16
apr
Seneste opdatering: 17/4-20 kl. 1318
31 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Tekst og mobilfoto © Henrik M. Jensen

Og sÄ taler vi ikke om den kommunistiske politistat

Hvem der for nylig anbragte et mundbind pÄ havfruen, skal jeg ikke kunne sige, men mundbindet er om noget blevet symbolet for den tid, vi lige nu gennemlever. Og at den lille havfrue beskytter sig mod smitte, er ikke sÄ mÊrkeligt i betragtning af de mange kinesiske turister, der normalt flokkes omkring hende.

I 2009 blev hun i forbindelse med verdensudstillingen sendt helt over til Shanghai. Denne tÄbelige idé, der i et halvt Är berÞvede turisterne i KÞbenhavn muligheden for at se byens vartegn, kom fra den smarte modearkitekt Bjarke Ingels, der vel hÄbede pÄ at fÄ nogle opgaver pÄ det boomende kinesiske byggemarked. SÄ pyt vÊre med, at de fÊrreste kinesere opdagede, at det var originalen og ikke en kopi, og pyt vÊre med de mange skuffede turister, der gik forgÊves i KÞbenhavn.

Leflen for Kina

Men denne leflen for et af verdens vĂŠrste politistater er desvĂŠrre typisk for tiden. Forretningsfolk, mediefolk og politikere stĂ„r nĂŠrmest i kĂž for at “please” et kommunistisk parti, der har haft magten i 70 Ă„r uden at afholde et eneste reelt valg. Og som mishandler de nationale mindretal og optrĂŠder med stigende aggressivitet over for deres naboer.

Og som gĂžr alt, hvad de kan for at undertrykke nyheder, der kan bringe regimet i miskredit – som den om udbruddet af en ny virus i Wuhan. Og hvis nogen selv pĂ„ den anden side af jordkloden udtrykker en forkert mening, rĂ„ber regimets vagthunde op, som det skete ifm. Jyllandspostens satiretegning 27.1. af det kinesiske flag.

Synbol pÄ undertrykkelse

Og sÄledes er mundbindet gÄet hen og blevet andet og mere end en beskyttelse mod en virus.

Nu er det ogsÄ et symbol pÄ dels den kinesiske ledelses knÊgtelse af ytringsfriheden, som da de lukkede munden pÄ lÊgen Li Wenliang, dels verdensamfundets manglende vilje til at placere ansvaret for elendigheden, hvor den hÞrer hjemme. Og manglende vilje til at forlange i det mindste en undskyldning fra den inkompetente ledelse i Beijing for de kolossale skader, de har forvoldt..

Og ogsĂ„ herhjemme vil politikere og forretningsfolk gĂžre meget for at fĂ„ en bid af det store kinesiske marked – og sĂ„ taler vi ikke om den kommunistiske politistat.

Som H.C.Andersens lille havfrue, der lÊngtes sÄ meget efter livet pÄ landjorden, at hun gik til havheksen for at fÄ fat i den magiske drik.

“Men mig mĂ„ du ogsĂ„ betale”, sagde heksen. “Du har den dejligste stemme af alle hernede pĂ„ havets bund (…) men den stemme skal du give mig.”

“RĂŠk frem din tunge, sĂ„ skĂŠrer jeg den af, i betaling, og du skal fĂ„ den kraftige drik.”

“Og hun skar tungen af den lille havfrue, som nu var stum, kunne hverken synge eller tale.”

Se ogsĂ„ Norsk forsker skaber voldsom debat: ‘Det ligner mere pest end influenza’

0 0 votes
Article Rating


DonĂ©r engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

Subscribe
Notify of
guest

31 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Peter Buch
Peter Buch
4 years ago

KĂžbenhavn blev mere og mere opfyldt af Mennesker, alt som Varmen tog til. LensmĂŠndene var kommen med deres Folk og laa i Kvarter rundt om, de indkaldte BĂžnder kom i store Flokke til Byen hver Dag, Byen svedte af Forberedelser til Krigen. Saaledes stod Sagerne tilfĂŠldigvis — uden stor indre NĂždvendighed — hver voksende Sommer bragte i FĂžlge sin Natur Uro og Sammenpakning med sig…
Pest og Sygdom, svarede Axel rask. … Der blĂŠser en Vind af den evige Visnen paa Jorden, af alle Tings Henfald.
https://www.gutenberg.org/files/36942/36942-h/36942-h.htm

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  steen

Ja, KÞbenhavn er en landsby, og Danmark et lille land pÄ jorden.

