16
apr
Seneste opdatering: 17/4-20 kl. 1318
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tekst og mobilfoto © Henrik M. Jensen

Og så taler vi ikke om den kommunistiske politistat

Hvem der for nylig anbragte et mundbind på havfruen, skal jeg ikke kunne sige, men mundbindet er om noget blevet symbolet for den tid, vi lige nu gennemlever. Og at den lille havfrue beskytter sig mod smitte, er ikke så mærkeligt i betragtning af de mange kinesiske turister, der normalt flokkes omkring hende.

I 2009 blev hun i forbindelse med verdensudstillingen sendt helt over til Shanghai. Denne tåbelige idé, der i et halvt år berøvede turisterne i København muligheden for at se byens vartegn, kom fra den smarte modearkitekt Bjarke Ingels, der vel håbede på at få nogle opgaver på det boomende kinesiske byggemarked. Så pyt være med, at de færreste kinesere opdagede, at det var originalen og ikke en kopi, og pyt være med de mange skuffede turister, der gik forgæves i København.

Leflen for Kina

Men denne leflen for et af verdens værste politistater er desværre typisk for tiden. Forretningsfolk, mediefolk og politikere står nærmest i kø for at “please” et kommunistisk parti, der har haft magten i 70 år uden at afholde et eneste reelt valg. Og som mishandler de nationale mindretal og optræder med stigende aggressivitet over for deres naboer.

Og som gør alt, hvad de kan for at undertrykke nyheder, der kan bringe regimet i miskredit – som den om udbruddet af en ny virus i Wuhan. Og hvis nogen selv på den anden side af jordkloden udtrykker en forkert mening, råber regimets vagthunde op, som det skete ifm. Jyllandspostens satiretegning 27.1. af det kinesiske flag.

Synbol på undertrykkelse

Og således er mundbindet gået hen og blevet andet og mere end en beskyttelse mod en virus.

Nu er det også et symbol på dels den kinesiske ledelses knægtelse af ytringsfriheden, som da de lukkede munden på lægen Li Wenliang, dels verdensamfundets manglende vilje til at placere ansvaret for elendigheden, hvor den hører hjemme. Og manglende vilje til at forlange i det mindste en undskyldning fra den inkompetente ledelse i Beijing for de kolossale skader, de har forvoldt..

Og også herhjemme vil politikere og forretningsfolk gøre meget for at få en bid af det store kinesiske marked – og så taler vi ikke om den kommunistiske politistat.

Som H.C.Andersens lille havfrue, der længtes så meget efter livet på landjorden, at hun gik til havheksen for at få fat i den magiske drik.

“Men mig må du også betale”, sagde heksen. “Du har den dejligste stemme af alle hernede på havets bund (…) men den stemme skal du give mig.”

“Ræk frem din tunge, så skærer jeg den af, i betaling, og du skal få den kraftige drik.”

“Og hun skar tungen af den lille havfrue, som nu var stum, kunne hverken synge eller tale.”

Se også Norsk forsker skaber voldsom debat: ‘Det ligner mere pest end influenza’


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

31
Deltag i debatten...

avatar
9 Comment threads
22 Thread replies
1 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
14 Comment authors
Preben NielsenAllan Gorm LarsensteenAnders BoMargrethe Recent comment authors
  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Peter Buch
Guest
Peter Buch

København blev mere og mere opfyldt af Mennesker, alt som Varmen tog til. Lensmændene var kommen med deres Folk og laa i Kvarter rundt om, de indkaldte Bønder kom i store Flokke til Byen hver Dag, Byen svedte af Forberedelser til Krigen. Saaledes stod Sagerne tilfældigvis — uden stor indre Nødvendighed — hver voksende Sommer bragte i Følge sin Natur Uro og Sammenpakning med sig…
Pest og Sygdom, svarede Axel rask. … Der blæser en Vind af den evige Visnen paa Jorden, af alle Tings Henfald.
https://www.gutenberg.org/files/36942/36942-h/36942-h.htm

Hjelmer
Guest
Hjelmer

“dels verdensamfundets manglende vilje til at placere ansvaret for elendigheden”

Den pågældende virus er elendighed. Ellers er der vel ikke rigtig andet at sætte fingeren på. At produktionen har holdt pause i nogle få uger svarer vel nogenlunde til, at man for få år siden oplevede et stort set lukket land i industriferien i juli.

Alt, der nu behøves er, at alle, som har gået hjemme på fuld løn de seneste uger får at vide, at nu har de holdt fri længe nok for i år.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

Præcis dén dér vinder ikke næste folketingsvalg… 🧐

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Covid-19 har ikke ført til overdødelighed i Danmark. Der dør ikke flere danskere end normalt – og langtfra lige så mange, som det var tilfældet under tidligere influenzaepidemier. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

https://www.berlingske.dk/samfund/stormen-der-aldrig-kom-doedeligheden-i-danmark-er-saa-lille-at-den-naesten

Lad os lige tygge på den, mens vi betaler af på de 500 milliarder, Mor Mette har kastet i grams i den seneste måned.

Ole Madsen
Guest
Ole Madsen

Konklusionen af dette må jo være, at der ikke er grund til at foretage sig noget som helst: “Der dør ikke flere danskere end normalt”. Vi kunne lige så godt lade som ingenting, og lade virus husere som virus jo gør. SARS CoV2 er i virkeligheden en form for fokølelsesvirus, ‘no big deal’. Hvis vi kørte ‘business as usual’, ville situationen i Danmark ikke blive meget værre end situationen i Italien og Spanien. De, der dør, er overvejende ældre pensionister. Det vil sige, at man ville slippe af med en del af ældrebyrden samtidig med at erhvervslivet ville være upåvirket.… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Så skal de fanden edme også sætte pensionsalderen ned. Hvis vi for fremtiden ikke skal regne med at leve til mere end 65-70 år…Så behøver vi heller ikke bekymre os om rygning og druk når nu coronaen tager os.

