25
apr
Seneste opdatering: 26/4-20 kl. 2225
9 kommentarer - Tryk for at kommentere!

Nu ligger hon och svälter ihjäl, för så gör vi i Sverige

Hjertekirurger ved Hospitals Pitié Salpêtrière midt i Paris nær Pantheon og Notre Dame postede denne parafrase over Leonardos berømte billede fra 1490 på deres Instagram side.

Jeg tror vi alle er lumsk trætte af Corona på dette tidspunkt, og har svært ved at overskue f.eks. endnu to år til på denne måde. Jeg orker heller ikke at dække det tæt. Dissidenten Nathan  Sharansky, der sad fire år i total isolation i Gulag, gav gode råd til at udholde det. Natan Sharansky gives tips for quarantine based on Soviet gulag. Jeg støder dog ind i ting hver dag, der er mere værd at videreformidle end andre.

Et hjerteløst, sentimentalt land

F.eks. Mikkel Anderssons detaljerede og informerede samtale med Tino Sanandaji i Den svenske strategi kan blive dyrere end nedlukning og den forfærdende måde Sverige behandler sine gamle på, skønt 86 procent af de smittede kunne overleve, hvis de fik behandling. Den brutale afkristning af Sverige har gjort det til et revolutionært, hjerteløst samfund, der samtidigt er vammelt og sentimentalt, hvilket man jo nødigt vil tro er fordi, det er et matriakat.

Nu ligger hon och svälter ihjäl. För så gör vi i Sverige, det är rutin og Swedish Doctor Pleads For Help – Gov’t Denies Elderly Coronavirus Patients Life Saving Oxygen.

Gamle svenskere behandles ikke, men får palliativ behandling. I praksis dødshjælp/lindring

Jon Tallinger Specialist i allmänmedicin (MD GP). Konsult. Eksjö, Jönköping

Kommentar: Sweden’s Elderly Get the Kiss of Death From Socialized Health Care

0 0 vote
Article Rating


Donér engangsbeløb?Kan du forpligte dig til fast betaling?

9 Comments
Most Voted
Newest Oldest
Inline Feedbacks
View all comments
Santor
Santor
6 months ago

Går det ikke direkte imod essensen af lægeløftet?

Jeg er klar over at der er mennesker der er “terminale” og hvor behandling kun vil trække tiden med ganske få dage, måske timer, hvilket er en lægelig overvejelse men ligefrem at sætte aflivning af ældre patienter i system bare fordi en given grænse er nået er MORD. Hvem sætter grænsen og hvor går den i næste uge måned eller år?

Peter Buch
Peter Buch
6 months ago
Reply to  Santor

Læger kunne og burde råbe op, enig. For at give en god og værdig behandling er mere end sultedøds følges smertebehandlig nødig. Men. Tildeling af midler er sat af regeringers politiske flertal der har lagt bevillingerne som de er. At der inden for alle bevillinger kan rykkes rundt er svært når systemet er trægt, hvilket er min korte formulering af sulten folk muligvis kunne undgås ved flytten rundt på tildelte midler. Den slags, flytten rundt, er altid svært. Sådan som det er, er det og må det være når systemet er som det er. Var det ikke den tragiske virkelighed,… Read more »

William
William
6 months ago
Reply to  Santor

Alt levende, mennesker inklusive, er faktisk terminale- hvis de venter længe nok.

Margrethe
Margrethe
6 months ago

Der findes ingen god løsning på coronakrisen. Kun at tilstræbe den mindst katastrofale. Den mindste katastrofale – selvom den er dyr – indebærer blandt andet, at vi skal kunne huske os selv, som dem, der ikke lod landsmænd dø, fordi candy floss humanismen bød os at bruge ressourcerne på at holde hånden under sharianzismens stadig mere ekspontielle vækst og udbredelse. Se nu blot på svenskerne, der i forvejen har skyldkomplekser over deres forrige nazislikkeri. Nu gør de det gud hjælpe mig igen. Måske er det i virkeligheden en befrielse for dem at være et folk på vej i graven. Hvordan… Read more »

Bruno Larsen
Bruno Larsen
6 months ago

I Sverige er sundheds væsenets ypperste repræsentant nu tvunget til at erklære at det ikke er et mål at opnå færrest mulige dødsfald i Sverige som det egentlige mål – men hvad målet så er siger han ikke noget om måske fordi han heller ikke vil indrømme at det oprindelige mål var “flokimmunitet” som han også mener at han aldrig har udtalt: Anders Tegnell säger att man inte bör titta på antal döda för att bedöma hur det går för Sverige i covidkrisen. Statsepidemiologen kallar det ett ”enögt” sätt att utvärdera Folkhälsomyndighetens arbete. – Dödstalen är ju en liten, liten… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 months ago

Uanset hvilke argumenter der kunne nævnes om de gode plejehjem og den gode behandling beboere får der, vil jeg hævde de færreste inden ankomsten ærligt og oprigtigt ønsker at ende på et plejehjem. Grunden til de gør det er først og fremmest økonomisk, de har ikke midler til at holde sig væk derfra. De har ikke, eller meget sjældet forældre der vil søge at tage sig af dem, måske ingen børn eller anden familje der vil eller kan hjælpe dem. De er blandt de jeg rubricerer i den brogede gruppe af- uformående. I den grad afhængig af systemet og personalet… Read more »

sussebassa
sussebassa
6 months ago

Igjen klare sammenligninger med zozzernas støtte tiil nazzene under WW2.. gule jødemerket..utsiling av hvem som fikk/får dødsdom..ikke. Bloggen “Avgå stefan Løfven” har et bilde.. en togvogn hvor flere kommer ut med beskjeden..yngre til respirator..de over 70 til intravenøs giftsprøyte/droger. Inleggene er mange og Tegnell blir beskrevet som dr.Mengelle.. Hans metode om flokk immunitet ser ikke ut for å virke..2150 er det offesielle dødstallene, men så måtte han innrømme det var forlite..kan sikkert dobles. Sverige det eneste landet i verden med sin egen metode..som i 1940 som nå.. Tror de har et stort mindreverdighetskompleks og må vise verden igjen at de… Read more »

Peter Buch
Peter Buch
6 months ago

jyllands-posten.dk/international/ECE12098540/venezuelanere-plyndrer-butikker-for-at-faa-mad/
»Folket er begyndt at sulte,« har det venezuelanske parlamentsmedlem Americo de Grazia udtalt til den mexicanske avis El Universal.
Venezuela is among the most urbanized countries in Latin America;[13][14] the vast majority of Venezuelans live in the cities of the north, especially in the capital Caracas, which is also the largest city. About 93% of the population lives in urban areas in northern Venezuela;
Wiki på engelsk om Venezuela.

Stefan the Great
Stefan the Great
5 months ago

For many, many years, everybody gave a part of own work, own money, to build up a strong health system. Billions after billions. If few hundreds sick people trigger political decision to keep entire land locked, then I must ask: where is the prevention health system ? Where is the emergency health system ? Where is the health system, in the end ? In Europe, not only in Denmark. WHERE ARE THE MONEY ? And then…they are talking about forcing entire population to get a cocktail of vaccine because of this pandemic. But there is no vaccine against SARS 2.… Read more »