Peter Buch
Peter Buch
4 years ago
Reply to  Peter Buch

Omkring og efter 1800 gik igennem europĂŠisk Ă„ndsliv, isĂŠr hos begavet, velbjĂŠrget ungdom, en lang bĂžlge af hĂ„blĂžshed; med et overskud af krĂŠfter var der lidet at bruge dem til; denne verdenssmerte kaldtes i Frankrig Ă„rhundredets sygdom, le mal du siĂšcle, i England spleen; i Tyskland var man europamĂŒde…
http://denstoredanske.dk/Dansk_Biografisk_Leksikon/Samfund,_jura_og_politik/Ideologi_og_livsanskuelse/Filosof/S%C3%B8ren_Kierkegaard

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
4 years ago
Reply to  steen

Ligesom med Thit Jensen, hun der var en bestemt en rapkĂŠftet dame, fuldt ud bevidst om sit eget format. Thit skrevet i en dedikation: »VĂŠr dristig. FĂžlg din intuition. Drag dine egne konklusioner, selv om de gĂ„r pĂ„ tvĂŠrs af det vedtagne. Kun pĂ„ den mĂ„de kan det skrevne blive sandt.« Mange kom ville hilse pĂ„ hende elskede hendes bĂžger, ogsĂ„ for mit vedkommende noget det allerbedste jeg nogensinde har lĂŠst, men hos Thit Jensen kom kun de folk ind som hun ville have ind, der kan Danmark lĂŠre alverden at kun lukke ind i Danmark de som vi folket… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
4 years ago

Selv Macron er begyndt at tale om, at EU kan kollapse, og at halvdelen af italienerne vil ud. Han kan jo indledningsvis stĂžtte, at de konstante flytninger mellem Brussels og Strasbourg bliver skrottet. Det tror jeg, at mange aftaler mellem europĂŠiske og kinesiske og andre asiatiske underleverandĂžrer bliver i de kommende Ă„r. Apropos Johs. V. Jensen havde mit bibliotek for en snes Ă„r siden alle hans digte samlet i et digert bind. De er skrevet med en elegant lethed, som jeg kun synes, at jeg har set hos Knut Hamsun og nogle engelske gentlemen i 1600-tallet. Thit Jensen har jeg… Read more »

Jan Ulrik Friis
Jan Ulrik Friis
4 years ago
Reply to  HimmelblĂ„

I sĂ„fald at anbefale Thit Jensens storvĂŠrk om Kong Valdemar Atterdag, en vidunderlig kĂŠrlighedsroman fra 1300 tallet, her mĂŠrker man hvordan Thit elskede denne danske konge, det gĂžr man ogsĂ„ selv efter at have lĂŠst dette store mestervĂŠrk roman i 4 dele, romanen kredser samtidigt omkring Danevirke dette vigtige byggeri en forsvarsmur imod fjenden fra syd, som viste sig dengang at blive redningen for Danmark, nu 2020 vigtigere end nogensinde, som ogsĂ„ Kasper StĂžvring her fortĂŠller om vores vĂŠrn imod Islams milliader fra MellemĂžsten og Afrika der vil op i EU, at EU’s nationalstater skal bygge sĂ„danne mure: ” Store,… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
4 years ago

Jan Ulrik Friis. Ved du hvad, det tror jeg virkeligt, at jeg vil gĂžre, nĂ„r bibliotekerne Ă„bner igen. Jeg har tidligere truffet historikere, som var vilde med Valdmar Atterdag, og en af dem skrev et stort vĂŠrk om ham. Uden denne Valdemar havde vl med stor sandsynlighed vĂŠret tyskere i dag. 🙂 Man skal vedgĂ„ arv og gĂŠld, dette har mange sikkert skrevet, men i Danmark var nogle af de fremmeste SĂžren Kierkegaard, Karen Blixen og faktisk ogsĂ„ nationalskjalden Kim Larsen, der udtalte, at vender man ryggen til fortiden, har man ingen fremtid. Og nu vi er ved Karen Blixen,… Read more »

Hjelmer
Hjelmer
4 years ago

“dels verdensamfundets manglende vilje til at placere ansvaret for elendigheden”

Den pÄgÊldende virus er elendighed. Ellers er der vel ikke rigtig andet at sÊtte fingeren pÄ. At produktionen har holdt pause i nogle fÄ uger svarer vel nogenlunde til, at man for fÄ Är siden oplevede et stort set lukket land i industriferien i juli.