Himmelblå
Guest
Himmelblå

“Så skal de fanden edme også sætte pensionsalderen ned. Hvis vi for fremtiden ikke skal regne med at leve til mere end 65-70 år…Så behøver vi heller ikke bekymre os om rygning og druk når nu coronaen tager os.”

Denne kommentar er falsk, det er ikke mig, der har skrevet den, men jeg er åbenbart en af dem, der skal straffes.

Hjelmer
Guest
Hjelmer

“ældrebyrden”

Hvad fanden bilder du dig egentlig ind dit øretæveindbydende svin?!

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Konklusionen af dette må jo være, at der ikke er grund til at foretage sig noget som helst: “Der dør ikke flere danskere end normalt”. Vi kunne lige så godt lade som ingenting, og lade virus husere som virus jo gør.

Helt korrekt.

Margrethe
Guest
Margrethe

“Der dør ikke flere danskere end normalt” – nej for indsatsen har virket. Covid er så ekstrem meget mere smitsom end almindelige influenzaer. Hele øvelsen har handlet om ikke at ende som Italien, med et hospitalsvæsen, der brændte sammen. Her kunne patienter ligge mange timer i en ambulance, i en kø af andre ambulancer foran hospitalet og så ligge der og lide druknedøden, når lungers aveoler var brudt ned og sekreter hindrede overførsel af ilt til blodet. Drukne- og kvælningsdøden skulle være noget af den værste måde at komme her fra på. Mange klogeåger har været ud at tale om… Read more »

Himmelblå
Guest
Himmelblå

Godt brølt. Jeg kan betro dig, at en “perker” sosu-assistent frejdigt reklamerer på facebook for en snasket pub, hvor hun angiveligt opholdt sig, efter at landet var blevet lukket ned. Hun var i færd med at spritte coronaen af både indvendig og udvendig, skriver hun. Applaus fra familien, 3.generation og politisk interesseret. I arbejde.

Ole Madsen
Guest
Ole Madsen

Margrethe, du siger: “Og var der ikke sat benhårdt ind over for covid, var det helt sikkert endt i en italiensk flaksehals, hvor adgangen til respiratorerne skulle afgøres ved lodtrækning.” Jeg er enig med dig, men jeg tror ikke Felix Krull er det.

Margrethe
Guest
Margrethe

Sikkert ikke. Men en flue vil være mig mere forstyrrende…

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Hvorfor mon der ikke ligger folk og dør på gangene i Sveriges hospitaler? Sveriges sundhedsvæsen var jo, som Steen så forbilledligt har demonstreret, halvvejs kørt i sænk før Kinapesten brød ud. https://pbs.twimg.com/media/EVztg4ZWoAMY8_j?format=jpg&name=small Enten ved du ikke hvad 500 milliarder er, eller du er ligeglad fordi du er pensionist og ikke skal betale af på den her gæld, eller også ved du ikke hvordan en virus fungerer: såfremt din senildemente hjerne fungerede normalt, ville du huske at hele Danmarks strategi er at sprede infektionsraten over en længere periode – ingen har nogensinde påstået at Danmarks politik på lang sigt ville resultere… Read more »

Felix Krull
Guest
Felix Krull

ti tusind milliarder kroner

Sorry, dollars.

Felix Krull
Guest
Felix Krull

Man kan godt høre at du ikke er skatteyder.

Anders Bo
Guest
Anders Bo

… og mortaliteten er langt under én promille!

Preben Nielsen
Guest
Preben Nielsen

Henrik Jensen beskriver i sin artikel en situation, som vi nu gang på gang bliver konfronteret med. Nemlig at globaliseringen har gjort dansk eksportindustri og erhvervsliv til villige værktøjer for adskyvækkende totalitære regimer, som et stort flertal af den danske befolkning ønsker hen, hvor peberet gror. Men netop fordi dansk eksport efterhånden udgør over halvdelen af den årlige BNP, kan eksport-lobbyen skalte og valte med meningsdannelsen som det passer den. To begivenheder indenfor de sidste par årtier har vist det klarere end noget andet. Mohammed-krisen, hvor dansk diplomati lagde sig i sølet for de mest ekstreme udemokratiske muslimske regimer og… Read more »

Cirkeline
Guest
Cirkeline

Har ombestemt mig og har slettet link

Cirkeline
Guest
Cirkeline

Der er masser af mennesker i Wuhan, som er ‘missing’, og det siges, at millioner af mobilabonnenter er pist borte – nul aktivitet. Denne kvindelige læge var den, der opdagede virusset, og hun er nu forsvundet. Ligesom Chen Queshi, Fang Bin og mange flere. https://youtu.be/beDmuDDknNI

Allan Gorm Larsen
Guest
Allan Gorm Larsen

Jeg har i dag, (24 Nyt) læst at det formentligt er et corona forsøg på et svin som er løbet løbsk, i det en medarbejder kom i kontakt med blod fra svinet, og har dermed ført smitten med sig, ud af laboratoriet, som ligget ca. 300 m fra markedet i Wuhan. Dårligt nok omtalt i andre medier. Man må skam ikke genere det kinesiske diktatur. Det kunne jo gå ud over eksport virksomheden. Nej, fy da.

mjolly
Guest
mjolly

Qatar Airways, statlig flyselskap i salafist-staten flyr fra Doha til København, Stockholm og Oslo daglig, selv om de taper store penger på det.

guest
Guest
guest

Hvorfor sidder den lille havfrue med præsident Xi Jinpings skridtbind for næsen? Det må da være fuldt af coronavirus.