aldri skulle ha vært her? Mener du det er feil, vi har ikke lov til å bli sinte når alt vi har jobbet for knuses foran oss? Vi har ikke lov til å bli sinte når våre barn blir fratatt sin fremtid? Fortell meg Poul, når har… Read more »

Hans
Guest
Hans

Kom tilbake når datteren din har blitt voldtatt i en grøft av 25 arabere Poul. Kom tilbake når datteren din har blitt voldtatt, bilen din har blitt satt fyr på og du har blitt frastjålet alt du har. Da er jeg interessert i høre hva du har å si om sinte menn. Frem til det skjer, så kan du lukke det anuset du kaller en munn og dra til helvete. Du liker ikke at folk prater. Jeg liker ikke at 14 åringer blir gruppevoldtatt, jeg liker ikke bilbranner, jeg liker ikke tjuveri. Jeg liker ikke at vår egen regjering lyver… Read more »

Poul
Guest
Poul

Så gør dog noget ved det istedet for at brokke dig på internettet hans. Du har jo slet ikke fattet pointen, men det var jo også min pointe.. I taler kun til jer selv, selv når i taler til andre.