Alt, der nu behÞves er, at alle, som har gÄet hjemme pÄ fuld lÞn de seneste uger fÄr at vide, at nu har de holdt fri lÊnge nok for i Är.

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago
Reply to  Hjelmer

PrĂŠcis dĂ©n dĂ©r vinder ikke nĂŠste folketingsvalg… 🧐

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago

Covid-19 har ikke fĂžrt til overdĂždelighed i Danmark. Der dĂžr ikke flere danskere end normalt – og langtfra lige sĂ„ mange, som det var tilfĂŠldet under tidligere influenzaepidemier. Det viser tal fra Statens Serum Institut.

https://www.berlingske.dk/samfund/stormen-der-aldrig-kom-doedeligheden-i-danmark-er-saa-lille-at-den-naesten

Lad os lige tygge pÄ den, mens vi betaler af pÄ de 500 milliarder, Mor Mette har kastet i grams i den seneste mÄned.

Ole Madsen
Ole Madsen
4 years ago
Reply to  Felix Krull

Konklusionen af dette mĂ„ jo vĂŠre, at der ikke er grund til at foretage sig noget som helst: “Der dĂžr ikke flere danskere end normalt”. Vi kunne lige sĂ„ godt lade som ingenting, og lade virus husere som virus jo gĂžr. SARS CoV2 er i virkeligheden en form for fokĂžlelsesvirus, ‘no big deal’. Hvis vi kĂžrte ‘business as usual’, ville situationen i Danmark ikke blive meget vĂŠrre end situationen i Italien og Spanien. De, der dĂžr, er overvejende ĂŠldre pensionister. Det vil sige, at man ville slippe af med en del af ĂŠldrebyrden samtidig med at erhvervslivet ville vĂŠre upĂ„virket.… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
4 years ago
Reply to  Ole Madsen

SĂ„ skal de fanden edme ogsĂ„ sĂŠtte pensionsalderen ned. Hvis vi for fremtiden ikke skal regne med at leve til mere end 65-70 Ă„r…SĂ„ behĂžver vi heller ikke bekymre os om rygning og druk nĂ„r nu coronaen tager os.

HimmelblÄ
HimmelblÄ
4 years ago
Reply to  HimmelblĂ„

“SĂ„ skal de fanden edme ogsĂ„ sĂŠtte pensionsalderen ned. Hvis vi for fremtiden ikke skal regne med at leve til mere end 65-70 Ă„r
SĂ„ behĂžver vi heller ikke bekymre os om rygning og druk nĂ„r nu coronaen tager os.”

Denne kommentar er falsk, det er ikke mig, der har skrevet den, men jeg er Ă„benbart en af dem, der skal straffes.

Hjelmer
Hjelmer
4 years ago
Reply to  Ole Madsen

“ĂŠldrebyrden”

Hvad fanden bilder du dig egentlig ind dit ĂžretĂŠveindbydende svin?!

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago
Reply to  Ole Madsen

Konklusionen af dette mĂ„ jo vĂŠre, at der ikke er grund til at foretage sig noget som helst: “Der dĂžr ikke flere danskere end normalt”. Vi kunne lige sĂ„ godt lade som ingenting, og lade virus husere som virus jo gĂžr.

Helt korrekt.

Margrethe
Margrethe
4 years ago
Reply to  Felix Krull

“Der dĂžr ikke flere danskere end normalt” – nej for indsatsen har virket. Covid er sĂ„ ekstrem meget mere smitsom end almindelige influenzaer. Hele Ăžvelsen har handlet om ikke at ende som Italien, med et hospitalsvĂŠsen, der brĂŠndte sammen. Her kunne patienter ligge mange timer i en ambulance, i en kĂž af andre ambulancer foran hospitalet og sĂ„ ligge der og lide druknedĂžden, nĂ„r lungers aveoler var brudt ned og sekreter hindrede overfĂžrsel af ilt til blodet. Drukne- og kvĂŠlningsdĂžden skulle vĂŠre noget af den vĂŠrste mĂ„de at komme her fra pĂ„. Mange klogeĂ„ger har vĂŠret ud at tale om… Read more »

HimmelblÄ
HimmelblÄ
4 years ago
Reply to  Margrethe

Godt brĂžlt. Jeg kan betro dig, at en “perker” sosu-assistent frejdigt reklamerer pĂ„ facebook for en snasket pub, hvor hun angiveligt opholdt sig, efter at landet var blevet lukket ned. Hun var i fĂŠrd med at spritte coronaen af bĂ„de indvendig og udvendig, skriver hun. Applaus fra familien, 3.generation og politisk interesseret. I arbejde.

Ole Madsen
Ole Madsen
4 years ago
Reply to  Margrethe

Margrethe, du siger: “Og var der ikke sat benhĂ„rdt ind over for covid, var det helt sikkert endt i en italiensk flaksehals, hvor adgangen til respiratorerne skulle afgĂžres ved lodtrĂŠkning.” Jeg er enig med dig, men jeg tror ikke Felix Krull er det.

Margrethe
Margrethe
4 years ago
Reply to  Ole Madsen

Sikkert ikke. Men en flue vil vĂŠre mig mere forstyrrende…

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago
Reply to  Margrethe

Hvorfor mon der ikke ligger folk og dĂžr pĂ„ gangene i Sveriges hospitaler? Sveriges sundhedsvĂŠsen var jo, som Steen sĂ„ forbilledligt har demonstreret, halvvejs kĂžrt i sĂŠnk fĂžr Kinapesten brĂžd ud. https://pbs.twimg.com/media/EVztg4ZWoAMY8_j?format=jpg&name=small Enten ved du ikke hvad 500 milliarder er, eller du er ligeglad fordi du er pensionist og ikke skal betale af pĂ„ den her gĂŠld, eller ogsĂ„ ved du ikke hvordan en virus fungerer: sĂ„fremt din senildemente hjerne fungerede normalt, ville du huske at hele Danmarks strategi er at sprede infektionsraten over en lĂŠngere periode – ingen har nogensinde pĂ„stĂ„et at Danmarks politik pĂ„ lang sigt ville resultere… Read more »

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago
Reply to  Felix Krull

ti tusind milliarder kroner

Sorry, dollars.

Felix Krull
Felix Krull
4 years ago
Reply to  Margrethe

Man kan godt hĂžre at du ikke er skatteyder.

Anders Bo
Anders Bo
4 years ago
Reply to  Margrethe

… og mortaliteten er langt under Ă©n promille!

Preben Nielsen
Preben Nielsen
4 years ago

Henrik Jensen beskriver i sin artikel en situation, som vi nu gang pĂ„ gang bliver konfronteret med. Nemlig at globaliseringen har gjort dansk eksportindustri og erhvervsliv til villige vĂŠrktĂžjer for adskyvĂŠkkende totalitĂŠre regimer, som et stort flertal af den danske befolkning Ăžnsker hen, hvor peberet gror. Men netop fordi dansk eksport efterhĂ„nden udgĂžr over halvdelen af den Ă„rlige BNP, kan eksport-lobbyen skalte og valte med meningsdannelsen som det passer den. To begivenheder indenfor de sidste par Ă„rtier har vist det klarere end noget andet. Mohammed-krisen, hvor dansk diplomati lagde sig i sĂžlet for de mest ekstreme udemokratiske muslimske regimer og… Read more »

Cirkeline
Cirkeline
4 years ago

Har ombestemt mig og har slettet link

Cirkeline
Cirkeline
4 years ago

Der er masser af mennesker i Wuhan, som er ‘missing’, og det siges, at millioner af mobilabonnenter er pist borte – nul aktivitet. Denne kvindelige lĂŠge var den, der opdagede virusset, og hun er nu forsvundet. Ligesom Chen Queshi, Fang Bin og mange flere. https://youtu.be/beDmuDDknNI

Allan Gorm Larsen
Allan Gorm Larsen
4 years ago

Jeg har i dag, (24 Nyt) lÊst at det formentligt er et corona forsÞg pÄ et svin som er lÞbet lÞbsk, i det en medarbejder kom i kontakt med blod fra svinet, og har dermed fÞrt smitten med sig, ud af laboratoriet, som ligget ca. 300 m fra markedet i Wuhan. DÄrligt nok omtalt i andre medier. Man mÄ skam ikke genere det kinesiske diktatur. Det kunne jo gÄ ud over eksport virksomheden. Nej, fy da.

mjolly
mjolly
4 years ago

Qatar Airways, statlig flyselskap i salafist-staten flyr fra Doha til KÞbenhavn, Stockholm og Oslo daglig, selv om de taper store penger pÄ det.

guest
guest
4 years ago

Hvorfor sidder den lille havfrue med prÊsident Xi Jinpings skridtbind for nÊsen? Det mÄ da vÊre fuldt af coronavirus.

31
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x